Kayınvalidenizle yaşamayın!

denizberdan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
416
248
63
Merhaba. Hem özel hayatımda hem de bu sitede kayınvalidesiyle problemi olan hatta bu sebepten boşanan o kadar çok bayan gördüm ki ... Yeni evlenecek olanlara bu konuda tavsiyede bulunmak gerektiğini düşündüm artık.

Uzak otursanız belki çok iyi geçineceğiniz kayınvalidenizle aynı evde ya da apartmanda yaşadığınız zaman sorunlar bitmiyor. İnsan yeri geliyor kendi annesiyle anlaşamazken kayınvalidesiyle mi anlaşacak... Ben kendi anneme de kayınvalideme de çok yakın değilim, gayette rahatım. Kayınvalidemle çok iyi anlaşıyorum ve en geç iki günde bir telefon ederim, haftada bir de gideriz, ama aynı binada otursaydık eminim sorun olurdu çünkü diğer geliniyle altlı üstlüler ve dertleri hiç bitmiyor.

Onun için yeni evlenecek arkadaşlara tavsiyem sakın kayınvalidenizle yaşamayı kabul etmeyin. Hele ev hanımıysanız asla. Evine çok sık gitmek zorunda kalırsınız, misafiri gelir çağırır gitsen bi türlü, gitmesen bi türlü. Kendi misafirin gelse kayınvalideyi çağırsan olmaz, çağırmasan yine olmaz. Evinizde istediğiniz gibi gürültü bile yapamazsınız. Herşeyinizi bilir yüz göz olursunuz. Nereye gidiyorsun, kiminle gidiyorsun, niye bana haber vermedin, ne yemek yaptın... sorular hiç bitmez. Yakın olup memnun olan görmedim ben ama arada istisnalar çıkar tabi. Bunu tecrübe eden çoğu kayınvalide de şimdiki aklım olsa aynı binaya almazdım diyor. Türk kültüründe aile apartmanı olayı var biliyorsunuz. Bütün eltiler aynı binada! Hele bu en sakıncalısı. Herkes çok iyi insan olabilir ama birlikte yaşamak başka bir olay. Belki yüzünüze bir şey söylenmez ama sürekli bir takip olur.
Mesela bizim eşimle gitmediğimiz müze, film , restoran kalmıyor, çok geziyoruz. Hepsinden haberi olmamasına rağmen " çok geziyorsunuz dışarıda azıcıkta evinizde oturun " dedi kayınvalidem bize. Dip dibe olsak ne derdi artık bilmiyorum.

Yani kısacası çok muhabbet tez ayrılık getirir arkadaşlar.

Çok çok haklısın.Ben de asla ama asla ailesinde kayınvalide kayınbaba arasında sıkıntı varsa , maddi , manevi ...EVLENMEYİN. Para beklerler. Dert dinlemenizi beklerler psikolog gibi . Görümcenin derdi size yansıtılır. kayınbabann hovardalığı size yansıtılır. kayınvalide ona özenir buna özenir , bulaşık makinesi ister , araba ister e ister . özendiğini alamaz size yansır. 40 liralık ayakkabı alır 50 liraydı çok özendim çok beğendim 50 liraydı alamadımlar bitmez. Sizin sezon indiriminden taksit yapıp kendi paranızla aldığınız 65 tlik ayakkabı burnunuzdan gelir. Kocanız eve aylarca para getirmese problem değildir. Hem evde hem işte çalışır evinizi çekip çevirirsiniz cennet hayatı yaşıyor olursunuz. Aman kocasından görmemiş , kaynanasından çekmiş kadınların yavruuuuum kuzuuuuumlarına kanıp da başınıza dert almayın. ne mutlu olabilirsiniz. Böyleleri kendilerini öve öve de bitiremez şok olur kalırsınız.Onlar okadar iyidir okadar iyidir ki siz de asık suratlı kötü gelin olarak buluverirsiniz.Aman diyorum aman yani.

