• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizi nasıl idare ediyorsunuz?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba herkese

kayinvalidem insanlarin onun ve gelinlerinin hakkında ne düşündüğüne aşırı değer veren, hep ama hep kendini öven, başkasının biseyini begenmeyen aklini küçümseyen ve sürekli ama sürekli akil veren bir insan.
verdigi akillar o kadar cahilce ki anlatsam burda roman olur. mesela cevresinde bosanan kadinlar hep suclu kocalarinda problem yok, meselelerin icini disini bilmeden millete bayiliyor.

bende onu idare ediyorum, saygida kusur etmiyorum ama agzi hic durmuyor. a desem b diyor. sussam daha dogrusu kendi halimde takilsam sana biseyler oldu diyor.

senede bir kere geliyoruz yanyana geliyoruz yani esimle aramizdaki halimizi bile didikliyor esim bisey diyince aman tamam be diyor.
diger oglu ve kizina asla yapamadiklarini bize söylüyor, esimde annemdir ne diyim kalbini mi kirim hatasini kendisi anlsin ciddiye alma takma diyor.
örnek verim benim akrabalarim bir kac saatline beni görmeye geldi, o kadar cok sacmaldi ve pot kirdi ki yanlarinda duramadım ve maalesef kisisel algimda degil sonradan teyzemden ögrendim ki onlarda frk etmis.
ev bizim ama susmadan durmadan evde sunu yaptim bunu yaptim boyasini ben sectim - kimsenin sormadigi merak etmedigi seyler konusuyor ama ev bizim biz eksikleri giderdik ben boyayi sectim mesela:) kulaga cok masumane geliyor ama esimi binaya rezil etti cok bagirdi haykirdi,boyacilarin yaninda esimi kucumsedi vs.

halbuki bu sene daha ilimli sakin diye sevinmistim ama baskalarinin yaninda bile durmuyor susmuyor

Yanında a demeyin b demesi gerekmesin bence
Akrabalarla filan da dışarıda buluşun
Çevrenizle karşılaşmasını minimuma indirin en iyisi
Konuşunca değişecek biri olduğunu sanmıyorum ben
Görüşmeye de devam edeceksiniz anladığım kadarıyla
O yüzden sıfır iletişim 👀

Merhaba herkese

kayinvalidem insanlarin onun ve gelinlerinin hakkında ne düşündüğüne aşırı değer veren, hep ama hep kendini öven, başkasının biseyini begenmeyen aklini küçümseyen ve sürekli ama sürekli akil veren bir insan.
verdigi akillar o kadar cahilce ki anlatsam burda roman olur. mesela cevresinde bosanan kadinlar hep suclu kocalarinda problem yok, meselelerin icini disini bilmeden millete bayiliyor.

bende onu idare ediyorum, saygida kusur etmiyorum ama agzi hic durmuyor. a desem b diyor. sussam daha dogrusu kendi halimde takilsam sana biseyler oldu diyor.

senede bir kere geliyoruz yanyana geliyoruz yani esimle aramizdaki halimizi bile didikliyor esim bisey diyince aman tamam be diyor.
diger oglu ve kizina asla yapamadiklarini bize söylüyor, esimde annemdir ne diyim kalbini mi kirim hatasini kendisi anlsin ciddiye alma takma diyor.
örnek verim benim akrabalarim bir kac saatline beni görmeye geldi, o kadar cok sacmaldi ve pot kirdi ki yanlarinda duramadım ve maalesef kisisel algimda degil sonradan teyzemden ögrendim ki onlarda frk etmis.
ev bizim ama susmadan durmadan evde sunu yaptim bunu yaptim boyasini ben sectim - kimsenin sormadigi merak etmedigi seyler konusuyor ama ev bizim biz eksikleri giderdik ben boyayi sectim mesela:) kulaga cok masumane geliyor ama esimi binaya rezil etti cok bagirdi haykirdi,boyacilarin yaninda esimi kucumsedi vs.

halbuki bu sene daha ilimli sakin diye sevinmistim ama baskalarinin yaninda bile durmuyor susmuyor
Yüzüne bile bakmayın cevap da vermeyin, dediklerini dinlemeyin hatta. Belki abuk sabukluğunun farkına varır. Laftan anlayacak gibi durmuyo, o yüzden ağzınızı açmaya değmez. Son derece soğuk ve mesafeli olun. Ne derse desin. Neyse ki yılda bi kere...

