kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

benim kayınvalidem annesine bakmak istemiyor geldiğinde sürekli çok yorulduğundan, anlattıkları yüzünden hasta olduğundan şikayetçi ...tamam oda hasta ama annesi sonuçta ...oğluna düşermiş o baksınmış yolladı kadını oğluna şimdi ben bakardım ama orası münasip diyor ...rahatımı bozamadım oyüzden demiyor....
Allah evladında hayırlısını versin....
oğluna düşer diyerek size mesaj veriyor aslında .

oğluna düşer diyerek size mesaj veriyor aslında .

orası kesinnnn : )) gerçi bi mesaj daha yazmıştım okunuzmu bilmiyorum bi kaç sayfa geridedir...sorsan bana oğlummmm bakıcak diyip duruyor...bırakıcam onları başbaşa bakalım ne olcak :KK53: (Allah elden ayaktan düşürmesin )

orası kesinnnn : )) gerçi bi mesaj daha yazmıştım okunuzmu bilmiyorum bi kaç sayfa geridedir...sorsan bana oğlummmm bakıcak diyip duruyor...bırakıcam onları başbaşa bakalım ne olcak :KK53: (Allah elden ayaktan düşürmesin )
gördüm alıntı bile yaptım hatta neyse
bu tür vicdansız kadınlar dedim ya kendileri dururken el kızının başına atanlar gün gelir geline muhtaç olur böyle .

İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: "Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır." cok güzel bir ayet...

Meseleye kız yada erkek çoçuğu diye bakmıyorum vicdanı olan bir insan zaten sorumluluğunu bilir anne ve babasına olan sorumluluklarını yerine getirir... Ne yaşanırsa yaşansın ne olaylar olursa olsun vicdanı olan bir insan o böyle yapmışdı ,şöyle olmuştu gibi hesapları bırakıp yaşlı bireye odaklanmalı diye düşünüyorum...

