kaynana olma korkusu...

pardon_ama

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
690
1.072
18
51
gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
1- mesafeli olursun- kızarlar
2-samimi olmak istersin-istemezler
3-ev verirsin, yaranamazssın
4-arar sorarsın, istemezler
5- aramassın -az arıyo derler
6-yemeğe çağırırsın istemezler
7-yemeğe çağırmassın- çağırmıyor derler..
8-bir söz söylersin evladın gibi, lafı evirip çevirip yine kızcak bişi bulurlar..
9-doğum eder gelinler- yardıma gitsen kalsan suç-kalmasan yine suç...
10-.....
11-......
12-.......
lütfen karar verin artık, gerçek niyetiniz ne? amacınız ne?
haaa, annelerden oğullarını koparmaya çalışmaksa İŞTE BU ÇOK ZORRRRR...yaradanın verdiği o bağı, insanoğlu koparamaz...

ben mesafeliyim kızıyolar gel yanimda dur... :/
bu gelinlere mi kaynanaya mi söledin :)

• Beğen
Reactions: H E
Sanırım kayınvalidesiniz, değil mi?
İyi de diğer yandan siz de bir "gelin"siniz. O zaman bu soruların cevabını sizin de verebiliyor olmanız lazım. =)) Öyle değil mi?

(Not: Gelinler loncasının çok sinsi üyeleri, bu akşam yeraltındaki çok gizli yerimizde toplanıp, kötü amaçlarımızı gözden geçireceğiz. öptüm. bye)

Kayinvalidem maşallah diyim çok iyi bi kadındır, lafsiz sözsüz, arar sorar ilgilenir, kayinbabam emekli polis çok baskı altında tutmuş kayinvalidemi hala çok korkar eşinden, ondan çekindiği için bazen bize şöyle yapsanız olur mu diye tavsiye verir vs fakat ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide bi anne gibi çok olamıyor sanki. Ben seviyorum ama annemin çok sevdiği bi arkadaşı gibi seviyorum yada cok sevdiğim komşu gibi. Henüz yeni belki o yüzden ama anne gibi zor herhalde. Yoksa Allah razı olsun çok iyi kadindir

gelinler, lütfen söyleyin..kaynanalar yada kaynana adayları ne yapsınlarki (yaransınlar demiyorum) insan gibi muamele görsünler?
1- mesafeli olursun- kızarlar
2-samimi olmak istersin-istemezler
3-ev verirsin, yaranamazssın
4-arar sorarsın, istemezler
5- aramassın -az arıyo derler
6-yemeğe çağırırsın istemezler
7-yemeğe çağırmassın- çağırmıyor derler..
8-bir söz söylersin evladın gibi, lafı evirip çevirip yine kızcak bişi bulurlar..
9-doğum eder gelinler- yardıma gitsen kalsan suç-kalmasan yine suç...
10-.....
11-......
12-.......
lütfen karar verin artık, gerçek niyetiniz ne? amacınız ne?
haaa, annelerden oğullarını koparmaya çalışmaksa İŞTE BU ÇOK ZORRRRR...yaradanın verdiği o bağı, insanoğlu koparamaz...
Benim kayınvalidem der ki " Ben zaten severim ama gelinim de bana kendini sevdirmeli". Benim kv hiçbirseyime karışmaz ama uzak da durmaz. Teyze yeğen,anne kız,arkadaş gibiyiz kimi zaman. Önce saygı sonra sevgi der. Sağolsun.

Sanırım kayınvalidesiniz, değil mi?
İyi de diğer yandan siz de bir "gelin"siniz. O zaman bu soruların cevabını sizin de verebiliyor olmanız lazım. =)) Öyle değil mi?