İdare etmiyorum, seviyorum ❤️ Gerçekten annem gibi görüyorum, Allah razı olsun o da kızı gibi davranır hep. Bence biraz elektrik meselesi…
bende ona o sekil davraniyorum ama ummadik zamanda lafi sokuyor, genc bide yaslida degil güze güzel gecinmek varken niye söyle böyle olalim diyor sonra celiskili ifadeler kullaniyor.
kizida ogluda gelinide megerse ayni seyleri düşünüyormus onlarda aynini yasamislar

Eşiniz takma diyor ya ? Annenize söyleyeceksiniz aslında
Kayınvalidenin sıze davrandıgı gibi o da esınıze davransın bakalım
Öyle " takma" demekle oluyor mu? Kısasa kısas yani!

İdare konusuna gelirsek eger
Ben olduğum ve göründüğüm gibi biriyimdir
Kimseden laf da esirgemem, esırgeyemem yani yapı meselesı bazı şeyler.
O yuzden bu tarz sorunlarım pek olmuyor
Size de tavsıyelerım;

Bir insan uyarılması gerekiyorsa uyarın ( kim olduğunun önemi yok)
Hayır demeyi bilin
Biri size sürekli laf sokuyorsa hiç çekilmeden aynısını yapın ya da direkt yüzüne konusun

Üstte söylediklerimi yaparsanız insanlar zamanla sizi boylr kabullenir.
Gerçi yapınız bu sekilde değilse yapamazsınız ama yine de tavsiye vereyım dedim.

Ve mesafe cok önemli!

Bence senede bir defa görüşüyorsanız takılmayın çevrenizle çok bir arada tutmayın. Belirli yaştaki insanları değiştiremezsiniz. Fikir belirtmezseniz farklı fikir gelmez. Kendi bildiğiniz gibi yaşayın senede bir haftada seslenmeyin. Bu arada alttan alın demiyorum yanlış anlamayın istemediğiniz şeylere hayır deyin. Sınırlarınız ihmal edilmedikçe oralı olmayın

Merhaba herkese

İdare edecek bir pozisyona sokmuyorum kendimi. Yani mesafeli bir ilişkimiz var kendisiyle

Merhaba herkese

Farklı bir kültürden gelin aldılar beni aslında iki sene olacak ama tam anlamıyla bu yaz 3 hafta kadar kaldım yanlarında sanki hiç bişey bilmiyormuşum gibi herşeyi en ince ayrıntısına kadar tarif eder. Hamileyim oturmama kalkmama bile karışır. Komşuları bişey sorar dürter beni şunu de diye. Eşim de yanımda yok diye bu sene sesimi çıkarmadım. Seneye yaza gidersem diyeceğim şey belli bilmediklerimi geçen sene çok güzel öğrettin karışma bana artık gerekirse tartışırım aynısını evimde de yapmasın diye bide artık anne olucam beni ezmesine asla izin vermem. Karakteri herşeye karışıyım havasında 7.8 yıllık bi gelini daha var hala herşeyine karışır ben sabırlı değilim o kadar. Duymazdan gelip geçemem. He diyemem. Sizede tavsiyem susmayın ben yemeklerini özellikle bilmediğim için sustum bu yaz ama yine lafımı da söyledim herşeye oturmamıza kalkmamıza kadar karışıyosun diye. Ben kaynanayım karışırım dedi Sen kaynanalığını yap ben dediğini hep yapıyomuyum bakalım demişliğim var. Kızı yok benimkinin bizide kızı falan gördüğü yok dışarı iyi görünme çabaları hep. Bana saygili olsun yeter sevgi beklemiyorum kimseden😊

Bir kere geldiğim ve ortalama 75 yıl yaşayacağım şu hayatta patronum hariç kimseyi idare etmiyorum, patronumu da idare etmek istemezdim aslında ama ekmek parası. Kayınvalide saçmalarsa doğrudan yüzüne karşı bozuyorum. Canımı çok sıkarsa mesafe koyuyorum. 5 kere arıyorsa birini cevaplıyorum. Çağırınca canım gitmek istiyorsa gidiyorum, istemiyorsa gitmiyorum. Eşime kesinlikle karışmıyorum, o isterse her gün gitsin. O da bana karışmıyor.

