kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

bizim burada son zamanlar moda olan harika bir sistem var

yaşlılara ne kızı ne gelini bakıyor

bütün kardeşler birleşip bakıcı tutuyorlar herkes huzurlu mutlu hayatına devam ediyor

annem kardeşimle beni şimdiden tembihliyor

yaşlanınca beni huzur evine verin kimseye yük olmak istemem kimsenin en güzel zamanları gençliği benim yüzümden heba olsun istemem!

kendi annem diye söylemiyorum bence analık budur

daha şimdiden evladının huzurunu rahatını düşünüyo kendi egosunu bir tarafa atmış
Valla analık o mu bu mu bilmem. annemde öyle der kimseyw yük olmak istemem falan ama yere Göğe koymam anamı. Ben doğduğumda onunda gençliğinin en güzel zamanlarıymış. Kuruma veremde bakıp büyütsünler dememiş. Ne uykusuzluklar ne çileler. Hele ona bakmam gerekse bana baktığı gibi bile değil. Üç öğün yemek banyo falan o kadar. Valla koca falan dinlemem been annem o benm yada babam. Eşimin de ailesine bişey olsa yine bakarım sonuçta o da canımın annesi. Mutluluğu herkes paylaşır o kolay, önemli olan mutsuzluğu dar günü paylaşmak....

anaannemin evi yıkılacak mütahit aldı teyzemin dibine taşınmak durumunda kaldı şimdi büyük oğlundan için x ime uzak kaldım diye sızlanıyor..teyzemden inciler gecikmiyor gideydin x in yanında oturaydın ne zırıldıyon..(hani bak bir oğlu bir kızı daha var ama x im de x im hani x i de yaşlı yengem kendine zor bakıyor otur işte kızının dibinde ha teyzemde yaşlı en büyükleri hatta ama daha dinç..anama hiç sulanmıyor küçük dayıma da gitmiyor..yakında ailecek x dayımın bal mumu heykelini yapıp kucağına vermey düşünüyoruz):KK70::KK70:
hem hiç bir faydaları olmaz gelir bir iki tatlı sözle yalakalık yaparlar en kıymetli onlar olur gerçekten bakanın da kıymeti olmaz .Sinir oluyorum beyinleri mi sulanmış artık anlamıyorum

bu arada benim kayınpederde kaynanasına bakıyor hiçte şikayet etmiyor insanlık meselesi..kayınpederim 67 yaşında kaynanamın annesininde çene sıkıntısı var durmadan konuşuyor susmuyor kimseyi duymuyor yaşlılık ama kayınpederimin bir of unu duymadım ben ..helal olsun adama..
işte erkekle kadın arasındaki fark,belki kaynanan kaynanasına bakmak istemeyecekti.

bizim burada son zamanlar moda olan harika bir sistem var

yaşlılara ne kızı ne gelini bakıyor

bütün kardeşler birleşip bakıcı tutuyorlar herkes huzurlu mutlu hayatına devam ediyor

annem kardeşimle beni şimdiden tembihliyor

yaşlanınca beni huzur evine verin kimseye yük olmak istemem kimsenin en güzel zamanları gençliği benim yüzümden heba olsun istemem!

kendi annem diye söylemiyorum bence analık budur

daha şimdiden evladının huzurunu rahatını düşünüyo kendi egosunu bir tarafa atmış
Bu iş bana hiç doğru gelmiyor ama .Parama sözüm geçer gibi geliyor ne bileyim çok hissiyatsız geliyor .

ben de cok hoşlanmam kv ile ancak Allah vermesin hasta olsa ilk ben derdim bize gelsin diye (imkanım varsa yardımcı tutardım. eğer mümkünse bunu yapın bence). çünkü bizde kalsa eşim daha rahat olur. ayrıca birgün ben hasta olsam benim için birileri yarışsın isterdim. kv niz kötü kalpli ise allah iyi etsin. siz Allah için yapın. ona iyilik ettiğinizi düşünürseniz iyice kinlenirsiniz.

hem hiç bir faydaları olmaz gelir bir iki tatlı sözle yalakalık yaparlar en kıymetli onlar olur gerçekten bakanın da kıymeti olmaz .Sinir oluyorum beyinleri mi sulanmış artık anlamıyorum
yok kız benim dayımda bakar bütün ameliyatlarını o yaptırdı evinde baktı falan ama yengem dinç değil bu adamlarda 60 yaşında anaannem77 yengemde torununa bakıyor yani ortada hain evlat yok anaannemin oğluşum diretmesi var ki alzaymır(şimdi iki saat nasılyazılıyo diye bakmiim alzaimmer sanırsam)anaannem..

