- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.429
- 598
- Konu Sahibi BalikEsirli
yok canım 1000 km yol var aramızda:))
anam misafirmiş birde :):) neyse uyarını dıkkate almısmıdır sence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yok canım 1000 km yol var aramızda:))
eve yeni dolap almıştık.. içini yapışkanlı folyolar var ya ondan kaplıcaktım, kv aradı o sırada..geldi mi dolap die.. evet dedim geldi.. tmm o zaman ben folyo alıp geliorum kaplarız falan dedi, e ii hadi dedim.. geldi kapladık falan.. neyse dolabın işi bitince ben mutfaktayken baktım ayakkabılığı boşaltıo.. napıosun anne dedim.. hazır artmışken ayakkabılığı da kaplıcam dedi.. anne gerek yok ben sonra yaparım gerekirse diorum yok yok dio hala ayakkabıları dışarı çıkartmaya devam edio.. en sonunda anne sen bu akşam buraya yeni aldığımız dolabı kaplamak için gelmedin mi? e tamam kapladık bitti..saol eline sağlık ama ben burayı yapmanı istemiorum dedim bi yandan da ayakkabıları tekrar yerine koyuyorum.. anladı o zaman bıraktı.. illa söletecekler yani..ben senden böyle bişey istedim mi şimdi.. millet içerde çay içerken sen gel benim ayallabılığımı boşalt, kaplamaya çalış.. hemde sormadan.. şimdi onun sırası mı
yaa koptuuuuum ben bu cevaba
yok kızım ben senın kılotlarını ayırdım bakmadım oğlumunkileri aldım yıkadım oyle durmasın dedım,
anam misafirmiş birde :):) neyse uyarını dıkkate almısmıdır sence
hayır ayrı sehirlerde oturuyoruz, eşimde benim gibi kucuk yastan berı tek yasayan aılesını senede 1 goren bırıyken 5 aylık evlılıgımızde tam 5 kez geldıler ve herseferınde ıkı hafta kaldılar, yenı akıllarına geldı cocukları oldugu:)) belkide bundan doldum doldum tastım bılmıyorum..
Canım anlamamış madem iyi yapmışsın tersleyince bir daha yaşanmıyor merak etme...Asıl çok alttan alırsan sakıncalı tabi kavga etmeyinde sakın yoksa eşinle aran açılır...Bizim kv ile görümcede her gittiğmiz ile geldiler daha iki yıllık evliyiz ve memuruz 4 il değiştik kv 3 üne görümcemde 4 ünede geldiler...Artık dayanamadım eşime sordum bu nedir hep merak içindeler diye...Eşimin cevabı şu oldu beni daha önce hiç böyle görmemişlerdi bu kızda ne buldu acaba diye meraklarından dedi...Cevaba gülsemmi ağlasammı bilemedim...
yaa hiç bu acıdan dusunmemıstım bılıyormusun, kıskandıklarının farkındayım.. hatta cogu kez oglumuzu cok degıstırdın dıyorlar kıskanclık ıcınde bır mınnet var yuzu hep guluyor oglumun dıyor....ama bir bakıyorum oğlunu hıc oksamamıs bırı bu denlı yapmacık olunca esımde farkında olayların ne oldu bırden bıre aılem gıbı davranıyorlar dıyor ve eşim bir laf dediğimde o an ordaysa:anne dogru dıyor mody der ve sonrasında bana da ıyı yaptın bosver soylemeden anlamıyorlar ıste der.. buda esımden yana en buyuk sansım, hatta esım cogu kez gelıyoruz dedıklerınde ne ısınız var bıle der gulerek ama anlamazlar..
eşim ailesine ben de kendı aıleme ıcten ıce ofkelıyız aslında bızı kucuk yasta bıraktıkları ve bız orda burda yurtta unıversıtelerımızı calısarak okuyup dugunumuzu kendımız yapıp tam rahata ermısken rahat bulamamaktan sıkayetcıyız.
Bu eşinin ailesi konusunda yakınmayan pek azdır boşverin...Senin şansında eşin olmuş herşeyin farkında olması çok güzel...Birde eşi annesine yapışıkmış gibi yaşayan türler var şükredelim...
Söylemekle iyi yapmışsınız aksi halde başa çıkamazsınız.Herkesin ortak cevabı bir olay karşısında tatlı ve uygun dille durumu izah etmek oluyor ya hani yokmudur hiç sert ve net bir dille istediğini söyleyen ve sonucunda hangisi işe yarıyor merak ettim.
ilk örnek benden gelsin o zaman,
Çalışıyordum işten gelirim kv hiç birşey yapmaz zaten ben herseyı yemek bulasık camasır vs hepsini kendım yaparım ve mısafır gıbıde hıssettırmem kendilerini.. en hassas konumun yatakodamdaki çekmeceler kirli çamasır sepetim oldugunu laf arasında sıksık söylemişimdir, yani kirli çamasır sepetimin baskasının gormesınden oyle rahatsız olurum ki bunun ıçın mısafır yatak odamda ayr kırlı sepetı vardır.
Birgün işten eve geldim, bizim kirli sepetindeki çamasırlar yıkanmıs ve bu konuda hassaslıgın daha 1 gece oncesınden konusulmasına ragmen, (kv degıl annem bıle yapsa kızarım yanı)öyle sinirlendimki,
(çamasır sepetini 2 gune bır yıkarım cok cıkarıyoruz camasır oyle haftalık falan degıl yanı )
Direkt kv gittin : anne neden kırlı sepetındekı camasırlara dokunuyorsun benım orda ozel camasırlarım ıc camasırlarım esımın ozel esyaları var bu konudakı hassasıyetımı bılmıyormusun, dün söylemesem neyse dedim.
kv: yok kızım ben senın kılotlarını ayırdım bakmadım oğlumunkileri aldım yıkadım oyle durmasın dedım,dedi.
ben: anne son kez diyorum asla yatak odamdakı camasır sepetini bir daha karıstırma çok ciddi uyarıyorum dedım.
hep tatlı dılle dedım anlamadı şimdi sert uyardım bundan anlıyor.
sizdede var mı böyle örnekler yoksa herkes tatlı dıllemı soyluyor, ben bıraz cırkeflık mı yapıyorum merak ettım,![]()
Söylemekle iyi yapmışsınız aksi halde başa çıkamazsınız.
