kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

Bunu gerıye donup bakmak lazım nasıl evlendınız sizi istedılermı ısteme olsa bıle o aralarda böyle somurtuk davranıslarda bulunmusmuydu barı bunları anlatında evlenecek bayanlara ders olsun ozaman yanı ısteme olayında nısanlılıkta bır davranıs bıle gelecekte karsınıza ne cıkacak onu gösterıyor bazen yada anlattıgınız konunuz varsa evlılıgınızı ordan okuyalım

yok anacığım bizim konu dipsiz kuyu, STV ye kaç bölümlük dizi olur burada anlatılacak gibi değil

Allah kimseyi kimselere muhtaç etmesin ama
ben bakarım elimden geldiğince..

Evet, baktım
Bugün olsa bakmam
Enayiliğime yanarım.
Çünkü yarın bir gün ayrılıcak olsanız bu yaptıkların hatırlanmıyormuş.

yok anacığım bizim konu dipsiz kuyu, STV ye kaç bölümlük dizi olur burada anlatılacak gibi değil
birşey dıyemem yanı de genelde cektıren kısı cektırdıgınızn elıne bakıyor bu dunya oyle nen yaparsan gelıp senı buluyor yanı hastalanırsa sana ıhtıyazı olursa ne yaparsın bılmem ama herseyın bır mükafatı vardır ıyılık yaparsan bıryerden o ıyılıgın sana gerı dondugunu görursun ben bu dusuncedeyım dinen de sevabı var Allah ın rızasını alıyorsun yaparken ben bunlara ınanıyorum tabı baskalarını ınanclarına karısamam

Öncelikle annem aynı durumda olsa abimin eşinden böyle bir beklentim olmazdı. Çünkü hasta bir insanın temizliği ve bakımı ile ilgilenen kadındır çoğu zaman ve ben varken annemin kişisel ihtiyaçlarıyla ilgilenmek başkasına düşmez.

Kayınvalidem hasta olsa da annemden ayırmamaya çalışırdım. Kayınvalidemi severim. Ama kayınvalidesi yüzünden sıkıntı yaşayanların ruh halinden de anlamak lazım. Eminim başka çaresi olmasa konu sahibi de kayınvalidesini muhtaç bırakmaz. Ama asıl bakımı eşinin kızkardeşinden beklemesinde de bir gariplik göremedim. Kayınvalide enerjisini kızına harcıyorsa, yardımı da kızından beklemeli. Hukukta bile nimet-külfet denkliği vardır. Nimete kim sahipse külfete de o katlanır. Gelinini kızından ayırt etmeyen bir kayınvalide ise zaten gelin de annesi gibi ilgilenecektir.

Sizin yazdıklarınıza katılıyorum. Öncelikle Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin. İnsan eti ağırdır, bakana da, yatana da zor derler. Geçen gün burada bir konu okudum, bayan yazmış ki; k.validem evi iyi ki de eşimin üzerine yapmış, bir şey olsa birde görümcelerle uğraşacaktım. (konu sahibi bunu ne için yazdı bilmiyorum tam hatırlamıyorum, kötü niyetli yazmamıştır belki) Yani konu mal, mülk, para, miras olunca kızlar istenmiyor, yok sayılıyor; ama iş yardıma, hastalığa, bakıma gelince kızları var, kızları yapsın, kızlar o zaman akla geliyor. Herkes için geçerli değil tabiî ki bu durum, aklıma geldi o nedenle yazmak istedim, böyle durum yaşayanlar da var maalesef.

birşey dıyemem yanı de genelde cektıren kısı cektırdıgınızn elıne bakıyor bu dunya oyle nen yaparsan gelıp senı buluyor yanı hastalanırsa sana ıhtıyazı olursa ne yaparsın bılmem ama herseyın bır mükafatı vardır ıyılık yaparsan bıryerden o ıyılıgın sana gerı dondugunu görursun ben bu dusuncedeyım dinen de sevabı var Allah ın rızasını alıyorsun yaparken ben bunlara ınanıyorum tabı baskalarını ınanclarına karısamam

hayat bu kim bilir? Allah bir kolaylığını verir hiç düşündüğüm bir konu değil.

