• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana görümce dayanışması ..fikir verir misiniz ben nasıl davranacağımı şaşırdım

elmaturta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
119
1
26
Ankara
merhaba arkadaşlar..
eşim evin tek oğlu 2 görümcem var ikisi de evli ama ailenin eli kolu benim eşim .. bişey olur hemen eşimiararlarkendi kocalarını değil.. kayınbabam sarumsuz biriolduğundan tüm sorumluluk eşimdeymiş biz evlenmeden önce.. ama evlendikten sonra da değişmedi.. benim ailem başkaşehirde eşimin ailesiileaynı şehirdeyiz.kıskanıyorlar malesef . bunu hep hissettim ama eşimi ikna edemedim. neyse 2yıllık evliyiz yılbaşı gecesi görümcem yüzünden tartıştık (2 aylık hamileyim ve tüp bebek tedavisiyle oldu) tartışma hiddetlendi kabul etse kardeşinin suratsızlığını tamam konuşma orda bitecek ama kabul etmediği için daha çok hiddetlendim o da hiddetlendi kötü olduk o mutfağa geçti bende içerde ağladım 1 saat sonra lavaboya gittim kan geldiğini gördüm :(( acile gittik şükür bişey yoktu iyiydi bebek.
yatmadan sarılmak istedim izin vermedi sabah uyandım yine izin vermedi öğleden bira içmeye başladı 2-3 kez yine barışmak için gittim ama yüz vermedi ben de çıldırdım tabi 'beni germeye devam ediyosun bebeğe bişey olsunozaman görüşücem seninle' dedim o da sinirlendi duvara yumruk attı serçe parmağı kırıldı . bunu ailesine anlatmış bizim tartıştığımızı duvarayumruk atıp parmağını kırdığını.. ertesigün akşam geleceklerdi bize babasına telefonda 'baba söyle akşam pınar a surat asmasınlar aneme dekızlara da söyle' dediğini duydum demekki bana tepkililerdi. akşam geldiler merhaba buyrun dedim k valide mrb demedi suratı beş karıştı ben de gardımı aldım tabi ben de konuşmadım çok gergindi ortam ..kanamam oldu ve bildikleri halde beni 3. gün aradılar bençok soğuk konuştum telde kvalideyle annemin geleceğini söylediğimde ' annen gelip ne yapacakmış' dedi ben kaldım nasıl yani diyebildim nefret ediyorum hepsinden:( o akşam öyle gerginlik oldu gittiler. ertesi gün tekrar geldiler oğlumuzu sana bırakmayız dercesine kvalide benle konuştu bana ' pınar demekki sana çok değer vermişiz neydi o halin benim oğlum hayatı boyunca böyle bişey yapmadı ne hale geldi ki yaptı 'demeler şuan babası hariç herkes bana tepkili eşim de ailesine tek kelime ettirmiyor ondan da buyüzden bazen nefret ediyorum ve yumruk olayını söylediğiiçin düştüm diyebilirdi. ailesi ile aram gergin nasıl davranacağımı bilmiyorum hiçbişey içimden gelmiyor evlerinegitmek yüzlerinigörmek.. siz ne yapardınız yardım eder misiniz.. hamileliğimi rahat geçirmek nasip olmadı:(

zor bir durum.emin olun bebeğinizi sizin kadar kimse düşünmez.
sırf bu insanlar yüzünden çocuğunuzdan olmamak için bir süre yok sayın,kocanız surat mı asıyor görmeyin,umursamayın.
laf geldiği anda cevabını terbiye sınırları içinde verin,sonradan gerilmeyin.
aynı şeyleri o kadar çok kişi yaşıyor ki,yalnız değilsiniz emin olun.

zor bir durum.emin olun bebeğinizi sizin kadar kimse düşünmez.
sırf bu insanlar yüzünden çocuğunuzdan olmamak için bir süre yok sayın,kocanız surat mı asıyor görmeyin,umursamayın.
laf geldiği anda cevabını terbiye sınırları içinde verin,sonradan gerilmeyin.
aynı şeyleri o kadar çok kişi yaşıyor ki,yalnız değilsiniz emin olun.

teşekkür ederim çok haklısınız kitapokucam kitaba vericem kendimi düşünmemek için..düşman gibiler bana ben böyle bir ailenin içinde olmak istemiyorum o günlerden sonra ilk kez geçen ctesi onların evine gittik eşim beni alacaktı arkadaşımla buluşmuştum mango nun önünde yemin ediyorum sadece 2-3 dk bekledi bana bir surat bir surat evlerine gittik surat yapmaya devam etti hiç canım yok cicim yok. beni cezalandırıyor.bana uzak durmak için çabaladı resmen ailesinin yanında büyük görümce laf sokuyorfln çok kötü hissettim ..gitmek istemiyorum ama gitmesem yine suçlu olmayacakmıyım:( haftada 1 gidiyorduk eskiden ama artık eskisigibiolması imkansız hiçbişeyin.

