Kayınvalidesi ile bebek bakımında çakışanlar buraya...

gerçektne çok haklısın...gün içinde sürekli beraber oldukları için,bütün hakimiyet onda...ama ben çok laf söylüyorum bana ters gelen varsa...hatta bir karar almıştım,dediklerine cvp vermicem.he d,cem koycam kenara diye...gerçekten harika bir yöntem...ayrıca allaha havale ediyorum de dedim eşime benden gizli bişey yaparsa diye...canımı sıkmıştı gecenlerde böyle dedim eşime anlatırken...ne oldu biliyormusunuz...ertesi gün düşüp ayağını inciltti...

benim kızıma kayınvalidem bakıyor ve kızım şuan 3 yaşında ben hiç srun yaşamadım kendiyse
allah binlerce kez razı olsun hep derim çok çok iyi bakıyor diye ateşlenince bile beraber bekliyoruz başını ben yat uyu desem yok sen işe gidiyorsun sen dinlen ateşi çıkarsa uyandırırm hep der.
bizde hiç sen şöyle yap böyle yap ollmadı ben bile bazen soruyorum anne şöyle yapıyımmı diye.
2 çocuk büyütmüş bir yeğeninide büyüten biri hiç ama hiç söyledikleri zoruma gitmedi oda benimle ilgili bir şikayette bulunmadı
bence biraz sabırlı olmamız gerekiyor. :):68:

kızım 7,5 aylıkken emmeyi bıkaktı zaten azalmıştıda sütüm...çok üzüldüm ama elimden bişey gelmedi..çok şükür gene bı kadar emdi..kayınvalidem diyorki şimdi bana...düşünmüş ki ; bana birileri dedi çocuğu sütten kes gece kalkıp emzirmek zor olur....benim için bu düşünmüş yani...çok sinirlendim...ben bir anneyim niye böyle bişey yapayım...yapacak olsam 4 ay işyerimde sür sağdım ben malkine ile...onu yapmazdım o zman...hergün eve süt götürdüm...sür getirici şeyler yedim içtim...hangi anne yapar çocuğunu emerken sütten kesmesini...yaaa kızlar...benim cahil kayınvalidem böyle dedi bana...cahillikten başka bişey değil çünkü bu bence...
herşeyi en iyi o biliyor ya...bir kaç gündür iştahsız kızım dişlerimiz çıkacak sanırım...dünde pek bişey yememiş gündüz...gelince yoğurt yediricim bende...yemelk istemiyor...ordan oraya gezinip yedirmeye çalışıyorum...kayınvalidem ben olsam şimdiye yedirmiştim diyor...kayınpederimde ç.ok biliyosun gek yedir o zaman diye cvp verdi...meyve rendelicem mesela...babaanne olsa 10 kere yedirmişti sana şi,mdi diyor...şimdi kızlar deyiverin bana...bu lafları niye böyle ediyor anlamöıyorum....ne demeliyim

hemen hemen herkesin sıkıntısı var benimde şuanki en çok gücüme giden buğünde dahil arıyorum kayınvalidem işim var sonra ara diyor yada ben seni arıyayım diyip aramıyor yada hııı noldu diyor gönülsüz bi şekilde kızımdan haber alamaz oldum çok ağrıma gidiyor şu an bile gözlerim doluyo:2:

benim kızıma kayınvalidem bakıyor ve kızım şuan 3 yaşında ben hiç srun yaşamadım kendiyse
allah binlerce kez razı olsun hep derim çok çok iyi bakıyor diye ateşlenince bile beraber bekliyoruz başını ben yat uyu desem yok sen işe gidiyorsun sen dinlen ateşi çıkarsa uyandırırm hep der.
bizde hiç sen şöyle yap böyle yap ollmadı ben bile bazen soruyorum anne şöyle yapıyımmı diye.
2 çocuk büyütmüş bir yeğeninide büyüten biri hiç ama hiç söyledikleri zoruma gitmedi oda benimle ilgili bir şikayette bulunmadı
bence biraz sabırlı olmamız gerekiyor. :):68:

bende size katılıyorum benimde oğlum 19 aylık kayınvalidem ve annemle dönüşümlü bakıyorlar kendisi daha önce kreştede çalışmış gayet memnunum bazen çok sahiplenme duygusu oluyor ama o da çocuklara çok düşkün olduğu için sıkıntı yok yani :69:

ben bu tur şeylerın aramızda yaşanacagını bıldııgm için coocuk yapmaya hemen cekınıyorum eşimede soyledım ben ayrı eve cıkmadan coocuk yapmam dedim.cunku bılyıorum basıma neler gelecegını.cunku daha sımdıden bana söylenıyor hep coocuk olunca o oyle olur bu boyle olur dıye..