Bu konuya kesinlikle katılıyorum,umarım her genç kız ben seviyorum,ev alıcaz para biriktircez vs. sözüne kalıp aynı evde yaşamaya başlamaz.Ev ev üstüne olmuyor maalesef.Benim bile çok iyi anlaştığım kayınvalidem oğluma bakmak için bizde kaldığında aramızda sorunlar olmuştu,şimdi gidip geliyor akşamları ,sürekli kalsa ne olurdu bilemiyorum,çok iyi yardımsever bir insan olmasına rağmen.Herkesin ayrı bir evi düzeni vs olmalı,yemek yapıştan tutundan,temiziliğe ,eşya yerleştirmeye kadar herşey farklı,herkesin bi işi yapışı zevkleri ayrı.......O yüzden 1 sene bile beklemeniz gerekse evlenmek için bekleyin ama ayrı eviniz olsun.Ne kendi ailenize yakın olsun ne eşinizin ailesine.(hastalık vs.hariç tabi ki)
Bu arada bende bir anneyim benim de bir oğlum var ve allah kısmet ederse bende aynı evde yaşamayı kesinlikle istemezdim makul uzaklıkta olsun gelsin gitsin isterdim..

iyi de arkadaşlar bu şekilde konuşarak arkadaşlarada olumsuz etkide bulunuyosunuz,çünkü buna mecbur olanlar var.adamın annesi hasta olr kendine bakamıcak durumda olur hayatta herşey olabilir yani benimde eşim bana çok baskı yaptı başta istemedim ama sonradan düşündümki kabul etsem nolcak zaten biz ayrılcaksak ayrılırız kaderde varsa olur ama ben bunun kendime çok zarar getirceğine inanmıyorum artık olay erkekte bitiyo çünkü ortayı buldktan snra yürüyo bulamazssa istersen ayrı otr kavgalar gürültüler bitmiyo önemli olan erkeğin dengesi annesine yeri geldiğinde sen dur anne eşinede aynı şekilde sen dur diyebildimi olay tamamdır.ben bu yüzden denemek istiyorum kaderde ayrılık varsada yapılcak bişey yoktr zaten diye düşünüyorm...

iyi de arkadaşlar bu şekilde konuşarak arkadaşlarada olumsuz etkide bulunuyosunuz,çünkü buna mecbur olanlar var.adamın annesi hasta olr kendine bakamıcak durumda olur hayatta herşey olabilir yani benimde eşim bana çok baskı yaptı başta istemedim ama sonradan düşündümki kabul etsem nolcak zaten biz ayrılcaksak ayrılırız kaderde varsa olur ama ben bunun kendime çok zarar getirceğine inanmıyorum artık olay erkekte bitiyo çünkü ortayı buldktan snra yürüyo bulamazssa istersen ayrı otr kavgalar gürültüler bitmiyo önemli olan erkeğin dengesi annesine yeri geldiğinde sen dur anne eşinede aynı şekilde sen dur diyebildimi olay tamamdır.ben bu yüzden denemek istiyorum kaderde ayrılık varsada yapılcak bişey yoktr zaten diye düşünüyorm...

Haklısın mecbur olanlar da var. Sağlık problemi varsa o başka. Aynı şey bizlerin annesinin başına da gelebilir ama benim tavsiyem normal şartlar altında yaşayan ve sadece yakın olalım , sürekli iç içe vakit geçirelim mantığıyla beraber oturacak olanlar için geçerli.

Zaten bu genel bir fikir. Birlikte oturup iyi geçinen de vardır ama çok az bulunur.
İnan evlenince değişebiliyor bazı şeyler. Mesela benimkide çok iyi ve gerçekten severim ama eşim bile diyorki aynı binada olsaydık annemle böyle iyi olmazdınız. Ki eşim annesine tapar resmen.

