• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle görüşmeyenlerin eşleriyle olan ilişkisi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir küçük olaydan bu kadar çirkefleşen kayna na sen mesafe koyunca susacak mı sanıyorsun.
Böyle terkedip (kv evini) gemileri yakmasan daha iyi idi.
Su durumda dogum vs sürecinde yüzyüze bakıp çaktırmadan arayı acmak bence daha mantıklı. Hepten silemezsiniz bence

Kv değil de kp ile düğün arifesinden beri görüşmüyorum. Bir tek rahmetli babamın cenazesine geldi orada görüştüm mecburen.

Çok ciddi bir mecburiyet olmadığı müddetçe de görüşmem. Fakat çoook hayati sebeplerim var ve eşim hepsine şahit oldu. Hatta eşimin dedesi ve babaannesi de şahit oldu. Herkes bana hak verdi arkamda durdu. Kimse görüşmem için bir telkinde bulunmuyor saygı duyuyor...

Bir kaç kez para mevzusu oldu mesela. Eşime veremezsin dedim. Başta üzüldü çünkü yufka yüreklidir daha sonra hak verdi. Bu hususta bana baskı yapmıyor. Ama dediğim gibi çok hayati sebeplerim var. Evime çook mecbur bir hal olmadıkça giremez ben varken.

Görüşmediğim dönemde eşim üzüldü ama kesinlikle ısrar etmedi, eşimle bi sıkıntı yaşamadık ama konuyu okuyorum da ne kayınvalidem bu kadar çirkef ne eşim o lafları söyletirdi bana , eşinizin pasifliğinden kayınvalide almış yürümüş siz de yüzgöz olmuşsunuz sanki çok yazık. Bu ana oğul problemli.

Ben kv iyiyimdir yani aramızda sorun yok çok şükür. Genel olarak sık sık gitmem sık sık aramam. Eşim de karışmaz aradın mı aramadın mı . Eşim her gittiğinde beni soruyor kp mesela Eşim en son hep seni soruyorlar gidelim mi dedi gidelim ne olacak dedim bugun hastane çıkışı gittik kv kp beni görünce sevindiler . Babannem hep şey derdi bi anne gelini ve damadını hep sevmeli. Damadını sevmeli ki kızına iyi baksın davransın . Gelini sevmeli ki yarın öbür gün dünya hali belki o bakar bana diye eski toprak doğru yada yanlış . Hiç anlamam böyle kv görümceleri oğlun kızın evlenmiş işte tamsm kızın gibi görme ama en azından oğlun için saygı duy böyle yaparak oğlunu da üzüyorsun. Bence çok üzerine gitmeyin eşinizin. Durum yumuşayınca alın karşınıza güzel güzel politik konusun

Kızlar merhaba.
Sabahtan beri yazıp siliyorum, belki benzer durumu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim.

mecburi bir durum için kayınvalidenin bulunduğu şehirdeydik beraber kaldık 10 gün.
Aslında pek iyi anlaşamayız kayınvalideyle çünkü her şeye fazla karışır mesela günde 1 litre su içmeliymişim yoksa bebeklerim karnımda sıkışırmış🤦‍♀️
sağlık durumumdan dolayı eşim evde de bırakamadı, annemlere de gidemedim covid oldukları için bu yüzden sessiz kalıp günümü ayrı bir odada geçirdim.

Bu sabah alakasız bir konuda üstüme geldi -konuyla eşimin hiç alakası yok bu arada-, konuyu belirtmek istemiyorum kişisel bir şey. Bende “bu konu beni rahatsız ediyor” diyip diğer odaya geçtim.
Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” demeye başladı, geçmişte de doldurmaya çalışmışlığı var bu arada eşimi o yüzden bunlara takıldım.
Bende yanlarına gidip eşime beni eve bırakmasını söyledim.
Bu defa kayınvalide iyice köpürdü “benim evimden böyle gidecekse hiç gelmesin istemiyorum” gibi şeyler söyledi.
Hiç duymadan eşyalarımı toparladım bu esnada hala konuşuyor ve eşime “karının ağzına bakarsan hakkımı helal etmem sana” gibi şeyler söylüyor.
En son baktı ben cevap vermiyorum “boşanacaksınız siz, sürmeyecek evliliğiniz” dedi. Bende “kına yakarsın o zaman” diyip çıktım evden.

eşim tüm bunlar olurken ilk olarak beni orada kalmam konusunda ikna etmeye çalıştı, işe yaramadı. Annesi “boşanacaksınız” derken annesini susturmaya çalıştı, yanlış konuşuyorsun falan dedi.
Biz eve geldik, eşim benimle konuşmuyor bende ona öfkeliyim açıkçası. Yarın tekrar gidecek ve yastığını salona götürmüş ben duştayken.

