Kayınvalidesinden memnun olanlar....

ben cok memnunum en memenunun onu çokkkkk sevıyorum eynı evde değiliz maa eşimşn her ızın guunde gırmek ıstıyorum özluyorum haftada 2 3 arıyorum cok şeker ınsan bırı

Kızlar şu kayınvalidesine çok iyi markete gidince işimi yapar yazan veya konuyu açan arkadaşım sende veya sizlerde onun evine gittğinizde işleri yapıyo musunuz en başından beri yoksaa kendiliğinden mi yapıyolar gerçekten karşılık beklemeden ???
ben ona gittiğmde derki elleme gel otur sonra yıkarız.ama o sonralar gelmez bi türlü..eğer misafir varsa benim yıkamama izin verir.onun dışında gel de evimi temizle demez.senede bir kere camını silerim ben yapamıyorum derse eğer ben giderim.kendi isteğiyle yapıyor benim evimde özünde iyi insan olduğu için..bize misafirliğe gelirler kendi tarafım bile batırıp gider kayınvalidem geldinde nasıl temizse öle gider olsun toplayalım sana kalmasın onca iş der..

arkdşlar genel olarak baktğm konu başlıklarında eşlerinin aileleryle alakalı sorunlar paylaşılmış.ben de aksine çok mutlu olanlar kimler konuşalm istedim...

benim kayınvalidem 42 yaşında.kültürlerimiz çok zıt.eşim doğulu küçük yaşta evlendrilmş ve hizmet kavramı aşırı gelişmiş b kayınvalidem var.başlarda sorun yaşanmasından çok korkuyordum çünkü eşimn tarafı çok kapalılar bizim ailede de tam tersidir.tek b kapalı bile yoktur.evlenmeden önce beni dolduran korkutan çok olmuştu seni kapatırlar herşyne karışırlar dye...korkulan hçbşy olmadı allaha şükür.

b senelik evliyim ve allah bin kere razı olsun ki kayınvalidem benm evime sbahtan gelir halılarımdan camlarıma kdr siler bütün evimi temizlkçiden dha detaylı şekilde temizler oğluna bütün ütülerini yapar yemeğimi yapar ve akşam çıkar evine gder.kendi gelemiorsa da görümcelerimi yollar her işimi halleder.evlendğmden beri her çarşamda evimn tüm mutfak alışverişini tek kuruş para almadan hep kendi yapar. yanında laf arasnda bşyi beğendğmi sölesem ertesi gün alıp eve yollar. benim ailem sgara içtğmi bile bilmez kayınvalidem iş yaparken bna yemn ettirir elimi bşye sürdürmez kahve yap der btek ve karşlklı benmle sgarasını içer...ben çok mahçup oluyorum çok kızıorum bunları yapmasına öle yetişmiş b kadın.hizmet etmek ruhunda var.bazen iş yapmasın dye sert çıkışlarımda oluyor ama yanlış anlayack dye de korkuyorum sanki kayınvalidem evimde bşye dokunmasn dye anlar dye huzursuz da oluyorum....

allah herkese benm kayınvalidem gbi kayınvalideler nasip etsn.yuva bozan oğlunu karısına karşı dolduran annelerden uzak tutsun her zaman inşallah....

Eşinizin 30 yaşlarında bekar bie erkek kardeşi var mı?
Varsa talibim :16:

kayınvalidesinden memnun olanların yüzde 99u eminimki kayınvalidesiyle uzak oturup misafir gibi ayda yılda bir uğrayanlardır. yüz göz olununca kayınvalide ve gelinin anlaşması imkansız gibi birşey:1:

arkdşlar genel olarak baktğm konu başlıklarında eşlerinin aileleryle alakalı sorunlar paylaşılmış.ben de aksine çok mutlu olanlar kimler konuşalm istedim...

benim kayınvalidem 42 yaşında.kültürlerimiz çok zıt.eşim doğulu küçük yaşta evlendrilmş ve hizmet kavramı aşırı gelişmiş b kayınvalidem var.başlarda sorun yaşanmasından çok korkuyordum çünkü eşimn tarafı çok kapalılar bizim ailede de tam tersidir.tek b kapalı bile yoktur.evlenmeden önce beni dolduran korkutan çok olmuştu seni kapatırlar herşyne karışırlar dye...korkulan hçbşy olmadı allaha şükür.

