Kayınvalidemler yakınıma taşınıyorlar :(

Yazınızdan herhalde derdinizi iyi anlatamadığını düşünüyorum,kelimelere ve harflere biraz daha dikkat ederseniz,sanırım herkes daha iyi anlayacaktır,ben anlayamadım bunda endişelenecek ne var ?[B]:uhm:[/B]
biraz annemle ortak noktalarımızı vurgulamaya çalıştım. biraz onun benden daha şanslı olduğunu çnkü yakınnda hem kayınvalidesinin hem annesinin olduğunu belirtmek istedim. ve bu şansa rağmen yılların onu nası yıprattığını gördüm. aynı şeyleri olmasa bile benzer şeyleri yaşamanın verdiği endişeden bahsediyorum. elbetteki herzaman güllük gülistanlık bir hayat olmaz. illaki acılar da hayatın baharatı olacak. ancak ben eşimi çok seviyorum. ve biz gerçekten çokzor evlendik. çok acı çektik. ve hep güzel olacak diyerek çok şükür bugünlere geldik. eşimin ailesine eşimden dolayı çok saygı duyuorm. ama bu saygının aşırı samimiyetle yıpranmasına dolayısı ile eşimle olan ilişkime zarar vermesini istemiyorum. çok isterdim biraz daha umursamaz olmayı. ama iki kişilik yaşayınca bööle oluo. kaygımın sebebi aşkım....

arkadaşlar bence arkdaş şu konuda haklı çünkü herzaman anne baba yakında olduğundan dolayı iki taraf içinde sorun oluyor ikisinede uzak olmak ve ona göre davranmakta evliliği tabiki etkiler.Biz evleneli 2sene olacak kavgalarımızın birçoğu eşimin ailesi yüzünden çıkıyor vede çok yakın oturuyoruz buda beni yıllardır tanıodığım adama karşı hayal kırıklığına uğratıyor shnday arkaşımızı anlıyorum baştan sağlam adım atmak istiyor ama zor biraz tatlım yakındayken herşey daha farklı oluyor senin tek şansın eşininde seninle aynı fikirde olması ama oda zamanla değişir gibime geliyor

biraz annemle ortak noktalarımızı vurgulamaya çalıştım. biraz onun benden daha şanslı olduğunu çnkü yakınnda hem kayınvalidesinin hem annesinin olduğunu belirtmek istedim. ve bu şansa rağmen yılların onu nası yıprattığını gördüm. aynı şeyleri olmasa bile benzer şeyleri yaşamanın verdiği endişeden bahsediyorum. elbetteki herzaman güllük gülistanlık bir hayat olmaz. illaki acılar da hayatın baharatı olacak. ancak ben eşimi çok seviyorum. ve biz gerçekten çokzor evlendik. çok acı çektik. ve hep güzel olacak diyerek çok şükür bugünlere geldik. eşimin ailesine eşimden dolayı çok saygı duyuorm. ama bu saygının aşırı samimiyetle yıpranmasına dolayısı ile eşimle olan ilişkime zarar vermesini istemiyorum. çok isterdim biraz daha umursamaz olmayı. ama iki kişilik yaşayınca bööle oluo. kaygımın sebebi aşkım....

canım cok guzel yazmıssın
dıkkatımı cektı herkes polyana acıkcası bıraz hayatın gerceklerını gorelım lutfen
bu olumlu dusuncelerınızle arkadasın rahatlıyacagını sanmıyorum
daha cok gerılecek cunku onu anlamamazlıga vuruyorsunuz
acık acık soyuyorum ne kadar uzak o kadar rahat ne kadar yakın okadar huzursuzluk bu hep bole olmustur sımdıye kadar genel anlamda
ve ne kadar mesafelı olursan ol yıne mutsuz olucaksın ben sahsen bunu yasıyorum
uzak oldugumuz halde mutsuz edıyorlar bızı cok yıprattılar ve esım aılesını ıstemıyor
tek care ya oradan tasınacaksın ya ıplerı koparacaksın yada çok samımı olup ısıne geldıgı gıbı davranıcaksın mesafe hıcbır ıse yaramıyo:delphin:

tamamda canım herkesin ne demesini bekliyorsun anlamadım daha ortada olay bile yok daha taşınmamışlar bile.ne güzel eşinizde sizinle hem fikirmiş zamanı geldiğinde çözüm bulursnuz

canım cok guzel yazmıssın
dıkkatımı cektı herkes polyana acıkcası bıraz hayatın gerceklerını gorelım lutfen
bu olumlu dusuncelerınızle arkadasın rahatlıyacagını sanmıyorum
daha cok gerılecek cunku onu anlamamazlıga vuruyorsunuz
acık acık soyuyorum ne kadar uzak o kadar rahat ne kadar yakın okadar huzursuzluk bu hep bole olmustur sımdıye kadar genel anlamda
ve ne kadar mesafelı olursan ol yıne mutsuz olucaksın ben sahsen bunu yasıyorum
uzak oldugumuz halde mutsuz edıyorlar bızı cok yıprattılar ve esım aılesını ıstemıyor
tek care ya oradan tasınacaksın ya ıplerı koparacaksın yada çok samımı olup ısıne geldıgı gıbı davranıcaksın mesafe hıcbır ıse yaramıyo:delphin:

Bence hic alakasi bile yok hüzüncüm....