Eşini seven bir insan eşinin hatırına bakmalı,İşimize gelince eşimle ortak yaşamı paylaşıyoruz oluyor,iş kv gelince onun annesi mantığını da anlamıyorum... Sizin annenize eşiniz böyle düşünse eşiniz den kötüsü olmaz...
Siz daha kadın yatağa düşmeden bu hesaplara , ince hesaplara girmişsiniz resmen....Yok kızıyla yiyip içiyor demeniz yanlış, sizde iyi yada kötü bir sene evin de yaşamışsınız ona bakılırsa .... Bu işler bugün sanaysa yarın bana... Anne baba konuların da çıkar ,hesap, kin olmamalı diye düşünüyorum...
ben eşimi çok seviyorum inanın ama....onun için nelere katlandım yazsam hayret edersiniz.....
kv
süpürgesi parkeye takılıp ses yaptı diye apt ayağa kaldırdı herşeyimi kırıyo bu diye....
eşime buna yüz verme dediği oldu
akrabamız karısını dövdü sıkıysa sende yap dedi...
annemler ben kaçarak evlendiğimden küsler gelmediler.....biz anasını mı s.ktk dedi....
bu sözün üzerine ev ayırcaktık eşimle konuştuk....üzgün müsün dedim bilmem yaşım küçük daha önce hiç ayrılmadım onlardan dedi.....düşündüm ertesi gün sırf eşimin bu haline vazgeçtim evi ayırmaktan....
kendi kalkınca duvara vururdu kalkın diye....
kapıyı vurmadan girerdi odamıza kaç kez yaklalandık farketti utanmadı bile
kızının yanıuna kalmaya gitsin....geldiğinde evleri dip köşe temizlerdi suratı 1 karış söylene söylene...haaa pisliğinden asla değil....7 sülalesi bilir benim yaptığım işi....,
birgün yine ank da kızında benim kızım küçük gece kustu durduramadılar ile sevkettiler(ki sebebinin büyük bişi olduğınu seneler sonra öğrendik)..gittik 2 gece kaldık giderken acil çıktığımızdan 2 tabak çatal kaşık k<aldı mutfakta.....geldiğimizde o da yeni gelmiş kahvaltı yapıyordu hoşgeldin dedim cevap vermedi ne de kızımı sordu ne oldu diye.... söylene söylene iş yaptı 2 tabak için.....
tüm bunlara rağmen ev temizligi altın günü hazırlığı hastalıkta hep ben gittim eltimi keser yüzüme sen iyisin derdi...hatta şu cümleyi bizzat kendi kurdu..."bana bakarsan sen bakarsın"
kv hastanede yattı eltimin evine çıkarmış kaynım kalın dememiş kendi evi sobalı yollamış bunları bende yemek götürdüm yedirdim kayınbabam yarında gel ben işteyim dedi tamam dedim yine aynı şekil akşama kadar oturmadım kızım küçük ev sobalı kızım durmuyo soğuğa çıkıyo neyse akşam oldu gelen giden dünya bulaşık 2 gündür gelmeyen eltim geldi ben soğukta elde bi tezgah dolusu bulaşık yıkıyorum bitti bulaşık içeri girdim elim dondu ısıtıyorum kv ne dedi dersin"meyve yıka getir de yesinler...."ona 2 gündür bu yoruldu sen yıka yiyin hep beraber diyebilirdi...ama burda enayi var niye desin sesi de çıkmıyo...yıkadım verdim önlerinee eve geldim....
kızım beyin tümöründen amelyat oldu biz kızım kanser mi acaba patoloji beklerken gidişatımız ne olur diye düşünüken 2. günü akrabalarına arabaşı yemeye gittiler.....
kayınbababa kızımı aldık gelirken yoktan yere 200 tl harcadık dedi....hast gidiş geliş parası işte kantinde içtiği çayı hesaplamış....
ve son nokta...eltimle hiç tartışmadım hep alttan aldım..(zaten bunlar hep sustuğumdan başıma geldi)onun kızımla yaşıt kızı var kaç kez bize geldi oynadılar okul evimin karşısı kaç kez arkadaşlarıyla bahçemden çıkarken gördüm yine seslenmedim kızıma git bana su getir hep bu tavırlarda...ben hiç göndermedim biliyorum eltim çok ayrım yapar...bizimkilerde bira z oynar tarışırlar.... bi kez kv görümce onlarda eltimin kız geldi benimki de illa bende gidecem göndermiyorsun hiç dedi tamam git dedim (nasılsa kv orada diye).....20dk olmadı kızım ağlayarak geldi evin mesafesi de var yol geçiyo falan ...eltimin kız teyzesinin kızına viberden msj atmış dalga geçmiş bu bizimki de gülmüş(ki benim kız benim tlf bile izinle alır.) eltime kardeşi aramış kızmış kızın böle yaptı diye o da ikisine yüklenmiş benimki ben yapmadım güldüm demiş....buna neden yalan söylüyon yapıp kızımın üstüne atıyon demiş...bu da çıkmış eve geldi ağlayarak...(bunları 16 yaşındaki görümcenin kızı anlattı....)
arayacaktım eşim arama dedi gelirlersede konuşma dedi...tamam dedim kızkardeşiyle aram iyi o aradı bende sinirliyken kızdım ben onun kızının herşeyine rağmen ağlatmadıysam birgün kalbini kırmadıysam o da ağlatmayacaktı dedim daha ilk kez gitti evine yalnız dedim.......ya ağlarken yolda araba çarpsaydı....neyse o da ablasına anlatmış olanı bana msj attı eltim...işte saymış senin kızmaya haklkın yok bilmem ne muattabım değilsin sonuna da dertlisin otur derdine yan demiş(kızımın rahatsızlığını söylüyo).... bende sözünde dur muattap olma bi daha dedim.. benim msj ağlayarak kv falan okumuş işine geldiği gibi....o yazmış demiş kendi yazdığını söylememiş...eşimde eve gelirken annesini görüyo eve bırakıyo kv eşime nasıl bağırıyormuş o bişi yapmadı karın mesaj çekti bana okudu diye....eşim nerdeyse beni dövecek diyo...eşimde böyle düşünüyorsan bi daha benim evime gelme o kızın da ekmeğini yeme demiş....sonra benim teli aldı götürdü onun yazdıklarını okuttu kayınbabam aramış kızmış eltime niye yalan söyledin diye...buna rağmen allı ballı oldular bana tavır aldı kv ....bi bayramda gittim bi de kayınbabam kaza yaptı onagittim gitmiyorum gelirse evime amenna ama bitirdim içimde....
kayınbabama bakarım ama kaynanama asla....
inan sana bu yazdığım kabataslak ve bunun gibi nice olay ....
eşime bakmayacağımı direk söyledim savunamadı bile o bilir benim vicdanımı sabrım tükenmedikçe çıngar çıkarmayacağımı....
10 yılım böyle geçti bunların birini taraflı anlatmıyorum emin ol...şimdi bu kadına hangi vicdan bakıtabilir....
çok özür dilerim uzun oldu ama anlatmak istedim fikrimin neden bu yönde olduğunu

