• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemle yine tartistik..

Parasını ödeyen laf etmeye hak kazanır. Baksana ben o paraları nasıl kazanıyorum diyormuş. Tek suç annesiyle yaşamak isteyen adamlarla bunu kabul eden gelinlerde. Evliysen ayrıcı geçindirmeyi de bilmen lazim. Ama sozum meclisten disari bizim millet daha bi tarafina don alacak parasi yokken evlenme derdine dusuyor.
Lafım meclisten dışarı deyip benı etiketleemende hoş olmuş.

Ben çalışıyordum benı etıketledıgın ıcın cevap verıyorum :KK48:

Anne diyorum petegi ben aciyorum sen kapatiyorsun bak hastaliktan kurtulamiyorum karnimdakini dusun beni bosver diyorum. Ustunu sıkı giycen ayagina terligi giycen ustune battaniyeyi cekcen oturcan diyor. Cocuk dogunca napicaz diyorum onu o zaman dusunur bakariz caresine diyor. Ben neliklerle calisiyorum nasil kiyayim paraya diyor doktorami verelim o parayi diyorum yok yine anlamiyor yine anlamiyor cok yoruldum :KK43:
Ayni benim kaynana )) Ben de hamileyken dizlerime kadar dondurdu beni. Mutfak buz gibi, zaten donuyordum, bir de mutfagin penceresiyle kapisini da aciyordu ben yemek yaparken. Sezeryanla dogum yaptim, yine aysi sey, dondurdu öldurdu beni. Agridan kivraniyordum, acma diye agliyordum yine aciyordu. Demem o ki, boyle insanlarda acima duygusu yok ...

Gercekten sizi kastederek yazmadım. Sizin ped alma örneğinizi görünce yazdım. Konu sahibinin kayınvalidesi parayı nasıl zorlukla kazandığından bahsediyormuş. Demek ki o ödüyor faturaları. Yoksa gelini çalışıp para kazandığı halde kendine aldığı birtokaya bile karışanlar var. Incittiysem kusura bakmayın.

Ayni benim kaynana )) Ben de hamileyken dizlerime kadar dondurdu beni. Mutfak buz gibi, zaten donuyordum, bir de mutfagin penceresiyle kapisini da aciyordu ben yemek yaparken. Sezeryanla dogum yaptim, yine aysi sey, dondurdu öldurdu beni. Agridan kivraniyordum, acma diye agliyordum yine aciyordu. Demem o ki, boyle insanlarda acima duygusu yok ...
Ciddimisiniz :( Rabbim merhamet versin insallah cok zor degilmi boyle insanlarla ugrasmak.. suan hala berabermisiniz peki..

Canım lütfen kötü yorumlara üzülme buradaki insanları gerçek hayatta zaten tanımıyorsun destek için açtın köstek olanları görme gözardı er kurtul.Allah yardımcın olsun hakkınızda hayırlısı...

Ciddimisiniz :KK43: Rabbim merhamet versin insallah cok zor degilmi boyle insanlarla ugrasmak.. suan hala berabermisiniz peki..
Ciddiyim malesef. Yok, 5-6 ay once benle ogluna cok buyuk bir kotuluk yapip evden gitti. Ne oglu onu ariyo, ne de o oglunu. Evet, cok zordur ugrasmak. 5-6 aydir ayriyiz ama hala yaşadiklarimin etkisinden cikamiyorum. Boyle insafsiz insanlar da var, bencil, kendinden baskasini dusunmeyen. Kaynanamin bana yaşattiklari ile ilgili kitap bile yaza bilirim, o kadar cok cektirdi yani ...

Son 1 aydir surtusuyoruz. Gercekten o kadar iyi di ki aramiz. Cok uzuluyorum :KK43: tek muhabbet evi ayirmak istemem. Cunku hamileyim. Ve rahat edemiyorum alisamadim bu eve. Kv. Oglu ile yanliz kaldigi vakit direkt olarak basliyor bidi bidi konusmaya dun yine esimle odamizdaydik cikti odadan esim mutfaga gitmis mutfaktada kv vardi. Sesi geliyor odama .

Yine basladi bidi bidi konusmaya diyorki dun geldim telefonla konusuyordu benle konusmadi benle niye kus davraniyor ben naptim falan filan halbuki ben dun konustum onunla dedigi gibi oglen eve geldiginde telefonla konusuyordum bi ablamla oturma odasinda odama gectim sonucta her ozelimi onun yaninda aciklamak zorunda degildim. Daha sonrada a sehrine esimle gitmeye karar verdigimiz icin valiz yerlestirdim biraz ceknecelerimi duzenledim yeni hamile oldugum icin agirlik cokuyor azcik yattim namaz kildim falan filan derken vakit kendi odamda gecti. Aksama dogru dun esim izinliydi birsey almis disardan bende tabaga koydum yanina goturdum odaya uyuyordu geri ciktim.

Sonra aksam odamiza geldi yemek yenmicekmi diye esim ben tokum anne dedi anne bende esim birseyler almis ondan yedim hatta sanada getirdim uyuyordun sagolasin tokum dedim. Bu konusmalardan sonra benle kus soyle boyle diye esimi dolduruyor mutfakta yine. Benim elim ayagim titredi konusmayi duyunca direk ciktim odadan anne neden benim arkamdan konusuyosun benim en nefret ettigim sey bunu yapma dedim sinirledim odama gectim sonra arkamdan geldi odaya esimde geldi olan oldu zaten o saydi sayistirdi bende saydim estim yagdim... gercekten cok uzgunum. Ne kadar iyi olursaniz olun biz o kadar iyidiki aramiz herkes imrenirdi. ev ayirma muhabbetine kotu olduk. Sakin bir oturmayin. Azcik asiniz agrisiz basiniz olsun :KK43:

Anne diyorum petegi ben aciyorum sen kapatiyorsun bak hastaliktan kurtulamiyorum karnimdakini dusun beni bosver diyorum. Ustunu sıkı giycen ayagina terligi giycen ustune battaniyeyi cekcen oturcan diyor. Cocuk dogunca napicaz diyorum onu o zaman dusunur bakariz caresine diyor. Ben neliklerle calisiyorum nasil kiyayim paraya diyor doktorami verelim o parayi diyorum yok yine anlamiyor yine anlamiyor cok yoruldum :KK43:
Aynı evde aranız iyiydi ya da sen öyle sandın malesef cogu şeytan yapacak bişey yok.canını sıkma bebeğini düşün umrunda olmasın bunlar.

