Kaynana söz parami aldi

Ben olsam direk sözu bozardim.
Polis filan cagirir, kaynanami ifşa ederdim.
Boyle saygisizlik mi olur yaaa.

Sözüm oldu. Söz kesilirken amcam makas kesmiyor dedi. Para atildi tepsiye. Sonra benim ailem hepimiz mutfakta servisle ugrasirken. Geri döndügümüzde paralar kayboldu. Tepsinin üstünde birakmistik öylesine. Icerde erkek tarafindan baska kimse oturmuyordu. Herkez gitdikten Sonra ailemle Ve yengemlerle bir birimize sorduk senmi aldin senmi? Kimse almamisti. Cok rezil ve mahcup duruma düstüm ailemin karsisinda. Beni istemeye geldiler. Bahsis parasi biraktilar Ve tekrar geri aldilar. Yani o para sanki ordan calinmis gibi oldu. Tüm ailecek hirsiz durumuna düstüler. Tüm yengemler sasirdi. Ne cesaret ne cesaret dediler. Bende bir sok gecirdim. Cok büyük bir güvensizlik düstü icime. Yarin öbürgün ben altinlarimi biraksam ortada onudami alip gitcek? Cünkü tahminim bunu yapan kayananaydi. Kendi kendime kafamda kurdugum kanitlarla onun oldugunu düsünüyorum. Sizin düsüncelerinizi ala bilirmiyim? Onlardanda hic bir yabanci yoktu aralarinda. Hepsi kayananin kendi kardesleriydi.
Bunu sormanız gerekıyo.Ayrıca emın olmadan kımseyı suclamayın.Belkıde sızın taraf yaptı?

Gozumuzle gordugumuz seyleri bile 3 kere tastik etmemiz gerekirken gormediginiz biseyi nasil insanalri suçlarsiniz anlamis degilim. Kucuk bi cocuk aldi cebe atti bilmeden belki belki bi yere dustu yarin bi gun ortaya cikacak. Nedir bu pesin hukum

neden nisanliniza sormuyorsunuz.bunu aranizda konusup halledemeyecek kadar samimiyetiniz yoksa bence nisani cok erken yapmissiniz...ben olsaydim hemen o gece arayip derdim boyle bisey oldu bizde o para adet geregi tepside kalir geri alinmaz cok ayiptir alinmasi derim...cocugun belki gercekten haberide yoktur sana affettirir kendini ailesinede gerekli konusmayi yapar hallolur.ama almis ne var zaten biz vermistik diye bir tavira girerse bence kendi iyiligin icin nisani atman gerekir.

b
:kahve:"söz parayı" ilk kez duyuyorum. Cluedo ipucu peşinde oyunu gibi bir durum. Kim habgi odada ne zaman neyi kullanarak parayı çaldı? Sözlüne de mi hiç söylemedin para kayboldu diye. Belki sözlün aldı. Yoksa odamı mutfaktaydi?
bizde nisanda makas kesmiyo denir adettir para istenir ama eglenceli bir sekilde.hatta benim nisanimda kurdeleyi kesen esimin amcasiydi kendi kardeslerine tek tek seslendi makas kesmiyo diye hepsinden topladi cok komikti cok eglendik. geri de vermedik birikimimize kattik kendime de harcamadim.sonucta nisan kina dugun derken toplandi ev sahibi olduk cok sukur:KK52:

b

bizde nisanda makas kesmiyo denir adettir para istenir ama eglenceli bir sekilde.hatta benim nisanimda kurdeleyi kesen esimin amcasiydi kendi kardeslerine tek tek seslendi makas kesmiyo diye hepsinden topladi cok komikti cok eglendik. geri de vermedik birikimimize kattik kendime de harcamadim.sonucta nisan kina dugun derken toplandi ev sahibi olduk cok sukur:KK52:

"Makas kesmiyor" oyunu bende biliyorum da. "söz parası" olarak ilk duyuyorum. Burda bir düğünde gelin alınacaktı evden. "anahtar dönmüyor" diye 2000 Euro istediler. Damat tarafı ilk şaka zanneti. Ama kız tarafı ısrar edince olay çıktı :D :D iş sakada kalsa iyi tabi ve gelin ve damata destek. Bence konu sahibi birini suclamadan sözlüs<ne sormasi lazımdı.

