Kayıp sonrası yeni bir bebeğe hamile kalınca oluşan psikoloji

MinikKahramanimiz

Canım oğlum seni çok özledim.
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
44
7
18
Sevgili arkadaşlar,

Bebeğinizi kaybettikten sonra hamile kaldığınızda ve sağlıklı olarak elinize aldığınızda hissettiğiniz duygular nasıldı?

Böyle bir kayıptan sonra gelen hamilelik sizde üzüntü yarattı mı? Kaybettiğiniz bebeğinize özleminiz daha çok mu arttı?

Yeni hamilelikle kavuştuğunuz bebeğinizi kucağınıza aldığınızda hissettiğiniz duygular nasıldı?

Üzüntülerinizi hatırlattıysam şimdiden çok özür diliyorum.

Sevgiler,

Tecrübesi olan varsa paylaşabilirse sevinirim. Duygusal olarak iyice yıpranmaktan korktuğum için tekrar böyle bir karar alamıyorum.

Canım kaybın için Allah yardımcın olsun. Ben de 2010 yılında oğlumu kaybettim,erken doğmuştu sadece beş gün yaşayabildi. O günler elbette çok zordu. Asla yeri dolmaz ama yeni bir evlat ile acın hafifler, ben de öyle oldu.Allahım a bin şükür sağlıklı bir evladım oldu onunla sanki tekrar doğdum. Bu duyguları yaşadığımda kaybettiği m evladıma sanki haksızlık ediyormuşum gibi düşündüğümde onun çok daha güzel yerlerde çok daha iyi durumda olduğunu düşünüp ( inşaallah öyle zaten) kendime geri geliyorum ve Allahımın bana ikinci emanetine sımsıkı sarsılıyorum

Canım senin bebeğin neden erken doğmuştu? (Bende su kesesi açılmıştı, sonra 20 gün karnımda büyüttüm bebeğimi, kanama başlayınca 6,5. ayda doğum yaptım, 8 gün yaşadı yavrum.)
Bir de ikinci bebeğine ne kadar süre sonra hamile kaldın?
Yeniden hamile kalınca mı moralin düzeldi yoksa ikinci bebeğini kucağına alınca mı?

Canım benim de yaklaşık beş aylıkken azar azar suyum gelmeye başlamıştı bu şekilde hastanede beş hafta yatmam gerekti .suyun gelme sebebi enfeksiyon muş.28 haftalıkken sezeryanla doğum yapmam gerekti, doktor normal doğumu bebeğimin kaldıramayacağını söylemişti. Ben de sezeryanı kabul ett im bebeğim doğdu ama ciğerleri gelişmediği için beş gün yaşaabilmişti yavrum. Ben onu hiç kucaklayamadım çünkü enfeksiyon kapabilirdi.tabii vefat ettiğinde özellikle onu hiç kucaklayamamış olmam beni çok üzmüştü.insanın acıları yavaş yavaş hafiflemeye başlar canım yoksa nasıl yaşayabiliriz ki öyle değil mi. İşte acılarım hafiflemeye başladığında yeniden bir bebek arzusu sardı ve dokuz ay sonra hamile kaldım.ilk zamanlar çok korkuyordum aynı şeyleri yaşamaktan, ilk Üç ay hamile olduğumu eşim ve annemden başkasına söylemedim çünkü ben nazara inanırım. Bebeğimin hareketlerini hissetmeye başladığımda korku, ümit ve mutluluk en çok hissettiğim duygulardı. Ve çok şükür aynı problemlerle tekrar karşılaşmadım ve dokuz ay sonra evladımı kucağıma aldığımda mutluluk ben de doruk yapmıştı.çok şükür Allahıma.sen de sakın ümidini yitirme canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…