Sorum şu ki; kayınvalidesiyle konuşmayanların eşleriyle ilişkileri nasıl?
eşimle konuşmayı düşünmüyorum, ona çok kırgınım..
Biz karşılıklı olarak görüşmüyor ve birbirimizi aramıyoruz. Onlar kendilerinin haklı olduğunu düşünüyor ama eşim benim haklı olduğumu biliyor o yüzden sorun etmiyor. kendisi bensiz gidip görüşüyor ailesiyle

Kesinlikle öyle zaten o yüzden eşime çok öfkeliyim annesinin o şekilde konuşmasına izin vermemeliydi ben yüz göz olmamalıydım bunu ona da söyledim ama anladığını düşünmüyorum şuanki halimizi düşününce.
Benim eşim annemle görüşmese bende çok üzülürdüm ama hamile halimle açık açık boşanmamı isteyen kadının yüzünü bile görmek istemiyorum..
Kesinlikle sonuna kadar haklısınız ky nin böyle bir konuda tek söz söylemeye bile hakkı yoktur kesinlikle, o üçüncü kişi malum

En azından çekip gideceğiniz eviniz var. Ben tartışma olduğu zaman odama bile geçemem eşim hemen sinirlenir sanki oturup konuşunca konular çözülüyor. Öyle şeyler duydum ki artık umursamaz hale geldim. Kedi köpek gibi tartışsak bile aynı ev kaderimiz sanırım kv ile

Ben değil ama arkadaşım kv ve kp ile görüşmüyor. Eşiyle bu konuda ciddi problemler yaşıyorlar arkadaşım haklı olmasina rağmen. Keşke bu durumlara gerek kalmasa.

Kızlar merhaba.
Sabahtan beri yazıp siliyorum, belki benzer durumu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim.

mecburi bir durum için kayınvalidenin bulunduğu şehirdeydik beraber kaldık 10 gün.
Aslında pek iyi anlaşamayız kayınvalideyle çünkü her şeye fazla karışır mesela günde 1 litre su içmeliymişim yoksa bebeklerim karnımda sıkışırmış🤦‍♀️
sağlık durumumdan dolayı eşim evde de bırakamadı, annemlere de gidemedim covid oldukları için bu yüzden sessiz kalıp günümü ayrı bir odada geçirdim.

Bu sabah alakasız bir konuda üstüme geldi -konuyla eşimin hiç alakası yok bu arada-, konuyu belirtmek istemiyorum kişisel bir şey. Bende “bu konu beni rahatsız ediyor” diyip diğer odaya geçtim.
Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” demeye başladı, geçmişte de doldurmaya çalışmışlığı var bu arada eşimi o yüzden bunlara takıldım.
Bu defa kayınvalide iyice köpürdü “benim evimden böyle gidecekse hiç gelmesin istemiyorum” gibi şeyler söyledi.
Hiç duymadan eşyalarımı toparladım bu esnada hala konuşuyor ve eşime “karının ağzına bakarsan hakkımı helal etmem sana” gibi şeyler söylüyor.
En son baktı ben cevap vermiyorum “boşanacaksınız siz, sürmeyecek evliliğiniz” dedi. Bende “kına yakarsın o zaman” diyip çıktım evden.

eşim tüm bunlar olurken ilk olarak beni orada kalmam konusunda ikna etmeye çalıştı, işe yaramadı. Annesi “boşanacaksınız” derken annesini susturmaya çalıştı, yanlış konuşuyorsun falan dedi.
Biz eve geldik, eşim benimle konuşmuyor bende ona öfkeliyim açıkçası. Yarın tekrar gidecek ve yastığını salona götürmüş ben duştayken.

Esinize sinir oldum sanki suclu siz gibi yastik felan ayiriyor acikcasi biz kvdemle kus olsak benim esim baristirmak icin elinden geleni yapar asla kus. Birakmaz o yuzden kus kalamazdim

En azından çekip gideceğiniz eviniz var. Ben tartışma olduğu zaman odama bile geçemem eşim hemen sinirlenir sanki oturup konuşunca konular çözülüyor. Öyle şeyler duydum ki artık umursamaz hale geldim. Kedi köpek gibi tartışsak bile aynı ev kaderimiz sanırım kv ile
Cikma sansiniz yokmu ?