Yikici kirici insan 3000 km uzakliktanda yapar yapacagini, yakin olup olmamasi hic önemli degil....yeterki bir insan vicdanli, anlayisli terbiyeli ve görgülü olsun...:kahve:

Polyanacilikta degil be güzelim, sadece böyle pesin hükümlü olmamak lazim, insanlara bir sans vermek lazim, görüp yasamak lazim ondan sonra iyimi kötümü karar verebilmek lazim....Aynen bir yemegin tadina bakarsin ya öyle, tatmadan bilemezsin tadini öyle degilmi??:delphin:

Herkes kaynanasinla kötü oluyor diye benimde öyle olucagim nerde yaziyor, bu bir kanunmu?? Bu birazda iki tarafin elinde degilmi??a.s

Ayrica sunuda belirtmek istiyorum, simdiden sorunlari düsünümek illerde sorunlarin cikacagina alametdir, cünkü kayinvalidesine karsi cephe almis durumda ne söylese batacak ne yapsa belkide yanlis anlasilacak....her insan bir sans hak ediyor bana göre.:delphin:

endişelerinizde haklısınız,aşk zaten içinde endişe barındırır,annenizle benzer durumda olsanız da şu anda kaygılarınızın alt yapısını oluşturan etkenler sizde daha oturmamış anladığım kadarıyla,lütfen biraz daha rahat olun,annemin k.validesi yoktu,yıllarca teyzesiyle aynı apartmanda oturduk,kayınvalide teyzesiydi,teyze kayınvalide gibi olur mu demeyin öyle bir oluyor ki :) teyzenin gelini de apartmanımıza geldi,sorunlar mutlaka olurdu ama karşılıklı herşey herkes birbirini idare ederdi,hallolurdu herşey,kimse takılıp kalmazdı,sonra biz taşındık,gelinimiz taşındı,ama hayatımızın en güzel dönemleriydi öyle komşuluk dostluk bulamadık ,olumlu bakın,iyi düşünün,iyi olsun a.s.

Son düzenleme:
bence dert edicek bişi yok boşuna üzmeyin kendinizi daha öncede koyduğunuz kurallarınızı devam ettirin haftada (1 gün durumunu) profilinize görede çalışıyorsunuz bişi dicek olsalar yorgunuz vs diyebilirsiniz. ve 10 dk aranızdaki seviyeyi korumanız için iyi bir mesafe...
koyduğunuz mesafe nasıl bozulur;işten geldiniz hadi yemeğe gelin derler sizde hazır yemek gidelim olurr. gelin dedikleri zaman "akşamdan yapmıştım şimdi o yemek bozulmasın" gibi cevaplarla geçiştirebilirsiniz tabiki istisnai durumlar olabilir ama insiyatif herzaman kendi elinizde olmalı bunu sağladığınız zaman korkacak hiç bişi yok demektir

bir an da panik olmuşsunuz.. birde yaşadığınız için, daha bir içli paniklik bu.. ve evet, biraz da haklısınız aslında,,
şöyle bir düşünün..
iki yada üç şıkkınız var..
ilki ; olacak olan olur, ve size kabullenmek kalır.. kabullenip o duruma göre uygulayabileceğiniz en rahat edebileceğiniz davranışlar geliştirmek..
nedir bunlar.. ilk başta hafta da bir görüşmek.. sonra iki hafta da,, üç hafta.. sonra bazen ayda bir bazen iki hafta da bir görüşmek..
bu seviyeye alıştırmak zamanla..
onlar gelmek istediğinde de birkaç defa -zor dahi olsa, ama istediğiniz mesafe ise yapmak durumundasınız-,, birkaç defa müsait olmadığınızı belirtirseniz... anlıyacaklardır.. bir iki bir iki, biraz kendinizden ödün, biraz onlar kendilerinden ödün vererek.. bu gemiyi mesafeyi her daim koruyarak süt liman götürme gayreti...
diğer pek olmıyacak gibi bir seçenek,, biraz ayıp bir seçenek ama,, ve biraz da teorik,
kiraya çıkmanız seçeneği... evinizi kiraya verip, belki de bir kılıf bulup taşınmanız...
üçüncü şık.. bunu bilmiyorum... size bırakıyorum,,
?