oğuldan medet umarlar kızları ellerinin tersiyle iterler amanda oğluşum canımda oğluşum olurlar sonra oğluşları bunlara g*tünü dönerler kızları çevrelerinde pervane olurlar yine kızlarının b*k kadar kıymeti olmaz..uzakta da olsa bi tarafını da çevirse hala oğluşum hala oğluşum bu zihniyeti çözemiyorum ...
..............fakat...............
Allah korkusu olan has ve has bir evlat hem kendi ana babasına hem de eşinin ana babasına bakabilecek kapasitedeyse erdemlidir benim gözümde..Ama Allah kimseyi elden avuçtan düşürmesin herkes yerinde iyi olsun inşallah AMİN:-):-)

Eşimin rahmetli anneannesi öyleydi...

Felç geçirdi o kadar oğlan çocuğu içinde hep kızları baktı diyebilirim. Büyük oğlu bir kere bile bakmadı, gelinine zamanında çok çektirmiş, istememiş, ama kendi de bir kere ilgilenmedi...

Ama en kıymetli evladı oydu. K.validem delirirdi bu duruma...

işte erkekle kadın arasındaki fark,belki kaynanan kaynanasına bakmak istemeyecekti.
kaynanam eski toprak o da bakardı eminim..zaten ölene kadar bakmışta.eskiler şimdide glinler gibi değil malum..bende aynı evin içinde bakmam karşılıklı iki daire alırız Allah muhafaza bi sıkıntı olursa ilerde bütün gün orda bakar kendi evime yatmaya girerim diyorum..Ama kim öle kim kala diyorum ya Allah kimseyi muhtaç etmesin.

Bakmak zorunda değilsin de ben olsam bakarım. Ama nasıl bakarım? Çalışıyorum sonuçta onunla ilgilenecek sağlığını takip edecek yatılı bir bakıcı tutarım. Bakmak demek oluyorsa bu bakarım tabi :cool:

anaannemin evi yıkılacak mütahit aldı teyzemin dibine taşınmak durumunda kaldı şimdi büyük oğlundan için x ime uzak kaldım diye sızlanıyor..teyzemden inciler gecikmiyor gideydin x in yanında oturaydın ne zırıldıyon..(hani bak bir oğlu bir kızı daha var ama x im de x im hani x i de yaşlı yengem kendine zor bakıyor otur işte kızının dibinde ha teyzemde yaşlı en büyükleri hatta ama daha dinç..anama hiç sulanmıyor küçük dayıma da gitmiyor..yakında ailecek x dayımın bal mumu heykelini yapıp kucağına vermey düşünüyoruz):KK70::KK70:
Benim ananemde büyük dayıma çok düşkündür. Annem teyzem parçalanır ananem için ama dayım bi başka. Ama şöyle düşünüyoruz biz. Ananem çpk genç yaşta dul kalmış dayım 18miş ona tutunmuş hani. Diğerleri daha ufak dayım çalışmış getirmiş. Hani ona daha çok vefa borcu var gibi hissediyor sanırım. Misal babaannemde en küçük amcama düşkün. O da amcam bir yaşındaymış dedem öldüğünde. Yetimliğini hissetmesin die ona vermiş kendini. Yani yaşlı onlar biraz görmek lazım. Bizim gibi yaşamadılar, bizim gibi hissetmediler. ..

Bakmak zorunda değilsin de ben olsam bakarım. Ama nasıl bakarım? Çalışıyorum sonuçta onunla ilgilenecek sağlığını takip edecek yatılı bir bakıcı tutarım. Bakmak demek oluyorsa bu bakarım tabi :cool:
mesele onu rahat ettirmek değil mi. benim de projem bu. Allah vermesin ama rahatsızlanırsa yan daireme yerleştiririm. benim yardımcım onun da evini ceker çevirir. ister bizde yer ister biz götürürüz. isterse de gelsin kızları kalsın. bizde komple kalırsa istediğini misafir edemeyebilir. ben böyle düşünüyorum. kocamın haberi yok:KK16:

Annem de babam da yaslilikta lazim olur bakici parasi veya huzurevi gerekirse diye dusunup koseye para atmaya calisan insanlar,
ve daha simdiden tembihliyorlar "ne gelin ne damat bakmak zorunda degil, huzurunuzu kacirmayin" diye...

fakat birsey olsa geline falan birakmadan yanima alirim,
kimse onlara bakmak zorunda degil ama ben evlatlari olarak vicdani bir sorgulamaya bile gerek kalmadan direkt sorumluluk duygusuyla bakma zorunlulugu goruyorum...

Esin ailesine de kizi vs yoksa direkt yanima alir bakarim,
fakat kizi var ise ilk adimi ondan beklerim acikcasi,
baktim orali degil, kadini ortada birakacak degilim, yine bakarim.

