Kayinvalideniz bebeginize karisiyormu?

aquarius24

Dilhûn
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
2.192
2.984
Selam Arkadaslar, 7 aylik hamileyim ve simdiden bunu kendime dert edindim. Ama durduk yere degil tabiki... Benim kayinvalidem ve kayinbabam cocuklara en iyi kendilerinin bakabildigini herseyi onlarin bildigini saniyorlar. Eltimin 27 aylik bir kizi var ve sürekli onlarla beraber, cocuk ne konusabiliyor nede kendi haline oyunlar oynuyor. KV ler icin önemli olan saten cocugun habire biseyler yemesi, esim bebekken gece uyandiginda bile 6 aylikken sütü olmadigi icin, normal süte cig yumurta kirip icirirmis...birde övünüyor sonra sabaha kadar uyuyordu diye. Yani bana göre cok bilincsizler vede bilgisizler. Simdi benim bebegim olucak ve simdiden planlar yapiolar onada oda yapicaz biz bakicaz edicez diye, ben bir kac kez dile getirdim 2 yil dogum iznine ayrilicam cocuguma kendim bakicam diye ama anlamiyorlar, sizde nasil durumlar cok fazla karismalarina izin veriyormusunuz? Yada nasil idare ediyorsunuz?

Selam Arkadaslar, 7 aylik hamileyim ve simdiden bunu kendime dert edindim. Ama durduk yere degil tabiki... Benim kayinvalidem ve kayinbabam cocuklara en iyi kendilerinin bakabildigini herseyi onlarin bildigini saniyorlar. Eltimin 27 aylik bir kizi var ve sürekli onlarla beraber, cocuk ne konusabiliyor nede kendi haline oyunlar oynuyor. KV ler icin önemli olan saten cocugun habire biseyler yemesi, esim bebekken gece uyandiginda bile 6 aylikken sütü olmadigi icin, normal süte cig yumurta kirip icirirmis...birde övünüyor sonra sabaha kadar uyuyordu diye. Yani bana göre cok bilincsizler vede bilgisizler. Simdi benim bebegim olucak ve simdiden planlar yapiolar onada oda yapicaz biz bakicaz edicez diye, ben bir kac kez dile getirdim 2 yil dogum iznine ayrilicam cocuguma kendim bakicam diye ama anlamiyorlar, sizde nasil durumlar cok fazla karismalarina izin veriyormusunuz? Yada nasil idare ediyorsunuz?
Canim benimkilerde aynilar hatta daha 6 ayliklen ver cocugu bize goturelim bizdevkalsin filan derlerdi ben tepkimi koydum ben.kimseye anet etmiyorum ben.nereye oglum oraya derdim simdi fazla karisamiyorlar sende.basdan.tepkini.koy

Çocuğuma feriştahı gelse karışamaz. Torunları sonuçta severler istedikleri gibi hediye alabilirler ama odasına ne yedireceğime nasıl bakacağıma karışamazlar. Yardımcı olmak isterlerse başımın üstünde yerleri var ama beni hiçe sayıp kafasına göre davranamaz kimse.

çok meraklılarsa tüp bebek yaptırıp kendi bebeklerine baksın kaynanan söyleyiver bi zahmet ..tövbe tövbe milletin doğurduğundan ona ne yahu..sinir oluyorum bu tiplere..sert olun tavrınızı net koyun.

Canim benimkilerde aynilar hatta daha 6 ayliklen ver cocugu bize goturelim bizdevkalsin filan derlerdi ben tepkimi koydum ben.kimseye anet etmiyorum ben.nereye oglum oraya derdim simdi fazla karisamiyorlar sende.basdan.tepkini.koy

Bunlarda öyle eltimin cocugunu 4 aylikken aldilar ilk Cumadan pazara kadar ordaydi cocuk, öyle alistiklari icin banada yapabilceklerini saniyorlar. Gezmeye giderken bize birakirsin istedigini yapabilirsin diyorlar, bende benim gezip gördügüm yerleri cocugumda görmeli, cocugun yeri annesinin yanidir diyorum, sesleri cikmiyor.