Niye esiniz yokken onun yanında 3 hafta kalıyorsunuz ki? Mükemmel bir sayfiye yerinde mi yaşıyor? Ben eşim olmadan onun ailesinde kesinlikle kalmam ve bizde herkes kendi annesini uyarır. Mesela ben onun annesine kızarsam ona söylerim o kendi fikriymis gibi söyler. Insan kendi evladına daha az tepki gösteriyor :)

Idare edemiyorum, görüşmüyoruz 😄
Senede bir görüşüyoruz diyene kadar eyvah dedim uzakmissiniz bosverin sizde sokusturiverin lafları gitsin

İdare etmiyorum. Sürekli akıl verir, biz hallederiz der geçerim. Başkada birşey demem. Aynı şehirde 1buçuk 2 ayda bir gidiyorum. Kuzucugu her hafta gider.Kuzucuguna karışmam. Kızı yok. Herkese kızım gibi görüyorum diyor. Zerre inanmıyorum. Kızı gibi görüyorsa neden annem gibi hissetmiyorum.

Eşiniz yokken 3hafta kalmanız çok saçma. Ben ege kültüründenim, eşim göçmen. Göçmen kadınları aşırı hamaratlar ve degişik yemekleri var. Onların yemeklerini ögrenme gibi bir çabam olmuyor. Bir yemegini gördüm, pek sevemedim. Zaten eşim gidince annesi o tarz yemek yapıyor. Sizde kendinizi yormayın bence

Şanslı gruptanım.
Sevip seviliyorum kayınvalide tarafından.
Ancak ters biri olsaydı,görüşmeyi en aza indirip fazla muhatap olmamayı tercih ederdim.

Farklı bir kültürden gelin aldılar beni aslında iki sene olacak ama tam anlamıyla bu yaz 3 hafta kadar kaldım yanlarında sanki hiç bişey bilmiyormuşum gibi herşeyi en ince ayrıntısına kadar tarif eder. Hamileyim oturmama kalkmama bile karışır. Komşuları bişey sorar dürter beni şunu de diye. Eşim de yanımda yok diye bu sene sesimi çıkarmadım. Seneye yaza gidersem diyeceğim şey belli bilmediklerimi geçen sene çok güzel öğrettin karışma bana artık gerekirse tartışırım aynısını evimde de yapmasın diye bide artık anne olucam beni ezmesine asla izin vermem. Karakteri herşeye karışıyım havasında 7.8 yıllık bi gelini daha var hala herşeyine karışır ben sabırlı değilim o kadar. Duymazdan gelip geçemem. He diyemem. Sizede tavsiyem susmayın ben yemeklerini özellikle bilmediğim için sustum bu yaz ama yine lafımı da söyledim herşeye oturmamıza kalkmamıza kadar karışıyosun diye. Ben kaynanayım karışırım dedi Sen kaynanalığını yap ben dediğini hep yapıyomuyum bakalım demişliğim var. Kızı yok benimkinin bizide kızı falan gördüğü yok dışarı iyi görünme çabaları hep. Bana saygili olsun yeter sevgi beklemiyorum kimseden😊
Yalnız siz idare olayını aşmıssınız. Eşiniz olmadan üç hafta kalınacaksa annemin evinde kalırdım. Küçük çocuk gibi birileriniin size bir şey öğretmesine davranışlarınıza karışmasına izin vermeyin

Edemiyorum.
Yeni taktiğim suratına bakarken esprisine gülünmeyen komedyen gibi hayal etmek.
Komiklik olsun diye palyaço falan da olabilir.
Görmek zorunda kaldığım sürede yeterki zehirli cahil dilinden dökülenlere kafamı takmadan moralimi bozmadan geçip gidebileyim.

Back
X