Kaynana kişileri babaanne olmayı mi seviyor yoksa anneanne olmayı mı?

Mendilimde Kirmizim Var

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
767
881
53
Selam güzel kadınlar,merak ettiğim şey aynen başlıkta yazdığım gibi.Kaynanalariniz torun ayrımı yapıyor mu,bu konuda tecrübeleriniz var mı merak ettim.Cevremle ettiğim sohbetlerde genelde Kaynanalarının normalde torunları ile çok ilgilenip sevdiklerini fakat daha sonra kızlarının çocukları olduktan sonra bariz ayrım yaşandığı anlatılıyor.sizler ne dersiniz?

Benim kayınvalidem kızının çocuklarına baktı büyüttü senelerce iletişimleri doğal olarak daha farklı. Bunun ayrımcılıkla ilgisi yok bence. Kızlarının çocuklarıyla daha yakın daha ilgili olabiliyorlar ki bu normal. Çocukla özellikle küçükken anne daha çok ilgileniyor. Kendi annesiyle de daha rahat olacağı için anneanne babaanneye nazaran daha ilgili oluyor. Bu tabi herkes için geçerli değil

Selam güzel kadınlar,merak ettiğim şey aynen başlıkta yazdığım gibi.Kaynanalariniz torun ayrımı yapıyor mu,bu konuda tecrübeleriniz var mı merak ettim.Cevremle ettiğim sohbetlerde genelde Kaynanalarının normalde torunları ile çok ilgilenip sevdiklerini fakat daha sonra kızlarının çocukları olduktan sonra bariz ayrım yaşandığı anlatılıyor.sizler ne dersiniz?
Benim kv erkekden torunlara bağ meyvesi kızdan torunlara dağ meyvası der

Ayrımcılık torunlara kadar indi mi yahu?
Ben evin tek kızıyım, üç abimden sekiz tane yeğenim var ve annem hepsini çok sever. Benimse çocuğum olmadı ve annem babaanne oldu, anneanne olamadı maalesef buna annem kanalından cevap veremiyorum.
Gelelim kayınvalideye. Onun da erkek çocuklarından iki torunu var hiçbirini sevmez. Kızı henüz bekar ve anneanne olamadı o da. Bu kanaldan da cevap veremedim ama çok şaşkınım şu an. Torun ayrımı yapılmaz ya.

Ayrımcılık torunlara kadar indi mi yahu?
Ben evin tek kızıyım, üç abimden sekiz tane yeğenim var ve annem hepsini çok sever. Benimse çocuğum olmadı ve annem babaanne oldu, anneanne olamadı maalesef buna annem kanalından cevap veremiyorum.
Gelelim kayınvalideye. Onun da erkek çocuklarından iki torunu var hiçbirini sevmez. Kızı henüz bekar ve anneanne olamadı o da. Bu kanaldan da cevap veremedim ama çok şaşkınım şu an. Torun ayrımı yapılmaz ya.
Yapılıyor ne yazık ki...Bana da kendi kizlarindan olan torunlarını daha çok seviyor gibi geliyor anneler🧐

Kültüre göre değişiyor
Doğuda doğu karadenizde oğlunun çocukları daha kıymetlidir neslin devamı nştrliğindedir
Batıda ise kız çocuklarının çocukları daha kızmetlidir çünkü kız anaya babaya düşkündür
Anne babanın yanında olandır
Doğrusu ayırt etmemektir :KK53:

Görüp arttıriyorum erkekten erkek torun severler kiymetli soyları yüruyecek çünkü
Ataerkil kafada olanlar öyle aynen fakat zaten kendi çocuklarinda bu ayrimi yapanlar,yani kızını ya da oğlunu daha çok sevip kayiranlar,bu düşüncelerini torunlarına da yansıtıyor diye düşünüyorum

Kültüre göre değişiyor
Doğuda doğu karadenizde oğlunun çocukları daha kıymetlidir neslin devamı nştrliğindedir
Batıda ise kız çocuklarının çocukları daha kızmetlidir çünkü kız anaya babaya düşkündür
Anne babanın yanında olandır
Doğrusu ayırt etmemektir :KK53:
Aynen öyle nokta atışı yaptınız...

kızlarınin çocuklarına genelde daha rahat baktıkları için kızdan olma torunlara biraz daha düşkün oluyorlar.
erkekden olan torunlarının annesi pek karıştırmayacağı için ister istemez bi fark oluşuyo bence torunlar arasında.
benim hem kendi tarafimdan hem kaynanamlar tarafindan ilk torun kızımdı hala düşkün her ikiside kızıma ama görümcemin çocuğu olursa özellikle kaynanam açısından bir ayrım olur diye düşünüyorum olmazsa da biz uzakta oturduğumuz çok göremediği için olmaz.

Ben doğum yaptığımda annem 2-3 ay kaldı yanımda, sağolsun her işimi yaptı çocuklarımın bakımına da yardım etti. Kardeşimin çocuğu oldu gelinimiz ilk 1,5 ay annemlerde kaldı ( kendi tercihiydi) sonra annemide alıp evine geçti ( bu da kendi tercihiydi) aynı şekilde annem ona da yardım etti, her şekilde ilgilendi.
Kayınvalidemin kızı yok anane olamaz ama çocuklarım için deli olur, anne gel dediğimde koşarak gelir.
Ama annemin bana gizli gizli söylediği şey x’in yeri bambaşka 😀 x benim ilk çocuğum, herkesin ilk torunu ve ailedeki tek kız şimdilik.

Back
X