hangsini alıntı yapacagımı şaşırdım:60::60: benımde bebegım 3 aylık 1 ay sonra işe başlıyorum ve kayınvalıdem bakacak..hamılelıgımde ıcım rahattı o bakacagı ıcın. ama şimdi aklım çıkıyorrr 3aydır ben bılırım,ben yaparım ben ona senden ıyı bakarım. sureklı arayıp suna dıkkat et buna ıyı bak...yıkanma bızde de sorun oldu. hem 2gunde bır yıkanması lazım dıyor hemde 5gunde bır gelıyorr bende basladım kendım yıkamaya :63: sımdı bırakıp işe gidecem ne olacak bılemıyorumm allahtan ben haftanın 4gunu bırakacam gerı kalan gunler çalışmayacam. hep bildiini yapacak emınım.:44:

ben de kayınvalidemlerle birlikte oturuyorum ve henüz bebeğim yok..bebeğim olunca ya işi bırakıcam yada izinim biter bitmez yafrusumu kreşe vereceğim..istemem asla kayınvalidemin bakmasını.ayy huyu suyu bide ona benzer Allah korusun :1:

mrb bayanlar ben çalışmıyorum aynı binada oturuyoruz bende zamanım olduğu için herşeyiyle kendim özenerek ilgilenmek istiyorum :emir_bebek: ben bir çok şeyi doktorlara danıışarak ve bazen güvenilir sitelerden araştıryorum deneyerek büyütüyorum bebeğimi :44: fakat ben neyi istemezsem onu yapıyor istemediğimi bile bile... bi ara onların eve bırakırdım yarım saat bi saat falan oynasınlar diye 4 aylık bebeğe yemek yedirmeler bi seferinde verme anne dememe rağmen koca çikolatayı yedirdi 4 aylık kızıma artık yanlız bırakmıyorum onları ne yiyeceğine ne zaman yiyeceğine ben karar veriyorum diyorum yemek düzeni bozulmasın lütfen diyorum artık çekiniyo daha doğrusu yanımda yapamıyor diyelim ama zor çalışan bayanlar bütün gün aklınız evde bebeğinizdedir herhalde allah yardımcınız olsun