yaa canım kızma sakın kırılma da ama sen bi evlen de gel öyle konuşalım oldu mu ablacım :KK66:
konu ben değilim. vicdanımın harekete geçmesi için evlenmeme gerek yok. müstakbel kayınvalidemle her gün beraberim, bana annelik yapar sağolsun. yarın bir gün Allah korusun başına bir iş geldiğinde kimseye bırakmam ilk önce ben koşarım.

Bakarım..
Yahu onlar o kadar bu yaşlarda daha fazla ilgi alaka görmek istiyorlar..
Yani ilacını içtin mi anne , meyve getirdim yeriz diye , gel biraz hava alalım yürüyüşe çıkalım , yada hastaneye gidelim neyin var öğrenelim demek ve bunları uygulamak zor bir davranış değil..

Bunu yapmak zorunda değilsiniz..
İnsanın içinden gelmeli.
Zorla yapılan işten samimiyet sıcaklık beklemem ben..

gördüm alıntı bile yaptım hatta neyse
bu tür vicdansız kadınlar dedim ya kendileri dururken el kızının başına atanlar gün gelir geline muhtaç olur böyle .

şuan yer yarılsın içine gireyim diye bekledim ama olmadı kusuruma bakma fark etmemişim :KK23:

ben bunu anlamıyorum kaynana hasta olunca hemen oğlum bakar
bana deyip o eve sığınmak ister
tamam ogludur bakmak zorunda
ama bakan oglu degilki gelin..oğlu
sabah işe gidip akşam gelecek
evde gelin bütün gün kaynanayla
ilgilenecek yani bakmak zorunda
bırakılmak değilmidir bu?
Gelin ben bakamam derse
sülalenin yüzkarası olur kocası
ayrılıgın eşine gelir buna boyun
eğen gelin bundan sonraki hayatını hasta bakıcı olarak mı geçirecek?
ben kaynanam yuzunden bosaniyorum su an bana deseler ki geberiyo bakarmisin gebersin bi kasik su vermem cunku yuvami yikti benim yilan kari bana karsi iyi olsaydi kuyumu kazmasaydi tabiki bakardim demem o ki kaynanadan kaynanaya fark var

ben bunu anlamıyorum kaynana hasta olunca hemen oğlum bakar
bana deyip o eve sığınmak ister
tamam ogludur bakmak zorunda
ama bakan oglu degilki gelin..oğlu
sabah işe gidip akşam gelecek
evde gelin bütün gün kaynanayla
ilgilenecek yani bakmak zorunda
bırakılmak değilmidir bu?
Gelin ben bakamam derse
sülalenin yüzkarası olur kocası
ayrılıgın eşine gelir buna boyun
eğen gelin bundan sonraki hayatını hasta bakıcı olarak mı geçirecek?

hayır gelin bakmak zorunda değil
eş de annesine baksın diye karısını mecbur tutamaz
evlat bakmak bakımını sağlamak zorundadır doğrudur
hastane doktor ilaç bakması için hastabakıcı bir kadın bunlar kız erkek ayrımı yapmadan evladın ana-babasına görevidir
ama gelin de damat da bakmakla yükümlü değildir

peki bakmak zorunda kaldıgınız
kaynananız kesinlikle anlaşa
madınız aynı evde yaşayıpta
zamanında hayatı size zindan
etmiş biriyse

Etme bulma dünyası işte. Zamanında sana yaptıklarından dolayı Allah senin eline düşürmüş.
Bence sen ona insanlık (!) yaparak ceza ver. Belki hatasını o zaman anlar.

