kaynana hastalanınca neden gelin bakmak zorunda?siz bakarmısınız?

arkadaşlar ben durumu biraz
daha açayım ben yeni ayrı eve
çıktım kaynanamla birsene
oturdum ama bide bana sorun
hiç anlaşamadık ve bibirmize
karşı eksilerin altında elektiiğimiz
kesinlikle anlaşamıyoruz
konuşacak lafımız bile yok
biz olaylı bir şekikde ayrı eve çık
tıktan bikaç aysonra kaynanam
hastalandı ayagı ve beli tutmaz oldu şimdi iyi şükür ama o dönemde sanki biraz benim bakmamı istedi akrabalaru .kızının yanında kaldı kocasıyla ve
kızının çocuna bakıo normalde
bazen kız kardeşi baktı bazen kızı
çogunlukla..ben zaten ablaşamıyorum yeni ayrı eve çıkmışım yeni ohh demişim ben bakarım bşze gel falan demedim bakmak istemiyırum çünkü hep dua ettim iuileşsin kimseye muhtaç olmasın diye neyse iyileşti ama benim baya kafama takıldı bu konu ya allah korusun kötü hastalıga yakalansa allahım korusun ama ozaman nolucak ? Geçenki hastalunfa hetkeze benim yanımda kız karfeşim baktı bana falan dedi kız kardeşide bana iyi laf soktu ben görevimi yaptım birazda başkaları yapsın falan die...ben napıcam akıl verin bana..lütfen tepki göstermeuin herkezi enpatiyr davet ediyorum
Bekarken hep derdim ki evlenince kayinvalidem le çok ii anlasicam herkese örnek olalım sonra kayinvalidem beni hiç sevmedi ayırım yaptı doğum yaptım Sezeryanla yanıma geldi yemek yapmadı ağrım vardı hoc umursama di laf soktu bebeğime bu benim kızım bana bakacak falan benim psikolijimi bozdu şimdi o hasta olsa yardıma muhtaç olsa asla bakmak istemem o yüzden seni çok ii anlıyorum

ben kaynanam yuzunden bosaniyorum su an bana deseler ki geberiyo bakarmisin gebersin bi kasik su vermem cunku yuvami yikti benim yilan kari bana karsi iyi olsaydi kuyumu kazmasaydi tabiki bakardim demem o ki kaynanadan kaynanaya fark var
Gelde bak bu kadına .
Benim annem bir gün olsun geli
Once saygiyi ogrenin.size dogru gelmemesi ,size boyle konusma hakki vermez.
Ayricaa islam dinin de komsuya gidince kocandan izin alican diye bir sey yok.bu senin gibilerin zihniyeti.islami bilmeyenlerin.din olmazsa vicdan olmaz.ben bu gelin k.v.iliskisinde dini boyutunu ele aldim ki,yani bir gelinin buna mecbur olmadigini dinde soyledigini belirttim.
Ayrica din yataktan kalktigin an sana nasil yasayacagini soyler.ilk isin komsuna gulumse der.saygilar.
Hiçbir şeye mecbur değilmişiz .ben sevdim bu işi .. :) .)

Benim babannem de oğullarında belli sürelerde kaldı. Doğal olarak gelinleri baktı. Kızına gitmiyordu çünkü; damadın laf, söz etmesinden çekiniyordu. Ayrıca damadın yanında rahat yatıp kalkamayacağı için çekiniyordu. Babamlarda damat kalkıp oğulları varken bakamadılar bana yolladılar demesin diye halama yollamadılar bile. Bizim ailede kayınvalideleri böyle durumlarda çoğunlukla hep oğulları evine alıp gelinler bakmıştır. Kayınvalide mi de seve seve bakarım. Hastalık bu. Kötü olması yada anlaşamıyor olmamız birşey değiştirmez. Allah için bakıcam sonuçta. Bu gibi şeyleri çok düşünmemek lazım. Yarın bizimde ne olacağımız belli değil. Allah bakıma muhtaç etmesin kimseyi.

offfffff icim bunaldi kizlar
yorumlarda cogunluk bakarim
demis ama bilniyorum
bunu diyebiliyosaniz helal
olsun.bakmaktan kastim
evinize yerlesecek ve kaynanay
la beraber yasanacak ve omuru
nunuzun geri kalanini ona
bakmakla gecireceksiniz ama
biz genciz bizimde cocugumuz
var bunlari biraz geri plana
atacaksiniz izaman..hayir ya yok
ben sidetle bu hayati istemiyo
rum zaten ayri eve zor cikmisim
yeniden o kadinla yasamak ustelik sorumluluk daha cok artmus sekukde...boyle bur durum olursa butun
sulalenin diline duserim
bakamam dersem esimlede cok
sirun yasariz offf cok kotuyum

demis ama bilniyorum
olsun.bakmaktan kastim
yeniden o kadinla yasamak ustelik sorumluluk daha cok artmus sekukde...boyle bur durum olursa butun
sulalenin diline duserim

Simdi bunu niye dusunuyorsunki ? Kayinvaliden su an saglikli, ne olacagini da kimse bilemez.
Tutturmussun kayinvalidem hasta olursa napicaz diye, Ya sen hasta olsan, yatalak olsan ? belki kayinvalidenin eline dusuceksin, nerden biliyorsun ?