b senelik evliyim ve allah bin kere razı olsun ki kayınvalidem benm evime sbahtan gelir halılarımdan camlarıma kdr siler bütün evimi temizlkçiden dha detaylı şekilde temizler oğluna bütün ütülerini yapar yemeğimi yapar ve akşam çıkar evine gder.kendi gelemiorsa da görümcelerimi yollar her işimi halleder.evlendğmden beri her çarşamda evimn tüm mutfak alışverişini tek kuruş para almadan hep kendi yapar. yanında laf arasnda bşyi beğendğmi sölesem ertesi gün alıp eve yollar. benim ailem sgara içtğmi bile bilmez kayınvalidem iş yaparken bna yemn ettirir elimi bşye sürdürmez kahve yap der btek ve karşlklı benmle sgarasını içer...ben çok mahçup oluyorum çok kızıorum bunları yapmasına öle yetişmiş b kadın.hizmet etmek ruhunda var.bazen iş yapmasın dye sert çıkışlarımda oluyor ama yanlış anlayack dye de korkuyorum sanki kayınvalidem evimde bşye dokunmasn dye anlar dye huzursuz da oluyorum....

allah herkese benm kayınvalidem gbi kayınvalideler nasip etsn.yuva bozan oğlunu karısına karşı dolduran annelerden uzak tutsun her zaman inşallah....

tü tü tü maşallah:nazar: neredeyse konu fake diyecem o derece gözlerim yerlerinden fırladı. yani kendi kayınvalidemi rüyamda bu yazdıklarını yaparken görsem hayra yormam. keşke benim kayınvalidemde bütün işlerimi yapsa yaaa çok şeymi istiyorum kıskandım ama been:18:

Allah ım böyle bir konu :53::53: göreceğim hiç aklıma gelmezdi :30::30::30:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: Allah ım nazarlardan korusun kızlar darısı biz bekarların başına:27::27:

kayınvalidesinden memnun olanların yüzde 99u eminimki kayınvalidesiyle uzak oturup misafir gibi ayda yılda bir uğrayanlardır. yüz göz olununca kayınvalide ve gelinin anlaşması imkansız gibi birşey:1:

canım biz çok sık görüşüyoruz.ben yeni doğum yaptım bugün 1 ay oldu ve bir hafta öncesine kadar evimde değil kayınvalidemdeydim.orada kaldık "zorlanırsın evde bir başına" dedi ve yine allah razı olsun ki benim resmen elim ayağım oldu bu süreç içerisinde.geceleri bile kızım acıktığında beni uyandırmadan sağdığım sütlerden veriyordu ki ben bir kaç saat daha fazla uykumu alayım diye.orada kaldığım süre boyunca benimle aynı odada kaldı kendi yatağına gtmedi kadıncağız birşeye ihtiyacım olursa belki gidip uyandırmaya çekinirim seslenmem diye...

aynı şehirdeyiz ve sık sık da görüşmekteyiz.kmse kusursuz değil.alındığımz bozulduğumuz şeyler elbet ki oluyor insan kendi annesiyle bile ters düşebilior yeri geldiğinde...ama genele bakmak lazım kırmalar kasıtlı değilse ve sürekli halde değilse artılar eksilerden çok dha fazlaysa sağlam bir gelin kayınvalide ilişkisi vardır ortada.....hem zaten ben ne zaman kırılsam bozulsam direkt söylerim içimde tutmam ya da farketmesini beklemem sölenmesinden yanayım

Buna katılmıyorum :)

Evet evlendiğimizde ilk 4 yıl farklı şehirlerdeydik, lakin son 4 yıldır aynı şehirlerdeyiz.

Hiç bir şey degişmedi, aksine daha yakın oldukça daha çok sevdik birbirimizi.

Son 1,5 yıldır da kızıma bakıyor, evlerimiz çok yakın olmamasına ragmen her sabah kayınpederimle gelirler, biz gelince giderler.
Eve gelirim her yer çiçek gibi.
Çogu zaman yemegim yapılmış olur.

Daha bir gün bana kendi evinde bulaşık yıkatmadı.