uzun zamandır yazmamaıştım size....ama gene sinirlerim tepemde...ve anlatap akıl alacağım tek siz varsınız...çok alıngan mı alıngan kayın validem var.sorsan alıngan değil asla hemde...o mükemmel,çok iyi,saf,iyi kalpli bir insan...etrafındaki insanlar onu kullanıyor,hep hor görüyor..o ise iyi olduğundan kaybediyor,insanlara fazla değer veriyor ondan oluyordiye düşünüyor kendince...ama insan bence yeri gelmeli etrafa kulak vermeli...hep ben olmaz...
kızıma bakıyor bildiğinizüzere...sahipleniyor doğal olarak ama çok fazla....yani hareketlerine yansıcak derecede...kızım 11 aylık oldu...bir çok yaptığı hareket var artık..taklit ed,t/yor bizi vs..anlatıyruz akşam şunu yaptı bize diye...kayınvalidem dün ben söyle yaptım ya bak ondan yapıyor şimdi,gecen ben yaptım ya ondan yapıyor,beni gördü işte taklit ediyor...kızım ne yaparsa hep ondan görmüş oluyor...biz bişey yapmıyoruz..ben her anı ona rapor mu ediyim bende yaptığınıda ispat edeyim...belki 2 gün önce yaptı ne biliyorsun...gecen balık yaptım yedirdim...soruyor salata yaptın mı diiye yooo yapmadım dedim...aaa salatayla yedir bak...sen benim nerden biliyorsun bgne kadar yapıp yapmadığımı...bende sen yaparsın o zaman dedim...alındı hemen yanlış anlıyorsun beni dedi...sen dedim yanlış anlıyorsun dedim...sonra hep sende yapınca oluyor herşey,hep kendine yoruyorsun dedim,,,kayınpederimde orda yani...kayınvalidem o akıl hocalarını dinle sen tarzında laf etti...daha öncedende demişti bana bunu...bende dedim kim ya bu akıl hocalarım diye...isim ver dedim..kim yani...artık kendi ailemdem mi bahsediyor...halbu ki ne kadar yanlış beni hiç tanımmamış demekki...bgne kadar sorun yaşadık mı biz...çocuk oldu sorunlar başladı...demekki senden değişti bişeyler...ben zaten sana tepkili olsam ta başından yaparım diymi ama...hem ben kaç yaşındayım başka insanların lafına inanıp sana mı düşman olucam...benim aklım yok mu... çok cahil çok...yaşla cahilliğin alakası yok..kendini geliştirme ile alakalı...
kayınpederim bunu duyunca bağırdı kayınvalideme...sus artık sende çok konuşuyorsun dedi...kendi kocası ve oğlu bile alıngan olduğünu,takıntılı olduğunu yüzüme söylediler idare et ,he he de,dinleme geç karşıya dediler...dinleme iyide nereye kadar...insan bazen sindiremiyo işte...o dört dörtlük bizler eksik...içinden böyle geçmiyor isede,hareketleri öyle hissettiriyor...aynı konuşar üzerine dönüp dönüp sprun yaşıyprz...bir kerede sen dene bakalım farklı davranmayı...ama olmaz çünkü o haklı ben haksızlık yapıyrum ona...bide bana eksilerin çoğaldı artılar azalıyor diyor o gün...hani laf söyledim ya...bende çok korktum yani...napayım azalıyorsu...onun içinde bende aynısı gecerli o zaman...bu neden oluyor bence...eşidir çocuğudur zamanında bıkmış onun bu davranışalrında herşeyi vermişler bunu eline,,ne yaprsan yap gibisinden...bu salakta sanmış ben herşeyi mükemmel yapıyorum...birde kendi çocuğunu büyütürken kendi kayınvalidesi hep karışmış onu verme,onu giydirme,alma vs diye..şimdi kızımda yapamadıklarını yapmaya çalışıyor...biri müdahale etti mi...alınıyor ve dişlerini çıkartıyor..siz diyiverin bana ne olacak böyle....:24::24::24:

uzun zamandır yazmamaıştım size....ama gene sinirlerim tepemde...ve anlatap akıl alacağım tek siz varsınız...çok alıngan mı alıngan kayın validem var.sorsan alıngan değil asla hemde...o mükemmel,çok iyi,saf,iyi kalpli bir insan...etrafındaki insanlar onu kullanıyor,hep hor görüyor..o ise iyi olduğundan kaybediyor,insanlara fazla değer veriyor ondan oluyordiye düşünüyor kendince...ama insan bence yeri gelmeli etrafa kulak vermeli...hep ben olmaz...
kızıma bakıyor bildiğinizüzere...sahipleniyor doğal olarak ama çok fazla....yani hareketlerine yansıcak derecede...kızım 11 aylık oldu...bir çok yaptığı hareket var artık..taklit ed,t/yor bizi vs..anlatıyruz akşam şunu yaptı bize diye...kayınvalidem dün ben söyle yaptım ya bak ondan yapıyor şimdi,gecen ben yaptım ya ondan yapıyor,beni gördü işte taklit ediyor...kızım ne yaparsa hep ondan görmüş oluyor...biz bişey yapmıyoruz..ben her anı ona rapor mu ediyim bende yaptığınıda ispat edeyim...belki 2 gün önce yaptı ne biliyorsun...gecen balık yaptım yedirdim...soruyor salata yaptın mı diiye yooo yapmadım dedim...aaa salatayla yedir bak...sen benim nerden biliyorsun bgne kadar yapıp yapmadığımı...bende sen yaparsın o zaman dedim...alındı hemen yanlış anlıyorsun beni dedi...sen dedim yanlış anlıyorsun dedim...sonra hep sende yapınca oluyor herşey,hep kendine yoruyorsun dedim,,,kayınpederimde orda yani...kayınvalidem o akıl hocalarını dinle sen tarzında laf etti...daha öncedende demişti bana bunu...bende dedim kim ya bu akıl hocalarım diye...isim ver dedim..kim yani...artık kendi ailemdem mi bahsediyor...halbu ki ne kadar yanlış beni hiç tanımmamış demekki...bgne kadar sorun yaşadık mı biz...çocuk oldu sorunlar başladı...demekki senden değişti bişeyler...ben zaten sana tepkili olsam ta başından yaparım diymi ama...hem ben kaç yaşındayım başka insanların lafına inanıp sana mı düşman olucam...benim aklım yok mu... çok cahil çok...yaşla cahilliğin alakası yok..kendini geliştirme ile alakalı...
kayınpederim bunu duyunca bağırdı kayınvalideme...sus artık sende çok konuşuyorsun dedi...kendi kocası ve oğlu bile alıngan olduğünu,takıntılı olduğunu yüzüme söylediler idare et ,he he de,dinleme geç karşıya dediler...dinleme iyide nereye kadar...insan bazen sindiremiyo işte...o dört dörtlük bizler eksik...içinden böyle geçmiyor isede,hareketleri öyle hissettiriyor...aynı konuşar üzerine dönüp dönüp sprun yaşıyprz...bir kerede sen dene bakalım farklı davranmayı...ama olmaz çünkü o haklı ben haksızlık yapıyrum ona...bide bana eksilerin çoğaldı artılar azalıyor diyor o gün...hani laf söyledim ya...bende çok korktum yani...napayım azalıyorsu...onun içinde bende aynısı gecerli o zaman...bu neden oluyor bence...eşidir çocuğudur zamanında bıkmış onun bu davranışalrında herşeyi vermişler bunu eline,,ne yaprsan yap gibisinden...bu salakta sanmış ben herşeyi mükemmel yapıyorum...birde kendi çocuğunu büyütürken kendi kayınvalidesi hep karışmış onu verme,onu giydirme,alma vs diye..şimdi kızımda yapamadıklarını yapmaya çalışıyor...biri müdahale etti mi...alınıyor ve dişlerini çıkartıyor..siz diyiverin bana ne olacak böyle....:24::24::24:

offf içim şişti okurken soldan soldan geldiler yanii :6:

daha çocuğum yok ama düşünüyoruz, allaha binlerce kez şükürler olsunki annem yanımda o bakacak inşallah. allah muhtaç etmesin o kadına evlerden ırak.

kızlar ben evlendikten sonra da çalışmayı düşünüyorum ama borçlar bitene belki bi ev araba alana kadar çocuk düşünmüyorum tabi Rabbim verir ne diyim ama çocuk olduktan sonra kendim bakmak istiyorum herşeyini görmek ilgilenmek istiyorum eşime de çocuğumada ben yapmak istiyorum herşeyi öyle inşallah yapabilirim..

benim de bi çocuğum olacak inş. iki tarafın da ilk torunu çok şımartılacağından ve herşeye karışılacağından korkuyoruz eşimle.
hatta geçen şöyle bi konuşma oldu ben''eskiden çocuklar tuzlanırmış yaa seni de tuzladılar mı tuzlu musun'' dedim eşime öyle muhabbet ortamıydı o da ''ne bileyim ben hatırlamıyorum''dedi. kayınvalidem de ''tuzladık tuzladık bizde tuzlanır çocuklar'' dedi. ben de çok lazım olsa doktorlar tuzlayıverirler heralde hastaneden çıkarken dedim konu öyle kaldı ama burda bile gözüm korktu yani. torun olunca herkes hevesli oluyor galiba :)

ay ya uff..okudukça başıma gelecekleri görebiliyorum..kaynanam çok değişik bi insan..bize uzak ama geçen giderken torun olsunda kimselere bırakmayız diye diye gitti.sanki kendine bırakmak isteyen var da allahım ...

Ben bıktım artık..kendi bebeğimden soğudum...her şeye alınganlık, ben her şeyi yanlış yapıyorum..kaç kere kavga ettik aynı.annelik taslıyor gece kalkıp sağdığım sütü vermesinden ötürü çocuk biberona alıştı emmiyor..en ufak ağlamasında koşuyor ne oldu ne oldu vah vah diye yahu annesiyim ben yanındayım, kendi yıkıyor bana suyunu bile döktürtmüyor elimden alıyor..bilmediği her şeyi iddia ediyor.çocuk alıştı ben de durmuyor ağlıyor artık ne zaman kucağıma alsam dibimde bitiyor seviyor bir anne bebek ilişkisi kuramadık bebeğimle..sağdığım için sütüm kesilmek üzere lanet olsun keşke doğurmasaydım

Back
X