Kaynana terörü..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun kayınvalide değil, sorun eşiniz. Kadın anlamıyor, travmaları var, psikolojisi bozuk vs. Buraya her şey denilebilir ama neden hamile halinizle buna maruz kalacağınız ortama sırf eşiniz arkadaşlarıyla buluşsun diye gidesiniz ?
Eşiniz nasıl izin verir bu sorunlu anne ile bunca zaman vakit geçirmenize? Gerçekten sizi düşünse sizi bir araya dahi getirmek istemez. Çünkü kadının anlamadığı açık. Aranıza sınır koyun demek sürekli laf anlatıp kadını ikna ederek susturun demek değil, siz kararınızı söyleyin ve köşenize çekilin demek. Siz bu sorunu annesi ile değil eşinizle çözebilirsiniz.
Ben zaten eşime bir daha bu duruma düşmek istemiyorum diyorum çok bozuluyor Urfa’da ne yapıcaz kimsemiz yok diyor
Eşimin arkadaşlarından da çok rahatsız oluyorum mesela çay içiyoruz arıyor bende geliyorum diyor beş dk içinde yanımıza geliyor niye gelme diyemiyorsun ben bir şey konuşacaktım diyorum eşim sessiz kalıyor

Evli misiniz bilmiyorum
Ama gördüğüm kadarıyla her an kafamıza göre davranamıyoruz evlilikte

Gördüğüm kadarıyla eşiniz gayet kafasına göre davranıyor ama.
Bir ay burada, bir ay orada kalırız diye sizi kandırmış, 1 ay anasının manyaklıklarına maruz bırakmış. Sizin ailenize gideceğiniz zaman gelince "bin rihit idimim, kirdişlirin vir" demiş geçmiş. Siz de pıtı pıtı ailenize gitmişsiniz bir başınıza.
Ya sen benimle dalga mı geçiyorsun bile dememişsiniz adama. "Ben senin annenle çok mu rahattım? Ben burada açlıkla sınandığım halde kaldım. Sen de şimdi paşa paşa o valizi toplayıp geleceksin" dememişsiniz.
Giderken bile kayınvalideden laf yemişsiniz ailenize gittiğiniz için. Eşiniz buna bile sesini çıkarmamış.
Sonra koşa koşa kayınvalide terörü diye konu açmışsınız. Sorun kayınvalideniz mi yani sizce?
Eşiniz sizi iplemediği için annesi istediğini yapabiliyor. İnsanlar bunu anlatmaya çalışıyor size.
Kayınvalidenizi suçlamaya devam ettiğiniz sürece bir yere varamazsınız.

Eşiniz arkadaşlarıyla okey oynamaya bu kadar meraklıysa evlenmeyecekti.
Üniversite öğrencisi gibi gidip 2 ay yerleşemez aile evine. Siz de yazın memlekete taşıyacağı bir eşya değilsiniz, eşisiniz.
Eşiniz evlendiğinin farkına varamazsa daha çok çekersiniz. Kayınvalide terörü, arkadaş terörü, akraba terörü diye uzar gider liste.

Ben zaten eşime bir daha bu duruma düşmek istemiyorum diyorum çok bozuluyor Urfa’da ne yapıcaz kimsemiz yok diyor
Eşimin arkadaşlarından da çok rahatsız oluyorum mesela çay içiyoruz arıyor bende geliyorum diyor beş dk içinde yanımıza geliyor niye gelme diyemiyorsun ben bir şey konuşacaktım diyorum eşim sessiz kalıyor
Siz kimsesi değil misiniz? Belki ben yanlış düşünüyorum ama kırıcı değil mi bu, ben neciyim demez mi insan? Evleneyim ama ailemde kalayım, arkadaşlarımla kankalarımla buluşayım diyen biri evlenmemeli. Adam evinden ortamından sıkılıyor. Herkese kızıyorsunuz ama sorun kabak gibi ortada değil mi? O çay bardağını sadece annesine değil size de kızdığı için kırdı. Sorun çıkartıyorsunuz, ses etmeseniz ortalık gerilmeyecekti, eşiniz böyle düşünüyor.

Sizin arkadaşınız 5 dk sonra yanınıza gelip konuşmanızı bölebilir mi? Onun yaptıklarını siz deneseniz ah ne iyi yapmışsın diyecek mi size?

