Kaynana herseferinde beni çıldırtmayı beceriyor :(

Vicik Vicik aile ilişkileri sonra neden kV bana böyle diyor. Hem ailenizin içine içine sokuyorsunuz hem de alınıp söyleniyorunuz. Hem gergin hem alingan gelin modeli aman çok zor.

Düğün konussunu genelleme olarak yazdım..
bizim sünnetlerde takı takılıyor en son sünnette yeğenimindi eşim ve iki kaynım geldi 1 kaynım daha var o gelmedi kv düğünlere ve sünnette takılan paraya laf etti benim üç oğlumda senin yeğenine takı taktı demeye getirdi..
Geldiyse takacak tabi.dedigine bak.

Uzak akraba gibi gorunsenizde yakinsiniz arkadasim mecburen icli dişlı olmak zorundasınız.sende kaynana ders ver onlara gittiginde kapinin önun deki onun ayakkabini al anne ayakkabin mi calindi hemde senin ki de valla buralarida demek ki ayni bizim semt gibi hirsiz oldu artik de valla ben olsam yaparim! düşenin halinden düşen anlar. Ya da kiz kardesinin ayakkabisi calindiginda demis ya bizim semte yok öyle bisey falan dediginde aman anne dikkat et senin kide calinmasin buraya gidip gelirken de sinsi sinsi gül

Bencede biraz gerginsin şaka yolllu cevap ver baktin iyi ce kavgamodunda yinede eşinden habersiz polemiģe girme. Kaynanan tipik kaynanan oglunun huzurunu bozacak tipte gibi gelmedi bana.

kadin ne konussun ordan burdan derken olur işte böyle konular.Kv de de sıkıntı göremedimSiz galiba onun söylediği herşeye sartlanmis gibi açık arıyorsun nuz.Sizene ki abinizin sünneti sizin sadece bi halalik hakkınız var kv de gelmiş esin de gitmiş sanane kayinindan sorun arama yokken

Doğru söylüyorsunuz kaç gündür okadar çok saçma konulara girdiki neye kızacağımı şaşırdım en iyisi takmamak ama inanın benim gibi pozitif birini bile çileden çıkarıyor:KK43:
oluyor boyle seyler..ben de ufak seylere takiliyordum simdi sinir olup o anda birakmayi az da olsa ogrendim.ama yine de benim karakterime uyan bir aile degil .kotu insanlar degil.ama uyusmuyoruz.zorunda da degiliz.yakin oturuldugu icin 3 gun gormesen 4.gun seni rahatsiz ederleer..bizim sorunumuz yakinlik sendromu
Tedavisi yok

Bence anlattıklarınızda çıldıracak bir şey yok. Herkesin kişiliği farklı, biraz da hı deyip geçmek lazım. Bu arada kamu spotu gibi olacak ama kapı önüne ayakkabı koymak bence pek şık bir hareket değil. Keşke kimse koymasa.

Sanki oturup düşünmüşsün gibi..
Herkesin kayınvalidesiyle bi konusu var,ben de ne açsam ne açsam diye...
Ömür geçmez böyle herşeyin altında bi iş ararsan..

Semti bu kadar sahiplenmenize gerek yok seste olur gurultude bunun savunmasini yapmak manasiz olur.

Biz oek anlayamadigimiz icin kv art niyetli bulmadik. Ya da art niyet bulamadik diye anlayamadik neye sinirlendiginizi. Herseyden birsey cikartmayin bosverin.

Çoğunluk konuyu abartılı bulmuş sanırım ben kv yi çok takıyormuşum önce bunu düzeltmem gerekiyor bide regl olmadım ondanda herşeyetepki gösteriyorum...

Devenin yanındaki pire olayı 2 sene önce yaşandığı için anlatmak istemedim ama ufak bi ayrıntı vereyim...

