Kaynana ile alt üst oturma

Luluuu1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
130
65
13
merhaba arkadaslar ben kaynanam ve eltimle alt üst oturuyorum, eltimle cok sükür iyi anlasiyoruz kaynanamda idare eder yani aslinda aramiz iyi ama söyle söylim ben bastan burda oturmak istemiyordum ama kaynanam bizi ikna etmeye calisti size karismicam etmicem herkesin evi ayri falan filan diyerekten.
Neyse ama yinede her eve girip ciktigimizda görünüp duyuluyo kim geldi gitti ben bunlari hep kaynanama söyledim zaten bastan neyi sevip sevmedigimi biliyo ama iste bazen cok fazla takiyorum kafama ister istemez gicik oluyorum ne görmek ne sesini duymak istiyorum, ara sira bi kahvalti hazirlar normalde her pazar ama tabiki her pazar onumu cekmek zorundayiz diye gitmiyoruz her cagirdiginda ya yedik diyoruz yada kendim hazirlamis oluyorum zaten.
Zaten buraya girerken dedik sadece bi kac senelegine burda kalicaz diye cünkü esimle ev almak istiyoruz insallah oda olur en yakin zamanda suan daha ayaklarimiz üstüne kalkmaya calisiyoruz herseyi kendimiz yaptigimiz icin hem dügün hem evi yeniden tamir ettik ilerde burdan cikarken daha iyi fiyata kiraya verebilelim diye.

Yani diyecegim o ki benimle ayni durumda olanlar var mi? Kaynanasiyla istemedigi halde alt üst oturanlar?

Anlattıklarınıza bakınca sadece kendi kendinizi gaza getirmişsiniz, neden altlı üstlü oturuyoruz diye kin yapmışsınız gibi anlaşılıyor. Kayınvalide çok karışmıyor, eşiniz de zaten sizin kafada gibi... Ya eksik anlattınız ya da gerçekten sorun yok. hangisi acaba?

Çokta zararı yokmuş gibi size. Biraz büyütüyor gibisiniz. Yani eşinizle ilişkinize müdahale yok, tartışmaya kavgaya sebep olmuyor ve size karışmıyor gibi . Çağırdığında gidin sonuçta eşinizin annesi , yakınlık kurmayı deneyin. Mıç mıç olun demiyorum yanlış anlamayın . Gideni geleni gittiğiniz yeri sorduğunda geçiştirin çok büyük sorunlar değil bunlar ...

Bende altli ustluyum yeme icme ayri 6 ay kişin alt katimdalar 6 ayda köyündeler ama bana zarari yok gunde bir saat ugrar hal hatir sorarim. Aldigma ettigime gelene gidene karismaz.Misafirim varkende nezaketen davet ederim 5 dk hosgeldniz der iner gencler rahatsz olmasin diye, ama sizin kv gormeye bile tahammulunuz yok basta önyargili tasinmissiniz hakkinzda hayirlisi olsun

Asla annemlede kaynanamlada altli üstlüyü birak ayni mahallede bile oturmam büyük konusmayimda.hayatima karisilmasindan hic hoslanmam fazla gelinip gidilmesindende.o yüzden ikisiylede alakasi olmayan bi semtte oturuyorum.sizde biraz bile bile lades demis gibisiniz.
Evim kaynanama 17 km annemede 11 km cok şükür.. simdi tasiniyorum ama yine uzak olcak oooh canima değsin

Bende normalde öyle birisiyim yani hep öyle söylerdim ne kendi annemlerle ne kaynanamlarla alt üst oturmak istemem diye, ama cok büyük konustum heralde basima geldi, yani bu karar yine bana ve esime kalmisti ve kaynanamda öyle söyleyince hani karismicam size hic diye bende inandim ve düsündüm bari sevap olur sadece gecici süreligine tasinalim ozaman dedim. Ilk basta kaynanamla cok iyidim ama kina ve dügün zamani illa bi gerginlikler olurya o yüzden kin veya ön yargili davraniyo olabilirimde.
Mesela benim annemler gelse illa ugrarlar yani tamam hic selam vermeseleree olmaz ama bende böyle seyleri sevmiyorum sonucta onlar her geldigindede annemler gelmiyorya, kendi anneme babamada özel olsun istiyorum. Kim geldi gitti hep haberleri oluyor.

