Kayınvalideyle silbaştan diyebilmek

Maddiyat konusunda esinle sen ben yapmaniz cok sasirtici. Temeliniz saglam diil. Maddiyatta sen ben varsa o isten hayir gelmez pek.
Altinlar muhtemelen size dugunde takilmistir, siz babanizin evinden getirmediniz herhalde. Kaldi ki getirseniz bile evlilikte once kese ortaktir.
Hele altinlari esinize aldirtmak ?! Aman Allah'im cok ayipladim ben sizi.
Esinizin ailesinden ona destek diiller diye kiziyosunuz ya asil siz destek diilsiniz esinize. Asil siz aile olamamissiniz ve bu konuda o kdr dillendirme yapip antipatik olmussunuz ki bilerek odenmiyo bence altinlariniz.
Artik bi evladiniz var, biraz bundan ders alip maneviyata yonelin bence.
Acikcasi ben esimle sevgiliyken bile aramizda buyuk kucuk meblag fark etmez paranin lafi hesabi olmazdi.
Dugun altinlarimizi esim istedi benden bi an bile dusunmeden verdim ona. Hem dugun altinlari dugunde yapilan masrafin geri odemesi gibi bi seydir. Sizin diildir, ortaktir.
Ben sizin gibi maddiyatci biri olsaydim esim benle evlenmezdi bile. Yazik. Cocuk gibisiniz.
Aile sorunlarina gelince. Ben neler cektim esimin ailesinden. Esim beni hicbi zaman ezdirmedi ben de bebegimiz olduktan sonra her seyin ustune sunger cektim. Gecmisi unutmadim ama olan biten bizim aramizda. Oglum dedesiyle kotu buyumemeli. Inancim bu.
Allah size de dogru yolu gosterir umarim.

birincisi ben o bilezikleri evimden getirmed,im doğru ancak biz daha bir aylık evliykenaraba aldık 20 milyar borçlandık..ayda 750 lira ödeyecektik eşime bozdur bilezikleri dedim yeni gelin bileziksiz durmaz dedi bozdurmadı..ayda 1250 para alırken 750 lira ödedik..hamileliğimde tahlil ücretlerimi hep annecim verdi..yeri geldi ekmek alacak paramız olmadı..arada doğum yaptım bebek masrafalrı da eklendi..yanımızda annemden başka kimse yoktu..:50::50:bu dar boğazlarda hep bozduralım biz sıkıntı çekerken bileziğim olmuş olmamış neye yarar dedim ama eşim bozdurmadı mehirin dedi..biz bu kadar sıkıntı çektik ileride zaruri ihtiyaç olduğunda dara düşmeyiz dedik..kumar borcuna gitti..ayrıca ben para göz bir insan olsaydım eşimle ayrı gayrı gütsedim maaş kartımı daha ilk gün eşime verdim...ve hala haftalık harçlık alıyorum ...neden ?siizin gibi benim eşimde istese hiç lafı bile açılmazdı bir daha..ama ben bu kadar sıkıntı çektim KUMARA gitti:52::52:
ayrıca eşimin ailesine iki seneden beri daha bu ay bilezik meselesini açtım neden mi?kaynım evine yen, mutfak yaptırıyor balkon yaptırıyor karısını çocuklarını ayrı ayrı tatile gönderiyor..evinde tadilat yaptırıyor...gayet mutlu mesut.. hiçbirşeye ihtiyacı yok..ama benim eşim hala yok diyor parası olmayan adamın tatilde işi ne?parası olmayan adam sıfırdan mutfak düzer mi?
evet babamın evinden getirmedim ama onlar benim mehirim...eşime aldırmayı neden düşünüyorum biliyor musunuz benim eşim hiç kenara bir kuruş atmaz ..hani şimdi ALLAH göstermein bir hastalık olsa dımdızlak kalırız..kisede destek olmaz..eğer ona inat edip aldırsaydım (ki tekrar sordu gerek yok dedim)en azından o bahaneye bir köşede güvencemiz olacaktı...ama içim almadı kocama aldırmayı istemem dedim...artık bişeyde demiyorum çocuklarımın rızkını yediler ..haram olsun..:37::37:

yine aynı mevzuu..yine eşimin annesi..:14:cumartesi akşamı kendi aielmle ilgili bir olay oldu..çok üzüldüm..ağlıyordum.kapı çaldı..eşim açtı..gelen annesiydi..oturma odasına aldı.benim rahatsız olduğumu uyuduğumu söyledi..bu halde karşısına çıkma istersen dedi..:14::14:
para i,stemeye gelmiş..eşimin görümceme borcu var.kocası o parayı istiyormuş..para gelmezse bırak çocuğu defol git diyormuş..çok huzursuzmuş evde.işte benim kızımın parasını yiyemezsiniz.o kız sizin yüzünüzden eve dönerse iyi mi olacak ..birsürü söylendi de söylendi..:84::84:bende yatal odasında bunları duyuorum..eşim daha önce abim ne zaman bizim borcumuzu verir o gün parasını veriririm dedi o şekilde anlaştı..mış tı..bağırdı çağırdı gitti kaynanam..:52::52:
peşinden bende eşime bir sürü laf ettim..bak kızının huzuur kaçıyormuş...bizi düşünüyor mu diye..zaten moralim çok bozuktu eski defterleri de açtım söyledim de söyledim..:37::37:
iftara da annesine gidecektik..küçük kızımı eşime verdim sen git ben oğlanı giydirip geleyim dedim..gitti.peşinden eşimin annesinin bağırışını duydum..aynı anda zil çaldı..eşim geri gelmiş..gittiğinde annesi söylenmeye başlamış yine..şimdi konuyu kapat bak hanım gelecek şimdi demiş..oda zeynebe ne gelirse gelsin demiş..eşim sen sürekli kızım da kızım diyorsunonun da morali bozuluyor altın meselesi yüzünden demiş..kaynanam orad bişey söylemiş eşimde sinirlenmiş dönmüş..çocukları hazırla dışarı çıkıyoruz dedi..ne gerek var çorba içer yumurta yeriz dedim..oturduk evde iftar ettik..eşim de iki gündür hiç annesiinn evine gitmiyor..dün akşam tatlı yapmıştım baban sever koyayım da bir tabak götürüver dedim..ben gitmem sen götürürsen götür dedi..:43::43:
görümceme de çok üzülüyorum..düğüne bir hafat kala nişan atmak istedi eşimin annesi millete rezil olucaz diye attırmadı..bak ben bu aileyle geçineiyorum..bu iş yürümez dedi..kimse dinlemedi..şimdi yok böyle diyorlarmış kızına yok şöyle diyorlarmış kıznna..boşansa daha mı iyiymiş..karısını 3 milyara değişen adamla ömür mü geçer??ki görümcem çalışıyor aylığı zaten 2000 lira..eşime bırak ödeyelim demek geliyor içimden ama hep geri adım atmak zorunda kalan ben oluyorum..
ne kaynıma bişey diyebildim bilezik konusunda..ne de dieğr mevzular yüzünden kaynanama..bakıyorum kadına evet şimdi dırdırından durulmuyor ama..düşünüyorum eşime doğum yaptığını eşimi büyütürken ne kadar emek verdiğini..bende anneyim geçip karşısına söyleyemiyorum..ama kimseye bişey demeden içime ata ata ben hasta oluyorum..anlattığım gün o kadar kasılmışım ki nefes alamadım bacakalrım kasılmış kalkıp yürüyemedim..ben ne yapayım..sesim ancak kendime ve eşime kadar yetiyor..kimse sessizliğimi duymuyor..:36::36::36:

arkadaşlar dün akşam görümcemle konuşuyorduk telefonda..laf lafı açtı kaynanamla olan mevzuları kaynımın bilezik mevzusunu hep konuştuk..neymiş efendim kaynımın ödeyecek durumu yokmuş beklememe gerekirmiş ödeyebilirse ödermiş ödeyemezse canı sağolsun diyip ALLAH a havale etmeli imişim..bende sinirlendim..tabii durumu olmaz ben sabahın körlerinde iki bebeğimi bırakıp işe gidiyorum ama kaynım akşama kadar kahvede oturup hiçbirşey için çaba göstermeyip sonrada yok diyor.çalışmayınca gökten para mı yağacak zannediyor dedim..ee o öyledir ne desen çalışmaz yapısı böyleymiş:52:.istersem gözlerinde değerim düşermiş.paragöz bir insan olmamalıymışım..haklıyken birde haksız çıktım:52:valla ne derseniz diyin vermeme sebep olanlara kaynıma ve hatta eşime hakkımı helal etmiyorum..çocuklarımın rızkını yiyor abiniz haram olsun dedim:37:
sonra kaynanmın mevzuları açıldı içimde ne varsa söyledim.işte benim çok sert çıkışlarım varmış.bir yere giderken haber veripte gitmeliymişim..eşime annen şöyle yapıyo böyle yapıyo dememeliymişim..annesi lafını bilmezmiş ama ben alttan almalıymışım..ben onların içindeymişim..kötü olmamlıymışım..iyi dedim annesniz herşeyi söylesin ben ağzımı açmayayım..işte ben kimseyi dinlemiyormuşum zaten..güçlüymüşüm kendime güvenim varmış..boşverebilirmişim..her zaman mesafeli duruyormuşum..evet dedim mesafeliyim çünkü arada bir set çekemzsem evimin içinden çıkmıyorlar çocuğuma aldığım çamasıra kadar karışıyorlar,yediğimizi içtiğimizi evimize giren bakkal poşetlerini pazar malzemelerini takip ediyorlar..böyleyken en iyisi mesafeli durmak dedim:63:
eğer siz böyle olmasın sık sık gelip gidelim samimi olalım istiyorsanız oluruz ama arkamdan dedikodu yapıldığını duymayacağım..açık sözlü olacaksınız.birbirimize saygı duyup bir abla kardeş gibi anne kız gibi olurum ama benim yuvamın hayatımın sınırlarına girilmeyecek dedim ona bişey diyemezmiş..sonuşta hepimiz bir aileymişiz..konuştuk konuştuk kapattık..işte sen bekleyeceksin abimi yoksa gözümüzde değerin kalmaz..hadi kendine iyi bak sakin ol bir süre bilezikleri unut dedi kapattı.:36:.sinirliyim ve geçmek bilmiyor..kahretsin kocam olmasa arada:52:

zeynepciyim icinde bulundugun durum cok kotu,
ayrica gorumcenede aciyorum kocasida ac gozun teki heralde,
aile baya bi problemli hep para konusu geciyo,
eger sizin borcunuz varsa gorumceye once onu odemelisiniz,
kayninizin size her ne kadar bilezik borcu olsa dahi sonucta gorumcenle ayni evde degiller,
bence once siz odeyin borcunuzu o yükü bi kaldirin uzerinizden,
kayniniz eger cok kahveye takilan biriyse unutun bence bilezikleri:-)
elindede olsa para emin olun kahvede kaybediyodur,
esinizin uzerine fazla gitmeyin bence destek olmaniz lazim,
yeterince baski var uzerinde,
kendi ailesi bile arkasinda degil baksaniza yazik,
ahhhh ahhhh aileler arasi aslinda paranin lafi bile olmamali ama
gozu kor olmiyasica okadar degerliymiski kardeslerin arasini bozuyo:-(

valla arkadaslar size tavsiyem elinizde varsa ihtiyaciniz yoksa borc verin,
yok krediyle yok evin butcesiyle veya birsey alicaksaniz onun parasini biriktiriyosaniz o parayi vermeyin,
sonradan insana cok koyuyo,
hadi parayi alamadiniz kalirsiniz dimdizlak:-(

zeynepciyim icinde bulundugun durum cok kotu,
ayrica gorumcenede aciyorum kocasida ac gozun teki heralde,
aile baya bi problemli hep para konusu geciyo,
eger sizin borcunuz varsa gorumceye once onu odemelisiniz,
kayninizin size her ne kadar bilezik borcu olsa dahi sonucta gorumcenle ayni evde degiller,
bence once siz odeyin borcunuzu o yükü bi kaldirin uzerinizden,
kayniniz eger cok kahveye takilan biriyse unutun bence bilezikleri:-)
elindede olsa para emin olun kahvede kaybediyodur,
esinizin uzerine fazla gitmeyin bence destek olmaniz lazim,
yeterince baski var uzerinde,
kendi ailesi bile arkasinda degil baksaniza yazik,
ahhhh ahhhh aileler arasi aslinda paranin lafi bile olmamali ama
gozu kor olmiyasica okadar degerliymiski kardeslerin arasini bozuyo:-(

valla arkadaslar size tavsiyem elinizde varsa ihtiyaciniz yoksa borc verin,
yok krediyle yok evin butcesiyle veya birsey alicaksaniz onun parasini biriktiriyosaniz o parayi vermeyin,
sonradan insana cok koyuyo,
hadi parayi alamadiniz kalirsiniz dimdizlak:-(

bu arada görümcemin borç mevzusu kapatıldı..parası ödendi..nasıl mı bana kredi çekmemi teklif ettiler hem görümcemin borcu hemde kendi bileziklerim için kabul etmedim..kaynım biyerlerden para bulmuş kızkardeşlerinin parası ödendi..bizimkii de kapatmış ileride bileziklerden düşmek kaydı ile..ama tabii bundan eşim ve ben bihaberiz..bizde bir haftadır niye bu tantana kesildi diye düşünüyorduk..:44:

Maddiyat konusunda esinle sen ben yapmaniz cok sasirtici. Temeliniz saglam diil. Maddiyatta sen ben varsa o isten hayir gelmez pek.
Altinlar muhtemelen size dugunde takilmistir, siz babanizin evinden getirmediniz herhalde. Kaldi ki getirseniz bile evlilikte once kese ortaktir.
Hele altinlari esinize aldirtmak ?! Aman Allah'im cok ayipladim ben sizi.
Esinizin ailesinden ona destek diiller diye kiziyosunuz ya asil siz destek diilsiniz esinize. Asil siz aile olamamissiniz ve bu konuda o kdr dillendirme yapip antipatik olmussunuz ki bilerek odenmiyo bence altinlariniz.
Artik bi evladiniz var, biraz bundan ders alip maneviyata yonelin bence.
Acikcasi ben esimle sevgiliyken bile aramizda buyuk kucuk meblag fark etmez paranin lafi hesabi olmazdi.
Dugun altinlarimizi esim istedi benden bi an bile dusunmeden verdim ona. Hem dugun altinlari dugunde yapilan masrafin geri odemesi gibi bi seydir. Sizin diildir, ortaktir.
Ben sizin gibi maddiyatci biri olsaydim esim benle evlenmezdi bile. Yazik. Cocuk gibisiniz.
Aile sorunlarina gelince. Ben neler cektim esimin ailesinden. Esim beni hicbi zaman ezdirmedi ben de bebegimiz olduktan sonra her seyin ustune sunger cektim. Gecmisi unutmadim ama olan biten bizim aramizda. Oglum dedesiyle kotu buyumemeli. Inancim bu.
Allah size de dogru yolu gosterir umarim.

Konu sahibi başkasının hakkını istemiyor ki. Kendi hakkını istiyor. Bir anne kızının borcu için oğlunu rahatsız edebiliyor ama oğlunun diğer oğluna olan borcunu silmesini istiyor. Ben de olsam ben de çıldırırdım ne demek ya? Asıl aile olamayan onlar. Gelin dış kapının mandalımı ki borcunu kimse önemsemiyor. Hem konu sahibi kadın haliyle anne haliyle çalışırken borçlu oğlu yan gelip yatıyor. Biraz vicdanı olan biri bunların tek kelimesini bile yazamazdı.

Bu arada altınlar geline aittir, gelinin paşa gönlü isterse vermez isterse hibe eder. Siz yaptınız diye (aferin mi istediniz anlamadım ki) bu durumu meşrulaştırmaya gerek yok.

olan eşinize oluyor yazık adama

zaten eşime kıyabilsem hepsinin canını okurdum ama o kadar çok seviyorum ki..evet bazı konularda beni çileden çıkardığı zamanlar oluyor ama ailesi söz konusu olduğunda hep yanımda arkamda..
görümceme ben o altınları bir süre daha istemeyebilirdim belki..ama benim için altınlardan da önde insanlık gelir..beni insan yerine koymadı saygı duymadı..gelip bana zeynep biraz daha bekleyiver durumu biliyorsun dese yine kıyamayıp sesimi çıkarmaz beklerdim dedim..ama kimsenin umurunda değilim..kaynımda eltimde hala keyfi davranıyorlar..görümcemde diyor ki şartlar ne olursa olsun abisi lüksünden vazgeçmezmiş..
kayınvalideme sesimi çıkarmadım şimdiye kadar..ablama dedim ki birgün karşı karşıya içimizi dökücez sonra herşey rayına girecek sesimi çıkarmadıkça içim doluyor dedim..eğer böylebişey olursa tamamen ipleri koparmam gerekirmiş.aman ipler kopmasın böyle elden beter konuşmadan karşılıklı dairelerde oturup ömür tüketelim..ne diyecektim aslında umurumda değil..koparsa kopsun ama kocam var..onunla ağzımızın tadı bozulur böyle bişi olursa..

Back
X