arkadaşlar ii güzel hoş söölüyosunuz çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp cevap yazdığınız. ancak şimdi yazacağım şey belki endşemi biraz haklı çıkartır: evet annem 30 yıldır kayınvalidesi ile altlı üstlü oturuo. dahası babam dedmin işini devam ettirdi. şimdi sıkı durun: eşim kayınpedermin işini devam ettrio. ve kayın epderim yakınıma taşındı. ve daha da önemlisi: annem,1 sokak üstte kendi annesi oturduğu halde çok zorlandı. benm kendi annemler 45 dkklık mesafede oturuolar. yani kayınvaldemlere göre baya bi uzakta.çok fazla orta nokta olduğunu düşünüyorum?????

ya iyide herkes aynı şeyi yaşayacak diye bir şart yokki
anneniz zorlandıysa sizde zorlanacaksınız diye bişeymi var
annenizin kişiliği farklı sizinki farklı
annenizin kayınvalidesi kayınpederi farklı sizinki farklı
aranızdaki mesafeyi siz ayarlayacaksınız
karşılıklı olarak saygıda kusur etmedikçede sorun çıkacağını sanmıyorum
bu kadar dert edilecek bişey değil
olumsuz düşünüp olumsuzlukları kendinize çekmeyin

arkadaşlar yaklaşık 4 aylık evliyim. allahıma çok şülkür güzel giden bi evliliğim var. herkesin evliliği çok daha güzel gitsin inaşşaallah amiin. b.düzü tarafında oturuorm. kayınvaldemler saolsuınlar borca girip bize ev almşlardı.kendi evmizdeyiz. ama hala borcu btmedi evn. ve bunca ekonomk krize rağmen borca rağmen kayınpederm saolsn tekrar kredi borcuna grerek krediye de eşimin imzasını attırark kendsine ev aldı. aldığı ev kendi evimize yaklaşık 10 dkkalık mesafede. okdr stres oluorm ki. çnkü ben aile apartmannda büyümş birisym. annem 30 senedr kayınvaldesyle altlı üstlü oturuo. zorlklarını çok ii yaşayark örendm. ve evliliğmn bööle zedelenmesini istemiorm.kaldı ki eşim de benmle hem fikr. herşeyi geçtm kayınvaldem ble gelmek istemedi benm tarafıma kadın 45 yıldır mahallesnde gül gbi yaşıodu. şmdi ben orda naapçam diip duruo.ama kayınpederm saolsn kmseyi dnlemedi. napıcam şmdi. bööle uzaktalarken ilişkiler gayet mesafeli gdiodu. iidi. ama şmdi o mesafeyi nası korucam. acaip içm sıkılıo düşndükçe. ufff allahım yaa... .:çok üzgünüm:

kayınpederiniz bu ekonomik krize ve borcuna rağmen size ev aldıysa,fedakar bir babadır ve sizin evliliğinizi zarar vermek isteyeceğinizi sanmam,e kayınvalideniz eski mahallesinde mutluymuş,özellikle gelmek istememiş yani oğlu için,siz biraz annenizin yaşadığı olumsuzlukardan etkilenmişsiniz bilinçaltınızda ve sorun ediyorsunuz,ama yakın da uzakta da olsanız,sorun yaşabilirsiniz,yakında olunca olma ihtimali daha fazla kabul ediyorum ama eşim benimle aynı fikirde,yanımda demişsiniz,ben çokta olumsuz bir durum görmüyorum,içinizi ferah tutun.

Arkadaşım anlayışlı insanlarsa endişelenmene gerek yok, hem bak 10 dak mesafedeymiş ha diyince çıkıp gelmezler, bende kayınvalidemle 10 dak mesafeeyim ama hiçbir şikayetim yok, bazen habersiz geliyor ev dağınık olabiliyor çalıştığım için ama o hiç takmaz dağınıklığımı hatta bazen iyi bile oluyor, çalışıyorsan yemek derdin olmuyor.Altlı üstlü otursan haklısın dicem ama varmış aranız.

arkadaşlar gerçekten biraz rahatladım sayenizde. hepnize ayrı çok teşekjkür ediyorum. sabır ve zaman gerekiyor sanırım. bir de bizde kayınvalideliği kayınpederim yapıyo. biraz sıkıntı o olabilir. ama yaşayıp görcez sanırım. allah hepinizin hayatına sağlık, mutluluk afiyet versin. amiin.:smiley-cool:

