kaynana itiraflarım !

kendini ookadar beğenirki." ben zamanında çok güzel gösterişliydim babam beni 4 .sınıfta okuldan aldı. okula bekar öğretmen gelmş de o yüzden."der.eli çabuktur. özellikle bağ bahçe işlerinde elinden herşey gelir ama işte kendini övmesi beni deli eder. mesela "şu işi yaparken komşu..... hanım geldi . o gttkten sonra bana bi şeyler oldu. kesin nazar etti benii "" der. haydaaaa.bu durumu okadar çok yaşadımki artık ben de nazar olduğuna inanmaya başladım nerdeyse. kadının işi gücü yok seni nazar mı edecek. yada senden başka kimse nazara gelmiyormu yahu?

kayınvalidem,başına gelmiş yada şahit olduğu büyük olasılıkla kötü bii olayı -ki genellkle bu birisi hakkındadır tekrar tekrar anlatır. "anne bunu daha önce anlatmıştın "derim ama yine devam eder. yıllar önce birisine gitmş de kadın iyi misafir etmemiş . bu hikayeyi kaç kez dnledim ben.hele eltimn ilk ehliyet aldığında k.pederin arabasını çarpması
( ki evin bahçe duvarına ,yani trafik kazası falan değil)hikayesini kaç kere dinledim. zavallı eltim,böyle defalarca anlatılacağını bilseydi direksiyona geçermiydi acaba ?

kıızm 5 yaşında ve kaynanm daha b kere saçını taramadı,yemek yedirmedi. hep uzak durdu. kıızma kendi annem baktı bebekken. çünkü aynı şehirdeyiz. ama tam tersi olsaydı kaynanam tabiki bakardı ama kaynanamın pek o taraklarda bezi yok. yani çocuk bakımı eğtmi konusında pek iyi değl.o daha çok tarla bahçe işlerini kotaran bi kadın .ev işiymiş çocuk bakmakmış pek eli yatkın değil. zaten kendi çocuklarına da kendisi bakmamış. tarlada çalışmaya gitmş,çocukları komşu çocuklarının yada bekar görümcesinn elinde büyümüş. kıızma arada söylediği laflara da sinir oluyorum ayrıca. ama bişey desem kırılır. kızıma takılıyor şakayla karışık" seni kocaya verecem,kocaya gitcekmiisin" falan diyor.en sinir olduğum şey. küçücük çocuğa söyledğine bak. kıızmda bana gelip "kocaya gitmem,evlenmem" falan diyor sonra.

kıızm 5 yaşında ve kaynanm daha b kere saçını taramadı,yemek yedirmedi. hep uzak durdu. kıızma kendi annem baktı bebekken. çünkü aynı şehirdeyiz. ama tam tersi olsaydı kaynanam tabiki bakardı ama kaynanamın pek o taraklarda bezi yok. yani çocuk bakımı eğtmi konusında pek iyi değl.o daha çok tarla bahçe işlerini kotaran bi kadın .ev işiymiş çocuk bakmakmış pek eli yatkın değil. zaten kendi çocuklarına da kendisi bakmamış. tarlada çalışmaya gitmş,çocukları komşu çocuklarının yada bekar görümcesinn elinde büyümüş. kıızma arada söylediği laflara da sinir oluyorum ayrıca. ama bişey desem kırılır. kızıma takılıyor şakayla karışık" seni kocaya verecem,kocaya gitcekmiisin" falan diyor.en sinir olduğum şey. küçücük çocuğa söyledğine bak. kıızmda bana gelip "kocaya gitmem,evlenmem" falan diyor sonra.

çocuğa baksada beğenmezdin sen :1::1::1: yardım alman lazım çünkü bukadar küçümsemenin altında hiç iyi şeyler yatmıyodur eminim...

yazılanları okuyorum cnm benm. bende bliyorum zaten .şanslı bir gelin olduğumu biliyorum. kıymetini de bilyorum ama bana ters gelen bazı şeyleri buraya yazmak stedim hepsi bu. en baştada dediğiim gibi sadece içimi döküyorum ortada kocaman sorunlar kavgalar yok. Allah herkese istedği gibi bi kaynana k.peder versin. bak ben hiç kayınpederimle ilgl bişey yazdımmı. dağınıklığı dışında.adam pamuk gbidir. evliya giibidir. kendini övmez.kimseye karışmaz,kimseyle ilgili kötü bi söz etmez mesela. evet ben biraz takıntılıyım kabul ediyorum bu şekilde yorum yazan arkadaşlara katılıyorum.klavyem tam basmıyor kopukluklar için de özür.

