Kayiplar ve bosanma

Ailenizden iki kişi rahmetli olmuş. Allah rahmet eylesin. Eşiniz hep mi böyle bilmiyorum ama şu an gerçekten düşüncesizlik yapıyor. Ateş, düştüğü yeri yakıyor gerçekten .
Her zaman boyle degildi.genelde hep yapici yardimci bir insandir.
Ablami kaybettikten sonra annem ve diger kardes ile aramizda sorunlar olustu.hem kayip hem bu sorunlar bocalamama neden oldu.
Onlarin sozlerini cok buyuttugumu ve asil.ailemi ihmal etmekle sucladi

Tekrar konusacagini dusunmuyorum acikcasi.cunku ben konusmami bitirmeden odadan cikmami istedi.bende cikarken bundan sonrasi icin tek bir kelime duymak istemiyorum.dedim
Eşiniz de sizde birinizi dogru anlamamış olmanızdan konu daha farklı yerlere gelmeden kapanmış
Belli ki ikinizde sinirlenmişsiniz

Konuşmadan çözemezsiniz

Bana yeterince zaman tanidigini soyledi.3 sene versem yine degismeyeceksin dedi.
Akıl oyunu oynuyor. Ben esimden bosandim 3 yil kendime gelemedim. Her ayrilik travma yasatir. Evden kedi gitse insan uzulur. Esiniz hep iyi gun dostu imis. Hep kendini dusunen, destek olmak yerine sinsice bekleyip ben yeterince zaman tanidim diyenlerden. Gerekirse 3 yil da beklemeli, destek olmali... Hayat bu. Insanin basina hersey geliyor. En ufak bir tokezde kostek olmak onunkisi.

Ailende kayıplar vermişsin, bağlılığın varmıydı? Şimdi sen aileni çok seven biriysen yıkılırsın ölüm bu kolay birşey değil. Ama mesela herkes için aynı olmaz üzülür atlatır çünkü babasıyla anısı yoktur sevgi göstermemiştir ilgisi yoktur sadece üzülür ve geçer ama durum sevgi bağının güçlülüğüyse iki vefat çok büyük birşey eşin senden bencilce ne beklemiş senin ilgiye ihtiyacın var ekstra özene ihtiyacın var bu yol laylaylom yolu değilki kötü günde destek olmalı.

Herkesin toparlanma süreci aynı değildir,sizi denemek için romantik olması bile aptalca geldi bana çalışıyor musunuz? ayrılsanız durumlar nasıl gelişicek?
Gerçek davrandığını birdaha nasıl anlicaksınız ki adam rol yapıyor açık açık konuşun.
Anne baba ayri idi babami gormedigim belki 20 yil.oldu.ablam ise annem gibiydi hayatimin her aninda yanimdaydi.
Ablam gidince babami buldum tam.bir bag kuracakken oda gitti.bu arada annem beni degil diger kizina yakin olmayi secti ben kafasi kesilmis tavuk gibi kaldim

Yolları ayırmayı gerektirecek bir sorununuz yok
Adam sizi hala seviyor ki ilgisizliğinizden şikayet etmiş. Sizden hala beklentisi var.

Bu durumda lütfen aile terapisi alın. İki çocuğunuz var, saçma sapan nedenlerle evliliğiniz bitmesin.
Bundan sonrasinda konusmayacaktir bir sure bende ona gitmeyecegim.cok incindim

Aslinda bireyselligimi kazanmam cok zaman aldi.genel olarak yapici biriyim.fakat bunu yaptigim zamanda kendimi aptal gibi hissetmeye basladim.
Senin beklentilerin varsa benimde var dedigim.noktada konusma arapsacina döndü.
Beni ona deger vermemekle hatta cocuklarimi bile yeterince konusmadigimi ama baskalarini surekli anlattigimi soyledi.
Bazen soyledigim.icin rahatsiz oldugunu sus dediginde susmadigimi bu nedenle tartismak zorunda kaldigini ancak o zaman 3 4 gun onu rahat biraktigimi anlatti.kirginim
Genel olarak sorunlar yasanmis olabilir,belki siz evlendiginizden beridir de yasaniyor olabilir ama bunu yillarca icinde saklayip da 2 ölümden sonra soylemek yanlis.