Esinizle onun kardesleri hakkinda tartismaya girmeniz sizi haklida olsaniz haksiz durumuna dusurur benden soylemesi.
Kotu yada iyi herkesin kardesi kendine kiymetlidir.kimse laf soyletmez.
Gorumcenizle bi sorununuz varsa knusabliyosaniz kendisiyle konusun.bosuna huzurunuzu bozmayin.
Esinizde hemen ailesine yetistirmis ne yasadiysaniz.buda yanlis.son zamanlarda acilan konularda hep bu var esim gitmis kvye yada ailesine anlatmis diye yaziyolar sasiriyorum hala.
Evinize geldiklerinde misafir gibi guzelce agirlayin.sizde cok sık gidip moraljnizi bozmalarina izin vermeyin.

Esinizle onun kardesleri hakkinda tartismaya girmeniz sizi haklida olsaniz haksiz durumuna dusurur benden soylemesi.
Kotu yada iyi herkesin kardesi kendine kiymetlidir.kimse laf soyletmez.
Gorumcenizle bi sorununuz varsa knusabliyosaniz kendisiyle konusun.bosuna huzurunuzu bozmayin.
Esinizde hemen ailesine yetistirmis ne yasadiysaniz.buda yanlis.son zamanlarda acilan konularda hep bu var esim gitmis kvye yada ailesine anlatmis diye yaziyolar sasiriyorum hala.
Evinize geldiklerinde misafir gibi guzelce agirlayin.sizde cok sık gidip moraljnizi bozmalarina izin vermeyin.

evet haklısınız yaşadım ve gördüm artık ailesiileilgili tek bir eleştiri yorum yapmayacağıma yemn ettim kendikendime çünkü eşimin nazarında daha kıymetlioluyorlar ..ve eşimle bu konuda tekrar karşı karşıya gelmemek için çaba göstericem kalbim kırılıyor..öyle aşıktıkki evlendiğimizde son haftalarda neler söylendi diye bakıp üzülüyorum ben de kırdım o da beni kırdı.. hakaret etmedik ama ağır konuştuk.. dün akşam barıştık umarım yoluna girer ama bende herşeye karşı bir soğukluk var ailesi ile nasıl olacak ilişkim eşim beni zorlayacak bişeylere eminim ben istemeyince sorun olacak yine:(

Olan olmuş artık canım bundan sonra bebişini düşün lütfen, kimseyi umursama uzun bir zaman he de geç... eşinle de az konuş sıkıtılarını bize yaz öyle dışarı at, şöyle bir kaaç ay ortalık durulsun, çocuğun dünyaya gelince eşin sana daha çok bağlanacaktır ister istemez, ALLAH da o kadar büyük ki elbet seni üzdüğü günlerin acısını tek tek onlara söyleyebileceğin günler gelecektir, şimdi sessiz kal ve bekle....

Olan olmuş artık canım bundan sonra bebişini düşün lütfen, kimseyi umursama uzun bir zaman he de geç... eşinle de az konuş sıkıtılarını bize yaz öyle dışarı at, şöyle bir kaaç ay ortalık durulsun, çocuğun dünyaya gelince eşin sana daha çok bağlanacaktır ister istemez, ALLAH da o kadar büyük ki elbet seni üzdüğü günlerin acısını tek tek onlara söyleyebileceğin günler gelecektir, şimdi sessiz kal ve bekle....

evet canım ben kız kardeşlerime bile anlatmadım bu olayları ama eşime inanamıyorum.. ve ben artık annesine daha önce de çoğu şeyi anlattığını düşünüyorum anlatmıyorum diyordu hep ama inanmıyorum artık
zaten eşimle iletişimimizin eskisigibi olması zaman alacak.. dediğin gibi sessiz kalmak ilgilenmemem ve bebeğimi düşünmem gerekiyor.o gelsin dünyaya şuan başka bişey istemiyorum allahım inşallah onu bana bağışlar..

evet canım ben kız kardeşlerime bile anlatmadım bu olayları ama eşime inanamıyorum.. ve ben artık annesine daha önce de çoğu şeyi anlattığını düşünüyorum anlatmıyorum diyordu hep ama inanmıyorum artık
zaten eşimle iletişimimizin eskisigibi olması zaman alacak.. dediğin gibi sessiz kalmak ilgilenmemem ve bebeğimi düşünmem gerekiyor.o gelsin dünyaya şuan başka bişey istemiyorum allahım inşallah onu bana bağışlar..

