• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle görüşmeyenlerin eşleriyle olan ilişkisi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşin tavrı önemli burada. Görüşeceksiniz diye sizi zorlarsa aranız malesef kötü olur ki eşinizin tavrından annesini tuttuğunu görebiliyoruz.
Kv bebekler doğduğunda onlar bahane edecek her türlü size rahat vermeyecek. Biraz zor bir süreç sizin için
Kv zaten bi değişik.
Hiçbir şey olmamış gibi davranabilir bana ama eşimin başının etini yemeyi asla bırakmaz.
Evet, biraz zor olacak...

bu eşlerin arasında değil de direkt olarak eşinizle alakalı durum kimisi aşırı düşkündür asla konuşmayanla olmaz der kimisi umursamaz bile

ben bu beraber kalma olaylarını hiç anlamıyorum
bizimkilerin de köyü var onlar gidiyor, biz hiç gitmedik mesela.
nasıl bir zorunluluk, böyle hep kalmalı etmeli hayatlar bana çok garip geliyor.
çevremde de hiç yok, hani bir kişi olsa anlayacağım nasıl bir şey.

Üç aşağı beş yukarı siz bu kadının tavrını biliyordunuz. Eşiniz bir şekilde 10 gün boyunca bu sıkıntıyı yaşamamak için elinden geleni yapabilirdi, gitmeyebilirdiniz. Yada sık görüşmüyorsanız hiiiç umursamadan elinize telefonu alıp bakabilirsiniz böyle durumlarda. Her kayınvalidemin kendince iniş çıkışları vardır benimkinin de laf sokma zamanı oldu mu odada durmamaya, telefonumun çalmasına özen gösteririm. Ama o söylediği laftan alındığımı belli etmem. Hatta eşimle sonrasında konuşurken sakın umursama gibi sözleri beni rahatlattı için umursamam da. Şimdi benim de gebeliğin zor geçiyor çok bulantım var eskiden biz çalışırken unuturduk yoksa bizde kötüydük ama yatmazdık falan filan der daha başka bir sürü şey... Bne ne yaptım dersen evinden midem bulandı bir gün annem yerine kayınvalidemde kaldım :KK70: elimde serumla sürekli lavobaya kusmaya gidince sustu. Bu da bence evliliğin siyaseti. Ne karşına al ne yanında dur.

ben bu beraber kalma olaylarını hiç anlamıyorum
bizimkilerin de köyü var onlar gidiyor, biz hiç gitmedik mesela.
nasıl bir zorunluluk, böyle hep kalmalı etmeli hayatlar bana çok garip geliyor.
çevremde de hiç yok, hani bir kişi olsa anlayacağım nasıl bir şey.
Yalnız kalamadığı bir dönemdi, sebebini açıklamak istemiyorum bir tanıdık çıkar diye ama geçerli bir sebep vardı.
Daha önce hiç 10 gün kaldığımız olmamıştı, farklı şehirlerdeyiz 2-3 gün kalıp dönüyorduk bizde

Politik davran mutlu ol. :)
Yoksa eşinle aran bozulur.
Eşin anneci gibi geldi bana o yüzden sana tavır almış.

Boşanma gibi fikrin yoksa politik davran derim ben
Bugüne kadar hep politik davrandım.
Suratıma boşanacaksınız diyen kadına artık nasıl politik olabilirim bilmiyorum...

Yalnız kalamadığı bir dönemdi, sebebini açıklamak istemiyorum bir tanıdık çıkar diye ama geçerli bir sebep vardı.
Daha önce hiç 10 gün kaldığımız olmamıştı, farklı şehirlerdeyiz 2-3 gün kalıp dönüyorduk bizde

yani 10 gün uzun bir süre
biz annemle kalıyoruz valla her gün trip yiyoruz kendisinden, inanın ben bile tahammül edemiyorum
ama yine de boşanacaksınız falan ne saçma sapan şeyler.
zaten her ne olursa olsun hamile bir kadına asla kötü söz söylenmemesi gerektiğini düşünüyorum.
ya bir şey olsa allah korusun, o zaman ne karşı taraf unutur ne de siz onu affedebilirsiniz.

