Kaynana-görümce-gelin çatışması

Bence burada ne gelin, ne görümce nede kaynana suçlu. Tek suçlu var oda eşler. Sorunu görmezden gelip kendilerini kenara çekiyorlar, ne ailesiyle nede eşiyle kötü olmayı göze alamadıkları için etliye sütlüye dokunmuyorlar. Her iki tarafı baş başa bırakıp kenardan olayı seyrediyorlar.
Dediğim gibi iyi ve akıllı bir eş hem ailesini hemde eşini idare etmesini bilmeli, iki tarafıda susturabilmelidir. Bunu beceremezse işte böyle sorunlar büyür gider.

bence cahil insana laf anlatmak kadar zor bisey yoktur
eger kaynana cahilse vay halimize görümceyi hic saymiyorum cünkü ona kesinlikle bu hakki vermiyorum ama herkes yerini bilmeli kaynana kaynanaligini görümce görümceligini gelinde gelinligini
ama ama ben ne kadar da hakli olsamda eger esim beni ezdiriyorsa sorun daha büyük demektir
ama haksiz yerede kendimi asla ezdirmem kimseye ama sükür böyle bisey yasamadim

benim kayınvaldem üvey ama hiç farketmiyor yalnız olduğumuz zaman sürekli laf sokar eşimi bir an yalnız yakalasın sorguya çeker. görümcen benden 5 yaş küçük deliler gibi kıskanıyor beni düğünde salya sümük ağladı düşünün. sürekli eşime fitne sokmaya aklını çelmeye çalışıyorlar tabi bende bunun farkında olduğum için uzak kalmaya çalışıyorum olardan ama yetmiyor bi şekilde ulaşıyorlar eşime bu zamanlarda ben çıldırıyorum çünkü evliliğimizi bozacaklarını düşünüyorum. eşim benden saklar gittiğini geldiğini konuştuklarından asla bahsetmez aslında ben sinirlenmeyim die yapyor biliyorum ama sonrasında başkasından duyunca ben daha çok zıvanadan çıkıyorum bu durumlar beni eşimdende soğutuyor. valla 2 yılda bıktım evlilikten :((((

Eşinin sakladıklarını öğrendiğin zaman bütün güvenin de sıfırlanıyordur eminim çünkü benim eşim de benden sinirlenmeyeyim diye bir şeyler saklar(ailesiyle ilgili) ve hep ortaya çıkar.Şimdi yalancı çoban gibi oldu ,söylediği şeylere inanasım gelmiyor.

pamukşekeri doğru söylüyorsun öğrenince insan dahada uzaklaşıyor güveni zayıflıyor :(

Sevgili Kardalina,

Aynı sorun bende de varDI, benim görümce adayım da aynı şekilde kıskanç ve bana karşı olan tavırları sürekli olarak değişkenlik gösterirdi. Ama ben nişanlıyken bu tavrı yaşadım. Ve zaman zaman tavırlara dayanamayıp nişanlıma bu olayları anlattım bu sebeple de defalarca kavga edip tartıştık. O sürekli ablasının tarafını tutuyordu çünkü açık söylemek gerekirse görümce adayım benden daha kurnazca davranıp bu hareketlerin hepsini inkar edip yooo ben böyle bir şey yapmadım benim onunla sorunum yok deyip duruyordu.Çok akıllıca bir yöntem değil mi ben bunu yapmadım yapamadığım için yapılan davranışlara ve özellikle de haksızlığa tahammül edemediğimden yapılan saygısızlıkları söylüyordum. Kadının tavırları aslında çok netti bir şey anlatırken benim yüzüme bile bakmadan anlatarak aslında sana değer bile vermiyorum izlenimi yaratmaya çalışıp aileler bir araya geldiğinde ismimin sonuna cim'li takılara eklenerek sesleniyordu. En sonunda ben de ona aynı şekilde davranmaya başladım ama heryerde onu görmüyordum sorularına suratına bakmadan yanıt verip hiç muhatap bile almıyordum o kadar bozuldu ki ve tepkisi artık beni hiç bir nedenle aramamak ve muhatap olmamakla karşılık vermeye çalıştı.

Ancak ben bu tarz oyunların insanı değilim ve nişanlıma da senin ablan kim ve hangi sıfatla bana bu şekilde davranabiliyor ki diye rest çekip artık olayı bitirdim. Son derece rahatım nişanlım ile herhangi bir problemim yokken maalesef bu sebeple sona erdi bu ilişki ama ilerisinde neler olurdu devam etseydim bilemiyorum. Sonuçta bu hayata 1 kere geliyoruz ve 2. şans bize tanınmıyor bu sebeple canımızı sıkmayalım küçük düşünen insanlardan da uzak duralım diyorum.