Kusura bakmayin lütfen belki daha biraz cahil olabilirim bu konusa daha 5 ay oldu evleneli, daha evliligime seviniyim derken böyle seyleri takar oldum.
Malesefde suan tanisamayiz daireyi kendimize göre istedigimiz gibi yeni tamir ettik o yüzden borc yaptik mecbur 1-2 sene dayanmam gerek

Burda evli tecrübeli ablalarim vardir bana akil verirsiniz diye üye oldum sadece yoksa bende böyle kin tutmak istemiyorum kötüde olmak istemiyorum kimseyle

Canım ben en baştan altlı üstü oturmak istemedim ayrı oturuyorum şuan. Tabiki eşimin ailesi bunu sorun yaptı bana mesafeliler ama iyi ki de ayrı oturmuşum evime her girip çıkanı,benim evden çıkıp nereye gittiğimi,kavgalarımızı fln yani her yaptığımı bilmelerini istemediğim için ayrı istedim. Tabi bu birazda karakter meselesi ben özgürlüğüme düşkünüm kendimi iyi tanıdığım için böyle olsun istedim. Sende ayrı eve çıkana kadar biraz sabret iyi geçinmeye bak.

Evliliğiniz hayırlı uğurlu olsun, huzurlu geçimler ve mutluluklar diliyorum, gençlerin ne kendi aileleriyle ne de eş aileleriyle altlı üstlü oturmasını tasvip etmiyorum, her iki aileden ayrı bir yerde oturulmasının hem evliliğin hem aile ilişkilerinin daha sağlıklı yürümesine yardımcı olduğunu düşünüyorum, madem şu an da bir takım mecburiyetlerden oturuyorsunuz, kayınvalideniz de anladığım kadarıyla karışan görüşen biri değil o zaman boş yere kendinizi doldurup kayınvalidenize önyargılı yaklaşmayın, evlilik arefesinde düğün stresiyle bazı olumsuzluklar yaşanır, bu olumsuzluklar evlilik sonrası devam etmiyorsa kafaya takıp büyütmeye gerek yok, ev almayı düşünüyormuşsunuz ne güzel, inşallah kendi evinizin sahibi olmak nasip olsun ama öte yandan kayınvalide kayınpederinize ait ve şu an oturduğunuz evi ileri de kiraya vermeyi ve kira gelirini almayı planlıyorsunuz, bunu yapmanıza müsade etmeleri bile iyi niyetlerini gösterir zira açık söyleyeyim oğlum yok ama kızım var, kızım damadım istemeyerek de olsa evimde otursa ama memnuniyetsizliklerini sezsem, kirada yaşamasınlar diye çabalarımın karşılığı surat asmak olsa, ev aldıklarında bana ait olan evin kirasını rüyalarında görürler, size karışmıyorlarsa arada kahvaltıya çağırıyor, aileniz gelince sırf ayıp olmasın dünürlere düşüncesiyle uğruyorlarsa idare edebilirsiniz, emin olun gelinine 5 dakika soluklanma hakkı tanımayan, herşeyine karışan kayınvalideleri görseniz kafanıza taktığınız ufak tefek şeylerin büyük bir sıkıntı olmadığını fark edersiniz.

Bende normalde öyle birisiyim yani hep öyle söylerdim ne kendi annemlerle ne kaynanamlarla alt üst oturmak istemem diye, ama cok büyük konustum heralde basima geldi, yani bu karar yine bana ve esime kalmisti ve kaynanamda öyle söyleyince hani karismicam size hic diye bende inandim ve düsündüm bari sevap olur sadece gecici süreligine tasinalim ozaman dedim. Ilk basta kaynanamla cok iyidim ama kina ve dügün zamani illa bi gerginlikler olurya o yüzden kin veya ön yargili davraniyo olabilirimde.
Mesela benim annemler gelse illa ugrarlar yani tamam hic selam vermeseleree olmaz ama bende böyle seyleri sevmiyorum sonucta onlar her geldigindede annemler gelmiyorya, kendi anneme babamada özel olsun istiyorum. Kim geldi gitti hep haberleri oluyor.

Kusura bakmayin lütfen belki daha biraz cahil olabilirim bu konusa daha 5 ay oldu evleneli, daha evliligime seviniyim derken böyle seyleri takar oldum.
Malesefde suan tanisamayiz daireyi kendimize göre istedigimiz gibi yeni tamir ettik o yüzden borc yaptik mecbur 1-2 sene dayanmam gerek
Kayınvalideniz de bir problem gözükmüyor.

Biraz empati yapmayı dene ilerde sende kaynana olacaksın kaynanan karismiyormus zaten haftada bir kahvaltıyı çok mu görüyorsun yani senin kocan onun evladı göz nuru bence idare edilebilir gibi sanki

Haklisiniz demiyorum ;çünkü bu olaya birde iyi tarafından bakmayı deneyin.Cocugunuz var mı bilmiyorum ama varsa yada olacaksa bence en büyük nimet insanın yakınında acil bir işi çıktığında güvendiğini birine çocuğunu birakabilmesidir.Ben 8 senedir kv ile alt üst oturuyorum arada tabiki kavgalarımız da oluyor.Kadin size iyilik ediyor hazır kurulmuş sofraya çağırıyor ne var bunda sorun bu mu yani..Bazı insanlara da iyilik yaramıyor.

Back
X