Kaynana sorunsalı 🤨

Allah razı olsun, derdi veren rabbim dermanını da veriyor 🥲
Bence her evlilikte bir sıkıntı oluyor. Ya eş ailesinden ya eşinden yana. Mükemmel olanı görmedim. Bence mesafeni koru. Benim çevremde de bu şekilde kıskanan, sürekli eleştiren insanlar vardı, hayatımdan çıkardım.İnan çok mutluyum

Kıskandığı doğru. Beni, gelini değil de kuması ne bileyim eltisi gibi görüyor. Mesela doktora gittik diyelim, arayıp soruyor nasıldı diye. Bi anda “benim zamanımda yoktu neler çektim” diye ağlıyor.

Örneğin oradayken dondurma istemişti canım sokağa çıkma yasağı vardı. Eşim çarşıdan aldı geldi. çok bozuldu, suratı falan asıldı. İlginç yani.
Bi dk senin kayınvaliden benim kayınvalidem ?
Eşimin erkek kardeşi yok benim bildiğim kadarı ile ee bu benzerlik niye 😀😀

Bence her evlilikte bir sıkıntı oluyor. Ya eş ailesinden ya eşinden yana. Mükemmel olanı görmedim. Bence mesafeni koru. Benim çevremde de bu şekilde kıskanan, sürekli eleştiren insanlar vardı, hayatımdan çıkardım.İnan çok mutluyum
Evet ama sıkıntı şu ki bu insan tipiyle mesafe koyamıyorsun 🤷‍♀️ Sakız gibi, yapışıyor.

Mesela geçen gün “bebeklerin burunları babana benziyor” diye mesaj attı cevap vermedim, komşumla oturuyordum. 1 saat sonra aradı, açmadım. “Müsait değilim” diye mesaj attım. Yarım saat sonra tekrar aradı “önemli mi? Değilse müsait değilim” dedim. Konuşmaya devam etti.

Üç gün konuşmasak eşimi arayıp ağlıyor “hermione’yi çok seviyorum, yalnızım,aramıyor beni” diye. E bu defa vicdan yaptırıyor eşim. Hop arıyorum. Zor yani

herkese merhaba🤸🏻‍♂️
‘Kaynana terörü’ adlı açtığım başlıktan yaşadığım psikolojik şiddetin derecesini bilenler vardır mutlaka :)

özet geçecek olursam;

Kayınvalidemin 50 yaş görünümlü 12 yaş sendromlarına sahip bir ergen olduğunu,sürekli kusur bulucu,öz eleştiriye kapalı, eleştirmeye oldukça açık bir hanım kişi.
Ve ben artık kendisinin dünyanın merkeziyim edalı tavırlarına katlanamıyorum.

2 gün önce yine telefonum taciz edilircesine çaldı. Açmadım elbette. Anneli oğullu Kavga kıyamet vs.

neyse;

önümüzdeki hafta zorunlu olarak aynı ortamda bulunacağız. Sizce tavrım nasıl olsun?
Çünkü biliyorumki beni gördüğünde yine tavrından ödün vermeyerek ;
-okalip ne kadar kilo almışsın!
-okalip üstündeki renk sana hiç yakışmamış!
-okalip keşke bi takma tırnak taksaydın!
-okalip saçlarımı gördün mü yeni botox yaptırdım. Seninkiler baya sağlıksız.
Vb vb
Tarzında konuşacağı için nasıl yaklaşayım?

bugüne kadar saygıda kusur etmemiş biri olarak artık bana enayi ve ezik gözüyle bakılmasını istemiyorum.
Tıpa tıp aynısı bendede var 20 saatlık mesafeden bile yetişiyor tek yapcan 3 maymunu oynamak susmak en güzel cvp dır Allah yardımcımız olsun

Evet ama sıkıntı şu ki bu insan tipiyle mesafe koyamıyorsun 🤷‍♀️ Sakız gibi, yapışıyor.

Mesela geçen gün “bebeklerin burunları babana benziyor” diye mesaj attı cevap vermedim, komşumla oturuyordum. 1 saat sonra aradı, açmadım. “Müsait değilim” diye mesaj attım. Yarım saat sonra tekrar aradı “önemli mi? Değilse müsait değilim” dedim. Konuşmaya devam etti.