Endişelerinizde çok haklısınız arkadaşım,olan olmuş,vazgeçirme imkanıda yok galiba:oklava::(
Nekadar uzak okadar rahat,bunu bilir bunu söylerimhihoyyyt....
En büyük şansınız eşiniz sizinle aynı fikirde,umarım ilerde bu fikirlerinden vazgeçmez....
Siz yine mesafenizi koruyun,derim..
Mesafe koruyum derkende insanın adı kötüye çıkıyor,soğuk,samimiyetsiz diye:1ninca:

arkadaşlar yaklaşık 4 aylık evliyim. allahıma çok şülkür güzel giden bi evliliğim var. herkesin evliliği çok daha güzel gitsin inaşşaallah amiin. b.düzü tarafında oturuorm. kayınvaldemler saolsuınlar borca girip bize ev almşlardı.kendi evmizdeyiz. ama hala borcu btmedi evn. ve bunca ekonomk krize rağmen borca rağmen kayınpederm saolsn tekrar kredi borcuna grerek krediye de eşimin imzasını attırark kendsine ev aldı. aldığı ev kendi evimize yaklaşık 10 dkkalık mesafede. okdr stres oluorm ki. çnkü ben aile apartmannda büyümş birisym. annem 30 senedr kayınvaldesyle altlı üstlü oturuo. zorlklarını çok ii yaşayark örendm. ve evliliğmn bööle zedelenmesini istemiorm.kaldı ki eşim de benmle hem fikr. herşeyi geçtm kayınvaldem ble gelmek istemedi benm tarafıma kadın 45 yıldır mahallesnde gül gbi yaşıodu. şmdi ben orda naapçam diip duruo.ama kayınpederm saolsn kmseyi dnlemedi. napıcam şmdi. bööle uzaktalarken ilişkiler gayet mesafeli gdiodu. iidi. ama şmdi o mesafeyi nası korucam. acaip içm sıkılıo düşndükçe. ufff allahım yaa... .:çok üzgünüm:

canim bende aile apartmaninda büyüdügüm için bilirim ne tür zorluklari oldugunu..ama zorluklarinin yaninda güzellikleride vardir..

ki mesafeyi korumak senin elinde olan bişey..balik baştan kokar..ayni apartmanda degilsiniz zaten..olsaniz bile inan istenirse mesafe konabilir..bizde mesela kimse kimseye tel etmeden oturmaya gitmezdi..öncelikle bunu oturttur derim..senin kendine ait bi hayatin var..bunu bi şekilde anlatmaya caliş hareketlerinle..herşeyine kariştirma ve sende onlarin herşeylerine karişma..kariştirmak isteseler bile karişma..yani birak kayinvaliden kendine ait hayat kursun orda..ne cok ilgili ne cok ilgisiz..ortada git gel ;)

kafaya taktıgınız seye bakın. insanlar ne eziyetler cekiyo siz daha bişey cekmeden gormeden sitrese girmişiniz. size ev almıslar eviniz ayrı . bundan güzeli varmı. haberli gider gelirsin saygıda kusur etmezsin. daha ne olsun.
bos yere canınızı sıkmayın.

sen daha hıc bısey olmadan bu kdr stres olursan geldıklerınde ne yapsalar batar sana

Kendinizi bu kadar üzmenize gerek yok. Yakın olsalar bile, eşinizin ve sizin koyacağınız tavırla, çok fazla içli dışlı olacaklarını sanmam ben. Zaten kayınvalidenizde istemiyormuş oraya taşınmayı. Hem haftada bir iki gün gelseler bile ne kadar duracaklar ki. Zaten yaşını başını almış insanlardır muhtemelen.
Gece yarılarına kadar oturup kalamazlar. Onlar sakin yaşantıya alışmışlardır. Eğer ki görümceniz de çok sıkı fıkı olmaya kalkarsa abisi bir şekilde uyarsın bence. Siz iki kardeş veya aileyle oğul arasına girmeyin.
Onlar kendi evlatlarının lafına sözüne küsmezler ama siz en ufak birşey deseniz, dünya meselesi olur. Benden size tavsiye..

benim de kayınvalidem bana 2 dk mesafede oturuyor ama ne habersiz gelir ne de işime gücüme, evime karışabilir. çünkü baştan çok yüzgöz olmadım canım. mesafe tuttum hep arada. ha bu yüzden sevmezler beni diye de hiç düşünmedim, aksine daha cok saygı duyuyolar bana. sen de mesafeni korursan onlar da kocaman insanlar, anlarlar birşeyleri diye düşünüyorum. ayrıca çalışıyosun sürekli evde değilsin ki neden bu kadar stres yaptın anlamıyorum. hem bir de eşinin açısından bak, senin annen 10 dk uzağa taşınsaydı eminim çok mutlu olurdun yerimseniben

Back
X