Kayınvalideye bebek emanet etme ikilemi

aylinon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
61
35
38
35
Merhabalar,

Beni rahatsız eden bir konuda sizlere danışmak istiyorum, belki içimi bir nebze rahatlatabilirsiniz.

Şehir dışında yaşayan kayınvalidem bebeğime bakmak için evimize gelecek, ne kadar kalacak bilmiyorum. Normalde bebeğime annem bakıyor ve anneannesine inanılmaz alıştı.
Ben maalesef kayınvalidemle sorunlar yaşamış/arasıra da yaşayan bir durumdayım. İlişkimiz maalesef hiçbir zaman çok iyi olmadı. ANcak herşeyi bir kenara bırakırsak çocuk bakımı konusunda ona güvenemiyorum. Alt değiştirmeyi bile tam bilmiyor, çocuğuma şekeri asla vermiyorum ancak daha 4 aylıkken bile ağzına sür tadını alsın diyen bir kafaya sahip. Ben yokken vermesi çok olası.
Onun dışında indirip kaldırması bir dert, çünkü ağrıları var poşet bile taşıyamıyor.
Biliyorum çoğunuza göre evham olabilir ama ya düşerse ya saçma sapan şeyler veririse ağzına diye korkuyorum.
Bu işten sıyrılmam için bir öneriniz var mı? :)

Sevgiler

Son düzenleme:
Merhabalar,

Beni rahatsız eden bir konuda sizlere danışmak istiyorum, belki içimi bir nebze rahatlatabilirsiniz.

Şehir dışında yaşayan kayınvalidem bebeğime bakmak için evimize gelecek, ne kadar kalacak bilmiyorum. Normalde bebeğime annem bakıyor ve anneannesine inanılmaz alıştı.
Ben maalesef kayınvalidemle sorunlar yaşamış/arasıra da yaşayan bir durumdayım. İlişkimiz maalesef hiçbir zaman çok iyi olmadı. ANcak herşeyi bir kenara bırakırsak çocuk bakımı konusunda ona güvenemiyorum. Alt değiştirmeyi bile tam bilmiyor, çocuğuma şekeri asla vermiyorum (8 aylık bebekten bahsediyorm) ancak daha 4 aylıkken bile ağzına sür tadını alsın diyen bir kafaya sahip. Ben yokken vermesi çok olası.
Onun dışında indirip kaldırması bir dert, çünkü ağrıları var poşet bile taşıyamıyor.
Biliyorum çoğunuza göre evham olabilir ama ya düşerse ya saçma sapan şeyler veririse ağzına diye korkuyorum.
Bu işten sıyrılmam için bir öneriniz var mı? :)

Sevgiler
Normalde anneniz bakıyorsa neden anneniz bakmaya devam etmiyor.Böyle içiniz rahat edecek mi bir anne olarak?Hiç sanmıyorum.Başka bir çözüm yolu bulun.

8 aylık bebek bakıcı değiştirmesi çok kötü birşey. Güven duygusu için çok tehlikeli bir şey.
Aaa aa aslaa olmaz. Yavru bütün ömrünü babaanne egosu yüzünden güvensiz mi geçirsin.
Bu bahane uygun mudur???

neden o bakacak

asla bırakmadım kvye bırakmam dedim ve işimden istifa ettim bakıcım işi bıraktığında

bebek daha 40 günlük bile değildi

çikolata yiyorduk kv ona da ver dedi

ben vermedim ama az cahil olsam vereceğim demek ki

ben yiyorum yeter deyip güldüm ama eşim annesinin huyunu bildiği için bu bebeğe asla bir şey verilmeyecek deyip çok kızmıştı

ayda yılda bir misafirliğe gelince dahi her şeye karışma potansiyeline sahip birisi idi

siz de eğer anneniz bakmaya devam edemeyecekse bakıcı bulmanızı tavsiye ederim ki kv n in hazır sağlık sorunları da varmış bunu hem kvye yorulma şeklinde hem eşinize düşer şaşar ikisi için de ayrı ayrı üzülürüz şeklinde ifade edebilirsiniz

Sür ağzına tadını alsın ne demek yaa?
Bırakırsan ne yerse verecek ağzına belli. Mecbur değilsen tabi ki bırakma.

Çocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız

Çocuk bakmayı bilmiyor diyorsunuz ama eşinizi o büyüttü öyle değil mi, anneniz mükemmel mi bakıyor da ona emanet ediyor ama kv'ye emanet etmiyorsunuz? Sizin çocuğunuz da birgün büyüyecek ilahi adalet varsa aynı şeyleri sizde yaşayacaksınız
bence böyle değil yaaa
tabi eşlerimizi onlar büyüttü ama o oğluna şeker yedirdi diye bende yedirmek zorunda değilim ki
bide şöyle düşünelim eskiden bu kadar ıvır zıvır yiyecek yoktu varsa doğalı vardı
o yüzden eşlerimizin bebekken yedikleri şimdikiler kadar zararlı değildi illaki

Kadın size bebeğinize bakmak için yalvardı mı?Yalvarmadıysa baktırmayın kanun değil ya bu.8 ay önce anne olmuş insanlarında cocuk büyütmüş annelere bebek bakmaktan anlamıyor demesine ayrıca tavım.Baktırmayın yahu oturun kendiniz bakın madem en iyisini siz biliyosunuz.

