Kayknvalideme bakarken maaş kartini alsam uygun olurmu?

Ben size benim yaptigimi söyliyim veya daha dogrusu yapmaya planladigimi söyliyim: Kayinvalidemi ve kayinpederimi ayni binaya getiricegiz. Olur ya bakima muhtac olsalar yapabildiklerimizi biz yapacagiz, yapamadiklarimiz icin de profesyonel bakim destegi alicagiz. Bu yüzdende onlarin (bize teklif ettikleri bile) paralarina asla dokunmuyoruz. Ben yaslilarin bir oraya bir buraya götürülmesine de karsiyim. Bir yerde kalsinlar herkes elinden gelen destegi versin maddi manevi. Bu kadar. Yok benim üstüme atacaklar, yok benim basima bela olacak gibi düsüncelerle icimizi karartmaktan baska birsey yapmiyoruz. Ortada bakilacak biri var mi, o zaman beraber en iyi nasil bakilacak ona bakilmali. Yaslilara bakmak, genelde bakim isleri zordur o yüzden bütün sorumluluk bir kisiye birakilmamali. Herkes el ele verip yardimlassa ortada pek bir sorun kalmaz
Aynı binada nasıl olacaksınız ? Zamanı gelince aynı binadan ev mi alacaksınız ( maddi imkanınız var mi ya da o zaman evini satmak isteyen olacak mı ya da kira olarak ev tutacaksanız o zaman binanızda kiralık daire olacak mı ya da işte o zaman evinizi satıp iki tane aynı binadan ev alma imkanınız olacak mı )
Hayır ben de merak ettiğimden soruyorum bu tür konularda hemen herkes aynı ev olmaz aynı binada olur falan diyor da bu o kadar kolay mi oluyor ya da hemen bakıcı tutarsınız diye öneriler geliyor bakıcı kaç paraya geliyor herkesin bu kadar imkanı var mı bunu anlamıyorum Bakıcı en az bir asgari ücret ister yani
Bir de tepki çekebilirim ama gayet de doğru söylediklerim; yaşlılar seninle aynı evde aynı odada oturmadıktan sonra kendilerini bakılmış saymıyor bizi attılar oluyor, kimseye rahatsızlık verir miyim diye umurlarında olmuyor kendi rahatlarını öyle bir düşünüyorlar ki bencil oluyorlar 10 tane de çocuğu olsa nerede hangi çocuklarında rahat ediyorlarsa ( bu genelde ezilen kişi oluyor) orada kalmak istiyorlar, hep birinin başına yıkılmayım biraz nefes alsın diye asla düşünmüyorlar
Tamam bu yaşlılar ordan oraya gezmesinmiş ama bu sefer de bakan kişi ya da bakım olmasa bile beraber yaşayan kişi iyice canından beziyor
Bence çok çözümsüz bu işler
Allah kimseyi muhtaç etmesin kimseyi kimseye bakmak zorunda bırakmasın diye dua etmekten başka çare yok gibi geliyor bana
Burada bir arkadaş yazmış en iyisi herkes kendi yaşlılığı için şimdiden birikimini yapsın bence de

Bekar kiz tanımız cok ılginç, evlenmediyse otursun baksın. Mesela o insaninda biraz nefes almayı istemeye hakki yok mu? Evlenenlerin annesi değil mi?
Evet ilginç olan ne bence evde yaşayan öz evladı kızı varken abisinden önce onun bakması daha makul ki kadın belki tuvalet ihtiyacını vs karşılamada öz kızı daha yardımcı olacaktır abisinden.. nefes almaya tabi ki hakkı var vicdanı el veriyorsa tutsun bakıcı o işte çalışırken kadın baksın annesine...

Ve konuda sahibi özellikle belirtmiş bu yaşa kadar hiç işe girmek isteği olmayan ve daha önce hiç çalışmamış bekar kız ne hikmetse annesi hastalanınca işe girmek istiyorum demiş. E girsin o zaman kazandığı paradan hayır görürse girsin tabi...

Konu sahibi kız bakmak zorunda gibi yazmış . O yüzden öyle keskin yazdım .

Anne-babanın bakımından bütün çocuklar sorumludur. Ancak öncelikle maddi durumu iyi olan erkek çocukların bakma mecburiyeti vardır. Eğer onlar bakmıyorsa kız çocukları da bakmak zorunda olurlar.

Soy adı ve soyu erkek devam ettiriyor .
Erkek evlenirken ona yapılan harcamalar kadar harcamayı aileler kıza yapmıyorlar . Miras malını da eşit veren nadir . Ya yaşarken mal kaçırıp erkek çocuklarına veriyorlar . Ya da ölünce erkekler kızlara hakları olan malları vermiyorlar . Genel konuşuyorum tabi ki istisnalar var .
Mal yemeye gelince erkek yiyecek , Bakmaya gelince kız . Yok öyle .
Buna rağmen isteyerek severek Allah rızası için bakan her halükarda karda oluyor . İyilik yap denize at , balık bilmezse Halık ( yani yaratıcı , Allah bilir ) .

