kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

mlk5588

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
306
159
53
Diğer
ben bunu anlamıyorum kaynana hasta olunca hemen oğlum bakar
bana deyip o eve sığınmak ister
tamam ogludur bakmak zorunda
ama bakan oglu degilki gelin..oğlu
sabah işe gidip akşam gelecek
evde gelin bütün gün kaynanayla
ilgilenecek yani bakmak zorunda
bırakılmak değilmidir bu?
Gelin ben bakamam derse
sülalenin yüzkarası olur kocası
ayrılıgın eşine gelir buna boyun
eğen gelin bundan sonraki hayatını hasta bakıcı olarak mı geçirecek?

peki bakmak zorunda kaldıgınız
kaynananız kesinlikle anlaşa
madınız aynı evde yaşayıpta
zamanında hayatı size zindan
etmiş biriyse

Kimse kimseye bakmak zorunda değil, ancak muhtaç bir insan varsa ortada bakmayanın vicdanından şüphe ederim.
Kayınvalideye bakmaktan çok rahatsız olunuyorsa adam oturup annesine baksın, gelin de çalışıp eve ekmek getirsin o zaman. Demokrasilerde çareler tükenmez.

peki bakmak zorunda kaldıgınız
kaynananız kesinlikle anlaşa
madınız aynı evde yaşayıpta
zamanında hayatı size zindan
etmiş biriyse
Canım bence nolursa olsun gelin insanlığını yapmalı.Eşini doğurup büyüten insan oluşunun hatırına bile bu ilgiyi hakediyo.Kaldı ki yaşlı bakıma muhtaç bi insansa boynumuzun borcu oluyo belki de.Ben kayınvalidemle yaşıyorum.Bunu ömürlük kabul edip evlendim eşimle.Kayınvalidem yalnız , gerçi alışılmışın dışında melek gibidir kendisi Allah razı olsun.Ama nolursa olsun sabretmeli o da bi anne

Bakmak zorunda degilsiniz bu vicdan meselesi.o kadin nasil hastaysa annem aklima gelir.annem hasta olurda bakmazmiyim.o kadinda esiniz annesi.vallahi cok elimden yemek falan gelmez ama iyilesene kadar bakarim.ne ekersen onu bicersin..

Boyle bir durumunuz mu var?
Bakip bakmamak vicdan isi. Ha neden fiziksel olarak oglu degil de gelini diyorsaniz, o zaman siz calisip evin bakimini ustlenin, esiniz tum gun annesiyle dursun, baksin.

Cok önemli bir durumum yoksa bakarım, yaşlıdır sonucta...

Zamanında anlaşamamış olabilirsiniz haksızlık etmiş de olabilir size karşı ama siz insanlığınızı yapın.. Muhtaç olan birine yardım etmek çok zor olmasa gerek..
Birde bu gibi durumlarda kızlarında rahat edemiyorlar pek damatlarından dolayı..

Dinen gelin bakmak zorunda değil ama vicdanen hasta birine bakmamak rahatsız edici bence. Babaannem gelinler arasında en çok anneme eziyet etmiştir. Ama şimdi bakıma muhtaç kaldı en iyi de annem bakıyor. Hasta insana hesap sorulmaz, Rabbim bana sevabini versin diyor. Bence de doğrusu budur.

Dinen gelin bakmak zorunda değil ama vicdanen hasta birine bakmamak rahatsız edici bence. Babaannem gelinler arasında en çok anneme eziyet etmiştir. Ama şimdi bakıma muhtaç kaldı en iyi de annem bakıyor. Hasta insana hesap sorulmaz, Rabbim bana sevabini versin diyor. Bence de doğrusu budur.
ne kadar güzel
annen vicdan sahibiymiş gerçekten

Kızı yok ise bakılacak mecburen galiba o_O

arkadaşlar ben durumu biraz
daha açayım ben yeni ayrı eve
çıktım kaynanamla birsene
oturdum ama bide bana sorun
hiç anlaşamadık ve bibirmize
karşı eksilerin altında elektiiğimiz
kesinlikle anlaşamıyoruz
konuşacak lafımız bile yok
biz olaylı bir şekikde ayrı eve çık
tıktan bikaç aysonra kaynanam
hastalandı ayagı ve beli tutmaz oldu şimdi iyi şükür ama o dönemde sanki biraz benim bakmamı istedi akrabalaru .kızının yanında kaldı kocasıyla ve
kızının çocuna bakıo normalde
bazen kız kardeşi baktı bazen kızı
çogunlukla..ben zaten ablaşamıyorum yeni ayrı eve çıkmışım yeni ohh demişim ben bakarım bşze gel falan demedim bakmak istemiyırum çünkü hep dua ettim iuileşsin kimseye muhtaç olmasın diye neyse iyileşti ama benim baya kafama takıldı bu konu ya allah korusun kötü hastalıga yakalansa allahım korusun ama ozaman nolucak ? Geçenki hastalunfa hetkeze benim yanımda kız karfeşim baktı bana falan dedi kız kardeşide bana iyi laf soktu ben görevimi yaptım birazda başkaları yapsın falan die...ben napıcam akıl verin bana..lütfen tepki göstermeuin herkezi enpatiyr davet ediyorum

Evli değilim, ama eşimin annesi benim de annem sayılır. Aramız nasıl olursa olsun, kocamın hatrı için bakmak zoruma gitmez.

hmm durum vahim tabiki..
kendi annen gibi olmaz tabiki...
bence oda gelinin yanında rahat edemez zaten. kimse de laf sokup durmasın hesap mı vericen ya kocası var tek değil ya

Back
X