kaynana itiraflarım !

kayınvalidem,hacıdır, hergün beş vakit manazını kılar kuranını okur. ama dedikodu da yapar. ben de bunu anlamıyorum arkadaş. biriisnin hakkında kötü konuşur mesela. şöyle yapmış böyle yapmış anlatır durur. bir de namaz kılarken başka şeyler düşünür. nerden mi biliyorum . "namazdayken aklıma geldi,düşündüm falan der de ondan bilyorum.yada biiz bişey konuşuyoruz diyelim. o içerde namaz kılıyor diyelim. çok sonra yanımıza geldiğnde fikir söyler,yorum yapar.yani bi kulağı da bizdediir.

Pardon elit hanim
tipik köylü kadini anlattigin kayinvalide
akilli emektar yokluktan vari basarmis

ogretmensiniz ya ben cok buyutmusum simdiye kadar egitimcileri demekki

siz bir egitimci olarak olmayacak seyleri takip arkasindan konusuyorsunuz
kadincagiz en azindan yaptigini aciktan yapiyor
uzun etek hediye etmis
yazmalar doldurmus
ne yapacakti ya?
italyadan kumasmi getirtecekti
fransiz usulü dikimler yapmak icin?

biraz empati yeteneginizi gelistirseniz
saygi duyup yardimci olsaniz kadina
takdir etseniz bilginizi asilasaniz rahatligi icin
bir cift ayakkabi hediye etseniz
"annecigim yillarca ugrastinda kendini ihmal etmissin" diye

itiraf edip icinizi rahatlabilirsiniz ama
emektar bir kadinin konusunu yaparken dehsete dusuruyorsunuz beni
ama belki rahatlarsiniz bir "klik" olusturur yazdiklarinizi gozden gecirdiginizde

valla sen yorumcuları dikkate almadan sadece yazıp duruyosun

yazdıklarında dert ya da itiraf değil, sana bi zararı olmayan şeyler, sana zararı olmayan şeyler nasıl oluyorda dert oluyor ya da itiraf oluyor

kusura bakma ama yazdıkların sadece dedikodu

Son düzenleme:
kaynana itiraflarına son hız devam,üyeler de kendi kendine yazışıyor işte :)....başlık bu olmalıydı... birşey soracağım burası bir derdim var ın alt başlığı değil mi? yani burada eş ve ailesiyle ilgili sorunlar anlatılmıyor mu? hani günlük ya da itiraf köşesi olarak kullanlması bana saçma gelmeye başladı da ondan sordum..

kayınvalidem,başına gelmiş yada şahit olduğu büyük olasılıkla kötü bii olayı -ki genellkle bu birisi hakkındadır tekrar tekrar anlatır. "anne bunu daha önce anlatmıştın "derim ama yine devam eder. yıllar önce birisine gitmş de kadın iyi misafir etmemiş . bu hikayeyi kaç kez dnledim ben.hele eltimn ilk ehliyet aldığında k.pederin arabasını çarpması
( ki evin bahçe duvarına ,yani trafik kazası falan değil)hikayesini kaç kere dinledim. zavallı eltim,böyle defalarca anlatılacağını bilseydi direksiyona geçermiydi acaba ?

Bu yaşlıların genel huyu ben de annem de defalarca anneannemin ve hatta anneannemin annesinin hikayelerini dinledik defalarca.. İnsan ezberliyor artık ama bize hiç batmazdı hatta hoşumuza giderdi:1: Siz kayınvalidenizden pek haz etmediğiniz için sanırım her hareketi rahatsz ediyor sizi :31:

Son düzenleme:
secip secip kadina esyalarin parasini odetirken akliniz neredeydi??

aldirmasaydiniz o zaman.. bu kadinlara da ne ysan yaranilmiyor arkadas.. kimisi ignesi yok diye aglar kimisi de her seyi aldi diye aglar

benim isteğimle değil cnm kendi isteğyle alındı o eşyalar...alma desem kıırlır,istemem desem kıırlır,bozulur

bizimki tek maaşlı olduğumz kirada olduğumz halde bizden söğüşlemeye bakar.size kadın yapmadığı iyiliği bırakmamış şikayet ediyorsunuz.ben bir toplu iğnesini görmedm.

kadın alırken ederken iyiydi sonra ne oldu???

nankörlük oluyor siziki.. madem böyle düşünecektiniz açgözlülük edip herşeyi aldırmasaydınız kadına.. hayret bişey.

