Kayınvalidenin benle yaşama planları

Kv elden ayaktan düşmüş, öz bakımını yapamayan, hasta bir kadın olsa yanınıza almanız gerekiyor.
Ama şu anda sadece kendine hizmetci tutmaksa amacı kabul etmeyin.

Gelin ne dinen ne de sosyal açıdan kayınvalideye bakmak zorunda degil bu yüzden suçlanamaz kınanamaz. Ama her evlat ana babaya bakmak zorunda. O yüzden kendi evlatları orurup orta bi yol bulmak zorundalar. Kendilerini çok zora sokmayan bi durum olmadığı sürecede gelinler buna uymak zorundalar. Ama bi geline al evinde önür boyu yaşa denmez

Yalnız yaşamayı tercih etmek değil de istenmedigi halde buna mecbur kalmak benim hassas noktalarimdan biri. Fıtraten yapamam yani çok korkuyorum. Ve bu şekilde olan pek çok insan olduğu için konu dikkatimi çekti. Yalnız yaşamaktan rahatsızlık duyuyor olabilir diye. Yoksa biraz mesafe iyidir normalde.

Evet öyle olduğu zaman çok zor. Alzimer gibi hastalıklara sahip yaşlıları huzur evleri almıyor mesela. Tek başına da yaşayamazlar. Zor yani

insanlarda bazen bildikleri söylendiği halde olsun ne var ki diye daha çok üste geliyorlar bu durumlarda
Çok istiyorsanız siz alın evinize derim ben de, onlar üste çıkıyorsa ben daha çok üste çıkarım, kimsenin hayatına kimse karışamaz diye yırtınırım valla :)

Eşiyle annesi arasındaki çizgiyi çok iyi koruyan kişileri biliyorum. Hic bir tarafin digerine ozel alaninda mudahale ettirmeyen erkekler var. Bu çizgiyi koruyamayanlarda cikan problemleri de görüyorum. O yuzden bu durumda sorumlu erkek bence.
aynı evin içinde çizgi mizgi olmuyor
kaynana gıkını çıkarmasa bile evin için sürekli birinin olması bile rahatsızlık veriyor insana
nefesi, varlığı bile rahatsızlık veriyor

siz kendiniz korktugunuz için böyle konuşuyorsunuz ama yaşamak istemeyen ne yapsın
korkan kaynanalar huzur evine gitsin,
kimseyi istemediği halde mecbur bırakmasın
çözümü yok çünkü , sen korkuyorsun iyi de ben de senle yaşamak istemiyorum işte !

Yalnızlık çok zor, eşim dört gündür memlekette, aklımı yiyeceğim evde
Ama bu konuları okudukça, çok şükür ki çocuğum yok diyorum
Eşime bir şey olursa en azından içim acımadan huzur evine gidebilirim
Gelinleri anlıyorum, kimse kendi kanından olmayan birine sahip çıkmak zorunda değil
Ama düşününce, evladı doğuruyorsun, emek verip o boya getiriyorsun ama yanına sığamıyorsun, insanın yüreğine iner yeminle.

Çok istiyorsanız siz alın evinize derim ben de, onlar üste çıkıyorsa ben daha çok üste çıkarım, kimsenin hayatına kimse karışamaz diye yırtınırım valla :)
aynen öyle özellikle akrabalar çok yapar ya hani istemediğini bilince üste gelmeye çalışır ama dediğiniz doğru daha çok üste çıkmak lazım ;)

Kızlar kv dul esim çok küçükken kayınpeder vefat etmiş çocuklarını büyütmüş yetiştirmiş evlendirmiş buraya kadar tamam biz evlenirken de bu konu gündeme geldi noldu nasi yaşayacak diye eşim de düşünmediği bende kabul etmediğim için kaldı öyle... Şimdi kv kirada tek yasiyo bizim evimiz var kredi oduyoruz kv bi geliniyle dargın diğer gelinse hem uzakta hem kaynım hemde ı eltim öyle mesafelidir ki yabancı gibi içimizde...simdi kv nin eşinden maaşı var kira faturalar anca denk geliyo eşim mutfak masrafı olsun herhangi bi ihtiyacı olsun hallediyo keza kizi da öyle şimdi duyuyorumki kv nin hali nolcak diye konuşmaya başlamış akrabalar kardeşleri olsun haddine düşmeyen kişiler bile benim evim 70mkare küçük 1 cocugum var bana akrabaları gelmiş niye kalmayasın ki çalışırsın çocuğuna bakar o kadın kolat mi buyuttu o çocukları şimdi sizin eviniz var o kirada surunuyo diyorlar bi de eşimin yanında damardan giriyolar eşim duygusal adamdır bugüne kadar bana böyle bisey teklif etmedi konusu dahi açılmadı ama kaynanam kendini bi yere atma gayesinde o kadar meraklı ki gelinle yaşamaya şimdi onu bunu eve gönderip eşimi doldurmaya çalışıyolar bende artık patladım ben yapamam kv dedim kendi huyunu biliyorum dedim bi laf edemedi kadın ama biliyorum ki bunun peşini birakmayacaklar düştüler peşine hatta bi akrabası evi satın daha büyük bi ev alın kv maaşını bağlar size dedi yani temelli kalmanın planına bak ben büyükten korkan istemeyen biri değilim başım üstüne kocanın annesi her zaman saygım var ama kayınvalide patavatsız ayrı oturduğumuz halde bile yönetmeye kalkiyo beni kocamı hafta sonu dışarı çıkmama annemin gelip kaç gün kalacagina bile yorum yapacak kadar bilmeyen kadın 1hafta kaldın yeter dediğin hala unutamıyorum sanki benim annem onun izin verdiği kadar kalacak yanımda bi doğum yaptım burnumdan getirdi çocuğumu buyuturken bile hala yiyo beni bu kadin la aynı evde yaşayamam ama yumuşak yüzlünün sessiz yapıda bi insanım diğer eltilerime gücü yetkiyi şimdi bunun hakkından gelirim diye rotayı bana çevirdiler aileme Ac tim annem babam kesinlikle böyle bi teklif gelirse kabul etmiyorsun eşin kabul ederse otursun annesiyle çocuğunu al gel biz arkandayız dediler çünkü kv huyunu onlarda iyi biliyolar ki biliyorum ki o zaman yapmazsam sonra yine kaçarım şimdi ben nasi tavır sergilemeliyim kv ve akrabalarına şuan mesafeyi koydum eskisi gibi değilim aramıyorum da mecbur kalmadıkça hatta eşime beni niye aramiyo hastayım insan bi geçmiş olsun der demiş uzatmak istemiyorum dediklerinden yaptıklarından ötürü de içim buz oldu aramadım şimdi nasi tavır takınmalıyım önerilerinizi bekliyorum.
Bir anne kaç tane evlât yetiştiriyor ne zorluklarla, o kadar evlât bi anneye bakması zor geliyor. Siz de bigun yaslanıp aynı duruma düşebilirsiniz.

Allah kimseye muhtaç etmesin.Bende kayınvalideyle oturdum benimki hastaydı o halde bile kızları bakmak istemedi.Ustelik kimseye karışmayan bir insandı.Buyuk konuşmak istemem ama zor .Belki benimki hasta olduğu için zor geldi.Kendi evlatlarına ilgilenmeyince biz baktik.Size tavsiyem sorumluluğunu sadece siz almayın .Diğer evlatlarına ilgilensin ,tek kişiden beklenmesin. Su an vefat etti.Yasarken ilgilenmeyen evlatlarindan nefret ediyorum.

Back
X