Kesinlikle ev ev uzerine olmaz...

En iyi kayinvalideye sahibim de deseniz ayni evde olmuyor..En ufak birsey buyur de buyur... Ve olaylar carpitilarak eslere yansitilir... Boylece ne esiniz tamamen size ait olur ne de siz kadinliginizi bilebilirsiniz...

Eger evlenirken size bu sart kosulursa ben bekleyin derim... Daha iyi sartlar olana dek... Sonucta esiniz de olsa bu sizin hayatiniz... Ve siz acisini tatlisini cekiyorsunuz sonra... Herkes yerini bilmeli bence...

Sonra dunyanin en sirin gelini de olsaniz kayinvalideniz sizi oglundan esi olmaniza ragmen kiskaniyor , paylasamiyor... Neden beni sik aramiyor oglum? Onceden gunde 2 kez rardi simdi aramiyorlar mi dersin, hastalik numaralarimi dersin, yalanlar i dersin sirf oglu daha fazla ilgilensin diye neler neler kitap olur walla:)

O yuzden genc kizlarimiz akilli olun ve siz nasil annenizi koca evine getiremiyorsaniz sizi de kimse kayinvalidenizle ayni evde oturmaya mecbur edemez bunun farkinda olun... EEE eger mecbursaniz annenizi de yaninizda getirin kayinvalideniz anneniz siz ve esiniz mutlu mesut yasarsiniz, hee arada babalar da kelir tam aile curcunasi :))))