yanlış anlaşıldı galiba ben aldırmadım kend almak istedi.o daha çok etrafa karşı alıyor ayrıca. benim içn değil.birazda gösteriş var diyelim

kayananam iydr hoştur da cimridr biraz. örnek vermek gerekirse yaz ortasında tüp biitmesin diye kuzinede yemek yapar.üstüne başına bişey almaz,doğru düzgün bi ayakkabısı yoktur. benim ayakkabılarımı görünce eminim gece uyuyamıyordur. bu kadar para verdğim için. ve eminim anlamıyordur ve bana kızıyordur içten çe. tanıyorum çünkü. nerden biliiyorsun belki öyle düşünmüyordur demeyiin. tv açık ,ışıkları açık bıraktık diyelim dalgınlığımıza geldi. hemen gelir kapatır. kızar. mesela benim yazın onun evinde kalmak iistemeyişim de biraz bundan. ben suyu akıtsam,hergün ev süpürsem dert ediiniirdi. kızım çzgii film izzliyor mesela. o ara başka bişeye ilgisini verdiyse ve oan tvye bakmıyorsa hemen kapatır. ama kıızm izliyordur ve gder bi daha tvyi açar.bi keresinde bana gelmşti. ben hergün elekt süpürgeyi çalıştırıyorum tabi kırıntılar yerde mi kalsın. bana " size çok elekt. faturası gelr böyle" dedi. ve kendsi dediki ben hiç açmam el süpürgeleri var ya onlarla süpürüyormuş evini. sırf elekt. gitmesin diye. eevet şimdi sz yine diyceksinizki kadın sıka sıka mal mülk sahinbi olmuş,eğer tasarruf etmeseydi mal mülk sahibi olamazdı eski alışkanlıklarını sürdürüyor. evet ben de farkındayım. ama bu kadarı da fazla. bana bunlar ters geliiyor. adam gibi b ayakkabım olsun kenarda demesi lazım o kadar parası varsa. elekt faturasını dert etmesin cnm o kadar.

Ay siz bu kadar çok seyi nasıl aklınızda tutabiliyorsunuz :44: Yok yok bunları düşünmeye devam ettikçe pire olur deve kesinlikle bunlar küçük şeyler yahu kendinize kafa yoracak bir şeyler bulmalısınız yoksa kendi kendinize boşuna kin besleyip stres yapıyorsunuz yahu:45:

" benim eşim onun en büyük oğlu ve de kızından sonra 3. ve son çocuğu." bu ne demek yaa..Tek erkek çocuğu desenize...Son çocuğu en büyük oğlu... :37: :37:

Neyse...

Parası olupta koklatmayanlar var,siz şükredin.. İnsana bazen her şey batar,küçük şeylere takar olur.haklarını da yememek lazım..Başın açık diye sana hayatı zehir edebilirlerdi..seni olduğun gibi kabul etmişler,doğrusunu yapmışlar.. Forumlarda okuyoruz.. kimler vaar kimlerr.. Şükretmeyi bilmek lazım.

Size ev almış,sizin zevkinize göre dayamış döşemişler.. Ben olsam kendim derdim kışın siz burada oturun diye..Otursun insanlar,kışları köylerde köy evlerinde geçirmek çok zordur hele yaşlandıkça daha da zor olur.Temiz,sıcak ev boş duracağına.. Size dua etmişler sayenizde ısınmışlar,ne güzel..

zaten biz dedk kalırsınız diye cnm. ondan sonra zaten eve eşya aldı.

En basta bu kadar yapilanlarin altinda ezilmek istemiyorsaniz bu kadar rahatiniza duskun olup o evi aldirmasaydiniz keske. Boylece kayinvalideniz o evi dosemezdi sizde bu denli ezilmezdiniz. Bence kadin sizi seviyor ki bu kadar yapmis size gore zevksiz bir obje dahi almis olsa o onu begenmis gonlunden kopmus bu sekilde dusunun. Burada neler neler okuyoruz kayinvalideler ogullari evlenmesin diye her turlu seyi yapiyorlar, birakin maddi destegi yillarca kendi oz ogullari borc batagina gomulunceye kadar somuruyorlar. Kadin kendini ovuyor diye sikayet etmissiniz ama o sartlarda yaptiklari sahip olduklari buyuk basari. Kadinin muhtemelen hayattaki en onemli basarisi yegane ovunebilecegi sey o yokluktaki caliskanligi azmi. Birakin isterse 30 kere anlatsin. Ben olsam baskasi varken sirf o mutlu olsun diye ben anlatmaya baslarim hikayesini aa annemde bu kadar yoklukta cocuklarini buyutmus malindan mulkunden geri kalmamis diye.