Bizim de bir tanidigimiza soz kesilmis evde. Maksimum 20 kisi falan var onlar da sadece cok yakin akrabalar.
2 telefon calinmisti o gun evden.
Cok igrenc seyler bunlar ya...
Ama ote yandan sizin "kesin kaynanam" demeniz de cok artniyetli geldi bana. Boyle birseyi yakistiriyorsaniz o aileye gitmeyin derim ben

Valla bişey soyleyim mi parayi çalan kaynananız kadar bi kız babasının kalas kesmiyo demesi de çok çirkin. En baba o tepsiye 200 tl atilmistir. Siz bittikten sonra herkesin aklına gelen şeyin para olması da çok çirkin. Ayrıca alirken de görmemişsiniz

Bizim de bir tanidigimiza soz kesilmis evde. Maksimum 20 kisi falan var onlar da sadece cok yakin akrabalar.
2 telefon calinmisti o gun evden.
Cok igrenc seyler bunlar ya...
Ama ote yandan sizin "kesin kaynanam" demeniz de cok artniyetli geldi bana. Boyle birseyi yakistiriyorsaniz o aileye gitmeyin derim ben
kesin tanidigin kaynanasi calmistir telefonlari))))

Sözüm oldu. Söz kesilirken amcam makas kesmiyor dedi. Para atildi tepsiye. Sonra benim ailem hepimiz mutfakta servisle ugrasirken. Geri döndügümüzde paralar kayboldu. Tepsinin üstünde birakmistik öylesine. Icerde erkek tarafindan baska kimse oturmuyordu. Herkez gitdikten Sonra ailemle Ve yengemlerle bir birimize sorduk senmi aldin senmi? Kimse almamisti. Cok rezil ve mahcup duruma düstüm ailemin karsisinda. Beni istemeye geldiler. Bahsis parasi biraktilar Ve tekrar geri aldilar. Yani o para sanki ordan calinmis gibi oldu. Tüm ailecek hirsiz durumuna düstüler. Tüm yengemler sasirdi. Ne cesaret ne cesaret dediler. Bende bir sok gecirdim. Cok büyük bir güvensizlik düstü icime. Yarin öbürgün ben altinlarimi biraksam ortada onudami alip gitcek? Cünkü tahminim bunu yapan kayananaydi. Kendi kendime kafamda kurdugum kanitlarla onun oldugunu düsünüyorum. Sizin düsüncelerinizi ala bilirmiyim? Onlardanda hic bir yabanci yoktu aralarinda. Hepsi kayananin kendi kardesleriydi.
Yuzde yuz gormediginiz, ispatiniz olmadigi halde yaptiginiz bu yorum iftiraya giriyor. Ve nedense icimden bir ses, kendi ailenize donup bakmaniz gerektigini soyluyor.

"Makas kesmiyor" oyunu bende biliyorum da. "söz parası" olarak ilk duyuyorum. Burda bir düğünde gelin alınacaktı evden. "anahtar dönmüyor" diye 2000 Euro istediler. Damat tarafı ilk şaka zanneti. Ama kız tarafı ısrar edince olay çıktı :KK70: :KK70: iş sakada kalsa iyi tabi ve gelin ve damata destek. Bence konu sahibi birini suclamadan sözlüs<ne sormasi lazımdı.
biz nerde ne istencek hehepsinkonusmustuk.hatta kayinvalidem seni kapiycak odaya acmicaklar genc kizlari topla demisti.yok ya istemem oyle ayip olur dedim.aaa kizim adetten dedi 200 lira veririz aralarinda bolusurler dedi.aynen de oyle oldu akrabalardan genc olanlari topladm tuttular kapiyi cok eglendik ya kizlarin o nazi kayinvalidemin ilk once 100 verisi sonra kizlar kabul edince olur mu ya o kadara acilir mi deyip 100 daha verisi:halay:yav ne guzel bir gundu.arkadaslara tavsiyem şudur ki herseyi onceden konusun o samimiyetide kurun.bunlar guzel seyler bosu bisuna zehir etmeyin sonra en mutlu gununuzu

Back
X