Kaynana elti sorunu

ece ulusoy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
667
392
73
34
Slm kızlar çok mutsuzum. Ne yapacağımı bilmiyorum üzüntüden başıma ağrılar çıktı. Benim kaynanam yeni bir gelin aldı ve bizi okadar çok dışladi ki hem de durduk yere bu yeni gelinle ikisi bir olup her yerde bizi 2. Plana attılar beni catlatmak için elinden geleni yaptılar halbuki ben ikisinede çok iyi davrandim yapmadiklari ayrımcılık kalmadı bu arada ben hamileyim sürekli sustum birsey yokmuş gibi davrandim ama dün ikisi yine bir olup Düğünde dedikodu yapıp yapıp guluyorlardi ben yokmusum gibi davraniyorlardi ben de dayanamadm sen o gelinin le konuş dur başka gelinin yok zaten dedim kalktım gittim arkamdan kayinpeder doldurmuş eşime demedigi küfürü lafı bırakmamislar. Bu geline hatalı olsa bile hiç bir laf denmiyor çünkü bu kardeşinin 2. Karısı o yüzden . Benim zoruma giden biz hiç bir kötülük laf söz söylemeden hem çok dislandik hemde hep suçlu biz olduk onlar ben hamileyken benimle
Uğraşıyorlar birde üste çıkmaya çalışıyorlar 2 gündür aglamaktan kötü oldum bebegime bişey olacak diye de korkuyorum :KK61:

Şimdiye kadar 7 aydır öyle yaptım kayinvalidemle iyi olmaya çalıştım gelinin yaptıklarını görmezden gelmeye çalıştım ama ben alttan aldikca bunlar düzeleceği yerde daha fazla nisbet yaptılar

Şimdiye kadar 7 aydır öyle yaptım kayinvalidemle iyi olmaya çalıştım gelinin yaptıklarını görmezden gelmeye çalıştım ama ben alttan aldikca bunlar düzeleceği yerde daha fazla nisbet yaptılar

Altan alma iyi davranma ''insan yerine koyma'' sana değer vermiyorlarsa sen hiç verme. Boş yere üzülüyorsun değmeyen insanlar için yazık diil mi sana bebeğine. O yeni gelin ve kaynana birbirlerine girerler zaman geçsin.

Anlayamadim. Kv'den senin arkadasinimi? Birak beraber gezsinler, bu kiskanclik niye? Mesafe daima en iyisidir. Bügün can ciger olan, yarin kötü olabiliyor.

Tahminimce ev hanimisin ve evlendiginde sehir degistirip, arkadas ve aktivite kitligindan kv'ye sarmisin. Yapma bunu. Gerekirse kurslara git, ise git,.. Yani bir sekilde yeni arkadaslar edin kendine. Bu psikoloji ilede annelik senin icin daha zor olur canim.

Altan alma iyi davranma ''insan yerine koyma'' sana değer vermiyorlarsa sen hiç verme. Boş yere üzülüyorsun değmeyen insanlar için yazık diil mi sana bebeğine. O yeni gelin ve kaynana birbirlerine girerler zaman geçsin.
Öyle yapıcam ama kocam arada kalıyor birde tehdit ediyorlar evden çıkın diye

Bence hiiiiiç kafana takıp sorun etme , onların cicim ayları bu gün yarın geçer , fazla uzun sürmez .Sen yine de terbiyeni bozma arkadaşım , bak senin bir bebeğin olucak onu düşün , üzme kendini , onları da dış kapının dışı mandalı olarak düşün canım .

Canım kv de kimmiş ya?? Bırak diğer gelinle napıyosa yapsın kendine uğraş bulmuş aamaaaan de geç. Eşinle aranı sıkı hatta sımsıkı tut gerisini salla. Kv nin eltinin yüzüne gül annecim annecim de eşinin yanında. Tamam gerisini sallaaaa. Gülümse. Gülmek bi kadının en büyük silahı :KK54:

Beraber mi oturuyonuz.
ne tehditi ya eger beraber oturuyosaniz canima minnet der ertesi gune cikarim.
ha onlarin evinde oturuyosaniz her seferinde o lafi duycama cikarim kiraya.
Iyi olcam diye niye cabaliyosun ki sen kotuluk yapma iyi insan ol.mesafe herzamn iyidir.boyle kv kp elti gorumce iliskilerinde.
kotulukleri olmasa bile en ufak biseyde iclerinden baska biri cikiyor.

Slm kızlar çok mutsuzum. Ne yapacağımı bilmiyorum üzüntüden başıma ağrılar çıktı. Benim kaynanam yeni bir gelin aldı ve bizi okadar çok dışladi ki hem de durduk yere bu yeni gelinle ikisi bir olup her yerde bizi 2. Plana attılar beni catlatmak için elinden geleni yaptılar halbuki ben ikisinede çok iyi davrandim yapmadiklari ayrımcılık kalmadı bu arada ben hamileyim sürekli sustum birsey yokmuş gibi davrandim ama dün ikisi yine bir olup Düğünde dedikodu yapıp yapıp guluyorlardi ben yokmusum gibi davraniyorlardi ben de dayanamadm sen o gelinin le konuş dur başka gelinin yok zaten dedim kalktım gittim arkamdan kayinpeder doldurmuş eşime demedigi küfürü lafı bırakmamislar. Bu geline hatalı olsa bile hiç bir laf denmiyor çünkü bu kardeşinin 2. Karısı o yüzden . Benim zoruma giden biz hiç bir kötülük laf söz söylemeden hem çok dislandik hemde hep suçlu biz olduk onlar ben hamileyken benimle
Uğraşıyorlar birde üste çıkmaya çalışıyorlar 2 gündür aglamaktan kötü oldum bebegime bişey olacak diye de korkuyorum :KK61:
eşin seni savunuyo mu

Anlayamadim. Kv'den senin arkadasinimi? Birak beraber gezsinler, bu kiskanclik niye? Mesafe daima en iyisidir. Bügün can ciger olan, yarin kötü olabiliyor.