cnm evi onlara aldırmadık bz aldık.

ben de öğretmenim ve köylü bir aileye gelinim. nişan bohçam bir koca tülbentin arasına sarılmıştı. kenarı fistolu havlu ve yazmalardan, liflerden oluşuyordu.

buna kültür ve anane farkı denir öğretmenim.

insanları sırf senin istediğin tarzda bohça getirdiler diye de kınayamazsın. o zaman istemeye geldiklerinde "bohçada şunlar olsun" diyecektin. 50 tane tülbent, gelinine hazırlarken ne hayalleri vardı kadının değil mi, kendi mi göz nuru döktü, rica minnet ele mi ördürdü?

bu sadece sana değer verdiklerini gösterir. sevin yani. buraya yazılacak bir dert değil bence.

ayrıca çok da eski usul değil . insanları beğenmiyorsan ailesi yeni usul yaşayan bir bey seçecektin

ben bohçayı konu etmiyorum.kınamıyorum da. sadece açık olduğumu bile bile tesettür etek koymalarından hayallerindeki gelin olmadığımı vurgulamak istedim sadece.

keşke sobalı evde yaşayan kadına "anne kışın koca ev boş, zahmet çekeceğine sen kal" diye sen teklif götürseydin.

eşyaların yerini değişmene kızmamış, daha iyi olmuş demiş. sorun ne o zaman?

çat kapı gelmesi hoş değil ama uyarabilirisn bu konuda.

bir de en baştan o almak istese bile sen gidip eşya beğenmeyecektin o zaman. "iki çekyat yeter yazlık için" diyebilirdin. yani kaynanan ortak çıkana kadar sen de durumdan şikayetçi değilmişsin

bu evle ilgili yazdıklarım tam anlaşılamadı heralde. evi biz aldık. yazın oturmak içn. kaynanama kışın sen oturursun dedik. sonra kadın eve eşya aldı.ben alacam dedi. kendi oturacağı için hevesle eşya aldı. benim için almadı yani. tabi ev bizm olduğu için szin beğendiğiniz olsun dedi. ben 2 çekyat yeter dedim "aa olmaz ben orda günlerimi yapacam,misafir ağırlayacam koltuk takımı yemek masası da alalım dedi. hatta konsol vitrin de istedi de ben salonu daraltmaya gerek yok.boşver deyip rica minnet vazgeçiirdim.ille de fon perde yaptıracam dedi. bişey desem kırılır,bozlulur.

"benim eşim onun en büyük oğlu ve de kızından sonra 3. ve son çocuğu."

Ben de söyle anladim: benim esim -onun en büyük oglu ve kizindan sonra- 3. ve son cocugu. Yani esinin bir abisi bir ablasi var. Neyse zaten cok da önemli degil, ama cidden bilmece tadinda.

Cok defa yazilmis ayni sey ama, sizin kadinla gercekten ne derdiniz var ben de anlamadim.
Alti üstü 2 ay kalacaginiz bir ev. 10 ayinda kaynananizin kalmasi sizin icin cok büyük bir avantaj. Yazliklara bile her sene kisin bos kaldigi icin tadilat yapilmasi gerekiyor. Yasanilmayan ev daha cabuk eskir.
Hem bence kaynananiz hic bi yardimda bulunmamis olsa bile, ona kisin orada kalmasini teklif etmeniz gerekirdi.
Onu anneniz olarak görmediginiz sürece sorunlar bitmez. O sizi bu kadar kabullenmisken, yaptiginiz hic dogru degil.
Bir de kim kime ev hediye ediyor bu zamanda, kisin kalacak olsa bile, kaynananiz sayesinde bir eviniz var. Sizin ailenizin de pek bi yardimi dokunmamis gibi.