Amin inşALLAH... insanlara seni anlamaları için sessiz kalarak fırsat ver en doğru zamanı bekle bu arada hiç kendini üzme söylemesi kolay biliyorum ama bazen konuşmayınca daha çok sorun çözülebiliyor...

Selam bende 15 yıllık evliyim bende çok sorunlar yaşadım.
Görümceler buzdolabı annesi de olayın farkında onların açığını hep o kapatırdı. Birgün babası yüzünden kavga çıktı evde sorunda,benim ailem istanbulda olduğu için onları görmeye gitmemiz lazım dedik diye oldu. Çünkü yurt dışına gelecektik bir görüşelim dedik. Paramız yoktu sırf yol parası vermemek için adam rezil etti eşimi. Bana sakın güvenme tek kuruş veremem gidip görmeyin sizde şart mı dedi? Benim ailemi küçük ezik gördü kp.. Eve gittik kavga çıktı çünkü ben çok üzüldüm eşimde ben üzülünce çıldırdı babasına karşı gelemedi bir laf diyemedi birde onun sinirini elini yumruk yaparak duvara vurarak çıkardı.. 2 parmak kırık 1 parmak çatladı. Biz ailesinden sakladık bunu asla bilmiyorlardı 15 yıl sonra geçen sene söyledim annesine.. Böyle böyle oldu oğlunuz neler çekti ne için ? Babasının acımasızca tavrı yüzünden benim yanımda rencide etti eşimi bunlar oldu dedim. Kadın şoka girdi.. Aaaa nasıl olmuş ya dedi..

Yine iyi sakladık bu zamana kadar. Ama umurumda değil yeri geldi bende söyledim. Çok şükür 14 yıldır onlardan uzağım yurt dışındayız. Allah kurtarmış bizi onlardan çok şükür Allahım.

Allah seninde yardımcın olsun kardeşim hiç üzülme eden bulur. Sen bebeğine iyi bak onun için sağlam dur. Kötülük edenler inanki Allah'tan buluyorlar sabırlı ol ve bekle..

Benden size tavsiye ; büyük bir olay olmadığı sürece elbette ,

Yok bana surat astı , yok şurda laf soktu gibi kadın rekabetini ve sürtüşmelerini eşinize anlatıp ondan bir de destek beklemeyin .

Bu bir mucizedir çünkü .

Ve bu mucize gerçekleşmeyeceği gibi evliliğinizi de sarsar .

Eşinize de tavsiyem , kol kırılır yen için de kalır demiş atalarımız ; artık kol da yen de eşi ile kurduğu ailesidir , ona göre davransın , herkese her şeyi yetiştirmesin .

Bana göre iki taraflı hatalısınız. Ne olursa olsun ailesi hakkında fazla ileri gitmemeli ve bunu aile huzurunu bozacak şekilde kavgaya dönüştürmemeliydiniz.

O eşinin kardeşi haksız da olsa görümcen sadece fikrini söyleyip geçebilirdin.

Zaten hamilesin hassassın.Eşin ise aile demenin ne olduğunu kavrayamadı sanırım dört duvar arasında yaşanan orda kalır.Ailesine anlatıp daha da arayı soğutmanın mantığı nedir :ssz:

arada köprü olmak varken o köprüye bir balta da eşiniz vurmuş.

Mesafeli olun her iki tarafa da.