Eşiniz de sizde birinizi dogru anlamamış olmanızdan konu daha farklı yerlere gelmeden kapanmış
Belli ki ikinizde sinirlenmişsiniz

Konuşmadan çözemezsiniz
O benim onu anlamadigimi soyluyor bende onun beni anlamadigini .
Konusacak duruma gelirmiyiz bilmiyorum

Her zaman boyle degildi.genelde hep yapici yardimci bir insandir.
Ablami kaybettikten sonra annem ve diger kardes ile aramizda sorunlar olustu.hem kayip hem bu sorunlar bocalamama neden oldu.
Onlarin sozlerini cok buyuttugumu ve asil.ailemi ihmal etmekle sucladi
Biraz iyi düşüneyim dedim, ama yukarıda gördüm, eşiniz size sus deyince susacaksın gibi birşey demiş. Hadi yaa. İletişimi tekeline alarak neyi çözecekmiş? Olur da lütfeder biraz iletişim kurarsa çift terapisi önerisi sunun kendisine.

Akıl oyunu oynuyor. Ben esimden bosandim 3 yil kendime gelemedim. Her ayrilik travma yasatir. Evden kedi gitse insan uzulur. Esiniz hep iyi gun dostu imis. Hep kendini dusunen, destek olmak yerine sinsice bekleyip ben yeterince zaman tanidim diyenlerden. Gerekirse 3 yil da beklemeli, destek olmali... Hayat bu. Insanin basina hersey geliyor. En ufak bir tokezde kostek olmak onunkisi.
Aslinda kendi adima fedakarliklar yaptigimi.soyledim ona .bir daha yapmazsin o.zaman dedi.
Ablami kaybettim kendisi issiz kaldi bende oyle.corap sattim pazarda tezgah actim aglayarak hayatta kalmaya calistim.
Tek dusuncem bir an once bu durumu atlatip kocamla seviseyimde beni birakmasin diye dusunmedim .bana gore haklizliga ugradim

Hepinize merhaba.konu mart ayinda ablami kaybetmem.ardindan iki hafta once babami kaybettim.iki cocugum var 4 ve 8 yaslarinda.10 yillik evliyim.bu kayiplari yasayana kadar evliligimde sorun yok saniyordum.ayni zamanda annem ile de sorunlarimiz var ve cok uzun olmamasi icin ozetlemem gerekirse esim ve cocuklarimla hayata tutunma cabasi icindeyken bir anda esimin yaptigi konusma ile sarsildim.
Bu konusmayi 1 ay once yapmisti ikicisi dun gece oldu.onu bu konusmaya iten ozel hayatimizin onu mutlu etmemesi.yeterince ilgi gostermiyor olmam ve surekli baskalarinin soylediklerini onunla paylasmammis.
Ben senin aklinda yokum diye bir cumle kurdu.sana 1 ay boyunca bilerek romantik davrandim yine bisey degismedi dedi.kendimi kandirilmis hissettim o an.
Evet yas surecim cok zor.geciyor ve ardindan ikinci kayipla afalladim zorlaniyorum.bu surecte bana destekte oldu.onu seviyorum fakat bilincli olarak yaptigi bu deneme olayi beni incitti.
Kibarca yollarimizi ayirabilecegimizi soyledim.benimle ilgili bu kadar rahatsizliklari oldugunu bilmiyordum.bu benim.icin bu surecte alinan saglikli bir kararmi bilmiyorum.ama.cok incindim sadece yazmak istedim hoscakalin
Ben böyle olayların evliliği daha sağlamlaştırdığını öğrenmiştim psikologlardan. Çünkü insan o dönemde yanında olan kimseye daha sıkı bağlanıyor. Yas sürecinde eşinizin romantik ihtiyaçlarını tabi ki karşılayamazsınız. Yas süreciniz normalin dışında mı seyrediyor bunu en iyi bir uzmandan öğrenirsiniz. Bunları evlenirken göze alıyoruz aslında. İnsanız ve hiçbirimiz garanti belgesi ile gelmiyoruz dünyaya. Siz yine de şu an karar vermek zorunda hissetmeyin kendinizi. Sağlıklı düşünebilecek duruma gelene kadar zaman isteyin.

