• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana derdi

Kaynanam tanımadığım bir insan olsa, sokakta görüp selam vermem. Bu kadar anlam yüklemeye gerek var mı? Oğluyla evli olmasam aileme denk bile görmem kendisini. Yani aşağılamak açısından söylemiyorum farklı kültürler, farklı tarzlar… Birbirimize saygı gösterelim yeterli. Fazla samimiyetin sonu kötüdür her zaman. Zorunluluktan hayatımızda olan bu insanları sevmek zorunda da değiliz aynı şekilde onlar da bizi sevmek zorunda değil.

Görüşme tabi demem gitti konuştu etti
Kadından bana karşı ufacık bir adım yok
Normale döndüler böyle .
Annem merak ediyorum dedi.
Kötü olsunlar da istemiyorum ama bu dışlanmak .
Ve kadından gün geçtikçe yüzüne bakmayacak şekilde soğuyorum
Bence görüşme kocan da zorlamıyorsa. Çocuğun olursa onu da çok muhatap etmezsin olur biter. Bu tercihi kendisi yapmış yalnızlığa ve sonuçlarına katlansın. Sonra çok yalnızım diye ağlar durur…

1.5 yıllık evliyim kızım gelinim dedigini duymadım bende anne demem siz derim yılda iki kere 2 gün mecbur görüşürüm numarası yok instagramdan sildim kızınıda kendinide umrumda degil dahada uzaklaştırcam kendimdsn annemde kesti iletişimi nankör insana tahammülüm yok.

1.5 yıllık evliyim kızım gelinim dedigini duymadım bende anne demem siz derim yılda iki kere 2 gün mecbur görüşürüm numarası yok instagramdan sildim kızınıda kendinide umrumda degil dahada uzaklaştırcam kendimdsn annemde kesti iletişimi nankör insana tahammülüm yok.
Ya eşim konuşunca gıcık oluyorum
Mal gibi havadan sudan konuşuyorlar

Ya eşim konuşunca gıcık oluyorum
Mal gibi havadan sudan konuşuyorlar
benimkide aynı birde görüntülü konuşurlar ay tarla konuşurlar çocuk severler boş boş asla sinir oldugumu çaktırmam çünkü kocanında eline koz vermeyeceksin yarın evde bile rahat konuşamıyorum diyerek onlara yakınlaşır, kalkar gider iş yaparım o konuşurken iş yoksa tuvalette otururum yanlarında durmam seslerine tahammülüm yok

Kızlar merhaba kaynananızla aranız nasıl ?
Beni hiç aramaz
Sevgisini belli etmez düşünmez
Hastalandığında işten çıktım hastahanede kaldım. Kaç kez gittim iyiki geldin demedi. İyiki oğullarım var dedi.
Annemi hiç aramadılar telefonla filan şimdiye kadar. Düğünleri oldu kardeşimin çağırdık gelmediler.
Eşimle saatlerce konuşur telefonda benim için “ vereyim mi” dedi yok dedi bi keresinde, telefona da istemedi.
Oğlumu kaybettim dedi yüzüme .
Hiç evine davet etmedi biz gittik büyüktür diye.
Ama ben davet etmeden sofralar kurmadan da gelmedi hiç. Dul on sene önce ölmüş eşi, ve şeker hastası tansiyon filan , şükürsüz hep mağduru oynar , kimsesi yok eş dost akraba istemez
Kendisi yüzde seksen kendinden bahseder sen bahsesedecek olsan dinlemez bile
Dış gebelik yaşadım , sen benim çektiklerimi çeksen dedi herkes kendine dış gebeyim diyor dedi on dakika oturdu gitcem dersem giderim dedi gitti . Annem hoşgeldn naslsn diyip mutfağa geçmişti ben de . Ameliyatlıydım. Kızmış.
Kendi hastahanede kalırken tek ziyaretçisi annemdi.
Ameliyat yerlerim sızlıyor demiştim bi kere , e insanın eline iğne batsa acır dedi bi .
İnanamadım inanamadım.
Bi de bi gün sonra eşimi aradım annem niye mutfağa geçmiş , ben niye annem yapar demişim diye kızmış bi şeyler. Şikayet ediyor.
Daha iyileşmemiştim bile ?
Ne düşünürsünüz ?
Ben genelde kayınvalide-gelin ilişkilerini seven ve ufak atışmaları da tatlı bulan biriyim(tabi kalp kırmadan ve saygı çizgisini bozmadan) ama şu karakterde bir kadınla nasıl anlaşır nasıl bir araya gelirdim bilemiyorum. Oğluyla görüşsün napıyorsa yapsın siz mesafe koyun, kendi hayat tecrübesi maalesef kayınvalidenize hiç bir artı katmamış. Kendi acılarıyla sizinkileri kıyaslaması, sizinle telefonda konuşmak istememesi gerçekten gereksiz saçmalamış. Muhtemelen eşi de öldüğü için, sizin eşiniz, kayınvalidenize daha yumuşak davranıyor yani siz şikayette bulunsanız bile idare ediver durumunda kalıcaksınız. Mesafe en güzeli, hiç kendi üzerinize alınmayın, bazı insanlar kendi hayatlarındaki mutsuzlukları en yakınlarına bu şekilde sevgisiz davranarak yansıtıyor. Bi çözümü var gibi de görünmüyor takmamaya çalışın.