Kimin kime muhtaç olacağını Allah bilir.Sizde kayınvalidenize muhtaç hale gelebilirsiniz.Burayı atlamamak lazim.
Ve bir hastalık durumunda vicdani bir görevdir bu.Muhtaç kalındığında onun annesi,benim annem ayrımını yapmadan bakmalısınız.

konu ben değilim. vicdanımın harekete geçmesi için evlenmeme gerek yok. müstakbel kayınvalidemle her gün beraberim, bana annelik yapar sağolsun. yarın bir gün Allah korusun başına bir iş geldiğinde kimseye bırakmam ilk önce ben koşarım.

valla ne güzel sen şanslısın ...sevgi gibi güzel değer yok ama inan herkes senin kv gibi değil...bi üst mesajımı okursan ne demek istediğimi anlarsın...

Alinti yapamadim bir turlu telefondan. esrya, okudum yazdiklarini. Benim annem de kayinvalidesinden cok cekti. Olse olusune gitmem bile dedi. ama babaannem kanser oldu ve halam dahil kimse ilgilenmedi.annemin vicdani rahat.etmedi gitti bebekler gibi bakti. yine kiymet gormedi ama icini rahatlatti. Hala sorsam hala sevmez. Ben de eger muhtac biri varsa annem kvdem teyzem komsum farketmezelimden geleni yaparim. Onun bana yaptiklarini baska sekilde odetirim ama muhtacken basimi ceviremem. Yapim buna musait degil omrum boyunca icim icimi yer

Alinti yapamadim bir turlu telefondan. esrya, okudum yazdiklarini. Benim annem de kayinvalidesinden cok cekti. Olse olusune gitmem bile dedi. ama babaannem kanser oldu ve halam dahil kimse ilgilenmedi.annemin vicdani rahat.etmedi gitti bebekler gibi bakti. yine kiymet gormedi ama icini rahatlatti. Hala sorsam hala sevmez. Ben de eger muhtac biri varsa annem kvdem teyzem komsum farketmezelimden geleni yaparim. Onun bana yaptiklarini baska sekilde odetirim ama muhtacken basimi ceviremem. Yapim buna musait degil omrum boyunca icim icimi yer
sanırım benim yapım müsait:KK53:

O kadar çektikten sonra bakmak bilmiyorumda benım hiççç yapacağım sey değil:KK4:
inan tüm samimiyetimle söylüyorum eksiği var fazlası yok.....
ben bunları abartmış olsam eşim arkamda durur mu?
o bana bak arkandan böyle konuşuluyo ayağını denk al sende ona göre muamele yap der her zaman..onların iyi niyetimi kullanmalarına müsade etmez...
çünkü benim onlara yaptıklarımı düşündüklerimi bilir....

