Kaynana sorunsali

Mama sandalyesi, beşik, zıbın, bebek arabası.. her şeyr laf etti, sormadığımız halde karıştı. Ailem beşiğini,mama sandalyesini aldı, onlarada eşim dedi bebek arabasını alın bari. Kaynanam “gerek yokki bebek arabasına” dedi, sonra da şu yatmayan baston arabalar varya ondan bulmuş alayım mı dedi. Yatmayan bebek arabasına yeni doğmuş bebeği kycaz düşünün:)
“HEr şeyi var zaten, çok alıyor çok yapıyorsunuz” diyip bir yelek bile almadı kızıma. Doğumgününde bir toka bile almadı bide masa takımı aldıkları için ailemi eleştirmiş müsrifler diye.

Değişmez böyleleri.

O tür şeyleri paylaşmadım gerek duymadım. Çünkü aynen benimki de bir tane zıbın bile almadı. Yelek örmüştü dört beş tane inan kendi de söyledi 1 liralık naylon iplerden. Bir tane de battaniye almış pazarda 7 liraya satılanlardan içinden elyaflar görünüyor bebeği ona nasıl sarayım. Bir de dalga geçer gibi dedi ki kundak olarak da babasının kundağı var ona sararız. Ördüğü yelekleri de saklayacakmışım kardeşi olunca giyermiş. Naylon şeyin neyini saklayacaksam. Ter bezi dikmiş güya, eşim gördü at şunları çocuğa dokundurma naylon şeyleri dedi. Yani insanın da şansı olacak kv den yana. Boşver hiçbir şeyini anlatma . Ne evlenirken ne çocuğuma bir eşya almadılar. Ben de şunu aldım bunu yapıcam demiyorum.

Oysa bir kiz annesi dese burda ne güzellemeler olurdu "seni düşünüyor" ve "gerçekten ilk çocuğun giydiklerinide giyer sonuçta" gibi çümleler kullanilirdi.

Kv'de ya, millet tanimadiği bir kadin için ağzindan geleni sayiyor.

Bu arada konu sahibesi, çocuğun ana okuluna gidiyor, yani en az bi 5 sene evlisiniz diye düşünüyorum. Bu süreçte kv'de ve vereceği tepkileri çözemediysen biz burda ne yapalim? Bu şekilde daha çook konu açarsin.

Oysa bir kiz annesi dese burda ne güzellemeler olurdu "seni düşünüyor" ve "gerçekten ilk çocuğun giydiklerinide giyer sonuçta" gibi çümleler kullanilirdi.

Kv'de ya, millet tanimadiği bir kadin için ağzindan geleni sayiyor.

Bu arada konu sahibesi, çocuğun ana okuluna gidiyor, yani en az bi 5 sene evlisiniz diye düşünüyorum. Bu süreçte kv'de ve vereceği tepkileri çözemediysen biz burda ne yapalim? Bu şekilde daha çook konu açarsin.
Ama aynı kadın anne olarak farklı kv. olarak farklı düşüncelerle davranıyor genelde.. kızı alırken normal görüyor gelin alınca çok almış oluyor çünkü biri damadın parası biri oğlunun parası gözüyle bakılıyor.. niyet önemli ki burda oğlunun parasından kendine düşecek pay azalacak diye sergilenen bir davranış var gibi.. aynı sebepten anne de karşı çıksa aynı tepkiyi alır burdaki birçok kişiden diye düşünüyorum..

fazla hassassınız. boşverin takmayın, üstelerse de
'bebe benim para benim. paşa gönlüm ne isterse onu alırım.!' diyin.

Back
X