Bilmiyorum beni kaç kişi anlar,zaten burayada içimi kimseye açamadığım için üye oldum içimi boşaltmak için,5 senelik evliyim şuan 30 yaşındayım,eşimle yaklaşık 9 seneden beri beraberdik,belkide hiç başlalmamalıydık.Kültür farkından dolayı çok sorulu başladık ne sözümden,ne nişanımdan ne nikahımdan bişey anlamadık hep ağlayarak geçti,ailem asla kabul etmedi,benim ailem saray kökenli yetişmiş istanbul ailesiydi,hem maddi hem dini açıdan kültürel açıdan,biraz onlardan farklıydı,ben tek kızdım,çok ta taliplerim vardı,ailem ilişkimizi öığrenince beni evhapsine tuttularasla tek bir yere gidemedim,telimi elimden aldılar,ama ben bir yolunu bulup evdende olsa gizlice arıyodum sesini duymak için engeller sanki daha çok bağlıyodu,taliplerime cvp vermeeyince sorunlar evde daha çok büyüdü,ailem haklı olarak iyi bir evlilik yapmamı istiyodu,sonunda yemeden içmeden kesildim böylece 8 sene geçti,tabi eşimde bu sürede sadık ve sevgisinden emin oldum oda beni çok seviyodu,gizlice arardık o bana gizli cep telefonu almıştı bi kaçkez yakalatsamda neyse uzatmıycam fazla sonunda istediler babamları binbir zorlukla ikna ettim 3 sene kadar,3 sene sonunda isteme söz oldu ben eşimin ailesini o anda tanımaya başladım zaten,okadar zorlukla oldu bir kere olsun ne sözümde nişanımda ne nikahımda görevlerini yapmadılar,ne söz yüzüğümü ne nişan alışverişimi ne ev ne mobilya ne nikah,bilemedim ailem kızsada köpürsedene sorumsuz insanlar diye asla onlara laf ettirmedim hep korudum,nişanımda bir kere bile aramadılar formelite icabı geldiküçük altın taktıgittiler,eşimle nişan alışverişine ben gittim kendime bi set aldık bide nişanlığımı geldik,ne bohçamdan ne nişanımdan bişey anlamadım,nişandan sonra annem herşeye rağmen üstüne düşeni fazlasıyla yaptı nişanımda çok güzel yerde yapıldı babam öyle istedi nişandan sonrada bohça götürdük ve söyledikte annem onlara biz bohça getircez bizde adettir diye,annemler ordada bi şok geçirdi,bi kek bide açma gibi bişey verdiler ellerine geldik,annem kıriz geçeirdi tabi ben desen mahcup,sonra eşimle ayrılmayı düşündüm ama onu öyle çok seviyodumki yapamadım intiharı düşündüm yapamadım anançlı bir insanım sonuçta,sonra nikah oldu istiyemedik düğünü çünkü eşimin durumu belliydi,herşeyi kendisi yapıyodu,nikahımız oldu sıkıntıdan kuaförde adet oldum,müthiş bi karın agrısı neyse eşim eve bıraktı beni sonra almaya gelmek için,tabi evdolu gelin çıkcak sanıyo herkes,oda olmadı eşim beni asansöre bindirdi babamla nikah salonuna geldik babam gelin almadada hüsrana uğraadı rezil oldu,ne dua ne yol yordam hiçbişey yok,nikah oldu o an babamın gözlerine baktım göz göze geldik ağlıyodu,yıkıldım dönüşü yok dedim seviyorum attım imzayı ağlamaklı,eve geldik sonra,bir iki gün kaçtık istanbuldan olanlardan dönmek istemedim ama mecbur dönülecek evin işin burda.ailesine takılarımı bıraktık babasına gelince alırız diye,geldik istedik vermediler,sonra kuzenimin düğünü olcaktı orda takmak için setimi istedim satıcaz dedi vermedile eşim zorla gitti aldı,o anda anladımki ben nereye kimlere gelin geldim,görümcenmin biri kaçmıştı zaten ondan çok çektim,sürekli benle uğraştı yapmadığı kalmadı evlendim bir hafta sonra yemeğe cağırdım şık bi masahazırladım eşim bayıldı ama o sarkıttı suratını komplekse mi girdi bilmiyorum sürekli eşimle aramı bozzmaya calıştı yaptıklarımın hazır olup olmadığını sordu,şok oldum böyle bi saygısızlık karşısında daha öönce hiç yaşamamıştım çünkü,eşimin akrabaları sevdii benimsedi teyzeleri falan ne kibar asil bi kız diye ama onlar böyle dedikçe eşim gurur duydu kardeşi ve annesi bozuluyodu,sonra 1 sene sonra hamile kaldım sevindimmi üzüldümmü anlamadım maddi durumumuz kötüydü,kendi ailemle sorunlarımız vardı hala unutmamışlardı bebeği istemezler diye düşündük aldırdık çünkü eşimin bir sürü borcu vardı bakamayız diye düşündük psikolojimizde bozuktu,ardan 2 sene geçti ben yine hamile kaldım cok istiyodum öğrendiğim gün kandildi,cok sevindik dua ettim Allaha,neyse eşimin ailesine gittik kandil günü onlara söyledik,o arada görümcemde 2 aylık hamileydi söyleyince fırtına esti evde gerçi onun ikincicocuğudu 9 yaşında bikızı daha vardı,kayınvalidem görümcem bozuldu,eve geldik eşimle balkonda oturduk ağladık neden diye,ardan 3 _4 hafta geçti kayınvalidemde kimsede ses yok ailemede söylememiştim daha,bir kerede de gelinimiz nasıl napıyo diye armadılar.bir kere sormadılar bir kez daha gittik sonra onlara oturduk bir kere ağızlarından hamilelik nasıl torun geliyo demediler eşim habire sormaları için laf çarptı ama sormadılar,içimiz buruk ağlamaklı eve döndük ve onuda aldırmaya karar verdik,uzun uzun düşündüm ağladım sabahlara kadar eşimde bende hastaneye gittik kürtaj için beklerken bi bebek gördük ikimizde sanki bize uzun uzun bakıyodu özlerini dikip,sonrası oldu işte oda yok artık,suan görümcemin çocuğu oldu,hastaneye gittim benimkide olsaydı ondan 1 ay sonra olcaktı,şimdi habire çocuğunu seviyolar karşımda kızıda kendileride 5 görümcemde aynı kaynımda ayı beni neden istemediler neen böyle yaptılar okadar içim acıyo canım yanıyoki,şimdi bir sene geçti ve samimimiyim değilim uzakta değilim zaten çalışıyorum haftada 1 gidiyorum gitmesem oda olmuyo,amaeşimde bende çok kırgınız içim canım yanıyo her gördüğümde benimde olsaydı 2 olcaktı....