(Not: Gelinler loncasının çok sinsi üyeleri, bu akşam yeraltındaki çok gizli yerimizde toplanıp, kötü amaçlarımızı gözden geçireceğiz. öptüm. bye)
Kayinvalidem maşallah diyim çok iyi bi kadındır, lafsiz sözsüz, arar sorar ilgilenir, kayinbabam emekli polis çok baskı altında tutmuş kayinvalidemi hala çok korkar eşinden, ondan çekindiği için bazen bize şöyle yapsanız olur mu diye tavsiye verir vs fakat ne kadar iyi olursa olsun kayınvalide bi anne gibi çok olamıyor sanki. Ben seviyorum ama annemin çok sevdiği bi arkadaşı gibi seviyorum yada cok sevdiğim komşu gibi. Henüz yeni belki o yüzden ama anne gibi zor herhalde. Yoksa Allah razı olsun çok iyi kadindir
tabiki öz anne gibi olmaz, çünkü o doğurmadı sizi, o özel bağ, kanbağıyla oluşur...benim belirtmek istediğim, dışardaki diğer insanlara nasıl öze gösteriyorsak, eşlerimizin ve çocuklarımızın babaannelerinede özen göstermeliyiz...

Benim kayınvalidem der ki " Ben zaten severim ama gelinim de bana kendini sevdirmeli". Benim kv hiçbirseyime karışmaz ama uzak da durmaz. Teyze yeğen,anne kız,arkadaş gibiyiz kimi zaman. Önce saygı sonra sevgi der. Sağolsun.
Allah daim etsin, siz mutlaka o sevgi ve saygıyı hak ediyorsunuzdur...

Mesela hastayim, biliyor. Arayip yemek yapayim mi bilmem ne mi demesin. Yemek yapsin, oglu aksam gelirken alip getirsin. Cunku kizi olsa gidip evinde gunlerce bakar, işini yapar ama gelin olunca, grip bulasir diye kapidan gecmiyor anlatabiliyor muyum?

Ya da ben gurbete gelmisim, kendi ailemin yanina gittigimde zehir etmesin, o sehirdeki kendi akrabalarina gitmeye zorlamasin hatta kavga cikarmasin. Cunku ben yilin 355 gunu burada onlarin "dibindeysem" 10 gun de kendi ailemi kafam rahat ve huzurla gorebileyim. Ama size gore cok sey istemektir belki bu, bilemeyecegim... Cunku kv.ler anlattigim gibi davranir genelde.

İsrardan hoslanmadigimi soylememe ragmen, 30 yasindaki insanlara israr ve baski yapmasin. Herkesin hayattaki gorusune saygi duymayi ogrensin. Uzaktan kumandayla idare edilen bir varlik degilim ben.

Sonra, torununa bakamadigimi ima edecek hareketler yapmasin. Cocuga yememesi gereken seyleri siz burada olmasaniz yedirirdim gibi sacma seyler soylemesin.

5 gunluk bebek sarilik olmus, hastaneye goturmeyin, yumurta koyalim sari giydirelim gecer gibi beni lohusa halimle delirtecek hareketler yapmasin. Lohusaya surat asip imalar yapip hatta evinde kavga cikarmasin. Torununa meme vermeye kalkmasin.

Daha sayayim mi? Sayarim da, 6yilin 6 dakikasinin ozeti bu belki. Kimse kimseye sebepsiz yere kizmiyor. Yapip edip saygi sevgi beklenmesin. Laflarla hareketler tamamen çelişmesin. İnsanlarin yaninda beni cok seviyor gibi davranmasin!

Yani siz fesat olmazsaniz, samimi duygular beslerseniz, cok.uç bir karakter olmadikca anlasirsiniz gelininizle.

tabiki öz anne gibi olmaz, çünkü o doğurmadı sizi, o özel bağ, kanbağıyla oluşur...benim belirtmek istediğim, dışardaki diğer insanlara nasıl öze gösteriyorsak, eşlerimizin ve çocuklarımızın babaannelerinede özen göstermeliyiz...
İşte ne güzel diyorsunuz da, eksik diyorsunuz.
Kayınvalide de, babaanne de, oğlunun hayat arkadaşına, sizi babaanne yapan, torun veren kadına saygılı, sevgili, insancıl davranacak..
Herşey karşılıklı olur..

Back
X