Bir örnekte ben veriyim. Kayınvalideme gittik bu havada kombi yanmiyor evinde, küçük bebegim var yerde emeklemeye çalışıyor. Gittim kaldırdım yerden diyoki evham yapıyosun, dedim anne karnı ağrıyor sonra,bana hala diyoki bişey olmaz en son sinirlendim ben biliyorum çocuğumu yaşadım daha önce ,koymuyorum karismayın istemiyorum. Sustu. Bi de yerler toz içine yani kadın anlamıyor. Söylemeden anlamıyorlar valla , açık açık söylemek lazım.
ben 1,5 senelik evliyim ama hiç bir çıkışmam olmadı.
hem ayrı şehirlerdeyiz hem de kvm anlayışlıdır.
bazen beni çileden çıkardığı olsada görmemezlikten gelmeye çalışıyorum.
benim en sinir olduğum şey her gelmesinde evimin düzenini değiştirmesidir.
kızamıyorumda....
isterdim uyarmayı vs.
ama yapım gereği sanırım yapamıyorum.
siz doğru olanı yapmışsınız aslında ama ne bileyim ben yinede üzüldüm kv nize.
belliki kötü niyetle yapmamış.
tatlı tatlı uyarıncada anlamıyor olabilir haklısınız ama ne bileyim ben yinede üzüldüm.
kv evime ilk geldıgınde mısafır odamdakı gardırobu tamamen kendı kıyafetlerıyle doldurmus giderken soylememıstı de burda esyalarım var dıye. bır baktımkı 2 bavul kv ve kp esyaları odada, ay nasıl sınır oldum olayın sıcaklıgıyla nasılsa gelirler yakında yıne dıye hepsını kolılere doldurdum, çok gecmedı 2 hafta sonra yıne geldıler,
anne dedim, eşyalarını burdamı unuttun sen dedim,
kv: yok kızım bılerek bıraktım zaten memlekette cok gıymıyorum onları burda geldıkce gıyerım dıyınce, tabı ben yıne gozum dondu.
anne ben evımde eskı esya ıstemıyorum kullanmyacaksan çöpe atıcam kullanıcaksanda al evıne gotur ben evımde ıstemıyorum kendımız dısında esya dıyınce, şimdi 1 iğnesini bile bırakmıyor.
napıım benımde huyum boyle özelime cok onem verıyorum, musade etsem yerlesıcekler o derece..
süpersin,yerleşeymiş bari.. sanki senin başka misafirin olmayacak o odada, uğaş toplamaya ondan sonra... ben bide sinir olurum valizler oyle orta yerlerde, bizimkier bana bile fazla gelıyo koymaya yer bulamıyorum...
İşiniz zor ne diyim. Benimki karışmaz görünür göya ama illaki fikri vardır. Öyle yemegime felan karışamaz , laf edemez 3 yıllık evliligimde bir kez yemeğini yemedim desem yalan olmaz beceremez çünkü.zaten sizinki nasıl bılemem ama bızımkı en ıyı ben bılırım havalarında herseyı ben boyle yaparım ben soyle yaparım dıye uzun uzun anlatır, ben : ben de boyle yaparım dıye net bır sekılde soyler bırakırım.. ılk etapta mutfakta ızler ve herseye yorum yapardı ılk mutfak tecrubemız daha o an bekleyemeden orada dedım: yemek yaparken mudahale yemegı kotulestırır ya sız yapın ya ben demıstım, cunku ılk gun yemeklerım berbat olmustu yaptıgım yemege arkamı donuyorum su koyuyo az olmus dıye yok neymıs o yemek fırırnda olurmuymuş ki ben bır donem restoran ıslettım kendı ısımdı sonrasında yoruldum ve devrettım, yemek konusunda kendıme guvenırım de egıtımınıde aldım bu ısın ama kadın kabullenemedı bıle bunu herkes elıne saglık super der ki farklı sunumlar yaparım, kv herseferınde soyleyeck bırsey bulur ya az tuzlu der ki bilerek yaparım, ya ben boyle yapardım der, yada bu malzemeden suda cok guzel oluyo onu yapsan daha ıyı olurdu der. memenun edemeyiz..
eşimde her seferınde kızdırır onu: Annemin yemekleri diye tutturmayacagım bır evlılık yaptım anacım der nıyeyse bunla gururlanmaz kudurur surat asar..
yemeklerımız bıle olay olur, sırf kp ile araları acılmasın dıye normal yemekler yapıyorum sımdı eskısı gıbı ozentılı suslu seyler yapmıyorum, kp cok begenıyor, kv ye hanım sende boyle yapsana bak ne guzel farklı olmus der kv hemen: gelının yapsın o daha ıyı yapıo hem dıye trıp atar cocuk gıbı kıskanclık yapar, artık kavga etmesınler dıye kuru pılav cacık gibi klasık tatlardan sasmıyorum..:))
İşiniz zor ne diyim. Benimki karışmaz görünür göya ama illaki fikri vardır. Öyle yemegime felan karışamaz , laf edemez 3 yıllık evliligimde bir kez yemeğini yemedim desem yalan olmaz beceremez çünkü.
Anladıklari dilden konuşmakta fayda var.