Bizim 5 sene sonra tüp bebek yoluyla bebeğimiz oldu kv hamile iken pek gidip gelemedi daha doğrusu eşim bırakmadı hamileliğe zarar gelmesin diye..
Ocakta doğum yaptım çok soğuktu kv de eltinin çocuklarının yanında kaldı eltimde refakatçimdi..
Doğum yaptım bir kaç kere eltime kv deyi ara gelsin niye gelmiyor dedim eltim boşver o benim çocuklarıma baksın dedi..
Neyse kv geldi elinde bir çeyrek bende o içeri girince sevindim girer girmez geçmiş olsun demeden, hak vardıki gelmeseydim sen niye kocanı gönderip beni aldırmıyorsun dedi..
Benim suratım düştü çeyreğini göstere göstere taktı sonra her yer buzdu gelemiyordum niye herkes burda niye ben burda değilim kocan niye beni almaya gelmiyor demeye başladı beni öpmek için yanaştı öpme beni zaten girer girmez lafını söyledin dedim..
Kv hastaneden giderken eve geçeceksin bu iki gün ben gelemiyorum iyi tamam dedim zaten büyük eltim gelecek diye keyfine bak dedim..

Eve çıktım eşim aradı gidip kv ile oturan eltimi çocukları annesini alıp bize getireceğini söyledi ben bırakmadım anneni getir ama çocukları getirme daha yeni çıktım hastaneden dedim (bahsetyiğim elti benim oğlum oldu diye çok kıskanıyordu kendisinin iki kızı var kız erkek ayrımı yapıtor benim refakatçim oydu bir gecede beni ve bebeğimi mahvetti lavaboya giderdi elini yıkamadan bebeğe dokunurdu bebeği süte uyandırmak için ayağına çimdikler atıyordu hatta morarmıştı:( onun için gelmesini istemedim) annesini almaya gitti meğer kv gelmek istemiyormuş senin karın bana gelme demiş eşim onu zorla getirmiş.. Eltim 2 gün hastanede ne olup bitmişse yalan yanlış kv deye anlatmış..
Geldi yine başladı niye herkes burda niye ben gelemiyorum herkes dediği annem ablam ablam gitti sonra şuan tam hatırlamıyorum ama yine bir saat bıdı bıdı söylendi.
Ertesi gün annem gitti bebeğimi yıkadım vaaay efendim sen nasıl olurda bebeğini benden habersiz yıkarsın bebeğimi yıkadım uyuttum onunla tartıştım hayırdır derdin ne senin, geldiğinden beri kavgaya meyillisin başladı yok sen bırakmamışsın ben hastaneye geleyim, sen bırakmamışsın eevine geleyim senin ailenin hepsi burda ben burda yokum..
Benim ailemden bahsetme ayıp ayıp ailem bana geçmiş olsuna geldi diye kendini yiyip duruyorsun..
İnanın kızkar bir haftam böyle kavga etmekle geçti sütüm azaldı bebeğime mama vermek zorunda kaldım:(
Ameliyatlı ameliyatlı kalkıp ona yemek hazırlıyordum akşam pilav yerdi sabah eşimin yanında şekerim çıktı diye söylenirdi eşimde bulgur yokmuydu yapsaydınız dedi ben bu halimle yemek yapıyorum sütüm olsun diye pilav yaptım dedim eşim sustu.. Kaynım arar yemek yokmu diye sorardı ona benden kaynıma yemek yapmamı beklerdi yapamam diyince yine kavga..
Bu süre zarfında annem gidip geliyordu annemlede kavga etmeye başladı açık açık siz gelip burda yiyip içiyprsunuz diyordu...
Kavga ederdik o yengen gelip seni şişirdi deyip duruyordu..
Neyse eve gidecekti ben yine boşver onunla konuşayım bu seferde boşvereyim dedim..
bu yolda eşime ne söylediyse artık ertesi gün eşimle kavga ettik sen anneme kötü davrandın annem buraya geldi kaçtı senden derken annem girdi içeri eşimle annemde çok şiddetli tartıştılar..

