Kaynana söz parami aldi

Ebruebosaydin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2019
1
4
1
36
Sözüm oldu. Söz kesilirken amcam makas kesmiyor dedi. Para atildi tepsiye. Sonra benim ailem hepimiz mutfakta servisle ugrasirken. Geri döndügümüzde paralar kayboldu. Tepsinin üstünde birakmistik öylesine. Icerde erkek tarafindan baska kimse oturmuyordu. Herkez gitdikten Sonra ailemle Ve yengemlerle bir birimize sorduk senmi aldin senmi? Kimse almamisti. Cok rezil ve mahcup duruma düstüm ailemin karsisinda. Beni istemeye geldiler. Bahsis parasi biraktilar Ve tekrar geri aldilar. Yani o para sanki ordan calinmis gibi oldu. Tüm ailecek hirsiz durumuna düstüler. Tüm yengemler sasirdi. Ne cesaret ne cesaret dediler. Bende bir sok gecirdim. Cok büyük bir güvensizlik düstü icime. Yarin öbürgün ben altinlarimi biraksam ortada onudami alip gitcek? Cünkü tahminim bunu yapan kayananaydi. Kendi kendime kafamda kurdugum kanitlarla onun oldugunu düsünüyorum. Sizin düsüncelerinizi ala bilirmiyim? Onlardanda hic bir yabanci yoktu aralarinda. Hepsi kayananin kendi kardesleriydi.

Bence böyle bir suçlamayı emin olmadan yapmaniz doğru değil hırsızlık diyorsunuz. Almışsa da almıştır sevdiğiniz insanın ailesi ileride sizinde aileniz olmuş olacak tabi aramız da neler vardır nasıl bir ilişki bilemeyiz biz. Fakat sevdiğiniz insanı da bu kadın doğurmuş ve büyütmüş. Sonuç olarak gözünüzle görmediğiniz şeyin iddiasını yapmayın bu hayatta..

Hayır o kadar insan bir Allah’ın kulu görmemiş ama herkes kaynanayı mı suçluyor bence senin ailen o taraftan daha çirkin ben eşimin ailesi hakkında böyle konuşulmasına müsade etmem. Parayı adamlar vermiş alıp kaldırsaydınız sonrasında millete kulp takmayın sırf kaynananı yeterince tanımıyorsun diye kadının hırsız olduğunu düşünüyorsun o zaman evlenme çoçukla çünkü hırsızın yetiştirdiğinin alim olmasıda zor. İlk defa birinin yazdıklarını okurken haya ettim umarım yaşın 22 geçmiyordur da milletin gazına gelmiş sağ bir kızımızsındır.

Icerde erkek tarafindan baska kimse oturmuyordu.
Mutlaka nişanlınızın ve ailesinin yanında sizlerden birileri oturuyordu?
Kendi aileninizin erkekleri de kahve yapmaya sizinle birlikte mutfağa gitmediler ya? Hemen karşı tarafı suçlamanız, özelliklede kaynanayı.. çok iğrenç bir davranış! Yengelerinizin de dolduruşuna gelmeyin. Sakince düşünün ve kibarca nişanlınıza durumdan bahsedin. Sevgiliniz sonuçta..

Sözüm oldu. Söz kesilirken amcam makas kesmiyor dedi. Para atildi tepsiye. Sonra benim ailem hepimiz mutfakta servisle ugrasirken. Geri döndügümüzde paralar kayboldu. Tepsinin üstünde birakmistik öylesine. Icerde erkek tarafindan baska kimse oturmuyordu. Herkez gitdikten Sonra ailemle Ve yengemlerle bir birimize sorduk senmi aldin senmi? Kimse almamisti. Cok rezil ve mahcup duruma düstüm ailemin karsisinda. Beni istemeye geldiler. Bahsis parasi biraktilar Ve tekrar geri aldilar. Yani o para sanki ordan calinmis gibi oldu. Tüm ailecek hirsiz durumuna düstüler. Tüm yengemler sasirdi. Ne cesaret ne cesaret dediler. Bende bir sok gecirdim. Cok büyük bir güvensizlik düstü icime. Yarin öbürgün ben altinlarimi biraksam ortada onudami alip gitcek? Cünkü tahminim bunu yapan kayananaydi. Kendi kendime kafamda kurdugum kanitlarla onun oldugunu düsünüyorum. Sizin düsüncelerinizi ala bilirmiyim? Onlardanda hic bir yabanci yoktu aralarinda. Hepsi kayananin kendi kardesleriydi.
Hemen karar vermeyin çoluk çocukda almış olabilir eğer bu kadar eminseniz de huylarını biliyosunuz demekki eğer huylarını biliyosanız vazgeçin evlilik malesef iki kişilik degildir sadece eşinizle değil ailesiylede evleniyoruz çünki erkekler ne olursa olsun ailesini hakli gorurler %98 i erkeklerin boyle geri kalan %2 si ni kimse henuz gorup tanisip evlenmedi zaten 😂