Umarim burda yazilanlarin tümünden azicik ders cikarip, sadece böyle düsündügünüz icin bile kaynananizdan bir özür dilersiniz. Bu özür bi hediye gibi bi hosluk da olabilir. Bu da benim önerim.

evde kalmasını biz teklif ettik zaten.ama daya döşe demedik.evi biz aldık o hediye etmedi.hediyeler tabiki alıyoruz.

ayy bende bu kadıncağız gibi bir kayınvalide olurum herhalde...gelinin herşeyi en güzelinden olsun oğlumda gelinde rahat etsin diye elimdekini avucumdakini gözümü kırpmadan feda edebilirim...de korktum valla... baksana istemiyor gelin hanım... anlamadım ki ne istiyor ne istemiyor...bu KK beni sersemletiyor bazen:((

ben sadece anlatıyorum. bşey istediğim yok cnmm

bu evle ilgili yazdıklarım tam anlaşılamadı heralde. evi biz aldık. yazın oturmak içn. kaynanama kışın sen oturursun dedik. sonra kadın eve eşya aldı.ben alacam dedi. kendi oturacağı için hevesle eşya aldı. benim için almadı yani. tabi ev bizm olduğu için szin beğendiğiniz olsun dedi. ben 2 çekyat yeter dedim "aa olmaz ben orda günlerimi yapacam,misafir ağırlayacam koltuk takımı yemek masası da alalım dedi. hatta konsol vitrin de istedi de ben salonu daraltmaya gerek yok.boşver deyip rica minnet vazgeçiirdim.ille de fon perde yaptıracam dedi. bişey desem kırılır,bozlulur.

Merhaba,konu sahibi :) dün yokluğunda yazdık ta yazdık :9: hele o erkek çocuklar konusunda.. :9: gelipte açıklık getirmeni bekledik valla.. :1: :1:

Kışın oturdular diye bozulduğunu sanmıştım..Meğer siz demişsiniz..Kendine cimrilik yapıp ev eşyasında doldurması da ilginç..Yaşlı insanlar garip oluyor işte..Hem her şeyi istiyor hemde parasına kıyamıyor..Napacaksın.

biz 3 yıl kirada oturduk .onların olduğu şehirde bi evlerni sattılar ve parasını bize verdiler. bizde üzerine kredi çektik ve bir ev sahbi olmak üzereyiz. 4 senemiz kaldı kredi btmesine. şmdi diyceksiniz ki ne hain gelinsin sen. sana iylik etmişler sen kadını burda anlatıyorsun diye ama işte zaten beni de bu vicdan öldürüyor. yani bze yaptıkları iyilkler de var. ve belki de bir çok kşi benim kadar şanslı değldir.örneğin evlenirken eşya mobilya konuusnda ne istediysem de aldılar. ben fazla şey istemedim o ayrı.ne çok şey istyor demesinler dye. keşke isteseymişim diyorum mesela.bir nişan bohçası hazırlamışlardı. içnde yok yok ama eski usul tabi. tülbentler 50 tane falandı. havlular vesaire. ama ben neyapayım onca tülbenti. duruyorlar. etek almışlar bana ama tesettür tarz etek. o eteği hiç giymedm.yani onların hayalindeki geln değildm bence hala da değlim.

Evi biz aldık diyorsun canım ama kayınvaliden de evini satmş parasını size vermişler zengin oldukları halde çocuklarına yardım etmeyen nice insanlar var varsın nişan bohçasında uzun etek koysun bu sorun edilmez bence benim fikrim bu.

Ben 21 yaşındayım,üniversite son sınıf öğrencisiyim.

Kayınvalidenizin bu saydığınız özelliklerinden yüzde doksanı da bende de var.

Cimrilik değildir bu.

Yokluğun ne olduğunu bilmektir,tutumluluktur.

Siz fena takmışsınız,kadın ne yapsa suç.:6:

tamma haklısın ama artık sıkıntı çekmiyor sonuçta. imkanları varken kullanmaması durumuna ben kızıyorum. mesela köyden merkeze 2 km yol var. geçen gün oruçlu oruçlu güneşte yürüyerek inmiş ve bize geldiğinde canı çıkmıştı. bi araba geçer de alır beni diye umut etmiş. ama kimse almamış. eşim dediki ben seni almaya gelirdim telf etseydin. cevap "benm için benzin gitmesin dedim oğllum" e anne taksi çağırsaydın kaç lira yazardıki dedim. "ben hayatımda taksiye para vermedim delimisin "dedi.

canım dedıgın gıbı köyde yasamıs bır aıle ve kendıne gore dogruları yanlısları var.bu konuda onları yadırgayamazsın..
sen ogretmensın bellı bır egıtım almıssın ve senınde kendıne gore bı yasam tarzın var.
cahıllıklerıne ver sende senın yanında o sekılde konusmalarını..
eşinin aılesı sonucta sen orda oldugun surece saygında kusur etme..

Back
X