Benim çocuklarım doğduğunda görümcem neler yapıyordu. Hala olan bir insan doğumdan 25 gün sonra arayıp göz aydınlığı diler mi? Birde ben onu kırmayıp beğendiğim isimlerden onun en çok sevdiğini koydum kızıma. Sırf o mutlu olsun hala oluyor sevinsin dedim kız kardeş gibi gördüm. O ise neler yaptı. Facebook'da inadına kendi kuzenlerinin çocuklarına iltifatlar yağdırıyordu nasıl seviyordu herkezin çocuklarını. Benim çocuklarıma zerre değer vermedi. Ne aradı ne sordu resimlerini gördüğü halde görmemezlik ayağına yattı .. Çok gözü yaşlı bıraktı beni çünkü anneydim çocuklarıma yapılan bu umursamazlık canımı sıkıyordu.. Oysaki çocuklarım "bir Halacım derken 10 tane hala çıkıyor ağızlarından" nasıl sevgi dolular. Asla kötülemedim.
Ama onlar buz gibiler yeğenlerine..

Abi'mizin çocuğudur deyip bağırlarına bastıklarını görmedim. Demek ki art niyet var ortada. Birgünde yüzlerine vurmadım benim çocuklarıma niye böyle soğuksunuz diye.çünkü değişmezler beni sevemediler.

Şimdi de ondan sonra evlenen tüm hısım akrabaların kızlarının, hepsinin çoluk çocukları oldu onda hiç ses yok. Çocuk olmuyormuş. Önceleri çocuk istememiş olmasın diye neler yapmış şimdide istiyor olmuyor..
Ben dilerim çocukları olsun. Olsun ki anlasın bir anne için çocukların nasıl önemi olduğunu. Beni anlar o zaman belki..

Öncelikle bebeğiniz sağlıkla doğsun inşallah.

Konunuzla ilgili de anladığım kadarıyla eşinizin üzerinde çok fazla yük var, evlenmeden önce de zaten evin yükü ondaymış. Evlendikten sonra yeni bir hayat, tüp bebek dediğinize göre ek olarak bunun da stresi bindi onun üzerine. Siz neler yaşadınız hayatta tabi ki bilemiyorum ama net olan şu ki 2niz de birbirinize karşı anlayışlı davranmalısınız. Hatta şu durumda sizin onun ailesine de anlayışlı davranmanız gerekiyor. İçinizdeki kini bi kenara bırakın, yaşadıklarınızı unutmaya çalışın. Her insanın hataları olur ama şu durumda aranızdaki sıkıntılar bence iyi niyetle halledilebilecek şeyler.

Benden size tavsiye ; büyük bir olay olmadığı sürece elbette ,

Yok bana surat astı , yok şurda laf soktu gibi kadın rekabetini ve sürtüşmelerini eşinize anlatıp ondan bir de destek beklemeyin .

Bu bir mucizedir çünkü .

Ve bu mucize gerçekleşmeyeceği gibi evliliğinizi de sarsar .

Eşinize de tavsiyem , kol kırılır yen için de kalır demiş atalarımız ; artık kol da yen de eşi ile kurduğu ailesidir , ona göre davransın , herkese her şeyi yetiştirmesin .

insan gerçekten yaşayınca anlıyor ben de tecrübe ettim bunu dediğiniz gibi mucize..eşimle aram bozuluyor onlar hayatlarına devam ediyor bu aptallığı yapmıcam birdaha ..eşimle de konuşucam aslında anlayışlı bir insan beni zamanla daha iyi anlayacağını umuyorum

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar gerçekten burada yazmak iyigeliyormuş. çünkü başkalarına olduğu gibi anlatamıyorsunuz

Öncelikle bebeğiniz sağlıkla doğsun inşallah.

Konunuzla ilgili de anladığım kadarıyla eşinizin üzerinde çok fazla yük var, evlenmeden önce de zaten evin yükü ondaymış. Evlendikten sonra yeni bir hayat, tüp bebek dediğinize göre ek olarak bunun da stresi bindi onun üzerine. Siz neler yaşadınız hayatta tabi ki bilemiyorum ama net olan şu ki 2niz de birbirinize karşı anlayışlı davranmalısınız. Hatta şu durumda sizin onun ailesine de anlayışlı davranmanız gerekiyor. İçinizdeki kini bi kenara bırakın, yaşadıklarınızı unutmaya çalışın. Her insanın hataları olur ama şu durumda aranızdaki sıkıntılar bence iyi niyetle halledilebilecek şeyler.

evet o gün o konuyu açmamalıydım veya üzerine gitmemeliydim sanırım onlar kardeşleriyle ilgili eleştirileri kabul etmedikçe sanırım biz de görümceleri kıskanıp eşimize sinirleniyoruz. eşimle aramın düzelmesi için dediğinizi yapmam gerekiyor haklısınz sevgi duyamam belki ama saygımı gösteririm

Back
X