Ya maşallah.
Ben en başında hep mesafeli olma taraftarıydım ama kayınvalide kişisi 3 gün aramasam eşimi arıyordu ağlayarak, eşimle bu konuda çok problem yaşıyorduk bende huzurumuz bozulmasın diye huyuna gitmeye çalışıyordum kayınvalidenin ama olmadı umarım eşimde farkına varır..
Benim kv de aynı karakterdeymiş sizinkiyle. Aramaya, suyuna gitmeye çalıştıkça sınırını, haddini iyice aşmaya başlıyor böyle insanlar. En iyisi hiç aramamak, mecbur kalmadıkça görüşmemek. Kimseye kendimizi zorla sevdiremeyiz, hele ki bizi sevmemek için önceden koşullanmış, iyi bir şey yapsak da bizi düşman olarak gören bu tarz insanlara her türlü çaba boş maalesef. Ben de aynı yollardan geçtim, benzer şeyler yaşamışız. Eşim de pasif kaldı ama en azından evde bana aşırı tavır almamıştı. Kv nin bir hastalığının tedavisi için bizde kaldılar 6 ay, hem baktım, hem de işitmediğim laf, görmediğim edepsizlik kalmadı. Sofraya koyduğum yemek bile ben oradayken eşime şikayet edildi. Psikoloğa gittik, o kadar kötüydüm ki, işten çıkıp eve gitmek istemiyordum. Psikolog eşime annenin eşine yaptığı zulümdür dedi açık açık. Bu sorunu çözmek senin görevin dedi eşime. Gerçekten de bu sorunu çözmek onların görevi, biz ne desek kabahat. Tedavileri bittikten sonra bekledik giderler diye, baktık bir ay geçti giden yok. Eşim bir akşam bana da haber vermeden ne zaman gidiyorsunuz demiş onlara. Sen misin bunu diyen, evi başımıza yıkıp, beddualarla basıp gittiler. Aylarca verdiğim emeklerim de çöp oldu gitti. Ben kovdurtmuşum dediler. Şimdi kontrolleri oldukça geliyorlar. Bir gece kalıp gidiyorlar. Ben de bebek bekliyorum şimdi. Ve gerçekten doğumdan sonra gelip yine saçma sapan konuşur, uzun kalır diye korkuyorum. Eşime şimdiden söylüyorum uzun kalmalarını istemediğimi. Lohusa lohusa en son ihtiyacım olan şey 😕 Eşinize kendinizi sakin bir zamanda güzel güzel anlatın, size tavsiyem. O da görüyordur annesinin taşkınlıklarını. Umarım halledebilirsiniz 🙏🏻

Hamileliğin başlarında ben de benzer bir sorun yaşadım. Biz tartıştığımız ki aslında tartışma bile olmadı. Söylediğim bi söze küstü ve herkese farklı anlattı ki.ogluna da farklı anlattı tabi ki. Eşim bana tavır aldı. Ben kendimi ifade etmeye çalıştıkça suçlu oldum. 1-2 ay burnumdan geldi. Her akşam ağlama krizleri kavgalar...biz de boşanma aşamasına geldik ama bebeğimiz karnımda büyüdükçe ve eşim bunu hissettikce normale döndük. Kv ile görüşmüyorum. Bahsini bile açmıyorum yoksa eşim onları savunmaya geçiyor. Yokmuş gibi davranıp evimde kocamla mutlu olmaya bakıyorum. Eslerimizin arada dengeyi bulması lazım ama maalesef yapamiyorlar

Bence bu değişen bir şey. Kayınvalidesi iyi olduğu halde kendisi sorun çıkarıp hiç görüşmeyen varsa eşlerin arasının bir yerde bozulacağını düşünüyorum. Kayınvalide kötüyse konuşmuyorsan ve eş anne kuzusu değilse etkilenmez ilişki ama eş anne kuzusuysa sürekli bir tartışma hâline dönüşür ve etkilenir..kayinvalide orta halli ise sizinki orta halli gibi geldi belki konuyu anlamadığımdan bayramda seyranda bir de uzakta yasaniliyorsa yaz tatillerinde görüşülür diye düşünüyorum. Sorudan çok örnek çıkar yanKesinlikle çok doğru yazdıkların

Bence bu değişen bir şey. Kayınvalidesi iyi olduğu halde kendisi sorun çıkarıp hiç görüşmeyen varsa eşlerin arasının bir yerde bozulacağını düşünüyorum. Kayınvalide kötüyse konuşmuyorsan ve eş anne kuzusu değilse etkilenmez ilişki ama eş anne kuzusuysa sürekli bir tartışma hâline dönüşür ve etkilenir..kayinvalide orta halli ise sizinki orta halli gibi geldi belki konuyu anlamadığımdan bayramda seyranda bir de uzakta yasaniliyorsa yaz tatillerinde görüşülür diye düşünüyorum. Sorudan çok örnek çıkar yani
Kesinlikle çok doğru yazdıklarınız... Ben maaleseffff karnımdaki bebeğime bile daha doğmadan rabbim kucağına almayı nasip etmesin diyecek kadar kötü kaynanaya sahip ve oğlu anne kuzusu olan gruptayım ...