Kim size nasıl davranıyorsa ona aynı şekilde davranın. Hak edene hakkını vereceksin diye bir söz vardır:)

Canınızı sıkmayın kendinizi üzmeyin herşeyin sebebi üzüntüdür çünkü zararı kendinize verirsiniz

benim görümcem aşırı kıskanç. kayınvalidemler kızlarına düşkünler. eşim sadece düğün sırasında beni hatırladılar diyor. sanırım kaybetme korkusundan. kayınvalidemler görümcemin yanında başka yalnız olduklarında başka davranıyorlar. hadi ben elim anlayamıyorum ama eşim bile anlam veremiyor bu duruma. bir keresinde sormuş neden böyle diye k.peder öyle bişey yok demiş. sanırım görümcelerde paylaşamama duygusu ağır basıyor.

bende zaman zaman kayınvalidemle sorun yaşıorum onlar başka bi ilde yaşıolar bize kalmaya geldiklerinde mutlaka bana haber vermeden misafir çağırıo en çok sinirlendiğim şey bu bi de hiç bana karşı yüzü gülmez ismimle bile hitap etmio ben etrafında annecim diye dört dönerim ama onun hiç yüzü gülmez aslında oğluna karşı da öle walla ayıplamak istemiorum bizlerde ileride kayınvalide olacağız ama kültür farkı bu sorunları tetiklio ve bence herşeyden önce insanın kendini sevmemesi kendini seven insan herkesi sever ve herşeye güzel bkar

Sevgili Kardalina,

Aynı sorun bende de varDI, benim görümce adayım da aynı şekilde kıskanç ve bana karşı olan tavırları sürekli olarak değişkenlik gösterirdi. Ama ben nişanlıyken bu tavrı yaşadım. Ve zaman zaman tavırlara dayanamayıp nişanlıma bu olayları anlattım bu sebeple de defalarca kavga edip tartıştık. O sürekli ablasının tarafını tutuyordu çünkü açık söylemek gerekirse görümce adayım benden daha kurnazca davranıp bu hareketlerin hepsini inkar edip yooo ben böyle bir şey yapmadım benim onunla sorunum yok deyip duruyordu.Çok akıllıca bir yöntem değil mi ben bunu yapmadım yapamadığım için yapılan davranışlara ve özellikle de haksızlığa tahammül edemediğimden yapılan saygısızlıkları söylüyordum. Kadının tavırları aslında çok netti bir şey anlatırken benim yüzüme bile bakmadan anlatarak aslında sana değer bile vermiyorum izlenimi yaratmaya çalışıp aileler bir araya geldiğinde ismimin sonuna cim'li takılara eklenerek sesleniyordu. En sonunda ben de ona aynı şekilde davranmaya başladım ama heryerde onu görmüyordum sorularına suratına bakmadan yanıt verip hiç muhatap bile almıyordum o kadar bozuldu ki ve tepkisi artık beni hiç bir nedenle aramamak ve muhatap olmamakla karşılık vermeye çalıştı.

Ancak ben bu tarz oyunların insanı değilim ve nişanlıma da senin ablan kim ve hangi sıfatla bana bu şekilde davranabiliyor ki diye rest çekip artık olayı bitirdim. Son derece rahatım nişanlım ile herhangi bir problemim yokken maalesef bu sebeple sona erdi bu ilişki ama ilerisinde neler olurdu devam etseydim bilemiyorum. Sonuçta bu hayata 1 kere geliyoruz ve 2. şans bize tanınmıyor bu sebeple canımızı sıkmayalım küçük düşünen insanlardan da uzak duralım diyorum.

Kim size nasıl davranıyorsa ona aynı şekilde davranın. Hak edene hakkını vereceksin diye bir söz vardır:)

Canınızı sıkmayın kendinizi üzmeyin herşeyin sebebi üzüntüdür çünkü zararı kendinize verirsiniz

valla canım, benim görümceciğimde fazlasıyla kıskanç. düğün alışverişinde bana alınanlar ona söylenmedi üzülür ,kinlenir diye. kayınbabam bir gün düğüne giderken kızım elbisende çok yakışmış dedi die bana, halen konuşmuyoruz yaklaşık 2 yıl oluyor :))). düğünümüzde tebrik bile etmedi. biz dans ederken bize baka baka salya sümük ağladı. valla böylesi daha iyi, konuşuyor olsa onun kaprisini mi çekicem bide. benden uzak olsunda nereye yakınolursa olsun :D:D

valla canım, benim görümceciğimde fazlasıyla kıskanç. düğün alışverişinde bana alınanlar ona söylenmedi üzülür ,kinlenir diye. kayınbabam bir gün düğüne giderken kızım elbisende çok yakışmış dedi die bana, halen konuşmuyoruz yaklaşık 2 yıl oluyor :))). düğünümüzde tebrik bile etmedi. biz dans ederken bize baka baka salya sümük ağladı. valla böylesi daha iyi, konuşuyor olsa onun kaprisini mi çekicem bide. benden uzak olsunda nereye yakınolursa olsun :D:D