Böyleleri bana göre hazıra konma peşinde.
Ne ailelere katkıları olur ne birşey Aileleri evleneceğim diye zorlarlar.Evlenince de kimseyi beğenmezler.
Yer içer yatarlar.50 yaşındaki kadın çalışır eve para getirir.Bu faydasuzlarda 1 tas çorba pişirip mutfağa koymazlar.Kocasına sipariş verir odasında karın doyururlar.

Böylesineden ne beklenir? Kaynana hatanın en buyüğunü insana evladı gibi davranmayacak gelini evine sokmakta yapmış.
Bırak gitsin ikisi de çalışsın kira versinler.Zor ama yemezler...Çalışmak,faydalı olmak zor böylesine.. Birilerinin sırtından geçinmek daha makbul

Gelin hatun evde oturmuş koca ile kaynana çalışıyor.
O da çok acelesi varmış gibi,sanki meziyetmiş gibi hamile kalmış üstüne üstlük dünya benim etrafımda dönüyor diyor.
Allah o kocaya da kaynanaya da sabır versin.

Vay anam vay döktürmüşsünüz ama haksızsınız diyemem.:KK25:

Allah ebeden razi olsun.. dusuncelerime tercuman oldunuz.. icimi rahatlattiniz Rabbimde size hayirli haberler almayi nasip eylesin.. keske hayatta hersey istedigimiz gibi olsaydi. Keske herkes mutlu olsaydi. Ama iste adi ustunde imtihan.. rabbim herkesin yardimcisi olsun. Esim kendisi almis disardan yemekte degil aparatif birseydi cok ufak basit bisey. 1 sene olucak evleneli esimle daha hic disarda yemek yemedik. Yiyedebiliriz elbette ama zamani var herseyin suan o durumda degiliz ne yazikki.. kv. Kp. Ben hic kotuluk yapmadim saygisizlik yapmadim elhamdulillah sadece yaza evlat sahibi olacagim icin ayri duzen kuralim dedim onlarda cabalamadilar. O yuzden kendi sehrime goc etmek durumundayiz. Kv karakteri artik inanin birsey diyemiyorum petek konusunda sicacik evde oturmak bende isterdim usumeden.. iki hafta once serumlarla kalktim ayaga hamile oldugum halde kac hafta ilac kullanamadigim icin atlatamadim. Bosver kardesim kimse kimsenin icini bilmez ki.. Rabbim herkesin gonlune gore versin insallah..

Sen hiç üzme kendini hamile halinle. Çoğu türk kadınının sıkıntısı kayınvalidesi. Umarım herşey gönlünüzce olur. Ne kadar güzel ki üzülmemen için ailen kirasız oturmanizi istemiş gerisi hallolur gider. Kayinvalidesinden çekmeyen herkese su konular basit gelir ama bilmezler bu basit konu bardağı taşıran son damla oluyo. Allah ıslah etsin diyelim :)

Boşverrr inşallah bir an önce kurtulur kendi güzel yuvanı kurarsın mutlu huzurlu sağlıklı bir yaşam dilerim ;)

Biz kiraya cikmicaz cok sukur. Kendi yasadigim sehre kendi evimize cikicaz. Kendi annemlerin durumu iyi hamdolsun icinden kiraciyi cikartip bizi oturtacaklar. Kesinlikle bizden kira para istemiyorlar. Duzeninizi kurun aklinizi kullanin diyorlar. O yuzden dediginiz gibi cokta zorlanmicam insallah. Suan tek sıkıntım esimin isi onuda oradan bulcaz Allah izin verirse. Hazira konmuyorum ama tabiki.. bizim normalde kiraya cikcaz diye niyetimizdi ama annemler kiraya cikmamizi kesinlikle istemiyor. Rezil ettirmem ortada diyorlar. A ise girsin duzeninizi kurun yine paranizi atin kenara evinizi yine alin diyorlar. Allahta razi olsun ne diyebilirim. Evet haklisiniz hazirliksiz cok ani bir evlilikti. Ama sonucta suan 1 senelik evliyim. Is isten gecti ne yazikki.. bu hayattaki en buyuk sansim esim zaten hamdolsun anliyor beni anlamaya calisiyor. Rabbim insallah selamet versin her hepimize.

Bu devirde ev almak kolay değil ki.
Eşinizin sabit bir işi yokmuş, işe girdi diyelim muhtemelen asgari ücret ile çalışır.
Kira vermezseniz bile asgari ücret ile ev almak için nasıl para biriktireceksiniz?
Düğünde takılan takılar peşinat olur ama aylık kredi ödemelerini tek maaşla yapmanız çok güç, sizin de çalışmanız şart ev sahibi olmak istiyorsanız.
Elektrik, su, ısınma, mutfak masrafı derken yarısı gider aldığı maaşın, bir de bebek doğunca asıl masraf o zaman (bez, mama, ilaç vb.)

Back
X