kaynana olma korkusu...

Vallahi ben cadı bir gelinim 19 yaşında evlendim üniversite öğrencisi idim 17yıl oldu beraber de oturduk şimdi altlı üstlü oturuyoruz kendi annemi 9 yaşında kaybettim ama kv beni çok sever çocuklarıma da o baktı bana da şu an ayakta dimdik hayata meydan okuyan Bi anne isem arkamda o var herşeyi o öğretti hakkı üzerimde çok kendi de güçlü dirayetli bir kadın

Kıvamında ilişki kuracak kişi, ne çok cıvık ne çok uzak. Bu gelin ya da kaynana farketmez.

Kaynana yemek yaptım hadi gelin demeyecek,kızım bu akşam müsaitseniz gelin yemek yiyelim diyecek eğer gelin kabul etmezse laf sokmayacak.

Kaynana doğum yaptığımda kızım bi ihtiyacın olursa ben her zaman yanındayım ama sana müdahale etmek istemem sen ne zaman bana ihtiyaç duyarsan ara ben gelirim diyebilecek gelin de bu iyi niyeti suistimal etmeyecek.

Kaynana gelini ( gelin salak da anlamıyor gibi) başkalarının üstünden örnek verip eleştirmeyecek, aşağılamayacak, kıyaslamayacak.

Gelinin her davranışına kulp bulup nede böyle demeyecek, herkesi olduğu gibi kabul edebilecek.

Oğlu ömür boyu oğlu olsa da artık oğluyla yaşayan bir yabancının (ne kadar kızım gibi dese de) olduğunu kabul edip sınırını aşmayacak.

Ben de senin annenim ne olacak, demeyecek çünkü kendi de çok iyi biliyor ki kimse öz anne gibi olmaz.

Kendi kızı kaynanasıyla mesafeli diye içten içe böbürlenirken hatta kendi bile kaynanasıyla uzun süre bir arada kalamazken gelinin kendisiyle 7/24 zaman geçirmeye basılacağını zannetmeyecek.

Bu böyle uzar gider.
Tabiki kötü kaynana da kötü gelin de var. Allah hepsini ıslah etsin. Ben kaynanamdan çok çektim çok... hiçbir kötülük de yapmadım adım gibi eminim ben ve çevremdekiler de aynı şekilde. Kaynanalar benim kötü niyetim yok diye diye gelinlerine ve oğullarına hayatı zehir etmesinler. Benim en güzel zamanlarım ilk 1 yılın zehir oldu. Hakkım helal olsun, Allah ona acı yaşatmasın onların da acısını bize göstermesi çünkü benim eşim üzülecek tabi onun kadar olmasa da ben de. Ama bana yaşattıkları aklına geldikçe pişman olsun. Canı yanmasın ama burnu bir konuda sızladığından beni hatırlasın...

Kaynanalar ogullarinin artik ayri bir hayati ve ailesi oldugunu kabullensinler, herseye karismasinlar gelinlerde kaynanalarini severler boylece

Back
X