Bilmiyorum beni kaç kişi anlar,zaten burayada içimi kimseye açamadığım için üye oldum içimi boşaltmak için,5 senelik evliyim şuan 30 yaşındayım,eşimle yaklaşık 9 seneden beri beraberdik,belkide hiç başlalmamalıydık.Kültür farkından dolayı çok sorulu başladık ne sözümden,ne nişanımdan ne nikahımdan bişey anlamadık hep ağlayarak geçti,ailem asla kabul etmedi,benim ailem saray kökenli yetişmiş istanbul ailesiydi,hem maddi hem dini açıdan kültürel açıdan,biraz onlardan farklıydı,ben tek kızdım,çok ta taliplerim vardı,ailem ilişkimizi öığrenince beni evhapsine tuttularasla tek bir yere gidemedim,telimi elimden aldılar,ama ben bir yolunu bulup evdende olsa gizlice arıyodum sesini duymak için engeller sanki daha çok bağlıyodu,taliplerime cvp vermeeyince sorunlar evde daha çok büyüdü,ailem haklı olarak iyi bir evlilik yapmamı istiyodu,sonunda yemeden içmeden kesildim böylece 8 sene geçti,tabi eşimde bu sürede sadık ve sevgisinden emin oldum oda beni çok seviyodu,gizlice arardık o bana gizli cep telefonu almıştı bi kaçkez yakalatsamda neyse uzatmıycam fazla sonunda istediler babamları binbir zorlukla ikna ettim 3 sene kadar,3 sene sonunda isteme söz oldu ben eşimin ailesini o anda tanımaya başladım zaten,okadar zorlukla oldu bir kere olsun ne sözümde nişanımda ne nikahımda görevlerini yapmadılar,ne söz yüzüğümü ne nişan alışverişimi ne ev ne mobilya ne nikah,bilemedim ailem kızsada köpürsedene sorumsuz insanlar diye asla onlara laf ettirmedim hep korudum,nişanımda bir kere bile aramadılar formelite icabı geldiküçük altın taktıgittiler,eşimle nişan alışverişine ben gittim kendime bi set aldık bide nişanlığımı geldik,ne bohçamdan ne nişanımdan bişey anlamadım,nişandan sonra annem herşeye rağmen üstüne düşeni fazlasıyla yaptı nişanımda çok güzel yerde yapıldı babam öyle istedi nişandan sonrada bohça götürdük ve söyledikte annem onlara biz bohça getircez bizde adettir diye,annemler ordada bi şok geçirdi,bi kek bide açma gibi bişey verdiler ellerine geldik,annem kıriz geçeirdi tabi ben desen mahcup,sonra eşimle ayrılmayı düşündüm ama onu öyle çok seviyodumki yapamadım intiharı düşündüm yapamadım anançlı bir insanım sonuçta,sonra nikah oldu istiyemedik düğünü çünkü eşimin durumu belliydi,herşeyi kendisi yapıyodu,nikahımız oldu sıkıntıdan kuaförde adet oldum,müthiş bi karın agrısı neyse eşim eve bıraktı beni sonra almaya gelmek için,tabi evdolu gelin çıkcak sanıyo herkes,oda olmadı eşim beni asansöre bindirdi babamla nikah salonuna geldik babam gelin almadada hüsrana uğraadı rezil oldu,ne dua ne yol yordam hiçbişey yok,nikah oldu o an babamın gözlerine baktım göz göze geldik