Tahminimce ev hanimisin ve evlendiginde sehir degistirip, arkadas ve aktivite kitligindan kv'ye sarmisin. Yapma bunu. Gerekirse kurslara git, ise git,.. Yani bir sekilde yeni arkadaslar edin kendine. Bu psikoloji ilede annelik senin icin daha zor olur canim.

Yok canım geziyoruz tozuyoruz arkadaş çevremizde var zaten kayinvelide gelin eşimin kardeşi ondan cekemiyor birde dukkanimiz var günün belli saatleri ben bakıyorum bosluktan kv de më geline bişey demiyorum her hafta sonu geliyorlar yada bizi cagriyorlar sonra bırde dışliyorlar mecbur kalıyorum bu muameleyi görmeye anlaycagin

Beraber mi oturuyonuz.
ne tehditi ya eger beraber oturuyosaniz canima minnet der ertesi gune cikarim.
ha onlarin evinde oturuyosaniz her seferinde o lafi duycama cikarim kiraya.
Iyi olcam diye niye cabaliyosun ki sen kotuluk yapma iyi insan ol.mesafe herzamn iyidir.boyle kv kp elti gorumce iliskilerinde.
kotulukleri olmasa bile en ufak biseyde iclerinden baska biri cikiyor.
Aynen öyle canım zaten böyle tehdite devam ederlerse gidicem kendi babamın bir evi daha var ona tasinacagim o olacak

eşin seni savunuyo mu
Evet o bütün olanları görüyor ve onlara da söylüyor ama kayinvalide kayinpederi bir gaza getiriyor kayinpeder de başlıyor kufretmeye insan dusmanina söylemez dediği lafları birde el gün tanımaz herkesin içinde söyler eşim de milletin içinde daha fazla rezil olmamak için susmak zorunda kaliyor

Öyle yapıcam ama kocam arada kalıyor birde tehdit ediyorlar evden çıkın diye

Ev onların mı ?yapacağın en mantıklı şey kafaya takmamak , saygılı olursun ki mutlaka öylesindir, hürmetkar olursun ama onun dışında , onlara gitmesin fazla muhabbet etmesin mesafe koyarsın araya ... Onlar gülünce kaha
kahkaha mı attı sende at. Ne kadar umursadığını belli edersen üzerine gelirler ama ne kadar tınlamazsan görmezsen onlar da bir iki bir iki peşini bırakırlar.

ece ulusoy ece ulusoy
"Kayyum validem yeni bir gelin aldı" diyerek zaten içerisinde olduğunuz kültürü ve tercih ettiğiniz aile yapısını aşikar etmişsiniz.
Siz kendinizi eşinizin hanımı diye görmeyip, kayyum validenizin gelini olarak değer yüklerseniz eltiniz ve kayyum valide-elti ilişkisi sizi çok yıpratır.
Size ne?
Ve ayrıca madem babanızın evi var, gidin eşinizle orada yaşayın.

ece ulusoy ece ulusoy
"Kayyum validem yeni bir gelin aldı" diyerek zaten içerisinde olduğunuz kültürü ve tercih ettiğiniz aile yapısını aşikar etmişsiniz.
Siz kendinizi eşinizin hanımı diye görmeyip, kayyum validenizin gelini olarak değer yüklerseniz eltiniz ve kayyum valide-elti ilişkisi sizi çok yıpratır.
Size ne?
Ve ayrıca madem babanızın evi var, gidin eşinizle orada yaşayın.
Öyle değil işte eşimin yanında çok degerliyim allah razı olsun ama dusunsene kayinvalide elti olarak bile gormesen biri seni evine davet ediyor yada bir gezmeye düğüne gidiyorsunuz beraber orda seninle muhattap olunmuyor yalnız birakiliyorsun dışlaniyorsun sen olsan ne yapardın ve bunu sürekli yapıyorlar aynı ortamda bulunmak zorunda kalıyorsun gitmeme gibi bir sansinda yok bir oluyor 2 oluyor 7 ay boyunca sürekli böyle ne kadar Üzülmez ne kadar kafana takmazsin

Ev onların mı ?yapacağın en mantıklı şey kafaya takmamak , saygılı olursun ki mutlaka öylesindir, hürmetkar olursun ama onun dışında , onlara gitmesin fazla muhabbet etmesin mesafe koyarsın araya ... Onlar gülünce kaha
kahkaha mı attı sende at. Ne kadar umursadığını belli edersen üzerine gelirler ama ne kadar tınlamazsan görmezsen onlar da bir iki bir iki peşini bırakırlar.
Bu saatten sonra büyük ihtimal konuşmam ama bu durum en fazla 1 ay sürer sonra bizi yine zorla cagirirlar ve yine aynı ortamda aynı şekil olur birde 1 ay sonra beni özür dilemek zorunda bırakırlar

Back
X