Merhaba sayın meslektaşım. Yorumların çocuğunu üzülerek okudum. Neden oradasın diyenler gurbette hiç yaşamamışlar belli. Biz öğretmenler yaz gelsin bir an evvel memlekete gidelim diye gün sayıyoruz. Anam babam yolumu gözlüyor. Evliliğin daha ilk yılı güzelde bir tecrübe olmuş bence ,iyi tarafından bakacaksın mecbur. Kayınvaliden takıntılı bir insan belli ki ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. Ne kız verecen ne dünür küstüren. Az ve öz kalmak en hayırlısı. Beklentiyi de sıfırla bu kadında o merhamet yok belli. Çevremdeki öğretmen arkadaşlarımdan biliyorum biz de dahil, eşler farklı memleketlerdense erkek kız evinde bir süre kalıyor, kız da erkek evinde bir süre kalıyor sonra herkes kendi ailesinde devam. Belki evliliğin ilk yıllarında eşinden ayrı kalmak istemeye bilirsin ama zamanla durum değişiyor😅. O kısa ayrılık bence ilişkiye çok iyi geliyır. Çocugun tüm sorumluluğu bende, asıl tatili yapıyor farkındayım ama benimde böylesi işime geliyor. Seneye daha tecrübeli olacaksın kayınvaliden konusunda mesafeli olmanda yarar var.

Bak şimdi şekerciğim. Bir ay kaynana evinde kalmanın ne kadar kötü bir karar olduğunu yaşayarak öğrenmişsin zaten. Şimdi yapman gereken kaynanaya net bir sınır çizip hem eşine hem kaynanana karşı dik durmak. Telefonla aramıyorsun, ararsa açmıyorsun. Doğuma gelmesine engel olmalısın yoksa bu kaynana lohusalığını da travmaya çevirir onu da yaşayarak öğrenmek zorunda kalma. Hamile gelini aç bırakan lohusaya neler etmez. Gelecek sene de bir kaç gün evine gidersin torununu görür yeter

Merhaba sayın meslektaşım. Yorumların çocuğunu üzülerek okudum. Neden oradasın diyenler gurbette hiç yaşamamışlar belli. Biz öğretmenler yaz gelsin bir an evvel memlekete gidelim diye gün sayıyoruz. Anam babam yolumu gözlüyor. Evliliğin daha ilk yılı güzelde bir tecrübe olmuş bence ,iyi tarafından bakacaksın mecbur. Kayınvaliden takıntılı bir insan belli ki ağzınla kuş tutsan yaranamazsın. Ne kız verecen ne dünür küstüren. Az ve öz kalmak en hayırlısı. Beklentiyi de sıfırla bu kadında o merhamet yok belli. Çevremdeki öğretmen arkadaşlarımdan biliyorum biz de dahil, eşler farklı memleketlerdense erkek kız evinde bir süre kalıyor, kız da erkek evinde bir süre kalıyor sonra herkes kendi ailesinde devam. Belki evliliğin ilk yıllarında eşinden ayrı kalmak istemeye bilirsin ama zamanla durum değişiyor😅. O kısa ayrılık bence ilişkiye çok iyi geliyır. Çocugun tüm sorumluluğu bende, asıl tatili yapıyor farkındayım ama benimde böylesi işime geliyor. Seneye daha tecrübeli olacaksın kayınvaliden konusunda mesafeli olmanda yarar var.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için beni çok iyi anlamışsınız. Bizde çok bunalıyoruz görev yerinde tatil geldiği gün semineri bile burada almak istemiyoruz. Bende kaynanamdan şüpheleniyordum eşimin sesi çıkaramadığının farkındaydım ama bu kadar ileriye gidileceğini öngöremedim.
Evliliğimizin ilk yılı olduğu için de çok tecrübesizim böyle bir kadına ne yapılır ne denir gerçekten bilemedim annemin evine gelince sakince düşündüm ve beni ne kadar üzdüğünü yeni yeni farkına vardım .