Yuh demekten başka bir şey bulamadım görümcenize.
Benimki de çok kıskanç ama kurnazlığından bu kadar ele vermez kendini.aynen ben de konuşmuyorum böyle daha huzurluyum canım sengözlerimebaksanab

gull bence senin gorumcen hasta tedavi olmali, o nasil bir kiskanclik oyle ya 5 yasinda cocuk yapmaz bunlari, bosver takma konusmamakla da en iyisini yapmissin ...
bana gelince benim kayinvalidem ki annecim derim kendisine cok ama cok tatlidir, guzel kizim der hep bana, cok seviyorum annemi diger basliklarda okudugu gibi ne birseyimize karisir ne laf sokar asla boyle seyler yasamadik ben de herseyi severek yapiorum kendisine her haftasonu mutlaka gideriz haftaici arar hatrini sorarim ve bunlarin hicbiri mecburiyetten diil icimden oyle geldigi icin:) Ve bence gelin kayinvalide iliskisinde iki tarafa da gorev dusuyo elbette bana tuhaf gelen davranislari olabilir cok arkadasim var en ufak bi istegi abartip problem yapan , ( tabiki oglunun baska bir aile kurdugunu asla kabullenemeyen hasta insanlari haric tutuyorum.. Onlardan mumkun oldugunca uzak durmak en iyisi )
gorumceme gelince,onu da hicbir zaman gorumce olarak gormedim, birlikte vakit gecirmekten cok hoslandigim, cok sevdigim cici bir arkadas gibidir. Ve ayni zamanda esimin cok sevdigi biricik kizkardesi :) Oda bana asla gelin muamelesi yapmaz evimizin kucuk kizi der:) onun da elbette bana ters gelen dusunceleri tavirlari var, ama kimin yokki annemizde kendi oz kardeslerimizde yokmu bunlar? Kimse kimseyi degistiremez belli bir yastan sonra ,onemli olan arada kotu niyet ve kiskanclik olmamasi. Ve size deger verilmesi ben beni sevip deger veren herkesi sever ve daha fazlasiyla deger veririm...
Bu yazdiklarimdan aman canim sen de herseyi hosgormeliyiz diyosun gibi birsey anlasilmasin benim soyledigim sadece "ufak tefek seyleri buyutup daha buyuk sorunlar haline getirmemeliyiz", yoksa inanin ki ben de egerki kotu niyet ve kiskanclik sezersem tavrimi koyar ve asla kendimi ezdirmem ... Herkese eslerinin aileleriyle huzurlu gecimler diliyorum :)

Kaynana anne olsa, görümce kardeş-abla olsa bir sorun kalmaz sanırım. benim annemle yengem anne kız ben ise arkadaş gibiyiz hiçbir sorun yok aramızda ama gelgelelim kaynanamla ve görümcemle çatışıyoruz. evet kıskançlık başta geliyor. kaynanam cahil olduğu için oğlunun beni çok sevmesini kıskanıyor, görümcem ise eşimi benden kıskanıyor, çalışmamı kıskanıyor, aldığımız eşyayı gezmemizi yani herşeyimizi kıskanıyor. keşke herkes birbirine iyi davransa lafını bilse karşısındakini kırmamaya çalışsa bilmeden kırsa bile gönlünü alsa ne güzel olur. ama olurmu inadına laf sokarlar, inadına suratlarını ekşitirler sinir ederler. bu aşamada eşde çok önemli.
eşime binlerce kez teşekkür ederim bu konuda

benim kayınvaldem üvey ama hiç farketmiyor yalnız olduğumuz zaman sürekli laf sokar eşimi bir an yalnız yakalasın sorguya çeker. görümcen benden 5 yaş küçük deliler gibi kıskanıyor beni düğünde salya sümük ağladı düşünün. sürekli eşime fitne sokmaya aklını çelmeye çalışıyorlar tabi bende bunun farkında olduğum için uzak kalmaya çalışıyorum olardan ama yetmiyor bi şekilde ulaşıyorlar eşime bu zamanlarda ben çıldırıyorum çünkü evliliğimizi bozacaklarını düşünüyorum. eşim benden saklar gittiğini geldiğini konuştuklarından asla bahsetmez aslında ben sinirlenmeyim die yapyor biliyorum ama sonrasında başkasından duyunca ben daha çok zıvanadan çıkıyorum bu durumlar beni eşimdende soğutuyor. valla 2 yılda bıktım evlilikten :((((

peki bişeyi merak ediyorum kayınvalideniz gaörümceniz eşinizi size karşı doldurunca eşiniz size yansıtıyor mu soğuk davranıyor mu yoksa hiç belli etmemeye çalışıyor size yansıtmıyor mu?

