• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayıp valiz

Burka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
1.075
2.228
133
İstanbul
Dün akşam 17 civarında kardeşim İstanbul'a geldi. Kamil Koç otobüs firmasının Dudulludan kalkan Kadıköy servisine bindi.
İnerken valizi başkasının aldığını farketmiş.
( servise binerken valizi bütün valizlerin olduğu yere koymuş) Kadıköy şubesi bizim yapabileceğimiz birşey Yok 444 lü numarayı arayın diyor, arıyoruz açan Yok , nereye başvurmamız lazım? Polise başvursak olur mu? Kamil Koç müşteri hizmetlerinde çalışan biri yardımcı olabilir mi?

Müşteri hizmetlerinde çalışmadım ama firmanın sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum.
Artık iş hırsızlık, polise gitmelisiniz...

Dün akşam 17 civarında kardeşim İstanbul'a geldi. Kamil Koç otobüs firmasının Dudulludan kalkan Kadıköy servisine bindi.
İnerken valizi başkasının aldığını farketmiş.
( servise binerken valizi bütün valizlerin olduğu yere koymuş) Kadıköy şubesi bizim yapabileceğimiz birşey Yok 444 lü numarayı arayın diyor, arıyoruz açan Yok , nereye başvurmamız lazım? Polise başvursak olur mu? Kamil Koç müşteri hizmetlerinde çalışan biri yardımcı olabilir mi?
esımın basına aynı sey geldı bavulda, ıcındekılerde gıttı...

sız bır bardak soguk su ıcın, servısler aracı fırmalar oluyor genelde x fırması adına yolcu tasıyor ama taseron oldugundan kamıl koc veya baska bır fırma sorumluluk kabul etmıyor bızde aynı seyı nilufer turızm de yasamıstık..

Normal şartlarda her valize etiket takıp eşini yolcuya veriyorlar. Eşini vermeden de valizi vermemeleri lazım. 444'lü numarayı aramaya devam edin.
Olmazsa dava açıp tazminat istersiniz

Tamamen firmanın suçu bence.sonuçta valizleri firmanın elemanları teslim ediyor .peşini bırakmayın bence

Normal şartlarda her valize etiket takıp eşini yolcuya veriyorlar. Eşini vermeden de valizi vermemeleri lazım. 444'lü numarayı aramaya devam edin.
Otobüs içim dediğiniz doğru ama bu servis aracı...
Muhtemelen firma ile tek bağlantısı taşeron sözleşmesi. Toplu taşıma aracı gibi olduğunu düşünüyorum ben... vakit kaybetmeden polise gitmek en mantıklısı ama bulunacağını da düşünmüyorum pek...

Otobüs içim dediğiniz doğru ama bu servis aracı...
Muhtemelen firma ile tek bağlantısı taşeron sözleşmesi. Toplu taşıma aracı gibi olduğunu düşünüyorum ben... vakit kaybetmeden polise gitmek en mantıklısı ama bulunacağını da düşünmüyorum pek...

Şimdi anladım.
İnşallah valizin üzerinde etiket, adres vs vardır. Sonuçta kullanılmış kıyafet kimsenin işine yaramaz. Alan kişi de sahibini arıyor olabilir...

Hırsızlık olduğunu sanmiyorum belli ki bavullar karışmış. Zamanında amcam yurtdışından izmire geldiğinde (mavi bavuluyla) bavulu bi açıyor içinde tanga sutyen makyaj malzemeleri elbiseler. Sonra havaalaniyls görüşmüş falan kadında basvurunca bavullari değiştirmişler ve hakikaten aynı renk aynı model bavul

Polise gidin ve. Tv kanallarının whatsup ihbar hattına yazın, belki yanlışlık oldu o kişi de görür bu şekilde, veya bulunur

Yanlışlıkla alınmış olsa onun benzeri bir valizin de orada kalması gerekirdi. Demek ki bilerek alındı. Düpedüz hırsızlık. İnşallah içinde değerli bir şey yoktur. Yani şimdi kendimi senin yerine koydum da tutup valizde altın olacak değil ama her seferinde hastane dosyamı valize koyarım ve o dosya benim herşeyimdir. 4 yıllık tahlillerim, raporlarım hepsi içinde. O giderse mahvolurum. İnsanlar ne kadar vicdansız düşüncesiz. Üç beş parça çul çaput için başkasını zor duruma düşürüyorlar

Etiketle eşleme yamulmuyorsam sadece otobüs yolculuğunda, valiz sizden uzakta, kontrolünüz dışındayken geçerli. Yanınıza aldığınız çantalara, ufak valizlere filan takmazlar.
Otobüs yolculuğundan sonra, etiketiyle beraber valizi teslim aldıktan sonra sorumluluğu sizde çantanızın, servis şöförü yalnızca aracı, dolmuşçudan farkı yok.
Otobüsten çalınmış olsaydı firmayı arayın derdim ama, servisten çalındıysa polise gidin. O bölgede kamera filan yoktuysa da bir şey çıkmaz gerçi.

Servislerde de neticede otobus firmasinin adi yaziyor ve siz ona gore biniyorsunuz. Aralarinda taseron sozlesmesi olmasi firmayi sorumluluktan kurtarmaz. Taseronluk iliskisinde de 3. Kisiye karsi mustereken ve muteselsilen sorumluluk soz konusudur.
Sessiz kalirsaniz bu is cozulmez cingar cikarip sizi rezil edecegime kadar goturun isi. Sikayet var gibi sitelere yazin.

Serviste çalındı/ alındığı için firmanın sigorta kapsamında değilmiş. Otobüsten inince teslim alamasaydı 4 bin liraya kadar sigorta varmış.

Polise gittik tutanak tutuldu ama servis içinde kamera vs yokmuş, dudulludan Kadıköy'e kadar 8-9 kere durmuş, tek tek durduğu yerleri bulup kamera kaydı vs bulmak uzun iş yani gitti valiz.

İçinde değerli eşya Yoktu ama kardeşimin giydiği ve Yen'i alınmış etiketi üstünde kıyafetleri vardı. Çok üzüldü keşke bana bişey olsaydı diyor. Tatile diye geldi bütün kıyafetleri gitti.

Back
X