Ee tamam işte adam sizi takmıyor bunca sayfa bu yazılmış size hala kaynanada suç buluyorsunuz. Valla hamileyken ekstra ilgi gösteriyor normalde kocalar, sizinki sizi anasının yanına park edip kendi arkadaşlarıyla keyif yapıyor. Sizin orada arkadaş çevreniz yokmuş, eşiniz keyif yapacak diye sığıntı gibi duruyosunuz.
Mesleğinizi neden söylüyor insanlar biliyo musunuz? Öğretmenler başımızın tacı kutsal bir meslek, siz böyle bir meslek icra ederken nasıl öngörüsüz oluyor yasa kendinizi ezdiriyorsunuz, belki size yakışıyor ama mesleğinize yakışmıyor, öğretmenlik diye vurgulanması bu yüzden(bence)
Normalde siz 1 hafta bunları gördüğünüzde eşinizin bencilce davranışlarına karşı valizi hazırlayıp dönecektiniz.
Burada döne yakıla hala kocamın morali bozuluyor yazıyosunuz, çok önemliyse morali dert etmeyin oturun kaynana yanında neden sorun ediyorsunuz ki

Bak şimdi şekerciğim. Bir ay kaynana evinde kalmanın ne kadar kötü bir karar olduğunu yaşayarak öğrenmişsin zaten. Şimdi yapman gereken kaynanaya net bir sınır çizip hem eşine hem kaynanana karşı dik durmak. Telefonla aramıyorsun, ararsa açmıyorsun. Doğuma gelmesine engel olmalısın yoksa bu kaynana lohusalığını da travmaya çevirir onu da yaşayarak öğrenmek zorunda kalma. Hamile gelini aç bırakan lohusaya neler etmez. Gelecek sene de bir kaç gün evine gidersin torununu görür yeter
Yok asla kabul etmem eşime şimdiden söyledim zaten ücretsiz izne ayrılıyorum ben istemiyorum evde annesini çünkü babası da emekli o da gelecek ve rahatsız oluyorum erkek sonuçta
Annem kısa süreli gelip gidicek dedim
Bir de ben iki yıl önce babamı kaybettim
Kaynanama ben hala bu travmayı yaşıyorum çok ani öldü benim babam biraz anlayış bekliyorum diyorum çünkü ölümlü hikayeler anlatıyor mezarlıktan bahsediyor benim de anam öldü yirmi yıl oldu hala içimde diye acı kıyaslıyor böyle bir kişi yani

Çok teşekkür ederim yorumunuz için beni çok iyi anlamışsınız. Bizde çok bunalıyoruz görev yerinde tatil geldiği gün semineri bile burada almak istemiyoruz. Bende kaynanamdan şüpheleniyordum eşimin sesi çıkaramadığının farkındaydım ama bu kadar ileriye gidileceğini öngöremedim.
Evliliğimizin ilk yılı olduğu için de çok tecrübesizim böyle bir kadına ne yapılır ne denir gerçekten bilemedim annemin evine gelince sakince düşündüm ve beni ne kadar üzdüğünü yeni yeni farkına vardım .
Eşinizde tatil süresinin bir kısmını karısıyla çocuğuyla aile evinde geçirmek isteyecektir buna hazır olun bu normal. O da gelip sizin ailenizle zaman geçirmeli aksi düşünülemez. Ama kaynanan konusunda daha çok sınav vereceksin gibi geliyor bana 😞 belli ki fıtratı bu sıkıntılı bir tip. Doğumunuza da gelecektir hazırlıklı olun. Lohusa psikolojisiyle tatsızlık yaşanabilir öncesinde eşinizle konuşun tatsızlığa müsade etmesin kendini siper etsin. Aman diyeyim İzmir'e falan da tayin istemeyin sakın bu kadın ömür törpüler sadece size değil eltinizede sıkıntı yaşatıyormuş baksanıza

Yani urfa sicagi diye kvde kalmak bilemedim
Eve 2 tane klima taktirirsiniz gerekirse
Esiniz hergun okey oynayacak diye ac ac durmussunuz
Cok tuhaf yani
Seneye esiniz napiyorsa yapsin ben evimde durucam dersiniz anneniz falan gelir yaniniza olmadi
Urfadakiler sehri mi terkediyor yazin?
Kimsemiz yok burda diye dram yapip mutsuz olunacak yere tatile gitmek de neyin kafasi anlayamadim

Gurbette yaşadım ve hala gurbette yaşamaktayım ,öğretmenim bu arada.Yapmayın lütfen ya bizim anamız babamız yolumuzu gözlüyor da yıllık izin ile çalışanların aileleri yol gözlemiyor mu?
Elbette gidilir ailelerin yanına ama yapmayın Allah aşkına her yıl her yıl da 2 ay boyunca göçebe gibi yaşanır mı?
Yaz gelince çalıştığımız yerde sıkılıyoruz ne demek insan evinde eşiyle vakit geçirirken neden sıkılır kayınvalide kayınpeder tantanası çekmek daha mı iyi
Tatil gelince herkes ailesinin yanına kaçıyorsa mesai zamanı zorunluluktan mı bir arada duruluyor o zaman?