Ortada suclama falan yok, odada sadece onlar varken gittiyse paralar onlar aldı.
Bu benim midemi bulandırırdı acıkcasi ve bir kez daha dusunurdum. Sozlunuze sordunuz mu, sormadıysanız sorun. Mevzu para degıl zaten, mevzu utanma arlanma bilmemelerı.
Sozlunuzun vereceği cevaba göre karar verirsiniz

Sizin aile komple mutfakta mıydı? Çoluk çocuk, amcalar, dayılar vs birisi cezvenin bir ucunu, diğeri diğer ucunu mu tutuyordu?
Dedeler, nineler yok muydu, onlar da mı mutfaktaydı? Sizin mutfak kaç metrekare?
"Makas kesmiyor ehehe" diyen amcanız almıştır belki.

İçeride sadece erkek tarafı bile olsa kayınvalidenin aldığı ne malum? Bir dünya insan varken aklınıza ilk olarak sevdiğiniz adamın anası geliyorsa ortada büyük bir sorun var bence.

Başkalarının günahı almayın bence siz de parayı bırakmasaydınız ortalığa kalabalık ortamlarda genelde oluyor bu tür şeyler ama İnanlı hiç beklemediğin insanlar bile olabilir o yüzden kimsenin günahını alma derim

Direkt kaynanayı sucluyorsaniz hissettiğiniz yada tanık olduğunuz başka farkli durumlarda oldu muhtemelen öncesinde diye düşünüyorum. Sonuçta herkesin aklından ilk olarak direkt bu isim geçiyorsa başka şeyler mi var öncesinde sizi rahatsız eden. Sevgilinize durumu aktarın bir tabi annesinden bahsetmeden. Bir yoklayin tepkisini ölçün . Söz Nişan sürelerini de uzun tutmaya çalışın bence içinde bu aileye karşı bir şüphe varsa evlenmedeni önce zaman kazanmış olursun daha iyi tanırsın karşındaki aileyi. Baktın olmuyor nisanlyken ayrılmak çok daha mantıklı olur

Bence böyle bir suçlamayı emin olmadan yapmaniz doğru değil hırsızlık diyorsunuz. Almışsa da almıştır sevdiğiniz insanın ailesi ileride sizinde aileniz olmuş olacak tabi aramız da neler vardır nasıl bir ilişki bilemeyiz biz. Fakat sevdiğiniz insanı da bu kadın doğurmuş ve büyütmüş. Sonuç olarak gözünüzle görmediğiniz şeyin iddiasını yapmayın bu hayatta..
Ne demek almissada almiistir bende emin olmamasina kizdim ama almissada almis sevdiginin ailesi ne demek cok cirkim bisey bu

:kahve:"söz parayı" ilk kez duyuyorum. Cluedo ipucu peşinde oyunu gibi bir durum. Kim habgi odada ne zaman neyi kullanarak parayı çaldı? Sözlüne de mi hiç söylemedin para kayboldu diye. Belki sözlün aldı. Yoksa odamı mutfaktaydi?

Ya bi tanıdığım da cenaze evinde çantasından para kaybetmişti hemde cenaze de evdeydi çantada cenazenin olduğu odadaydı inanmak istemedim aklı başında birisinin aldığına ya çocuk çoluk almıştır ya sizden biri kaldırmıştır direkt kayınvalide demeyin. Ha kayınvalideniz sizi istemiyorsa iş bozulsun istiyorsa belki almıştır ama çok düşük ihtimal sonuçta o parayı alırken biri görmezse biri görürdü akayınvalide olarak oradan almakta riskli olurdu 🤨

Ben böyle bir olay yaşasam evleneceğim kişinin ailesini seviyorsam asla onlara toz kondurmam, aklima gelmez ki cok büyük bir para diyilse lafı bile edilmemeli. Belki onlar yapmamıştır. Belki sizin ailenizden biri aldı ben almadım diyor , kendi ailenizi cok sevdiğiniz icin asla kusur bulmuyorsunuz , bu kadar buyutmeyin kayinvalideniz bahşiş verdiği parayi alacak kadar değildir

Back
X