ben eşimi çok seviyorum inanın ama....onun için nelere katlandım yazsam hayret edersiniz.....
kv
süpürgesi parkeye takılıp ses yaptı diye apt ayağa kaldırdı herşeyimi kırıyo bu diye....
eşime buna yüz verme dediği oldu
akrabamız karısını dövdü sıkıysa sende yap dedi...
annemler ben kaçarak evlendiğimden küsler gelmediler.....biz anasını mı s.ktk dedi....
bu sözün üzerine ev ayırcaktık eşimle konuştuk....üzgün müsün dedim bilmem yaşım küçük daha önce hiç ayrılmadım onlardan dedi.....düşündüm ertesi gün sırf eşimin bu haline vazgeçtim evi ayırmaktan....
kendi kalkınca duvara vururdu kalkın diye....
kapıyı vurmadan girerdi odamıza kaç kez yaklalandık farketti utanmadı bile
kızının yanıuna kalmaya gitsin....geldiğinde evleri dip köşe temizlerdi suratı 1 karış söylene söylene...haaa pisliğinden asla değil....7 sülalesi bilir benim yaptığım işi....,
birgün yine ank da kızında benim kızım küçük gece kustu durduramadılar ile sevkettiler(ki sebebinin büyük bişi olduğınu seneler sonra öğrendik)..gittik 2 gece kaldık giderken acil çıktığımızdan 2 tabak çatal kaşık k<aldı mutfakta.....geldiğimizde o da yeni gelmiş kahvaltı yapıyordu hoşgeldin dedim cevap vermedi ne de kızımı sordu ne oldu diye.... söylene söylene iş yaptı 2 tabak için.....
tüm bunlara rağmen ev temizligi altın günü hazırlığı hastalıkta hep ben gittim eltimi keser yüzüme sen iyisin derdi...hatta şu cümleyi bizzat kendi kurdu..."bana bakarsan sen bakarsın"
kv hastanede yattı eltimin evine çıkarmış kaynım kalın dememiş kendi evi sobalı yollamış bunları bende yemek götürdüm yedirdim kayınbabam yarında gel ben işteyim dedi tamam dedim yine aynı şekil akşama kadar oturmadım kızım küçük ev sobalı kızım durmuyo soğuğa çıkıyo neyse akşam oldu gelen giden dünya bulaşık 2 gündür gelmeyen eltim geldi ben soğukta elde bi tezgah dolusu bulaşık yıkıyorum bitti bulaşık içeri girdim elim dondu ısıtıyorum kv ne dedi dersin"meyve yıka getir de yesinler...."ona 2 gündür bu yoruldu sen yıka yiyin hep beraber diyebilirdi...ama burda enayi var niye desin sesi de çıkmıyo...yıkadım verdim önlerinee eve geldim....
kızım beyin tümöründen amelyat oldu biz kızım kanser mi acaba patoloji beklerken gidişatımız ne olur diye düşünüken 2. günü akrabalarına arabaşı yemeye gittiler.....
kayınbababa kızımı aldık gelirken yoktan yere 200 tl harcadık dedi....hast gidiş geliş parası işte kantinde içtiği çayı hesaplamış....
ve son nokta...eltimle hiç tartışmadım hep alttan aldım..(zaten bunlar hep sustuğumdan başıma geldi)onun kızımla yaşıt kızı var kaç kez bize geldi oynadılar okul evimin karşısı kaç kez arkadaşlarıyla bahçemden çıkarken gördüm yine seslenmedim kızıma git bana su getir hep bu tavırlarda...ben hiç göndermedim biliyorum eltim çok ayrım yapar...bizimkilerde bira z oynar tarışırlar.... bi kez kv görümce onlarda eltimin kız geldi benimki de illa bende gidecem göndermiyorsun hiç dedi tamam git dedim (nasılsa kv orada diye).....20dk olmadı kızım ağlayarak geldi evin mesafesi de var yol geçiyo falan ...eltimin kız teyzesinin kızına viberden msj atmış dalga geçmiş bu bizimki de gülmüş(ki benim kız benim tlf bile izinle alır.) eltime kardeşi aramış kızmış kızın böle yaptı diye o da ikisine yüklenmiş benimki ben yapmadım güldüm demiş....buna neden yalan söylüyon yapıp kızımın üstüne atıyon demiş...bu da çıkmış eve geldi ağlayarak...(bunları 16 yaşındaki görümcenin kızı anlattı....)
arayacaktım eşim arama dedi gelirlersede konuşma dedi...tamam dedim kızkardeşiyle aram iyi o aradı bende sinirliyken kızdım ben onun kızının herşeyine rağmen ağlatmadıysam birgün kalbini kırmadıysam o da ağlatmayacaktı dedim daha ilk kez gitti evine yalnız dedim.......ya ağlarken yolda araba çarpsaydı....neyse o da ablasına anlatmış olanı bana msj attı eltim...işte saymış senin kızmaya haklkın yok bilmem ne muattabım değilsin sonuna da dertlisin otur derdine yan demiş(kızımın rahatsızlığını söylüyo).... bende sözünde dur muattap olma bi daha dedim.. benim msj ağlayarak kv falan okumuş işine geldiği gibi....o yazmış demiş kendi yazdığını söylememiş...eşimde eve gelirken annesini görüyo eve bırakıyo kv eşime nasıl bağırıyormuş o bişi yapmadı karın mesaj çekti bana okudu diye....eşim nerdeyse beni dövecek diyo...eşimde böyle düşünüyorsan bi daha benim evime gelme o kızın da ekmeğini yeme demiş....sonra benim teli aldı götürdü onun yazdıklarını okuttu kayınbabam aramış kızmış eltime niye yalan söyledin diye...buna rağmen allı ballı oldular bana tavır aldı kv ....bi bayramda gittim bi de kayınbabam kaza yaptı onagittim gitmiyorum gelirse evime amenna ama bitirdim içimde....
kayınbabama bakarım ama kaynanama asla....
inan sana bu yazdığım kabataslak ve bunun gibi nice olay ....
eşime bakmayacağımı direk söyledim savunamadı bile o bilir benim vicdanımı sabrım tükenmedikçe çıngar çıkarmayacağımı....
10 yılım böyle geçti bunların birini taraflı anlatmıyorum emin ol...şimdi bu kadına hangi vicdan bakıtabilir....
çok özür dilerim uzun oldu ama anlatmak istedim fikrimin neden bu yönde olduğunu