Kızlar merhaba.

Benzer hikayelerimiz... Hatta daha da fazlası var bende. Evliliğim boyunca hiç botmedi sorunlar kaynana yüzünden. Evinden kovuldum küfür etti oğlunu sürekli doldurdu boşanmamız için. Kendisiyle hep beni kiyasladi oglu o yokken mutsuzmuş sesini duymadan yapamazmış hep konuştu durdu heryerden engelledim evine gitmez görüşmez oldum yok bitmedi. Bebeğimin dünyaya gelmesine az bi süre kala Rabbim kucağina almayı nasip etmesin bile dedi. Çok şükür rabbim nasip etti ama o söz içimde bi bıçak yarası. Şimdi istisnasız hergün arar görmek ister ettigi bedduaları unutup. Kimle konuştuysak beni haklı buldular annesinin tedaviye ihtiyacı oldugunu soylediler ama birtek
Kızlar merhaba.

eşim tüm bunlar olurken ilk olarak beni orada kalmam konusunda ikna etmeydı. Annesi “boşanacaksınız” derken annesini susturmaya çalıştı, yanlış konuşuyorsun falan dedi.

Hikayelerimiz benzer hatta bende biraz daha fazlası. Evliliğimiz boyunca hiç bitmedi sorunlar kaynana yüzünden... Evinden kovuldum küfürler yedim beddualar edildi oglunu hep doldurdu boşanması için. Hamileydim doldurmaya devam etti kendi evimde boşanmamız için. Bebeğimi dünyaya getirmeye az bi zaman kala Rabbim kucağına almayı nasip etmesin bile dedi. Siz düşünün kötü kalbini. Çok şükür bebeğimi kucağima almayı nasip etti Rabbim ama o süreçte ve sonrasında neler yaşadığımı bi ben bi Allah bilir o söz içimde açılmış derin bir bıçak yarası ölsem unutmam. Ve o kadar şey yapmasına rağmen istisnasız hergün arayıp bebeğimi görmek ister ettiği bedduaları yaptıklarını unutup... Ve eşim maaleseffff tam bir anne kuzusu. Evin huzuru bozulsun ama annesiyle arasında sorun olmasın. Değişir anlar farkına varır diye bekledim ama yok değişmiyorlar. Heryerden engelli olmasına rağmen o kötü kalbiyle hala boşanacaklar boşatıcam diye söylenir ve huzur bozmaya devam eder. Kimse değişmiyor eşiniz anlarsa anlar yoksa bebeklerimizde bizim gibi huzursuz olarak yaşamaya devam edecekler maalesefff...

Kızlar merhaba.

Aslında durumun buraya kadar neden geldiğini düşünmeniz lazım. Kayınvalide son olayda evet haksız ama kendi anneniz size bi şey söylese nasihat olur yol gösterme olur eşinizin annesi söyleyince neden karışıyo oluyo buna anlam veremiyorum. Hamilelik hali alttan almanız çok mümkün değildir bu konudada kayınvlidenin alttan alması lazımdı ve ben kesinlikle ikinizin arasındaki olayın eşinize yansıtılmasına karşıyım buralara kadar gelmemeliydi. Benm etrafımda kayınvalideyle arası kötü olup eşiyle dört dörtlük geçinende var geçinmeyende boşananda bu tamamen eşinizin olgunluğuna kalmış iki tarafında gönlünü hoş etmeyi bilmesi lazım ama bence sizde çok dik olmayın

Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Eşim il dışında görevde olduğu için henüz bu konuyu yüzyüze konuşamadık ama aramızda bir problem yok gibi görünüyor, yani tavırlarından anladığım kadarıyla sakinleşince mantıklı düşünebildi.
Kayınvalideyle konuşmayı düşünmüyorum. Eşimin zamanla anlayacağını düşünüyorum.

Bu konunun kapanmasını istiyorum çünkü bildirim geldikçe hatırlıyor ve çok geriliyorum şu dönemde odaklanmak istediğim tek şey bebeklerim. Tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X