Bu dunyada hicbirseyin garantisi yok. O zaman bunalmissin, bakmamissin, olmus bitmis artik. Ama sonucta sirf Allah rizasi icin mumkunse kayinvalide de kayinpederde bakilmali diye dusunuyorum. istisnalaer olsa da genelde, hickimse ayila bayila sevmiyor birbirini, ne kayinvalideler gelinlerini, ne de gelinler kayinvalidelerini. Ama sonucta esinizin anasi, babasi. Ayni sey senin annen baban icin de gecerli.

Görümcem yoksa bakardım ki yok ve bakıcam ayrıva kaynım yurtdışında yaşıyo ileride kayınbabam vefat ederse bakarım neden bakmayayım eşimin annesi ve eşimi büyütmüş o yaşa getirmil evlenince banane deyip sırtını mı dönsü eşiniz huzurevinde yabancıların eline mi baktırsım görümce varsa dönüşümşü bakılır ama erkek evlat evi başka damat elinr bakmak daha zor sizin anneniz yaşlanıp hasta olunca bakmayacakmısınız eşiniz istemese ben aynı evde yaşamak istemem dese onu da geçin siz de yaşlanacaksınız huzurevlerinde elalemün eline bakmak zoruna gitmez mi iki kap yemek koymak mı zor yani ayrıca şimdiden bu telaş niye şu an gençsiniz o zamana kadar yaşınız ilerler sanki hemen başınıza kaldı kadın hayret Allah bu zamanda kimseyi kimsenin eline bırakmasın

demis ama bilniyorum
olsun.bakmaktan kastim
sulalenin diline duserim
bakıcı tutun öyle bir durumda kalırsanız. çünkü belli ki gönlünüz yok. gönülsüz, zorla yapılacak bir şey değil bu, size de kadına da eziyet olur.

demis ama bilniyorum
olsun.bakmaktan kastim
sulalenin diline duserim

Amma abarttın ya. Yaşlı kadın bakıma muhtaç olacak, elden ayaktan düşecek bakmayacaksın öyle mi? İnsan en kötü bir yardımcı tutar ne bileyim, Allah korusun olur da ele muhtaç duruma düşerse, diğer kardeşlerle oturur bir yol yordam düşünür. Zaten bu kadar kalıcı bir hastalığı olursa kızı da destek olur, dönüşümlü bakarsınız. Sokağa mı atacaksın kadını? Bir de resmen belayı çağırıyorsun böyle üzerine, sağlam kadın hasta olacak sen böyle gidersen, haberin ola.

Benim kayınbabam 70, kayınvalidem 67 yaşında.
Bazen aklıma geliyor; yaşlı insanlar birinden birine bir şey olsa ne olur diye.
Bakarım elbette.

Herkesin hayalleri, planları var.
Herkes ister kocasıyla çocuklarıyla başbaşa sakin bir hayatı olsun. Sırtına fazladan yük binmesin. Ama bu durum farklı yani anne-baba...Zannetmiyorum ömür boyu bakılsa da hakkı ödenebilsin. Birazcık faydamız olsa, haklarını helal etseler yeter.

sevdiğim adamın annesi tabi bakarım başımın üzerinde yeri var kötüde olsa

Zorunda değil. Kayınvalidenin kızları var, onlar bakmıyor. İhale gelinin üstüne kalıyor, yanlış. Bu durumda gelin bakmak isterse bakar, bakmak istemezse de kimseyi suçlayamazsınız. Kadının daha kendi öz kızı veya kızları bile sırt çeviriyor. Gelini yaftalamak kimsenin haddine düşmez.

Bu nedenle bence kadının kızı varsa o bakmalı, kızlar daha iyi bakar, gelin pek içten bakmayabilir. Tabi şu da var herkesin kızı yok, yada kızın eşi sorun çıkarırsa, bakamayabilir kız.... Bakacak kimse yoksa mecbur oğlu ve gelini bakacak.
kızı var canım kızı olmaan yaşamaz inanaılmaz düşkün kızına hasta olur kızı hastaneye götürür herşeyiyle o ilgilenir birbirlerinede yakınlar damat da sevio onları kızı doğum yaptığında daha önce kaynanam ve kayınpeder 6ay falan onların evinde durdular bilmiyorum allah korusun kötü hastalık gelirse bana gelmek istemez inşallah çünkü ben bakamam:( ama vicdan yapıyorum şimdiden böyle bişey olursa naparım diye düşünmeye başladım....kendi anama babama bakmak isterim ona ona bakmak içimden elmiyor bu durumda eşimede üzülürüm