İşte kızlar ben bu kadından bunları gördüğüm için onu affedemiyorum:(

Hayırlı geceler kızlar..
Yine bir kaynana konusu diyeceksiniz ama gerçekten hem akıla hemde dertleşmeye ihtiyacım var...
Cuma günü kv bize geldi ( her geldiğinde 1 hafta kalır sağolsun) inanın hiç rahatsız olmam ondan, saatlerce konuşuruz, bazen işimi bile ihmal ederim ama her seferinde iğneli lafları ile beni kendinden soğutuyor:KK43:
Geçenn gün konuşuyorduk nasıl olduysa konu düğünlere geldi..
Konu konuyu açtı benim oğullarım düğünlere, sünnetlere gidiyorlar dedi, bende onlarda sizin düğününüze geliyorlardır dedim kaldı ki geliyorlar, direk bizim düğünlerimiz olmuyor en son senin düğünün oldu dedi.. Geçenlerdede benim yeğenimin sünnet mevlüdü vardı benim babamla kv dem amca çocukları yani bir sünnet olsun, düğün olsun, hastalık olsun karşılıklı gidip geliyoruz birbirimize...
Yeğenimin sünnetinede kv de ile oturan kaynım gelmemişti bende üstüme alındım bu lafı x abi yeğenimin sünnetine gelmedi dedim normalde gelmiş veya gelmemiş takmam, direk 3 kardeşi gelmişti o yeter dedi, bende herkes kendisi için geliyor 3 kardeşi geldi doğru ama benim ailemde onların burnu kanasa, düğünleri olsa, mevlütleri olsa hepsine ayrı ayrı gidiyorlar dedim konu kapandı..
Ama lafları içime oturdu konuşurken bastıra bastıra oğullarım sünnetlere gidiyorlar dedi. en son sünnet mevlüdüde yeğenimindi gelip gelmemesi çok önemli değil ama kv resmen 3 abisi gelmiş daha ne istiyorsun yeterde artar gibi konuştu:KK43: ha bide sünnettten sonra yeğenimin ayağı kırıldı ameliyat oldu ayağına vidalar taktılar hala yürüyemiyor ne geçmiş olsuna gitmiş nede aramış... Adım gibi biliyorum onun oğlunun sünneti olsa abim yine gider..

Bu akşamda annem ve kız kardeşim çaya geldiler..

Kız kardeşimin ayakkabısı kapıdan çalındı, normalde benim ayakkabılarım kapıda ama alan olmuyor neyse yine başladı bizim orda hiç böyle şeyler olmuyor bütün ayakkabılarımız kapıda kimse çalmıyor dedi(kv ile ayrı semtlerde oturuyoruz bizim onun yakınında ev tutmamamızı hazmedemiyor) elektiriğimiz kesilse bizim elektirikler hiç kesilmiyor, suyumuz kesilse bizim sularımız hiç kesilmiyor, dışardan çocuk sesi gelse bizim orası sessiz bizim semtimiz temiz der. en sonunda dayanamadım eeee dedim tamam anladım sizin semtiniz temiz bizimki kötü, her türlü pislik bizim semtimizde var bitmiyormu artık dedim ne zaman birşey olsa bizim semtimiz şöyle bizim semtimiz böyle diyorsun dedim susup suratını astı..

Şimdi kızlar benim tavrım doğrumu? her seferinde ne yaparsa sesimi çıkarmayacağım diyorum ama olmuyor bu yazdıklarım gibi birsürü konu var ama yaz yaz bitmez sizce ne yapmalıyım kv denin bu söyledikleri karşısında?

bende eşimin memleketindeyim bana göre benim memleketimin tırnağı olamaz getirdin beni bu pis yere der der dururum herkese kendi çöplüğü güzel iste napacaksın idare et

Benimkide benzetmeler yapmayi çok sever hatta konu açmıştım burada. biz yurtdışında yasiyoruz o kadar bazen komik seyler söyluyorki acaba kendince kompleks mi yapiyor diyorum(kücükken memlekete gidince hangi insanlar benimle normal iletisime geciyor hangisi kendince gereksiz eziklik piskolojisine girip hava atiyor ayirt edebiliyorduk)
Maalesef huyu buysa değişmez ama yavaş yavaş aza indirebilir benimki gibi. artık duymazdan geliyorum veya ilgili dinliyormus gibi yapip yorum yapmayip hemen baska ise yöneliyorum oda elbet sıkılir bundan.
Ben bu yaşima kadar annemin beni övdugunu ne kendim gordum nede baskasindan duydum.
Simdi bile öyle, tezcanli olmama ragmen cocugumla olan ilgim baskalarinin dikkatini cekmis olacak ki cok takdir ettiler ama annem kizim iyi yapiyosun aynen devam filan demez
Bazisi ise bu kvler gibi öve öve bitiremezler

Back
X