Aynı binada nasıl olacaksınız ? Zamanı gelince aynı binadan ev mi alacaksınız ( maddi imkanınız var mi ya da o zaman evini satmak isteyen olacak mı ya da kira olarak ev tutacaksanız o zaman binanızda kiralık daire olacak mı ya da işte o zaman evinizi satıp iki tane aynı binadan ev alma imkanınız olacak mı )Ben size benim yaptigimi söyliyim veya daha dogrusu yapmaya planladigimi söyliyim: Kayinvalidemi ve kayinpederimi ayni binaya getiricegiz. Olur ya bakima muhtac olsalar yapabildiklerimizi biz yapacagiz, yapamadiklarimiz icin de profesyonel bakim destegi alicagiz. Bu yüzdende onlarin (bize teklif ettikleri bile) paralarina asla dokunmuyoruz. Ben yaslilarin bir oraya bir buraya götürülmesine de karsiyim. Bir yerde kalsinlar herkes elinden gelen destegi versin maddi manevi. Bu kadar. Yok benim üstüme atacaklar, yok benim basima bela olacak gibi düsüncelerle icimizi karartmaktan baska birsey yapmiyoruz. Ortada bakilacak biri var mi, o zaman beraber en iyi nasil bakilacak ona bakilmali. Yaslilara bakmak, genelde bakim isleri zordur o yüzden bütün sorumluluk bir kisiye birakilmamali. Herkes el ele verip yardimlassa ortada pek bir sorun kalmaz
Hayır ben de merak ettiğimden soruyorum bu tür konularda hemen herkes aynı ev olmaz aynı binada olur falan diyor da bu o kadar kolay mi oluyor ya da hemen bakıcı tutarsınız diye öneriler geliyor bakıcı kaç paraya geliyor herkesin bu kadar imkanı var mı bunu anlamıyorum Bakıcı en az bir asgari ücret ister yani
Bir de tepki çekebilirim ama gayet de doğru söylediklerim; yaşlılar seninle aynı evde aynı odada oturmadıktan sonra kendilerini bakılmış saymıyor bizi attılar oluyor, kimseye rahatsızlık verir miyim diye umurlarında olmuyor kendi rahatlarını öyle bir düşünüyorlar ki bencil oluyorlar 10 tane de çocuğu olsa nerede hangi çocuklarında rahat ediyorlarsa ( bu genelde ezilen kişi oluyor) orada kalmak istiyorlar, hep birinin başına yıkılmayım biraz nefes alsın diye asla düşünmüyorlar
Tamam bu yaşlılar ordan oraya gezmesinmiş ama bu sefer de bakan kişi ya da bakım olmasa bile beraber yaşayan kişi iyice canından beziyor
Bence çok çözümsüz bu işler
Allah kimseyi muhtaç etmesin kimseyi kimseye bakmak zorunda bırakmasın diye dua etmekten başka çare yok gibi geliyor bana
Burada bir arkadaş yazmış en iyisi herkes kendi yaşlılığı için şimdiden birikimini yapsın bence de