Fakat sunu da biliyorum ki abim de benim gibi dusunuyor,
Kendi anne babama ben baksam bile ya bakici icin maddi destek sunar ya da gelinle anlasmalarina bagli olarak alir, donusumlu olarak bakmayi teklif eder,
zaten benim dunyadan haberim bile olmazken gelin coktaan alip bakmis olur, oyle merhametli biri o da.

Benim ananemde büyük dayıma çok düşkündür. Annem teyzem parçalanır ananem için ama dayım bi başka. Ama şöyle düşünüyoruz biz. Ananem çpk genç yaşta dul kalmış dayım 18miş ona tutunmuş hani. Diğerleri daha ufak dayım çalışmış getirmiş. Hani ona daha çok vefa borcu var gibi hissediyor sanırım. Misal babaannemde en küçük amcama düşkün. O da amcam bir yaşındaymış dedem öldüğünde. Yetimliğini hissetmesin die ona vermiş kendini. Yani yaşlı onlar biraz görmek lazım. Bizim gibi yaşamadılar, bizim gibi hissetmediler. ..
bizde dene nene hepsi sağ,dayımda mahalle serserisi imiş sonradan zorla memur yapmışlar yani çok sağlam bir evlat değilmiş..fakat ilk göz ağrısı karabiberi o,ondan olan ilk oğlan da öyle..ilk torunu ilk oğlu karabiberi kara oğlu bizimki az fesatlığından zaar sizinki gibi değil :D bak babaannem öyle değil evlat sevgisi yok herkese aynı sevgisizlikte :KK70:

bizde dene nene hepsi sağ,dayımda mahalle serserisi imiş sonradan zorla memur yapmışlar yani çok sağlam bir evlat değilmiş..fakat ilk göz ağrısı karabiberi o,ondan olan ilk oğlan da öyle..ilk torunu ilk oğlu karabiberi kara oğlu bizimki az fesatlığından zaar sizinki gibi değil :D bak babaannem öyle değil evlat sevgisi yok herkese aynı sevgisizlikte :KK70:
Diyorumya mutlaka varsır bir sebep kendince. Annemde bana düşkün misal. Böylr birşeyler falan alır devamlı. Sen bebekken eliöde yoktu sana hiçbirşey yapamadım hep içimde kaldı diyor. Kayınvalidemde eşime çok düşkün. 3oğlu var eşim en küçük. Oda diyorki ilk iki oğlanda kocamı koca die bilmiyordum. Babam evlendirdi geldim bi eve hamile kaldım. Kaynana kaynata iş güç. Sonra ikinci oldu peşinden. Çocuklarımı evlat die kabullenemedim bile. Sonra babam atanmış başka yere gitmişler. Orda kocamı sevdim diyor sonra eşim olmuş. O yüzden emrah bi başka dir. Yani sebepler çok farklı olabilir bizim bilmediğimiz

çocuklarımı iyi kötü bu yaşa getirdim.ehh okumalarını da sağladım.benden bu kadar artık.paralarımı geleceğim için saklayacağım,ileride kendime baktırmak için.kendi kendilerine ev kurup evlensinler.ben hediyemi alıp giderim:KK14:

benim kayınvalidem annesine bakmak istemiyor geldiğinde sürekli çok yorulduğundan, anlattıkları yüzünden hasta olduğundan şikayetçi ...tamam oda hasta ama annesi sonuçta ...oğluna düşermiş o baksınmış yolladı kadını oğluna şimdi ben bakardım ama orası münasip diyor ...rahatımı bozamadım oyüzden demiyor....
Allah evladında hayırlısını versin....

Öncelikle annem aynı durumda olsa abimin eşinden böyle bir beklentim olmazdı. Çünkü hasta bir insanın temizliği ve bakımı ile ilgilenen kadındır çoğu zaman ve ben varken annemin kişisel ihtiyaçlarıyla ilgilenmek başkasına düşmez.

Kayınvalidem hasta olsa da annemden ayırmamaya çalışırdım. Kayınvalidemi severim. Ama kayınvalidesi yüzünden sıkıntı yaşayanların ruh halinden de anlamak lazım. Eminim başka çaresi olmasa konu sahibi de kayınvalidesini muhtaç bırakmaz. Ama asıl bakımı eşinin kızkardeşinden beklemesinde de bir gariplik göremedim. Kayınvalide enerjisini kızına harcıyorsa, yardımı da kızından beklemeli. Hukukta bile nimet-külfet denkliği vardır. Nimete kim sahipse külfete de o katlanır. Gelinini kızından ayırt etmeyen bir kayınvalide ise zaten gelin de annesi gibi ilgilenecektir.

Back
X