Kaynana terörü..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben zaten eşime bir daha bu duruma düşmek istemiyorum diyorum çok bozuluyor Urfa’da ne yapıcaz kimsemiz yok diyor
Eşimin arkadaşlarından da çok rahatsız oluyorum mesela çay içiyoruz arıyor bende geliyorum diyor beş dk içinde yanımıza geliyor niye gelme diyemiyorsun ben bir şey konuşacaktım diyorum eşim sessiz kalıyor
Siz de daha fazla üzülmeden, kendinizi yormadan açık açık söyleyin eşinize. Annesini de aramayın, sormayın, gitmeyin. Asgari düzeyde konuşursanız asgari düzeyde sorun çıkar, sonra da eşinizin yaptığı gibi kişisel algılanmasın dersiniz olur biter. Siz eşinizle halledin bu meseleleri, asıl sorun orda. Kayınvalide ancak sizi, siz izin verdiğiniz müddetçe rahatsız edebilir, izin vermezseniz sesini dahi duymazsiniz. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah, üzmeyin kendinizi.

Siz de daha fazla üzülmeden, kendinizi yormadan açık açık söyleyin eşinize. Annesini de aramayın, sormayın, gitmeyin. Asgari düzeyde konuşursanız asgari düzeyde sorun çıkar, sonra da eşinizin yaptığı gibi kişisel algılanmasın dersiniz olur biter. Siz eşinizle halledin bu meseleleri, asıl sorun orda. Kayınvalide ancak sizi, siz izin verdiğiniz müddetçe rahatsız edebilir, izin vermezseniz sesini dahi duymazsiniz. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah, üzmeyin kendinizi.
Teşekkür ederim..

Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah🙏
ben ona uzakken de kışın aradığında en az üç saat konuşur eltimin dedikodusunu yapıyordu bana dinlemek istemiyordum çünkü çalışan ve eve gelince yorgun argın yemek yapan biriyim kaynanam gibi emekli ve evde oturan biri değilim. Yine de saygı ile dinledim yorum yapmadım beni ağlama duvar gibi kullandı aylarca sürdü bu

Hamileyim ve bir sabah bir de akşam yemek yememize izin veriyor uzun açlıklar yaşadım sürekli pilav yiyorduk sağlıksız beslendik . Mutfağa beni sokmak istemiyordu misafir diyordu bana o yüzden çok aç kaldım.

Eşim söylese de kaynanam bildiğini okuyan biri zaten akşam çay içmeye gidelim durmak istemiyorum bunaldım diyordum çay içerken konuyu açıyordum benim annem seninki gibi mutlu değil biz ondan yemek konusunda bir şey istemiyoruz dedi.
Ama ben hamileyim ihtiyacım var gerçekten bazen canım bir şeyi çok istiyor hemen onu yemek istiyorum bu tarz şeyler yaşamaya başladım 4. Ayda
Annesine mesela kısır yapayım biraz diyorum yemek var diyor annen çok ayıp ediyor yabancı biri bile olsa hamileyse yardımcı olunur annen beni çok kırdı diyorum annem gençken babamdan çok dayak yedi diye açıklama yapıyor eşimden de soğumaya başladım ne desem olmuyor hem hak veriyor gibi hem annesini savunuyor gibi dengesizlik yapıyor

Anneme gelirken bile kaynanam laf etti
İnsan kocasını bırakır gider mi dedi
Kayınvalideniz ne dediğini ne yaptığını bilmeyen bir kadın kabul ama sizin de hatalarınız var, örneğin kayınvalideniz sizi arayıp milletin dedikodusunu yaptığında “kusura bakmayın ben insanlar hakkında konuşulmasını hoş bulmuyorum, beni ilgilendirmeyen konuları anlatmayın” diyebilirdiniz dedikoduyu dinlememek, dinlemek istemediğinizi söylemek saygısızlık değil sınır çizmektir zira.