Orta da yaşlı bakıma muhtaç bir insan varsa herşey bir kenara bırakılmalı...Sevdiğiniz için degil ama Allah rızası için bakılmalı ben böyle gördüm böyle düşünüyorum... Benim babananne anneme çok çektirdi... Yılda iki kez gelirdi kendi köyde yaşardı ,ortalığı karıştırıp giderdi... Gece odama gelip beni hırpalıyor mu demedi, babama sen gidince yemek vermiyor mu demedi,bunu gidip köyde akrabalara mı yaydı, kızkardeşlerini eve çagırıyor beni odadan çıkma diye kızıyor dedi, sürekli önüme soguk yemek koyuyor,beni evde bırakıp bırakıp çoçukları da alıp sabah çıkıyor akşam geliyor vs .. daha neler dedi... Her geldiğin de annemle babamın arası açılırdı dediklerine babam inanmasa da belki aklında kuşku kalırdı.... Babam askerdeyken annem köyde onlarla kalmış, abime hamileymiş bir Allahın zeytinini almamış kadına, yumurta saklarmış satacağım diye hamile kadından.... Bu aynı şeyleri yengeme de yapmış... Daha binlerce şey.... Gelgörki babanem elden ayakdan düştü ne kızı, ne büyük oğlu yanaştı... Bunları da çok severdi... Anneme o kadar aglatmasına ,o kadar iftira atmasına rağmen annem offf demeden baktı... Altından pislik alarak ,hergün banyo yaptırarak,ona özel yemekler yaparak,beslenmesiyle birebir ilgilenerek tıpkı bir bebek gibi baktı....O çok sevdiği toz kondurmadığı insanlar yaklaşmadı bile.... Ben böyle gördüm böyle biliyorum ortada muhtaç birisi varsa sırtımı dönemem dinende böyle ,vicdanımda böyle diyor... İster katılırsınız ister katılmazsınız benim fikrim bu.... Mutlaka size bir mükafatolarak döner diye düşünüyor.... Herşey bu dünya için olmamalı....

inan tüm samimiyetimle söylüyorum eksiği var fazlası yok.....
ben bunları abartmış olsam eşim arkamda durur mu?
o bana bak arkandan böyle konuşuluyo ayağını denk al sende ona göre muamele yap der her zaman..onların iyi niyetimi kullanmalarına müsade etmez...
çünkü benim onlara yaptıklarımı düşündüklerimi bilir....
Inan ben okurken boğuldum Allah size sabır versın şükür eşiniz yanınızda ya oda onların yanında olsaydı

Tam işkence olurdu o zaman

İnsanlar işte bırgun muhtac düşkün aciz olabılecegını düşünce yada karsınsındakının yerıne koysa kendını bunların hıc bırı olmaz ama gelde anlat

Back
X