Ben genelde kayınvalide-gelin ilişkilerini seven ve ufak atışmaları da tatlı bulan biriyim(tabi kalp kırmadan ve saygı çizgisini bozmadan) ama şu karakterde bir kadınla nasıl anlaşır nasıl bir araya gelirdim bilemiyorum. Oğluyla görüşsün napıyorsa yapsın siz mesafe koyun, kendi hayat tecrübesi maalesef kayınvalidenize hiç bir artı katmamış. Kendi acılarıyla sizinkileri kıyaslaması, sizinle telefonda konuşmak istememesi gerçekten gereksiz saçmalamış. Muhtemelen eşi de öldüğü için, sizin eşiniz, kayınvalidenize daha yumuşak davranıyor yani siz şikayette bulunsanız bile idare ediver durumunda kalıcaksınız. Mesafe en güzeli, hiç kendi üzerinize alınmayın, bazı insanlar kendi hayatlarındaki mutsuzlukları en yakınlarına bu şekilde sevgisiz davranarak yansıtıyor. Bi çözümü var gibi de görünmüyor takmamaya çalışın.
Çok soğudum zaten bariz bi kötülük yok diyorlar ama var

Beni hiç aramaz
Hastalandığında işten çıktım hastahanede kaldım. Kaç kez gittim iyiki geldin demedi. İyiki oğullarım var dedi.
Annemi hiç aramadılar telefonla filan şimdiye kadar. Düğünleri oldu kardeşimin çağırdık gelmediler.
Eşimle saatlerce konuşur telefonda benim için “ vereyim mi” dedi yok dedi bi keresinde, telefona da istemedi.
Ama ben davet etmeden sofralar kurmadan da gelmedi hiç. Dul on sene önce ölmüş eşi, ve şeker hastası tansiyon filan , şükürsüz hep mağduru oynar , kimsesi yok eş dost akraba istemez
Dış gebelik yaşadım , sen benim çektiklerimi çeksen dedi herkes kendine dış gebeyim diyor dedi on dakika oturdu gitcem dersem giderim dedi gitti . Annem hoşgeldn naslsn diyip mutfağa geçmişti ben de . Ameliyatlıydım. Kızmış.
Ameliyat yerlerim sızlıyor demiştim bi kere , e insanın eline iğne batsa acır dedi bi .
İnanamadım inanamadım.
Bi de bi gün sonra eşimi aradım annem niye mutfağa geçmiş , ben niye annem yapar demişim diye kızmış bi şeyler. Şikayet ediyor.
Ne düşünürsünüz ?
Ben de dış gebelik yaşadığımda kayınvaldem görümcem için oda geçirdi dedi meğersem boş gebelik geçirmiş.Çok severdi en çok biz hastayız olayını