Bütün yıl çalıştığınız için tatil yapmak, ailelerinizi görmeyi istemek en doğal hakkınız, şahsen kayınvalidenize gitmenizde bir tuhaflık olmadığını düşünüyorum fakat huyunu suyunu tam da bilmediğiniz ama dedikodu yapmayı laf taşımayı adet edinmiş olduğunu gözlemlediğiniz birinde ilk sefer için 1 ay kalmak yanlış, baştan planı 1 hafta 10 günle sınırlandırıp sonrasında eşinizle başbaşa bir tatil ve ailenizi ziyaret şeklinde düzenleyebilirdiniz.
Kusura bakmayın ama eşiniz de düşünceli biri değil, annesinin yaptıklarına bahane bulup savunması yanınızdaymış gibi yapmaktan başka bir şey değil, kayınvalideniz 2 öğün dışında yemek yemenize izin vermediyse aç kaldıysanız eşiniz neci?

Eşiniz “
benim annem seninki gibi mutlu değil biz ondan yemek konusunda bir şey istemiyoruzdiyerek aslında size gönderme yapıp mesaj vermek yerine mutfağa girip karımın canı çekmiş deyip kısırsa kısır meyveyse meyve ne istiyorsanız hazırlasaymış, siz onun memleketini bilmiyorsunuz belki ama o karış karış biliyordur, arkadaşlarıyla oynadığı okey masasından yarım saatliğine bile olsa kalksaymış da hijyenik ve sağlıklı ev yemekleri yapan yerlerden size yemek taşısaymış.

Kayınvalidenizin umurunda olmaz aç mısınız tok musunuz ama eşinizin umurunda olmalıydı, 1 ay aç kalmanıza göz yummuş söylediğiniz halde kulak arkası yapmış.

Siz bu şartlarda onun annesinde 1 ay kalmışsınız o sizin ailenizin yanında bile kalmamış bahanesi de hazır, kardeşlerinizden çekiniyormuş, orada arkadaşları yokmuş, onun memleketinde de sizin arkadaşlarınız yoktu ama kaldınız.

Unutmayın armut dibine düşer, eşiniz annesinden farklı değil.

Yine tecrübesine istinaden yorum yapan, gördüğünü yazan üyelere azar ama sorunun baş kaynağı kocaya güzelleme gelmiş. O kadar derdi sorunu biz çıkarmış olduk. Ben doğunun da doğusunda yaşıyorum ama aynı şehirde bile olsak yaz tatili başlar başlamaz ailemin evine koşmam çünkü artık benim öncelikli ailem eşim ve evliliğim. Kök ailemin başımın üstünde yeri var ama.

Siz hem gidip hem insan yerine konmayıp hem de buna sebep kocanıza laf söylettirmiyorsanız niye konu açtınız? Kaynana sokaktaki herhangi bir kadın, çünkü saygıyı değeri hak etmiyor, arsızın teki. Bir yapar iki yapar üçüncüde yeter be dersin ağzını açarsın. Kayınvalide her savaşı kazanıyor, ezip geçiyor sizi. Evet herkes ailesine gidince mutfağa dolaba yardım eder yazan benim. Sadece siz mi bunu yapıyosunuz sanıyorsunuz? Bu kafayla bu düşünce yapısıyla bu kadından daha çok çekeceksiniz. Daha ilk tatilde anamın evi diye tutturan, evinden kaçan adam çocuk olunca daha da sıkılacak. Yine kayınvalidenin evine gideceksiniz, çünkü eşiniz gitmek isteyecek, arkadaşlarıyla takılmak isteyecek. O zaman da kayınvalidem çocuğumu sahipleniyor her şeyine karışıyor diyeceksiniz. Sizde şu yok, bu yok, empati yeteneğiniz yok vs vs. Ben evliliğin ikinci senesinde kayınvalideme yerini ve geçmemesi gereken çizgiyi gösterdim. Hafiften hık mık eden oğluna da aynı çizgiyi gösterdim. 20 sene olacak evliyim. Baştan herkes yerini haddini hududunu bilmeli. Bu tip insanlarla muhatap olunca aileyse benim ailem kusura bakmasınlar. Kimse kimseye sığıntı muamelesi yapamaz, yapanın evinde de koca hatırına kalınmaz, isteyerek kalınca da arkalarından şikayet edilmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X