Üç aşağı beş yukarı siz bu kadının tavrını biliyordunuz. Eşiniz bir şekilde 10 gün boyunca bu sıkıntıyı yaşamamak için elinden geleni yapabilirdi, gitmeyebilirdiniz. Yada sık görüşmüyorsanız hiiiç umursamadan elinize telefonu alıp bakabilirsiniz böyle durumlarda. Her kayınvalidemin kendince iniş çıkışları vardır benimkinin de laf sokma zamanı oldu mu odada durmamaya, telefonumun çalmasına özen gösteririm. Ama o söylediği laftan alındığımı belli etmem. Hatta eşimle sonrasında konuşurken sakın umursama gibi sözleri beni rahatlattı için umursamam da. Şimdi benim de gebeliğin zor geçiyor çok bulantım var eskiden biz çalışırken unuturduk yoksa bizde kötüydük ama yatmazdık falan filan der daha başka bir sürü şey... Bne ne yaptım dersen evinden midem bulandı bir gün annem yerine kayınvalidemde kaldım :KK70: elimde serumla sürekli lavobaya kusmaya gidince sustu. Bu da bence evliliğin siyaseti. Ne karşına al ne yanında dur.
Aynı ortamda pek bulunmamaya çalıştım hep, ya eşim der mesela “annem laf sokarsa altta kalma, saygılı şekilde ver cevabını” diye. Bazen duymam, bazen de gerekli cevabı verirdim ama bu bardağı taşıran son damla oldu

yani 10 gün uzun bir süre
biz annemle kalıyoruz valla her gün trip yiyoruz kendisinden, inanın ben bile tahammül edemiyorum
ama yine de boşanacaksınız falan ne saçma sapan şeyler.
zaten her ne olursa olsun hamile bir kadına asla kötü söz söylenmemesi gerektiğini düşünüyorum.
ya bir şey olsa allah korusun, o zaman ne karşı taraf unutur ne de siz onu affedebilirsiniz.
Kesinlikle öyle insan kendi annesiyle bile geçinemiyor bazen.
Hamileliğim zaten zor geçiyor, kesinlikle affetmeyeceğim onu hakkım helal değil

Kızlar merhaba.
Sabahtan beri yazıp siliyorum, belki benzer durumu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim.

mecburi bir durum için kayınvalidenin bulunduğu şehirdeydik beraber kaldık 10 gün.
Aslında pek iyi anlaşamayız kayınvalideyle çünkü her şeye fazla karışır mesela günde 1 litre su içmeliymişim yoksa bebeklerim karnımda sıkışırmış🤦‍♀️
sağlık durumumdan dolayı eşim evde de bırakamadı, annemlere de gidemedim covid oldukları için bu yüzden sessiz kalıp günümü ayrı bir odada geçirdim.

Bu sabah alakasız bir konuda üstüme geldi -konuyla eşimin hiç alakası yok bu arada-, konuyu belirtmek istemiyorum kişisel bir şey. Bende “bu konu beni rahatsız ediyor” diyip diğer odaya geçtim.
Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” demeye başladı, geçmişte de doldurmaya çalışmışlığı var bu arada eşimi o yüzden bunlara takıldım.
Bende yanlarına gidip eşime beni eve bırakmasını söyledim.
Bu defa kayınvalide iyice köpürdü “benim evimden böyle gidecekse hiç gelmesin istemiyorum” gibi şeyler söyledi.
Hiç duymadan eşyalarımı toparladım bu esnada hala konuşuyor ve eşime “karının ağzına bakarsan hakkımı helal etmem sana” gibi şeyler söylüyor.
En son baktı ben cevap vermiyorum “boşanacaksınız siz, sürmeyecek evliliğiniz” dedi. Bende “kına yakarsın o zaman” diyip çıktım evden.

eşim tüm bunlar olurken ilk olarak beni orada kalmam konusunda ikna etmeye çalıştı, işe yaramadı. Annesi “boşanacaksınız” derken annesini susturmaya çalıştı, yanlış konuşuyorsun falan dedi.
Biz eve geldik, eşim benimle konuşmuyor bende ona öfkeliyim açıkçası. Yarın tekrar gidecek ve yastığını salona götürmüş ben duştayken.