Bunlarda öyle eltimin cocugunu 4 aylikken aldilar ilk Cumadan pazara kadar ordaydi cocuk, öyle alistiklari icin banada yapabilceklerini saniyorlar. Gezmeye giderken bize birakirsin istedigini yapabilirsin diyorlar, bende benim gezip gördügüm yerleri cocugumda görmeli, cocugun yeri annesinin yanidir diyorum, sesleri cikmiyor.
Eltiniz bir şey demedi mi bu duruma?
Kayınvalidem arada bu gece benle yatsın falan diyor da ben bakışımla cevap veriyorum, yetiyor :)

Eltiniz bir şey demedi mi bu duruma?
Kayınvalidem arada bu gece benle yatsın falan diyor da ben bakışımla cevap veriyorum, yetiyor :)

Eltimi hala daha cözemedim ben:) isinemi geliyor yada napiyor bilmiyorum, oda 2 sene dogum iznindeydi evde oldugu halde ben nezaman kaynanama gitsem cocuk hep ordaydi, eltime sorsan yoo gitmiyorki diyor, bazende KP haber vermeden gelip alip götürüyor diyordu. Bana kalsa eltim önemsemiyor cocugunu normal bi anne kadar, sadece toplum icinde kizi kaynanami görünce kiyameti kopariyor yanina gitmek icin agliyor oda eltimin zoruna gidior.

Sakın sen böyle bir şeye izin verme ! :KK20:

Bunların hepsi lafta olan şeyler...
Sen çocuğuna kendin bakacaksın, büyüteceksin
Tabi arada kendileri de yorum yaparlar tabi sonuçta torunları ama bazı şeylere ben böyle olmasını istiyorum dersin olur biter..Bana da diyorlardı çocuğu bırak felan bir gece bile bırakmadım bırakırsan devamı gelir..

Eltimi hala daha cözemedim ben:) isinemi geliyor yada napiyor bilmiyorum, oda 2 sene dogum iznindeydi evde oldugu halde ben nezaman kaynanama gitsem cocuk hep ordaydi, eltime sorsan yoo gitmiyorki diyor, bazende KP haber vermeden gelip alip götürüyor diyordu. Bana kalsa eltim önemsemiyor cocugunu normal bi anne kadar, sadece toplum icinde kizi kaynanami görünce kiyameti kopariyor yanina gitmek icin agliyor oda eltimin zoruna gidior.

Üzüldüm.
Ama bu duruma kayınvalideniz seviniyordur değil mi. Aslında çocuk için hiç iyi bir durum değil.
Neden bilmiyorum ama bu durumu çözemiyoruz, çocuğun ananesi babaannesi dedesi çocuğu çok sevebilir, hatta biz anneler kabul etmesek bile bizden fazla da sevebilirler, ama yine de bu çocuğun bir tane anne babası olduğu gerçeği değişmez, ve bir zorunluluk olmadıkça anne babadır çocuğun ihtiyaçlarını giderecek olan.
Yani nedir bu beni çok sevsin mantığı anlamıyorum gerçekten.
Eğer ki 2 yıl izin kullanabilecekseniz ne güzel. Ben ilk çocuğumda 9 ay kalabildim yanında, kısmet olur da ikincisi gelirse, şimdiden 2 yıl evdeyim diyorum.

Birde ek olarak sunu söyliyim; esimle biz hep erkek bebek hayal ederdik yani illa erkek olsun kiz olmasin demezdik ama bebekten falan konusurken hep erkek bebek cikardi agzimizdan..bir gün esim annesinin yaninda abimin kizi oldu kiz bebek nasil oluyor gördük insallah benimde bir oglum olur birde erkek bebek görürüz dedi. Kaynanam sert bi dille bastira bastira Insallah kiziniz olur diye nispet edere gibi dua etti..henüz daha hamile oldugumu bilmiordum benim oldugum ortamlarda sürekli benim erkek torunum asla kiz torunum kadar olamaz diyip durdu..sonra hamile oldugumu ögrendik malesef düsük yaptim ve arkasindan hemen bidaha hamile kaldim ve bebegim erkek..bu yüzden hic istemiorum ilgilenmesini bakmasini bile..madem kiz torunu kadar olamicak ki bana kalsa saten olmasin, ozaman bu kadar ben bakarim cabasi niye anlam veremiyorum vede sahte geliyor.

Üzüldüm.
Ama bu duruma kayınvalideniz seviniyordur değil mi. Aslında çocuk için hiç iyi bir durum değil.
Neden bilmiyorum ama bu durumu çözemiyoruz, çocuğun ananesi babaannesi dedesi çocuğu çok sevebilir, hatta biz anneler kabul etmesek bile bizden fazla da sevebilirler, ama yine de bu çocuğun bir tane anne babası olduğu gerçeği değişmez, ve bir zorunluluk olmadıkça anne babadır çocuğun ihtiyaçlarını giderecek olan.
Yani nedir bu beni çok sevsin mantığı anlamıyorum gerçekten.
Eğer ki 2 yıl izin kullanabilecekseniz ne güzel. Ben ilk çocuğumda 9 ay kalabildim yanında, kısmet olur da ikincisi gelirse, şimdiden 2 yıl evdeyim diyorum.
Aynen cok hosuna gidiyor, cocuk herseye anne diyordu basta oda ona dedi sanip bak bana anne diyor diyip kahkahayla gülüyordu. Ben babaanneleri dedeleri oyun arkadaslari gibi görüyorum cocukla en güzel sekilde tabiki oynarlar vede sevebilirler ama bi sorumluluklari yok. Biz anneler özellikle bu konularda daha cok hassasiz diye düsünüyorum sonucta sorumlulugumuz var ve farkindayiz.