Benim düşüncem bu . Yargılanacak ya da eleştirilecek bir durum değil . Herkes aynı düşünmek zorunda da değil . Herkesin düşüncesi kendine .

Tabiki herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil yada " Ben böyle düşünüyorum, sizde benim düşündüğüm şekilde düşünmelisiniz!" gibi kimse kimseye dayatamaz. İlk cevap yazdığımda da öyle düşünmenizin sebebini merak ettim.

Size saygı duyarım lakin ben sizden farklı düşünüyorum. Soy devam ettirmek yada ettirmemek kıstas değil benim, ailem ve kendi çevrem için. Yada ne bileyim erkeğe fazla, kıza az yada hiç vermemek söz konusu bile olamaz bizde. Dediğim gibi şahsım ailem ve tanıdıklarım üzerinden söylüyorum tüm bunları.

Farklı ailelerde elbetteki farklı düşünceler vardır.
Fakat bu düşüncelerden kesinlikle kurtulmamız gerekir. Naçizane benim düşüncem. İnşallah bizden sonraki nesiller evlatlarımız ve evlatları bu düşüncelerden sıyrılmış olarak yaşam sürdürürler, umudum olmasa da bunu diliyorum can-ı gönülden.

Hasta bezini devlet karsiliyor zaten. Bir masraf yok
Bizimkini karşılamıyor külot bez kullanıyor ayrıca yatalak değil altına kaçırdığı için bez kullanıyor gün boyu tuvalete gidiyor ama bazen gidene kadar bazen de uyurken kaçırdığı için kullanıyorlar

Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Ben karismiyorum dedim konuyu kapadim.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
El koymak demesek daha iyi degilmiydi. Yazık o insan muhtaç şuan yardıma ve parasına el koymaktan bahsediyorsunuz ki istemiyorsanız allah için bakmiyacaksaniz bence hic bakmayın

Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
Tabıkı kımde kalırsa o eve maasını vernelı bence .Ama kayınvalıdenızın yerınde olsam huzurevınde yasardım .İnanın ora çok huzurlu

Çözüm belli. Kv nin maaşı ile bakıcı tutulsun. Bakıcı görümce eve gelene kadar yanında dursun. Yoksa görümce de kendini size baktırır benden demesi. Annesi hasta olur olmaz çalışacağım demişse bunda art niyet ararım ben. Ayrıca keşke eşyaları bile eşine seçtirmeyip anasının ağzına bakan bir adamla evlenmeseydiniz

Aynı binada nasıl olacaksınız ? Zamanı gelince aynı binadan ev mi alacaksınız ( maddi imkanınız var mi ya da o zaman evini satmak isteyen olacak mı ya da kira olarak ev tutacaksanız o zaman binanızda kiralık daire olacak mı ya da işte o zaman evinizi satıp iki tane aynı binadan ev alma imkanınız olacak mı )
Hayır ben de merak ettiğimden soruyorum bu tür konularda hemen herkes aynı ev olmaz aynı binada olur falan diyor da bu o kadar kolay mi oluyor ya da hemen bakıcı tutarsınız diye öneriler geliyor bakıcı kaç paraya geliyor herkesin bu kadar imkanı var mı bunu anlamıyorum Bakıcı en az bir asgari ücret ister yani
Bir de tepki çekebilirim ama gayet de doğru söylediklerim; yaşlılar seninle aynı evde aynı odada oturmadıktan sonra kendilerini bakılmış saymıyor bizi attılar oluyor, kimseye rahatsızlık verir miyim diye umurlarında olmuyor kendi rahatlarını öyle bir düşünüyorlar ki bencil oluyorlar 10 tane de çocuğu olsa nerede hangi çocuklarında rahat ediyorlarsa ( bu genelde ezilen kişi oluyor) orada kalmak istiyorlar, hep birinin başına yıkılmayım biraz nefes alsın diye asla düşünmüyorlar
Tamam bu yaşlılar ordan oraya gezmesinmiş ama bu sefer de bakan kişi ya da bakım olmasa bile beraber yaşayan kişi iyice canından beziyor
Bence çok çözümsüz bu işler
Allah kimseyi muhtaç etmesin kimseyi kimseye bakmak zorunda bırakmasın diye dua etmekten başka çare yok gibi geliyor bana
Burada bir arkadaş yazmış en iyisi herkes kendi yaşlılığı için şimdiden birikimini yapsın bence de