Beni hiç aramaz
İnanamadım inanamadım.
Ne düşünürsünüz ?
Aman birakin ya aramasin, konusmasin. Hayatinizda buyuk bir eksiklik mi bu? Mis gibi iste ne guzel. Bende tam tersi k.valideme tavir, surat yaparim, ararsa acmam, mesafeliyim. Oda surekli arar, iletisimde olmak gelis gidia yapmak ister. Keske sizinki gibi soguk bir k.validem olsaydi da 40 yilda bir gorusseydim

Ya eşimle beş dakika konuşurlar öyle evet telefonda.
Bariz bi kötülük derken :)))) daha ne yapcak ki hastalık zamanımda triplere girdi.
Vefa yok hatır yok . Merhamet yok bencil . Duygu sömürüsü yapar. Bayram yarın olsa asla gidemem.
Bariz kötülükten kasıt ne ?
Acı kıyası var. Suratsızlık şükürsüzlk var . Ay sinirlendim siz öyle diyince..
Evime de davetler sürekli hazırlıklar daha etmicem . Davet filan.
Bana sinirleneceginiz birsey yok ben de onu anlamadım😄 Kastım şu, durup dururken gelip size birsey yapmıyor. İftira atıp ayırmaya çalışıp eşinizin yanında farklı baş başa farkli olmalar vs öyle şeyler yok. Neler görüyoruz duyuyoruz. Burda siz yakınlık göstermeye çalışıyorsunuz geri tepiyor ama ısrarla iyi niyetle birseylere uğraşıyorsunuz. İstemiyor belli ki sevemiyor olabilir. Kaynana bu işte anne gibi davransın diye bekleyerek hata yapıyoruz onu diyorum. Oğlunu kıskanan, gelinin gelip elinden aldığını zanneden klasik bir kaynana modeli işte. Siz kendi halinizde dururken o birseyler yapmıyorsa tek sorun boyle uzak durması ya da siz yakınlık gösterince garip garip triplere girmesiyse bu devirde buna şükür. Mesafeyle çözülecek birsey. Kadını savunduğum yok iyi tarafından bakın diyorum. Eşinizle mutlu olun aranızı bozmasın en önemlisi bu

Ben saygısızlık yapmadım ama
Saçma sapan bir enerjiye maruz kalıyorum. Sürekli . Cana yakın bir insan olmama rağmen.
Soğudum.
Bazı şeyler bizimle alakalı değildir. Onunla alakalıdır. Bunu kabul ettiğimiz anda sadece kaynana olayı değil diğer tüm iliskilerimizde daha az üzülürüz

Bazı şeyler bizimle alakalı değildir. Onunla alakalıdır. Bunu kabul ettiğimiz anda sadece kaynana olayı değil diğer tüm iliskilerimizde daha az üzülürüz
Öyle zaten hastalıkları var
Geçmişinde sevilmemiş pek
Ama banane ?
İyilikten anlasana gıcık kadın
Bıraktım sıkıldım .
Yüzleşilcek bi şey bile yok.

Öyle zaten hastalıkları var
Geçmişinde sevilmemiş pek
Ama banane ?
İyilikten anlasana gıcık kadın
Bıraktım sıkıldım .
Yüzleşilcek bi şey bile yok.
Bunu diyorum işte. Anlamıyor siz zorladıkca kendiniz üzülüyorsunuz, kadına birsey olduğu yok dimi 😅 akışına bırakın adım atmayın. Zorunluluk harici siz de aramayın, iyilik yapcam kocam mutlu olsun vs bunları bırakın. Önce siz mutlu olun o zaman zaten eşiniz de mutlu olur. Ha baktınız böyle yaptınız uzak durdunuz o gelip sataşıyor o zaman gerekeni yaparsınız zaten. Ama şu an yapılacak şey sadece mesafe koymak bence

Beni hiç aramaz
İnanamadım inanamadım.
Ne düşünürsünüz ?
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki akillandim sayili🤭hiçbir şey düşünmem.
Umrunuzda olmasın.
Siz de o yokmuş gibi davranın.. ohh miss

Back
X