Cok fazla dramatize edilmis konu. Konu sahibesi de kaynanasi sokaklara dusse, ac susuz kalsa banane diyecek degil heralde. Ben olsam zaten kizimi isterim. Nasil ki dogum vs muhtac oldulugumuz anlarda anneyi, k.valideye tercih ediyorsak, onlarda da durum boyle olmali normalde. Kimse oyle laftaki gb canin kanin gb olamaz. Velevki kizi yoktur yada var ama yoktur o zaman başustune. Ama ne olursa olsun gelin bakmali diye bir durum soz konusu olamaz. Yani sartlar onu gerektiriyosa bakilir ama baska ihtimaller olmasina ragmen illede gelin bakicak dye bisey olmaz. Bir de nye sadece biri bakiyor onu da anlamadim.

allahıma herzaman duam kimseye muhtaç etmesin beni
kimseyi şuan düşündüğüm sıkıntıya sokmayayım kimsenin hayatını hasta bakıcılığıolarak geçirmesine sebep olmayayım bakıcı tutup baktırırım
Ya paran yoksa?arkadasim az vicdan be..yazik ne tas kalplisin..allah muhtac etmesin ama oyle bir muhtac olursun ki sen bile sasitirsin büyük konusma...

İlerde sizin de kızınız olmaz ve gelinlerin bakımına muhtaç kalırsanız hatırlarsınız bunu.
Ya da anneniz hastalansa siz bakacak durumda olmasanız, atıyorum şehir dışında yurt dışında yaşasanız ya da siz de hasta olsanız, kim bakacak annenize???
Bazen hayatta öyle işler geliyor ki insanın başına.. Onun için kendini karşı tarafın yerine koyup vicdanen bakmak lazım olaya bence.
Kızı varsa önce ona düşer, onunla daha rahat eder zaten. Ama yoksa ya da bakacak durumda değilse, belki de ilgilenmiyorsa ne biliyim alır bakarım. Onun vicdansızlığından banane. Allaha hesap verecek olan o, sevap kazanacak olan benim.

ben bunu anlamıyorum kaynana hasta olunca hemen oğlum bakar
bana deyip o eve sığınmak ister
tamam ogludur bakmak zorunda
ama bakan oglu degilki gelin..oğlu
sabah işe gidip akşam gelecek
evde gelin bütün gün kaynanayla
ilgilenecek yani bakmak zorunda
bırakılmak değilmidir bu?
Gelin ben bakamam derse
sülalenin yüzkarası olur kocası
ayrılıgın eşine gelir buna boyun
eğen gelin bundan sonraki hayatını hasta bakıcı olarak mı geçirecek?
Ben de gelinin bakmak zorunda olmadığını düşünüyorum.
Bunların sıkıntılarını görmüş biri olarak, kaynanalara karşı da önyargılıyım.
Babaannem şu an hasta ama kötülüğünden de geri kalmıyor.
Babam, cebren baktırmak için anneme sataşıyor ama karşısında biz duruyoruz.
Annemin bakmamak için çok haklı sebepleri var, hasta kadın dersiniz ama hala, oğlum ev tut da birlikte yaşayalım diyor.
Yani çirkef bir gelin olsa, saçını başını yolardı bu kadının.
Anneannem de yapmaya kalktı, gelini saç, baş girişti.

Yine de Allah kimseyi, kimseye muhtaç etmesin.
Annem, kaynanasından çekmiş biri olarak bile, gelinine kaynanalık yapıyor ki, ben kaynanaların iyisi olduğundan emin değilim.

Son düzenleme:
gelin ve damat kv ve kp bakmak zorunda değildir ama vicdanen bakabilir o ayrı.amma lakin kız evlat ve erkek bakmak mecburiyetindedir.erkek evlat anne babaya faydalı olacağı durumlar eşi bakmadığı takdirde şunlar olabilir gücü yettiğince maddi destek çıkabilir,anne babasını doktora getirebilir,bankaydı.faturasıydı vs bunlala ilgilenebilir.. kişisel bakımıda gelin yapma mecburiyetinde olmadığı için kız evlat üstelenir.çamaşır,yemek,düzenli ilaç saati,ev temizliği bunlarıda kız evlat karşılarsa.ne gelinin hizmetine nede damatının maddi desteğine gerek kalır.

Bakmak zorunda degil.. bakip bakmamak kendi tercihi. Cocugu bakmak zorunda kiz yada erkek. Ama hayatta her seyi zorunda oldugumuz icin mi yapiyoruz yada beklentilerimiz zorunluluk uzerine mi? Mesela esim bana istedigim marka marka kiyafetleri almak zorunda degil beni kuafore her daim gondermek zorunda degil beni canim istediginde disari cikarmak zorunda degil benim ailemden biri rahatsiz oldugunda kosup ilgilenmek zorunda degil vs vss bir suru sey yazilabilirr. Ama o zorunda olmadigi seyleri beni mutlu etmek icin elinden geldigince yapiyosa bende onu mutlu etmek zor durumda birakmamak ve hayatini kolaylastirmak icin ELIMDEN GELDIGINCE yaparim. Herkesin tercihi. Hi tabi esim pisligin teki olsaydi bana kotu davrqnsaydi vs o zaman bende yapmazdim bence tamamiyle esimizin tavriyla alakali

Back
X