ağlıyodu,yıkıldım dönüşü yok dedim seviyorum attım imzayı ağlamaklı,eve geldik sonra,bir iki gün kaçtık istanbuldan olanlardan dönmek istemedim ama mecbur dönülecek evin işin burda.ailesine takılarımı bıraktık babasına gelince alırız diye,geldik istedik vermediler,sonra kuzenimin düğünü olcaktı orda takmak için setimi istedim satıcaz dedi vermedile eşim zorla gitti aldı,o anda anladımki ben nereye kimlere gelin geldim,görümcenmin biri kaçmıştı zaten ondan çok çektim,sürekli benle uğraştı yapmadığı kalmadı evlendim bir hafta sonra yemeğe cağırdım şık bi masahazırladım eşim bayıldı ama o sarkıttı suratını komplekse mi girdi bilmiyorum sürekli eşimle aramı bozzmaya calıştı yaptıklarımın hazır olup olmadığını sordu,şok oldum böyle bi saygısızlık karşısında daha öönce hiç yaşamamıştım çünkü,eşimin akrabaları sevdii benimsedi teyzeleri falan ne kibar asil bi kız diye ama onlar böyle dedikçe eşim gurur duydu kardeşi ve annesi bozuluyodu,sonra 1 sene sonra hamile kaldım sevindimmi üzüldümmü anlamadım maddi durumumuz kötüydü,kendi ailemle sorunlarımız vardı hala unutmamışlardı bebeği istemezler diye düşündük aldırdık çünkü eşimin bir sürü borcu vardı bakamayız diye düşündük psikolojimizde bozuktu,ardan 2 sene geçti ben yine hamile kaldım cok istiyodum öğrendiğim gün kandildi,cok sevindik dua ettim Allaha,neyse eşimin ailesine gittik kandil günü onlara söyledik,o arada görümcemde 2 aylık hamileydi söyleyince fırtına esti evde gerçi onun ikincicocuğudu 9 yaşında bikızı daha vardı,kayınvalidem görümcem bozuldu,eve geldik eşimle balkonda oturduk ağladık neden diye,ardan 3 _4 hafta geçti kayınvalidemde kimsede ses yok ailemede söylememiştim daha,bir kerede de gelinimiz nasıl napıyo diye armadılar.bir kere sormadılar bir kez daha gittik sonra onlara oturduk bir kere ağızlarından hamilelik nasıl torun geliyo demediler eşim habire sormaları için laf çarptı ama sormadılar,içimiz buruk ağlamaklı eve döndük ve onuda aldırmaya karar verdik,uzun uzun düşündüm ağladım sabahlara kadar eşimde bende hastaneye gittik kürtaj için beklerken bi bebek gördük ikimizde sanki bize uzun uzun bakıyodu özlerini dikip,sonrası oldu işte oda yok artık,suan görümcemin çocuğu oldu,hastaneye gittim benimkide olsaydı ondan 1 ay sonra olcaktı,şimdi habire çocuğunu seviyolar karşımda kızıda kendileride 5 görümcemde aynı kaynımda ayı beni neden istemediler neen böyle yaptılar okadar içim acıyo canım yanıyoki,şimdi bir sene geçti ve samimimiyim değilim uzakta değilim zaten çalışıyorum haftada 1 gidiyorum gitmesem oda olmuyo,amaeşimde bende çok kırgınız içim canım yanıyo her gördüğümde benimde olsaydı 2 olcaktı....

