• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kişileri babaanne olmayı mi seviyor yoksa anneanne olmayı mı?

Yani şimdi sizinle kan bagi olmadigi icin torun illaki sevilir ama size kizi gibi laf soz soylemeyemez .torunuda sevse giydirse yedirse sizin cekincenizle uzak durmak isteyebilir ama anneanne ne yapsa kimse ses etmez 10 kat giydirse bile.
ben o acidan yorumluyorum bende mesela torun ken anneannemi cok severim babaannem uzakdir bize sevgisini belli etmezdi ama anneannem cebindeki leblebiyi bile bizimle paylasirdi .bazilarinin soy hastaligi varda onlara denk gelirseniz erkk tarafinin torunu degerli olur
 
Genelleme yapmak mümkün değil.
Anneannem oğullarını ve onlardan olan torunları çok daha el üstünde tutar.
Bir başkası kızını ve ondan olanları...
Kimisi ise evlat ayrımı yapmadığı gibi torun ayrımı da yapmaz.
 
Selam güzel kadınlar,merak ettiğim şey aynen başlıkta yazdığım gibi.Kaynanalariniz torun ayrımı yapıyor mu,bu konuda tecrübeleriniz var mı merak ettim.Cevremle ettiğim sohbetlerde genelde Kaynanalarının normalde torunları ile çok ilgilenip sevdiklerini fakat daha sonra kızlarının çocukları olduktan sonra bariz ayrım yaşandığı anlatılıyor.sizler ne dersiniz?
benim annem benim çocuklarıma baktığı için daha çok seviyor yarı anne gibi oldu çünkü ablam veya abimin çocuklarına kıyasla diğerleri arasında fark yok
 
Bir kayınvalide gelinini seviyorsa, ondan güler yüz, hoşgörü ve saygı görüyorsa, gelin olura olmaza surat asıp kayınvalidesiyle arasına set çıkmıyorsa, gelinin çocuklarını da o kadar candan sever. Aksi durumda sevse de belli edemeyen kayınvalideler var, sırf gelininin mesafesi yüzünden..

Tabi bazen sırf soyunun devamı diye, tosunum paşamm pipini yerimm diyerek seven, oğlunun testislerindeki spermi hunharca sahiplenip, kendi kızına, başkasının spermine can veren bir aracı olarak bakan analar da var.. Eeee oğlunun spermleri kendi kendine evrim geçiriyor ya.. Yumurta olmadan nereye torun sahibi oluyorsun yavrum diyesim geliyor.. Ama onlara göre de çocuk yatıp kalkıyorsun hamile kalıyorsun hesabı oluyor.. O spermler kuyrukları ile dağ tepe aşıyor desen hööö derler 🤣
Sırf gelinin çocuğu olmuyor diye, başka birinin çocuğunu severken "Senin a..ın yok mu doğur da Sen de sev, başkasının s... suyunu seveceğine " diyen bir kayınvalide bozuntusuna gözlerimle şahit oldum.

Eğitim şart. İlkokul mezunu bile olsa, ben okumadım kii diye yerinde saymak yerine, bulduğu her fırsatta tek bir sayfa dahi olsa okuyabilmek şart...

Dizine oturunca güzel hikayeler anlatacak,çocukların gözlerine sevgi ile bakacak ninelere ihtiyacımız var...
 
Selam güzel kadınlar,merak ettiğim şey aynen başlıkta yazdığım gibi.Kaynanalariniz torun ayrımı yapıyor mu,bu konuda tecrübeleriniz var mı merak ettim.Cevremle ettiğim sohbetlerde genelde Kaynanalarının normalde torunları ile çok ilgilenip sevdiklerini fakat daha sonra kızlarının çocukları olduktan sonra bariz ayrım yaşandığı anlatılıyor.sizler ne dersiniz?
Sanada selam güzellik. Merakını kendimce gidermeye çalışayım. Benim 1 tane oğlum var, eltiminde 1 tane kızı var .Görümce hiç evlenmedi.

Rahmetli kv çocuklarımızı birbirinden hiç ayırt etmedi. Nurlar içinde yatsın çok severdi.

Fakat kendi rahmetli annem abimin 2 çocuğunu daha çok severdi. Onlara benimkinin yanında kurbanlar olurdu, benim oğlum saf saf oturup onların aşkını izlerdi. Anacım onlardan bahsederken atıyorum bizim Ahmet veya bizim Ayşe derken, benimkine senin oğlan derdi.

Şunuda ekleyim. Anacım vefat ederken yanında sadece benim oğlum vardı. En son zemzem suyunuda vermek benim oğluma nasip oldu.
 
Kuçücük sabileri yaristirma gibi bir derdim,benim çocuğumu daha çok sevsin gibi bir derdim yok hanımefendi,ben sadece ayrımcılık yaşanıyor mu onu merak ettim.
Daha çok sevilmek yaristirmak değil mi ? O kıymetli bu kıymetli. Ben yine söylediğinin arkasındayım evladını seven torununu da sever kızından ya da oğlundan olması fark etmez.etmemeli. ha bir torun 20yasindadir bir torun 2 yaşındadır tabi ki fark vardır.
 
Anneannem bizi hep cok sevmistir.Babaannem ise o kadar değil.Ben de anneannemi cok severim annemden sonra en cok sevdigim ikinci kişidir anneannem babaannemi de babaanne kadar iste cok degil.Kızıma gelince annemin ilk ve tek torunu kızim o yüzden kıyaslama yapamacağım.Kayınvalidemin de ilk torunu kızım ve kızıma saplantıli derecede bağlı görümcem hamile mesela görümcemin hamileligini duyar duymaz gidip ip almıs battaniye örmeye baslamıs kızıma hamileyken hic öyle seyler yapmamıstı mesela demek ki kızından olan toruna daha baglı olacak diyorum isime de geliyor acıkcası dogurdugunun dogurdugu bence daha kiymetli olur ya
Daha çok sevilmek yaristirmak değil mi ? O kıymetli bu kıymetli. Ben yine söylediğinin arkasındayım evladını seven torununu da sever kızından ya da oğlundan olması fark etmez.etmemeli. ha bir torun 20yasindadir bir torun 2 yaşındadır tabi ki fark vardır.
Tabi ki fark edemez etmemeli de zaten ,ben sadece bunu yaşayanlar var mı bunu merak ettim,nitekim bu ayrımcılığı yaşayanlar da çokmuş,öğrenmiş oldum.
 
Back
X