Ben müstakil ev almaya planliyorum. Su anda iki model var secenek olarak. Ya iki katli olacak, yada bizim eve bir kücük ev ekli olucak. Yakinda karar verecegiz insallah. Su anda kayinvalidem veya kayinpederim bakima muhtac degil, ama olsalar burda tanidik iki bakim sirketi var. Ikisinden birisiyle anlasabilirim. Ikisinin kendi ayliklari var, bakim icin kullanilir saglik sigortanin karsilamadigi yerde. Ev ve yeme icme sorun degil onlari biz halletmis olucagiz zaten. Ayni evde olma isine gelince bence saglik sorunlar gerekmedikten sonra herkesin ayri yasam alani korunmali. Bu ama demek degildir ki onlari gündelik hayatimdan ayri tutarim. Beraber yemek yenilse, oturup sohbet edilse, ilgi gösterilmesi de lazim. Yani yaslilar cocuk gibi oluyor diyoruz ya, ayni cocukta nasil altini alip karnini doyurmak yetmiyorsa yaslilarda ilgi görmek istiyor. Hasta bakimi kolay degil. Sabir gerektiren bir is. Rahmetli babamdan biliyorum. Ama ben kayinpederimi ve kayinvalidemi baskalarin eline bazi sebeplerden dolayi birakmayi düsünmem. Onlara insan gibi bakacak bir eşim var. Bende full destekliyorum bu konuda. Allah kimseyi elden ayaktan düsürmesin. Yarinimizin belli olmadigi bir dünyada Allah üstümüze düsüne yapabilecek güc kuvvet versin insallah.

Böyle bir teklifte bulunmanız çok çirkon. İçinizden geliyorsa Allah rızası için bakın. zaten size emeğinizin karşılığını maddi olarak da verirler sizin teklifinize gerek kalmaz.

Bence mantıklı bir yol
Sonuçta senin annen değil bakmak zorunda değilsin
Senin de gönlünü edecek birşeyler olmalı
Dünya böyle maalesef
Ben uygun gördüm , çok da haklısın

İhtiyacının olup olmadığını nereden biliyorsunuz ?
Buna hiç bir zaman asla emin olamazsınız

Bunca yıl oturmayı ister oturur , bundan sonra çalışmayı ister çalışır . Size ne ?! Size mi soracaktı. Erkek çocuktur bakıma muhtaç anne babaya bakmakla yükümlü olan . Bunca yıl Kızı bakmış zaten daha ne istiyorsunuz .

Çalışamayacağını bilerek demişsiniz . Neden çalışamayacakmış ?

Eşinizi de Nasıl korkuttuysanız vereceğim tepkiyi bildiğinden hiç bir şey demedi diyorsunuz .
Oğlu baksın o halde
Ya da bakıcı tutsunlar baktırsınlar
Erkek çocuğu basıl bakacak gün boyu işteyken ? Konu sahibinin başını yakacaklar bu durumda

Kizinin calismayip annesi hastayken ise girecegim demesi cok yazik insana esas kizi bakar gelini degil zaten. Sende bakacaksan bakarsin ama ben bakmak istemiyorsam bir degil 20 maas verseler bakmam. Mesela yatalak degil de kv tek ama saglikli olsa ayni evi kabul etmem dunyalari verseler hersey para degil huzur onemli olan. Ama sizinki muhtac ya bakici tutun ya kizina acikca deyin anneni birakip ise mi gideceksin deyin.

Oğlu baksın o halde
Ya da bakıcı tutsunlar baktırsınlar
Erkek çocuğu basıl bakacak gün boyu işteyken ? Konu sahibinin başını yakacaklar bu durumda
Zaten sunu anlamiyorum benim kv yok damadin evinde ölsem kalamam oglumda kalirim birsey olsa der. Oglun ise gidiyor aksama kadar gelinlesin hani ogulll:)) simdilik boyle sorunum yok kv kp sag sukur ama su kv lerde gelinin evine yerlesme durumunu anlamiyorum tabi sizinki bakima muhtac bu apayri

Gecen gun onun konusmasi gecti. Ben oneride bulundum . Basvuralim para alirsin dedim. Kayinvalidem yatalak degil ayrica. Hayir o para cok az yetmez bana dedi.kayinvalidemde bana hak verdi
Kv yatalak degilmi nasil bakim a muhtac oluyor ozaman

Aslında söylediklerinize bakarak sizi haksız bulmadım sadece maaş kartı kısmına katılmadım tabii eminim söylerken böyle istemezsiniz yazarken böyle yazdınız. En doğal hakkınız eğer maddi durumunuz pek yok ise uygun bi dille söylenip maaş kartını alıp bakabilirsiniz ziraa hayat oldukça pahalı bakmak istiyorsanız tabi .. diğer türlü kimsenin düzenini bozmaya gerek yok maaş kartı ile bakıcı tutulabilir eşiniz yada görümceniz . Görümce eve gelecek illa akşam o gelene kadr yanında bakıcı kalabilir bu da bi seçenek .

Maasini siz alıp bakacaginiza, hazir kv maaşı var tutalim bi kadın görümce isten gelene kadar baksin hemde arkadaslik eder diyip bi kadin bulun. Başka şekilde zor yani

Back
X