Yasadiklariniz gercekten sabir edilir seyler degil, ama bebeklerinizi aldirmaniza kusura bakmayin cok öfkelendim.. Kimseye bebeginizi kabul ettirmeye mecbur degilsiniz Allah size 2tane vermis ve siz ailesi istemiyor diye nasil kiyarsiniz o canlara :19:
yazik günah degilmi inancli biriyim demissiniz ama kurtaj olmanin ne kadar günah oldugunu bilmiyorsunuz sanirim..
Psikolejiniz cok bozulmus gercekten :50: yardim almalisiniz.. Hayatta kimseyi memlun edemezsiniz ve bunun cabasindada olmayin bence esiniz ztn ailesinin ne oldugunu iyi biliyor sanirim o yüzden görüsmeyi kesebilirsiniz..
Maddi durumunuz yokmus ama emin olun siz muutlu olursanir esinizi ancak öyle mutlu edeblrsnz, ve görümceniz kayilvalidenizde sizin mutlulugunuzu gördükce daha cok kudurur.. Size sadece bunun zevkni ckarmak kalir..
Allah yardimciniz olsun:14:

bende onlarla görüşmemeniz gerektiğini görüşseniz bile onları dikkate almamanız gerektiğini düşünüyorum.kimse kimsenin hayatına bu derece müdahale edemez

çok doğru yazdıklarınız ben şuan uzağım ama uzak olamam rağmen ara sıra asorun yaşamıo değilim..eşimde zorlamalar oluo memlekete yerleşirim die bazen..düşünemiorum nasıl bi hayatım olur.çevremden gördüğüm kadarıyla çok problemli oluo.zaten evlilikte yaşadığın sorunlar yetmiomıuş gibi birde 3.kişilerin baskıları,gelenekçilik ve yobazlıkları....kabullendirmekte zor oluo belli yaştaki insanlara yanlışlarını ortada en son kötü gelin kötü insan olarak kalan gene doğruları söyleyen oluo....

yazılanlarda hep kendimi gördüm yıılardır; eşime olan sevgim,onun çalışkanlığı,güzel ahlakı,temiz kalpli,işte o ailesini kendi seçmediki,o aileden bu adam nasıl çıktı vs...diye kendi kendime polyannacılık oynamaktan yoruldum.12 yıl oldu artık.ben ona anlatamıcaksam kime anlatıcam ki baari haklısın idare et de,yıllardır bir ev alalım dedik ev alıyosun ama ailesini bırakıp gitmek istemiyo,onlara gene hiç bi zmn bişey diyemez kendiinden küçük kızkardeşleri bide üstüne yeğenleri bile söylemedik laf bırakmazlar adamın dediği tek laf sen baştan biliyodun madem niye kabul ettin.işi bitirmeye kdr kesin konuşıuyo.ya bu kdr kolay mı ben geçim için katlanıyorum başkalrı salak olarak görüyo.daha fazla alttan almaya devam edersem gerçekten deliricem.ama eşimin çözüm üretme yerine her zmn susup bi kenara çekilip tavır koymalarına daha fazla katlanasım da yok artık.olan sadece bize olacak biliyorum. ama artık bişeyleri göze alıcam yoksa hem sağlığım gidecek hem de yıllarım elden gidecek artık önüme bakmalıyım.şu anda içerde geçmiş uyuyo bense kafamda binbir düşünce sabahlama yolunda niye evlendim ki sanki :43:

Buhra halin gerçekten içaçıcı deil bence en yakın zamnda kendini toparlayıp önüne bakmalısın hiç olmazsa eşin kendi ailesinin nasıl olduğunun farkında.sen kendi ellerinle onların ekmeğine bal sürmüşsün neden kürtaj oldun ki ya bundansonra çocuk sahibi olamazsan onları sevindimişsin bence.biliyosun ki kürtajlardan sonra rahimde yapışmalar olabilir ve herşeye pişman olursun.sen kimi memnun edebilirsin ki ne güzel eşin seni anlıyo ve sevginiz her zmn önde bence en yakın zamanda bebek düşünün ve hiç kimseye de söylemeyin bi 3- 4 ay. ne senin ne de eşinizin ailesi siz bi aile olmadıkça sizi kabullenmezler.günahın için Rabbine çok tevbe et ve hayırlı salih evlat iste.hakkında herşey için hayırlısı ne ise o olsun.