Sorum şu ki; kayınvalidesiyle konuşmayanların eşleriyle ilişkileri nasıl?
eşimle konuşmayı düşünmüyorum, ona çok kırgınım..
Bu boşanacaksınız lafının hakkınıda kayınvalidelere kim veriyr ya ? Sanki hakim onlara sorucam boşıyımmı oğlunuzu diye ey Allahım sizene !

Konunun ilk yarisinda siz haksizsiniz ikinci yarisinda ise kayinvalide. Kadin demiş veni tersliyor diye terslediginiz de cok acik zaten siz de kabul etmişiniz. Eşinizin annesi sonucta ve de sayili gun ordasiniz keşke terslemek yerine sohbet etmeye calissaydiniz. Odaniza da dinpeneyim deyip gitseydiniz. Karninda sikişır çocuk vs. Muhabbetine de t3rslemeden cevabinizi verseydiniz. Altta kalmayin ama kadini terslemeyin de.

Konunun ilk yarisinda siz haksizsiniz ikinci yarisinda ise kayinvalide. Kadin demiş veni tersliyor diye terslediginiz de cok acik zaten siz de kabul etmişiniz. Eşinizin annesi sonucta ve de sayili gun ordasiniz keşke terslemek yerine sohbet etmeye calissaydiniz. Odaniza da dinpeneyim deyip gitseydiniz. Karninda sikişır çocuk vs. Muhabbetine de t3rslemeden cevabinizi verseydiniz. Altta kalmayin ama kadini terslemeyin de.
Terslemek değil aslında.
Daha önce 50 kereden fazla “bu konu beni üzüyor” dediğim halde aynı konuyu 10 gün içinde bir sürü kere açınca diğer odaya gittim çünkü artık üstüne söylenecek laf kalmamıştı.
Söylediği diğer şeylere cevap vermedim, kimine gülüp geçtim kimine de doktorum böyle istiyor dedim

Öncelikle konunuzda sonuna kadar haklısınız .Dünya kendi etrafında dönsün isteyen tipik bir kayınvalide daha .Ama bence böyle belirgin şekilde koparmayin baginizi.Bu eşinizle olan ilişkinizi ister istemez etkileyecektir .Şu kendi açınızdan düşünün .Eşiniz sizin ailenizle böyle bir şey yaşasa ,evi terkedip gitse ,sonra görüşmese mutlaka esinize karşı içinizde bir şeyler bitecektir .Benim tavsiyem siz adım atın .Özür dileyin demiyorum ama olayı lehinize çevirecek eminim .Doğum olacağını,böyle tatsizliklar olmasını istemediğinizi söyleyin .Önce bu olayı tatlıya bağlayın ,sonra aranıza mesafe koyun.Siz bu şekilde eşinizin gözünde annesinden birkaç adım öne geçeceksiniz .O yaptığıyla kalacak .Adı konmuş bir ben görünüyorum vakasında kendinizi haklı çıkaramaz siniz .Yavaş yavaş kimsenin fark etmeyeceği şekilde gittikçe Mesafenizi arttırın daha sonra da ..

Ben de eşine üzüldüm annesine sus diyor olmuyor sana idare et istersen usulünce cevap ver diyor sen kına yak diyorsun yine olmuyor
İki arada bi derede kalmış

Bugüne kadar hep politik davrandım.
Suratıma boşanacaksınız diyen kadına artık nasıl politik olabilirim bilmiyorum...
Sakin ve alaylı bir şekilde : boşanacaksınız diye düşünmenin bir sebebi var mı diye sırıtarak sormak lazım
O bir sebep söylediğinde de o senin düşünce tabi saygı duyuyorum demek lazım sırıtarak ,
Kaynanalar zaten bizi hep kışkırtıp olay çıkmasına sebep oluyor sonra da ben sizin iyiliğinizi istiyorum bilmem ne ! Hep sırıtarak seni sallamıyorum modunda olabilsek keşke

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X