Sizin yazdıklarınıza katılıyorum. Öncelikle Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin. İnsan eti ağırdır, bakana da, yatana da zor derler. Geçen gün burada bir konu okudum, bayan yazmış ki; k.validem evi iyi ki de eşimin üzerine yapmış, bir şey olsa birde görümcelerle uğraşacaktım. (konu sahibi bunu ne için yazdı bilmiyorum tam hatırlamıyorum, kötü niyetli yazmamıştır belki) Yani konu mal, mülk, para, miras olunca kızlar istenmiyor, yok sayılıyor; ama iş yardıma, hastalığa, bakıma gelince kızları var, kızları yapsın, kızlar o zaman akla geliyor. Herkes için geçerli değil tabiî ki bu durum, aklıma geldi o nedenle yazmak istedim, böyle durum yaşayanlar da var maalesef.
Çok haklısınız ama şunu da duydum ınanın

Kayınpeder evı ıkı oğluna verecektı eşimde dedi ki kızlarında hakkı var onlar evlat değil mi

Kayınpeder razı oldu kızın bırı de dedı kı yanı görümcem

Ayyy ev fılan ıstemıyorum yarın bişey olursa mal mülk verdıler dıye sen bak der gelinler:KK57:

Kayınpeder evı ıkı oğluna verecektı eşimde dedi ki kızlarında hakkı var onlar evlat değil mi

Ayyy ev fılan ıstemıyorum yarın bişey olursa mal mülk verdıler dıye sen bak der gelinler:KK57:

Eşinizi tebrik ediyorum, olması gereken bir davranışta bulunmuş; ama bazı erkekler de eşinizin yaptığını yapmazdı belkide. Görümcenize yazacak kelime bulamıyorum. Arkadaşımızın da yazdığı gibi, Allah göstermesin anneme bir şey olsa abimden, eşinden önce ben bakmak isterim. Annemin benim yanımda daha rahat (temizliği, bakımı, her yönden) edeceğini düşünürüm. Allah’ım ailelerimizi başımızdan eksik etmesin.

benden başka kimse yoksa eğer maddi durumum uygunsa bakıcı tutarım,iyi değilsede el mecbur yardımcı olmaya çalışırım.Allahtan benim görümce var genelde o ilgileniyor hastalandığın da,eşimde kız evlat gibidir ztn.bana açıkçası zor geliyor ne yalan söyleyeyim belki de aramız sıcak olmadığındandır.ameliyat olduğunda ben kızından daha çok ilgilenmiştim çalışmama rağmen gerçekten bana ihtiyaç duyulduğunda üzerime düşeni yaparım tabi o ayrı.

her şeyini oğlunun üstüne yapmayı düşünen adama yakışır bir kız evlat.eee ne ekersen onu biçersin

Ben k.v ile gorusmuyorun
Suan sorsan bakmam

Ama gorusuyo olsaydim yani anlasabiliyo seviyo olsaydim bakardim
Kalbimi kirmasaydi kizim deseydi kizi gibi davransaydi merhamet etseydi bire bin gosterirdin sevgimi

Ama ben hic bi sekilde insanlik,sevgi,anlayis,iki cift guzel soz gormedim duymadim

Hak edene hak ettigi degeri vereceksin

Olsem yine gorusmem bitti.

kendi annem hastalansa nasıl koşa koşa gidip bakacaksam, eşimin anneside hastalanınca bakılacak. benim görüşüm budur...

Bakmak zorundasın diye bir şey yok zaten içinde merhamet olan insan bırak kayınvalidesini hasta komşusuna bile bakar

Back
X