Insallah sende kalabilirsin 2 sene cocuklar icin gercekten önemli saten tecrübeliymissin, benim ilk cocugum beni neler bekliyor bilmiyorum ama onunla vakit gecirmemin cok önemli oldugunun bilincindeyim.

Aynen cok hosuna gidiyor, cocuk herseye anne diyordu basta oda ona dedi sanip bak bana anne diyor diyip kahkahayla gülüyordu. Ben babaanneleri dedeleri oyun arkadaslari gibi görüyorum cocukla en güzel sekilde tabiki oynarlar vede sevebilirler ama bi sorumluluklari yok. Biz anneler özellikle bu konularda daha cok hassasiz diye düsünüyorum sonucta sorumlulugumuz var ve farkindayiz.

Insallah sende kalabilirsin 2 sene cocuklar icin gercekten önemli saten tecrübeliymissin, benim ilk cocugum beni neler bekliyor bilmiyorum ama onunla vakit gecirmemin cok önemli oldugunun bilincindeyim.

Açıkçası ben 9 ay yeter diye düşünmüştüm. Çevremdeki herkes de öyle dedi.
Ama çocuğumun ilklerini kaçırmak çok zoruma gitti. Maddi olarak çok zorda da değiliz, niçin çalışıyorum diye düşündüm.

çocugun dogsun ondan sonra görüşelim seninle.

Şimdiden dert etmeyin

Kendim bakacağım diyorsunuz; sınırınızı koyarsınız.

Bu şehirde kimsem yoktu; çocuğumu da bakıcıya bıraktım ama kv ye bırakmadım; iyi bakar ama sürekli olmaz vs dedim ama bir gün dahi bakabileceğine inanmadım.

Bebek 3-4 aylıktı; çikolata yiyordum ona da yedir dedi; gerek yok o benden yer dedim. Ben benimkiler küçücükken neler yedirdim dedi ; eşim de bu bizim çocuğumuz sakın bir şey yedirmeye kalkma dedi sertçe.

Kv ler her şeyi iyi bilir; en mükemmeli onlardır; takma şimdiden hiç kendini germe.

Çocuğa evde ayakkabı giydirmedim diye yırtındı kadın; misafirliğe gelince bile çocuğun dışarı ayakkabısının altını silip evde giydirmeye kalkardı; bir gün işten geldim evde; çocuğa da ayakkabı giydirmiş; bakıcı da var; çocuğu kucağıma aldım; ayakkabılarını çıkardım; bunları ayakkabılığa koy diye bakıcıya verdim; kv nin gözüne bakarak. evde değil dışarıda ayakkabı giyilir; biz evde ayakkabı giymiyoruz değil mi dedim.

O çocuk 2 saat daha ayakkabı ile otursa tabii ki bir şey olmazdı; ama gelinin evine gittim çocuğa ayakkabı giydirdim; bir şey demedi olurdu. Oysa ben çocuğa ayakkabı giydirilmemesi gerektiğini ona başka bir ortamda da söylemiştir.

Gerektiğinde kavga gürültüye gerek olmadan sınırınızı koyarsınız.

Bu arada değişik örnekler var; o zaman sinir olunuyor ama şimdi gülüyorum; kadın mama sandalyesine takmıştı; çocuğu bağlıyormuşuz; neden sofra serip yerde yedirmiyormuşum.

Kendi evinde de yerde falan yemek yenmez şimdi; eskiden yemek yerde yenirmiş çocuklar da yerde yermiş, şimdi yemek masada yeniyor o zaman çocuk da masada dedim.

Şimdiden kurmayın yeri gelince cevabınızı verin, içinize atıp biriktirmeyin.

bende bu konudan muzdaribim ilerde çocuğum olsa ilk torun olacak eşim tek çocuk ve annesi yıllarca çalışmış eşimin bebekliğini yaşamamış torunumu ben büyütcem diyor ben çok takıntılı biriyim bebeğimi başkasıyla parka dahi yollamam o derece benide bazen sıkıntısı sarıyor olmamış bebeğin ama en baştan tavır koymak en iyisi... bebeğiniz olsun bir kaç müdahale ettiklerinde sende azıcık sert çıkarsın tekrarlanınca bu durum kv den anlar kesin tavrını... kolay gelsin zor bir durum :KK43:

X