Kendi annesinin bakmasıyla kv bakması bir mi sizce?Ayrıca nereden biliyorsunuz annesinin büyüttüğünü bizimkiler de 4 çocuk büyütmüş güya ama çocuk bakmaktan bihaberler.Siz çok meraklıysanız doğurup doğurup atın kaynanaya.

bence böyle değil yaaa
tabi eşlerimizi onlar büyüttü ama o oğluna şeker yedirdi diye bende yedirmek zorunda değilim ki
bide şöyle düşünelim eskiden bu kadar ıvır zıvır yiyecek yoktu varsa doğalı vardı
o yüzden eşlerimizin bebekken yedikleri şimdikiler kadar zararlı değildi illaki
Yedirme dersin olur biter, direk çocuğu veremem, Ona emanet edemem demek doğru mu sence.

Kadın size bebeğinize bakmak için yalvardı mı?Yalvarmadıysa baktırmayın kanun değil ya bu.8 ay önce anne olmuş insanlarında cocuk büyütmüş annelere bebek bakmaktan anlamıyor demesine ayrıca tavım.Baktırmayın yahu oturun kendiniz bakın madem en iyisini siz biliyosunuz.
Yahu 8 ay önce anne olmuş kendi ağzınla söylüyorsun 8 ay önce taze anne taze taze herşeyi yaşayıp görüyorbu yeni anneleri de küçümseme olayına ayrı tav oluyorum 30 sene önce çocuk bakıp totosunu kaldırmaktan aciz kadına mı emanet etsin çocuğunu?Kendi bakma imkanı olsa herhalde çözüm yolu aramaz saçmalamışsınız.

Yahu 8 ay önce anne olmuş kendi ağzınla söylüyorsun 8 ay önce taze anne taze taze herşeyi yaşayıp görüyor 30 sene önce çocuk bakıp totosunu kaldırmaktan aciz kadına mı emanet etsin çocuğunu?Kendi bakma imkanı olsa herhalde çözüm yolu aramaz saçmalamışsınız.
Aciz dediği kadına bebek emanet etmesin.Nasıl bi çözüm yolu bulabilir annelere baktıracaksa?Çözüm yolu bulup dogurulur bebek benim bildiğim 8 ay annem baksın bi ara aciz kayınvalidem baksın diye değil

ama öyle değil

örneğin benim kv min en küçük çocuğu eşim

ya da annemin benim

30 yıl öncenin doğruları ile bugününkiler bir değil ki

30 yıl önce böyle bez bile yoktu

bebeklere şimdi süt verilmiyor

yaşına gelmeden bal, çilek, domates, yumurta beyazı ve benim şimdi aklıma gelmeyen bir dünya şey verilmiyor

biz bebekken veriliyordu

anneler de ne var yani biz size verdik diyor

ya da ne bileyim alışkanlıklar, bakış açıları vs değişti

eskiden evler soğuktu, bebeler kat kat giydirilirdi

şimdi benim 24 derece evimde büyükler hala eski mantıkla çocuğun 4 kat giydirilmesini istiyor evet onunkiler bebekken evler soğuktu ama şimdi değil

eskiden kimse bu kadar sık yıkanmazdı bebekler de

şimdi bebekler sık yıkanıyor ama büyükler bunu kabullenemiyor

bir de şu var unutmuşlar

mesela bir somut örnek kv kızına 4 aylıkken hamsi yedirdiğini söylüyor ama 4 aylıkken hamsi mevsimi değil yani hatırlayamıyor bir çok şeyi

ya da ne bileyim annem diyor ki işte biz sana şunları yedirirdik ama o söylediği zaman değil de bir yıl sonra oluyor

benim çocuğum 7 yaşında ben şimdiden unuttum hangi ayda ne yediriliyordu vs vs

o nedenle 50 üstü anneanne babaannenlerin daha önce çocuk büyüttükleri için iyi çocuk bakacağı fikrine katılamıyorum

Kendi annesinin bakmasıyla kv bakması bir mi sizce?Ayrıca nereden biliyorsunuz annesinin büyüttüğünü bizimkiler de 4 çocuk büyütmüş güya ama çocuk bakmaktan bihaberler.Siz çok meraklıysanız doğurup doğurup atın kaynanaya.
Neden bir olmasın ikisinin de torunu değil mi? Oğlunu(konu sahibinin eşini) kim büyüttü dağ da kurt falan mı, kv'leri kötü göstereceksiniz diye komik duruma düşmeyin bence.

Yahu 8 ay önce anne olmuş kendi ağzınla söylüyorsun 8 ay önce taze anne taze taze herşeyi yaşayıp görüyor 30 sene önce çocuk bakıp totosunu kaldırmaktan aciz kadına mı emanet etsin çocuğunu?Kendi bakma imkanı olsa herhalde çözüm yolu aramaz saçmalamışsınız.
Aynen öyle, bizimkiler açık açık söylüyor biz unutmuşuz resmen küçük çocuğu diye. Hatta ne yedirilmesi gerektiği konusunda konuştuğumuzda da biz ne yanlışlar yapmışız, keşke şimdiki imkanlar olsaydı diyorlar.

Neden bir olmasın ikisinin de torunu değil mi? Oğlunu(konu sahibinin eşini) kim büyüttü dağ da kurt falan mı, kv'leri kötü göstereceksiniz diye komik duruma düşmeyin bence.
Ay canım benim eşimi ve kardeşlerini anneanneleri büyütmüş mesela annesi bebek emzirmeyi bırak tutmayı bırak hiçbirini bilmiyordu misal ordan örnek veriyorum.Kadının içi rahat etmez onu yediriyor bunu veriyor dinlemiyor yazmış okuduysanız.Ayrıca kadın zaten kötü kötülenmeye ihtiyacı yokmuş yani.

Back
X