ah ben de evleniyorum ve yazları kayınvalidemlerin yanında kalmak zorundayım onlar da köyde ve evde 2 oda var 15 tatilde de gidicem hadi bi sene 2 sene neyse de 6-7-8 sene nasıl katlanırım bilmiyorum ben şehirde büyümüş bi insanım umarım benim de bi evim olur

biz 3 yıl kirada oturduk .onların olduğu şehirde bi evlerni sattılar ve parasını bize verdiler. bizde üzerine kredi çektik ve bir ev sahbi olmak üzereyiz. 4 senemiz kaldı kredi btmesine. şmdi diyceksiniz ki ne hain gelinsin sen. sana iylik etmişler sen kadını burda anlatıyorsun diye ama işte zaten beni de bu vicdan öldürüyor. yani bze yaptıkları iyilkler de var. ve belki de bir çok kşi benim kadar şanslı değldir.örneğin evlenirken eşya mobilya konuusnda ne istediysem de aldılar. ben fazla şey istemedim o ayrı.ne çok şey istyor demesinler dye. keşke isteseymişim diyorum mesela.bir nişan bohçası hazırlamışlardı. içnde yok yok ama eski usul tabi. tülbentler 50 tane falandı. havlular vesaire. ama ben neyapayım onca tülbenti. duruyorlar. etek almışlar bana ama tesettür tarz etek. o eteği hiç giymedm.yani onların hayalindeki geln değildm bence hala da değlim.

8 sene önce evlendin...nışan bohçasında tülbenler ve etegin mevzusunumu yapıyorsun...cnm öncelikle geçmişine bakarsan önünü göremezsin..bu kadar ufak geçmişte kalan detayları hala hesabını yapmaya çalışırsanda kafayı yersin....

Bu arkadasin ya geldigi toplumdan haberi yok, ya da o kadar önyargili ki artik nerden ne uyduracagini sasirmis.

O degil de, ben bu arkadasin olasi gelinine cok aciyorum. Bu kadar afrayla, tafrayla o kizin hayatini mahvetme ihtimali cok yüksek. Iyi ki oglu degil de kizi var gercekten.

Bu arada artik konuyu acan arkadasa degil, size yaziyorum kizlar. Nasilsa o kaynanasinin eksiklerini aramaktan, "kendimi belki bi yerden hakli cikaririm" diye ugrasmaktan, onunla ilgili yorum yapan, yazdigi satirlari okuyan insanlari kaale almiyor.

kaynın valıdenle olan ilişkinde düşünceleren bunlarsa(ayrı şehirlerde yaşıyorsunz)...acaba aynı evi paylastıgın eşinle aran nasıl çok merak ettim...annesine çekmişmi:))

8 sene evvel bohçaya konulan tülbentler ve etekten bile kendinizi haklı gösterecek anlamlar yüklüyorsunuz. K.valideniz size samimi davranıyor el kızı gibi değil. Ama bunu bile kabahat sayıyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun, size hiç bir baskı saygısızlık yapılmamış, ortada sizin kuruntularınızdan başka itiraf edilecek bir durum yok.

Konu sahibi acaba öğrencileri içinde "aaaa ben bu konuyu daha dün öğrettim bu çocuk neden cevap veremedi tüh şimdi ne olacak, bu kesin büyüyünce büyük adam olamayacak" diye hayıflanıyormudur?

Evet insanlar içini dökmek isteyebilir ama bir eğitimcinin daha mantıklı konuşması gerek.Kaldı ki, bir insanın özelliklerini tahlil edebilecek bir eğitim almadım ancak arkadaşı çözmek içinde bunun eğitimini almaya gerek yok. Kaynana eğitimsiz, bağda bahçede yaşıyor, koyun güdüyor, şöyle cahil böyle cahil ama kadın baskın karaktermiş.Bu baskın karakteride konu sahibi arkadaşı gölgede bırakmış.Zira kendisi eğitimci olduğunu söylüyor ama daha olayları tahlil edemiyor. Nasıl genç nesiller yetiştirecek anlayamadım. Bu kadar takıntı iyi değil. Bence kaynanayı kıskanmaya gerek yok.Boşveeeer salla gitsin :)

Back
X