Her zaman söylerim.
Allah kayınvalidemden de kayınpederimden de razı olsun.
Tabi bu karşılıklı bir şey. Onlar da her zaman derler kızım keşke herkes senin gibi olsa diye :nazar:

Bu arada kayınvalidem kendi kayınvalidesinden ve kayınpederimden çok çekmiş .
O nedenle ona yapılan hataların hiç birini yapmamaya özen gösterir ve eşime de çogu zaman nasihat verir.

Bazen yaşadıklarını o anlatır, beraber aglarız :(

Son düzenleme:
.....................................

Son düzenleme:
Senin bakış açının da payı büyük, başkası olsa "Kaynanam evime karışıyor, sanki evimin hanımı ben değilim de o!" diyerek de çıkışabilirdi. :34:

Senin bakış açının da payı büyük, başkası olsa "Kaynanam evime karışıyor, sanki evimin hanımı ben değilim de o!" diyerek de çıkışabilirdi. :34:

boyle kayin valideye can feda! kayinvalidene bir tane:nazar:

Aynı sokaktayız biz kaynanamla valla iyi kadın işte ama ben kayınpeder yüzünden o eve gitmeyi istemiyorum bence ya kaynana iyidir yada kayınpeder..ikisinin iyi olduğuda vardır belkı ama ben karşılaşmadım

Maşallah benimde kayınvalidem çok iyidir, 1 yıldır evliyim hiçbir sorun yaşamadık. Her anne gibi oğluna çok düşkündür tabi -ki yıllar önce 22 yaşındaki kızını kaybetmiş bir anne o... Her zaman der ben sizin kayınvalideniz değil annenizim gerçekten de öyle hatta eşimle sorunlarım olduğunda ona anlatırım beni objektif bir gözle dinler gerekirse tavsiyelerde bulunur. Bu o insanın olgun olmasıyla alakalı bence, burada kayınvalidesiyle ne sorunlar yaşayanlar okuyorum da hayretler içerisinde kalıyorum :( Haa birde koca faktörü de çok önemli, erkeğin annesi ve karısıyla kurduğu denge çok önemli. Allah herkese huzur, mutluluk versin dilerim. Kötülükten ne çıkar ki? Eğer bir kayınvalide geliniyle uğraşıyorsa kendi çocuğunun mutlu olmasını istemediği içindir diye düşünüyorum ben.

ooohh valla bu konu başlığını görünce nasılmutlu oldum anlatamam :21: burda sürekli iyi olmayan ilişkilerden söz ediliyo sanki hiç iyi geçinen yokmuş gibi bir durum çıkıyo ortaya şükürler olsun ki ben de kayınvalidemle çok iyi anlaşıyorum şehir dışındayız izinlerde gidiyoruz ama herşey yolunda şükür tabi insanlar rahat bırakmıyor araya fesatlık sokmak isteyenler de olabiliyor ama kaynanam kesinlikle hiç ağızlarına laf vermez eğer bilmiyorsam da elimden o iş gelmiyorsada kimseye bilmiyo demez kayınbabam da öyle hiç kimseye laf verilmezse ve arada saygı korunursa hiç problem çıkıcağını düşünmüyorum ben de Rabbim hepinize annelerimiz gibi kayınvalideler nasip etsin :16: (oğullarından geçtim kaynana için dua ediyorum :1:)

çok şanslısınz Allh bozmasın... hep isterdım ama olmadı:14::14:

Beraber yaşayacak olmamıza rağmen ben memnun olacağımı düşünüyorum. Ve o gün geldiğinde burada paylaşıcam:52:

Beraber yaşayacak olmamıza rağmen ben memnun olacağımı düşünüyorum. Ve o gün geldiğinde burada paylaşıcam:52:

tatlım inşallah mutlu olursunuz dileğim budur ancak bir gün çok yüz göz olup da kv den nefret eder duruma düşmezsin.

Demişler ya çok muhabbet tez ayrılık getirir diye.

Ben sözlüyüm ama benim kayınvalidemde çok iyidir, tek kötü sözünü duymadım.Çok sevecendir, iş yaptırmaz, kıyamıyorum ben san der o derece..İyi bir kadın öyle kaynanalık yapacak biri değil..Bayram için birşey almayın dedim sözlüme, bugün gitmiş kayınvalidem bana bilezik almaya buna rağmen...Tek dert kayınvalideler olsa keşke kötü olsaydıda takılmazdım sanırım ben..

Back
X