beni en azından anladığınız için teşekkür ederim yaşamayınca başına gelmeyince insan bilmiyo hayatta yapmam dediklerimi yaptım olmaz dediklerim oldu,değer kıymet bilmeyen biyere düşmek okadar zorki,pişmanlık duydum bazen evliliğimden yapmamalıydım dedim ama yaptım,içime cok kapandım zaten okadar barbar garip geliyoki bana konuşma şekilleri,aile halleri zaten konuşamıyorum,kendi ailemeyse hep iyi görünmeye çalışıyorum,artık umudum kalmadı,bundan sonra napmalıyım bilmiyorum sadece çok dua istiyorum benim durumumda oloan herkesin Allah yardımcısı olsun inanaın çok zor acaba bigün herşey geçermi düzelirmi diyorum bigün mutluluğa uyanırmıyım yada bi gece mutlu uyurmuyum bilmiyorum ama bunu çok istiyorum...

beni en azından anladığınız için teşekkür ederim yaşamayınca başına gelmeyince insan bilmiyo hayatta yapmam dediklerimi yaptım olmaz dediklerim oldu,değer kıymet bilmeyen biyere düşmek okadar zorki,pişmanlık duydum bazen evliliğimden yapmamalıydım dedim ama yaptım,içime cok kapandım zaten okadar barbar garip geliyoki bana konuşma şekilleri,aile halleri zaten konuşamıyorum,kendi ailemeyse hep iyi görünmeye çalışıyorum,artık umudum kalmadı,bundan sonra napmalıyım bilmiyorum sadece çok dua istiyorum benim durumumda oloan herkesin Allah yardımcısı olsun inanaın çok zor acaba bigün herşey geçermi düzelirmi diyorum bigün mutluluğa uyanırmıyım yada bi gece mutlu uyurmuyum bilmiyorum ama bunu çok istiyorum...

belki birazcik ayri kalmak size iyi gelir ortamdan.. Ailenizle konusup sizi ozledim yaninizda kalmak istiyorum biraz gibi esinizlede konusup..biraz kafanizi dagitmis olursunuz,huzursuz ortamdan uzaklasirsiniz? birbirini Özlemek iyi geliyor ciftlere

hep aynı dava aynı tavırlar arkadaşlarr kayınvalideyle aynı yerde yakınında gölgesi altında ollmaaaaazz hiç olanını görmedim eşler anneci oluyolar onları çok dinliyolar ne kadr benim eşim annesine kulak asmaz desenizde etkisinde kalıyo zman içinde farklılıkları görürsünüz benim kayınpeder eşim küçükken ölmüş kaynanam büyütmüş eşimi ve görümcemi.ama şimdi sürekli kafalarına kakıyo sizi ben büyüttüm hem anne oldum hem baba oldum deyip bişey isteyeceği zaman ikide bir bunu söylüyo yada ağlayıp acındırmaya çalışıyo kendini. görümcemin durumu pek iyi değil o yüzden varsa yoksa eşim artık seni ben büyüttüm diye başlayan her cümle eşimin psikolojisini bozuyo annesinin ihtiyaçlarını zaten karşılıyo istemeden bile ama ikide bir sen ben büyüttüm demesi sinirine dokunuyo.neyse tüm bunları geçtim evimize geldiğindede sürekli ilgi istiyo sürekli eşimle oturmak kalkmak yatmak istiyo hamileyken ben beni tek yatırıp sen çok kıpırdıyosun oğlumun uykusu kaçıyo deyip eşimle yatmaya kalktı reddedincede kavga çıkardı yani bunları anlatıyorum ki aynı evde yakın yerlerde olmayacağını anlayın die kabul etmeyin arkadaşalrr yeni evlenecekler sizlere benden şiddetle tavsiye

Back
X