Üç gün konuşmasak eşimi arayıp ağlıyor “hermione’yi çok seviyorum, yalnızım,aramıyor beni” diye. E bu defa vicdan yaptırıyor eşim. Hop arıyorum. Zor yani
İnsan da vicdan yapıyor. Başka çocukları yok mu ki😣Benim annemde yalnız.Ama gelinimize sarmıyor. Yapı meselesi sanırım

İnsan da vicdan yapıyor. Başka çocukları yok mu ki😣Benim annemde yalnız.Ama gelinimize sarmıyor. Yapı meselesi sanırım
Eşim tek çocuk ama yeğenleri ve kardeşleriyle de çok sıkı fıkı kayınvalidem. Sürekli gider gelir yeğenleri, hatta haftada 2 gün bi yeğeni kalır onu baya seviyor eşimden bile çok😂
10 tane çocuğu daha olsa tavrı yine aynı olurdu bence.

Hahaha aynı aynı 😀
Bazen eee yetti be diyip çekişesim geliyor sonra otur ya okalip yap bi çay diyorum napim niye güzel kalbimi yorayım.
Yaşattıklarını yaşayacak er yada geç :)
Sen dediğimi yap, görme duyma. Cevap verince iyice huzursuz etmeye çalışıyorlar.

Hayır bana üzülüyor.
Bişi yapamadığına üzülüyor.
Mücadelesi yoruyo onu anlayabiliyorum.
Kimse istemez bu şekilde olsun ama işte annesinin kapanmayan bi çenesi var
Çata çat kavga edebilir misin?
"Sen ne biçim konuşuyorsun,çok saygısız birisin,seninle muhatap değilim" gibi cümleler kurabilir misin?

Yapabilirim diyorsan süper!
Ben yapamam mesela. O yüzden bağlarımı kopartırım.

Yok kavga edemem,küsemem diyorsan çok üzgünüm bu kadın değişmez,git gide hakaretlerin dozu artar,eşin de izlemeye ve üzülmeye devam eder.

Olan sadece sana olur.

Çata çat kavga edebilir misin?
"Sen ne biçim konuşuyorsun,çok saygısız birisin,seninle muhatap değilim" gibi cümleler kurabilir misin?

Yapabilirim diyorsan süper!
Ben yapamam mesela. O yüzden bağlarımı kopartırım.

Yok kavga edemem,küsemem diyorsan çok üzgünüm bu kadın değişmez,git gide hakaretlerin dozu artar,eşin de izlemeye ve üzülmeye devam eder.

Olan sadece sana olur.
Hayatta yapamam.
Haklısınız ya kesinlikle

Sen dediğimi yap, görme duyma. Cevap verince iyice huzursuz etmeye çalışıyorlar.
Geçen kek yaptım.
Herkesin içinde diyorki biraz daha pişseydi biraz daha kakao koysaydın biraz daha farklı bi kalıp kullansaydın eşimde yemek istemiyorsan yemezsin sus artık falan dedi ya sabır dedim sustum.
Geçen dedikoducu tayfası 5 çayına gelecek beni arıyor okalip kek yapar mısın?
Beğenmiyordun zaten anne sen iki dk kendin çırpıver ben müsait değilim dedim kapattım telefonu.
sonra suratını gördüm baya bozulmuş 😀

Tam hızını alamamış konuşurken çok dikkatli bir biçimde burnuna odaklanın, ama söylediklerini hiç duymuyormuş, burnunda acayip bir şey varmış gibi dehşetle burnunu izleyin. Tam konuşmanın doruk noktasında "Anne senin burnun yamuk mu? Hiç dikkat etmemiştim. Evet evet yamuk" diyip dehşete kapılın. Sonra kalkın gidin.

Ya da gözlerine bakarak "Anne sende şaşılık mı varmış" ile yapabilirsiniz aynısını. Kendi düşünüp dursun. 🤣

Çok soğuk dur , suratına bakma. O sana konuşurken boşluğa bak, karşılık verirsen eşin anneci olabilir annesini tutabilir.
ona ortamda hiç yokmuş gibi davran. Sana ne söylerse cevap verme ya da çok kısa kes hıı de uzağa bak sağa sola bak. Telefonunla ilgilen.

cok ama çok soğuk dur mesafe şak diye konulabiliyor gerçekten

Back
X