bende bu üçgenin tam içindeyim :::
bir görümce var bende illallah getirdi bana sanki kardesi onun kocası her dediğini yapsın istiyor onmun gönlünü hoş tutsun istiyor ben neysem artık dış kapının mandalı yada öksüz falan sanıyor herhalde..
Kaynanamla problemim yok ama görümcem bıktırdı beni.
bütün aile işlerimizi karıştırıp karıştırıp gidiyo ayın yarısı evdeyse yarısı bizde.
sanmki onda koca yok !!
Sinir katsayılarım arttı yine bu topik beni can damarımdan vurdu !

bir görümce var bende illallah getirdi bana sanki kardesi onun kocası her dediğini yapsın istiyor onmun gönlünü hoş tutsun istiyor ben neysem artık dış kapının mandalı yada öksüz falan sanıyor herhalde..
bütün aile işlerimizi karıştırıp karıştırıp gidiyo ayın yarısı evdeyse yarısı bizde.
sanmki onda koca yok !!

Anladığım kadarıyla görümcen evli?Eğer doğru anlamışsam işin zor canım tek şansın onlardan yaşam alanını uzaklaştırman.Başka kurtuluşun yok.Bekar olsa evlenicek birgün nasıl olsa diye bir umudun olurdu da evli olduğu halde burnunu sokabiliyorsa vay haline(benimki de evli ve senin gibi evlenir de kurtulurum şansım yok)
Ben de buradan taşınmayı düşünüyorum allah kısmet ederse.Her şey huzurlu bir yuva için.a.s.
Not:Ben kendisini sildim ama her şekilde huzurumu çok güzel kaçırabilmeyi başardı yine de :(

bu yaralı olduğum bir konu.
ama yavaş yavaş alışmaya
başladım
resmen kültür çatışması yaşadım.

sanmki onda koca yok !!

Senemciq demek ki görümcen kendi evliliğnde yeterince mutlu değil ki sizin evliliğinizin içine dalma gereği duymuş. Kendi evliliğinde sorun yaşıyor ise bir insan mesela kocası sürekli uzakta ise iş seyahati vs, ayrı kalıyorlar ise, yada evde huzursuzluk varsa mutlu değilse tabi ki sizin de mutlu olmanızı çekemiyor olabilir. Sana tavsiyem bence onu hiç kaale alma umursama inan bu tarz hareketlere dayanamıyorlar çünkü sen sinir oldukça o amacına ulaşıyor. Mesela o geldiğinde başım ağrıyor de yat kalakalsın öylece. Eşin geldiğinde kalk. Ve eşin şayet seni önemsiyor ise ve bunu da sana belli ediyorsa o zaman ara sıra ona sarıl görümcenin yanında olsa bile inadına ne kadar mutlu olduğunuzu göster.
Hani bir laf vardır ya 'Görümce görümce görmeyeyim ömrümce' ne doğruymuş ya kim söylemişse çok çekmiş anlaşılan. Ya bence sinmemektir önemli olan kızlar hep dik duralım her zaman dik olalım. Amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyelim yaaa ...

delikafadulden

moralini bozma canım

Kaynanam son günlerde bir melek bir melek olmuş görmeyin gitsin.Eşime dedim annene ne olmuş böyl gören de melek sanır.Ne dese beğenirsiniz: Sayende!!kaydirigubbakcemile3

Eşler dengeyi kurabilse, ne yardan ne serden deyip sessiz kalmasa,
herkeste haddini bilse hiç bir sorun olmaz bence.
a.s

ben 20 yasında bekar bır kızım benım 2 senedır gorustugum erkek arkadasım var nısanlanmayı dusunuyoruz fakat erkek arkadasım ablasına fazlasıyla duskun .. bazen benle konusmuyor onla ılgılenıyor.. onla gezmeye gıdıyor... bana ablası ıcın hakaret bıle ettıgı oldu bende erkek arkadasımı cok sevıyorum. onu kırmaktan korkuyorum ama bunlarada tahammulum kalmadı bana hakaret ettıgını unutamıyorum lutfen yardımcı olunnn:(

Yol yakınken vazgeç derim
Daha şimdiden sonu görünüyor
Daha şimdiden ailesiyle senin arana çizgiyi koyamamış
Daha şimdiden ailesi için seni kırmaya başlamış

Back
X