Genel olarak sorunlar yasanmis olabilir,belki siz evlendiginizden beridir de yasaniyor olabilir ama bunu yillarca icinde saklayip da 2 ölümden sonra soylemek yanlis.
Bende bunun sarsintisini yasiyorum.sen benim.icin boyle biri degildin cok.saskinim dedim.ama buna cevap vermiyor surekli benden cevap bekliyor.ben cok yorgunum

Birsüre herkes kendi dalgasına baksın ama bişey derse bana yalandan romantık olmak yerıne terapiste gitmeyi önerebilirdın veya acık acık konuşabilirdın dşyin
Aslinda ben ilk defa boyle hissettim 10 yil icinde.tam.olarak ifade edemiyorum ama kandirilmis gibi

Ben de 3 senede 6 yakınımı kaybettim. Dedem, eniştem ,dayım, amcam, yakin bir akrabamiz ve canim annem. Ben o kadar acı yaşarken eşim de sizin eşiniz gibi davranmıştı. Sanki onun annesi ölmüş gibi teselli eder bulmuştum kendimi. Sonra silkelendim ve kendime geldim acıyı yaşayan bendim ama güçlü durmaya çalışıyordum. Ona açık açık hissettiklerimi anlattım sonra birşeyler değişti. Belki de sizin de yaşadıklarınızı acınızı açık açık söylemeniz gerekiyordur.

Biraz iyi düşüneyim dedim, ama yukarıda gördüm, eşiniz size sus deyince susacaksın gibi birşey demiş. Hadi yaa. İletişimi tekeline alarak neyi çözecekmiş? Olur da lütfeder biraz iletişim kurarsa çift terapisi önerisi sunun kendisine.
Bunu kabul edecegini dusunmuyorum.cunku sorunun bende olduguna inanmis.kendisi herseyi yapmis ama karsilik alamamis

Beni anlamaya calismamasi ablami kaybettim ve sonra o odasinda film izlerken ben aglayarak kizlarima krep pisirdim.
Biraz daha anlayis olabilirdi
Basın sağolsun canim Allah rahmet eylesin çok zor bilirim bnde annemi kaybettim 7 ay önce Allah kimseye yaşatmasın esinin de anlayışlı olması gerekir başka kiminle paylaşacağız sorunlarımızı

Ben böyle olayların evliliği daha sağlamlaştırdığını öğrenmiştim psikologlardan. Çünkü insan o dönemde yanında olan kimseye daha sıkı bağlanıyor. Yas sürecinde eşinizin romantik ihtiyaçlarını tabi ki karşılayamazsınız. Yas süreciniz normalin dışında mı seyrediyor bunu en iyi bir uzmandan öğrenirsiniz. Bunları evlenirken göze alıyoruz aslında. İnsanız ve hiçbirimiz garanti belgesi ile gelmiyoruz dünyaya. Siz yine de şu an karar vermek zorunda hissetmeyin kendinizi. Sağlıklı düşünebilecek duruma gelene kadar zaman isteyin.
Ona yaptiklari icin minnet duyuyorum.aslinda.ablam icin elinden geleni yapti.amakonusma sekli cok inciticiydi sanki beni denemis ve ben onu yaniltmisim gibi konustu.
Yas surecim.aslinda olmasi gerektigi gibi acilarimla basa cikmaya calisiyorum.ama zorlaniyorum 40 yil daima yanimda olan ablami kaybetmis olmak bunu cocuklarima kabul ettirmek.surece uyum saglamak ve bunlari yaparken yalniz olmak ve aci cektigim.icin suclanmak adil.gelmiyor.cok haklisiniz

Back
X