En azından dinliyorum. Sizde o da yok. Konu sahibinin yazdıklarını okumamışsınız da. Ya da okumuşsunuz ama gözden öteye gitmemiş. Kadın resmen bana baksın da yan gelip yatayım diye gitmiş, umduğunu bulamayınca da ağlıyor. Gitsin kendi anası baksın. Kaynana niye bakmak zorunda. Koca koca iki insan bütün yaz iki aileye yıkılmaya gelmiş. Kör değiliz şükür, görüyoruz. Evliyim, ailemlerden de ayrı yerdeyiz ama kimseye 2 ay boyunca bakın bize diye gitmiyoruz. Şükür evimiz var, paramız da var ya hani, birer hafta görüp geliyoruz
Kalbiniz kötü olduğu için kötü yorumlanamızı hor görmemek lazım biraz enpati lütfenn

Gurbette yaşadım ve hala gurbette yaşamaktayım ,öğretmenim bu arada.Yapmayın lütfen ya bizim anamız babamız yolumuzu gözlüyor da yıllık izin ile çalışanların aileleri yol gözlemiyor mu?
Elbette gidilir ailelerin yanına ama yapmayın Allah aşkına her yıl her yıl da 2 ay boyunca göçebe gibi yaşanır mı?
Yaz gelince çalıştığımız yerde sıkılıyoruz ne demek insan evinde eşiyle vakit geçirirken neden sıkılır kayınvalide kayınpeder tantanası çekmek daha mı iyi
Tatil gelince herkes ailesinin yanına kaçıyorsa mesai zamanı zorunluluktan mı bir arada duruluyor o zaman?
Nasıl saçma örnekler bunlar ya? Siz okuduğunuzu anlayabildiğinize emin misiniz? Yıllık izinle çalışanların ailesi neden özlemesin siz iyi misiniz Nasıl bir soru bu nereye varmak niyetindesiniz? Ne münasebet göçebelik anamızın babamızın yanına gidiyoruz alan razı veren razı. Konu sahibi kayınvalidesiyle sıkıntı yaşamış ,henüz bir yıllık evli ve hamile ilk tecrübesi kaynana evinde.Kayınvalidesine mi hak veriyorsunuz nedir yani? Yaz gelince çalıştığımız yerden sıkılıyoruz demek, yaz gelince çalıştığımız yerden sıkılıyoruz demek nesini anlayamadınız? 10 ay çalışıyorum kazanıyorum yoruluyorum tatil gelince de doya doya gezmek ailemi sevdiklerimi görmek tatilin hakkını vermek istiyorum zira imkanım var niye çalıştığım il de oturayım. Sen çok istiyorsan otur kocanla benden sizene? Kendimden ve çevremden örnek verdim sizin hayatınız beni zerre miskal ilgilendirmez benim ki de sizi..

Tatil gelince herkes ailesinin yanına kaçıyorsa mesai zamanı zorunluluktan mı bir arada duruluyor o zaman? Bu soru özelinde söylüyorum başınıza güneş geçti herhalde suratınıza bi su çarpın normal gelmedi bana pek bu mantıkla açıklanabilecek bir örnek değil😅🤭

Nasıl saçma örnekler bunlar ya? Siz okuduğunuzu anlayabildiğinize emin misiniz? Yıllık izinle çalışanların ailesi neden özlemesin siz iyi misiniz Nasıl bir soru bu nereye varmak niyetindesiniz? Ne münasebet göçebelik anamızın babamızın yanına gidiyoruz alan razı veren razı. Konu sahibi kayınvalidesiyle sıkıntı yaşamış ,henüz bir yıllık evli ve hamile ilk tecrübesi kaynana evinde.Kayınvalidesine mi hak veriyorsunuz nedir yani? Yaz gelince çalıştığımız yerden sıkılıyoruz demek, yaz gelince çalıştığımız yerden sıkılıyoruz demek nesini anlayamadınız? 10 ay çalışıyorum kazanıyorum yoruluyorum tatil gelince de doya doya gezmek ailemi sevdiklerimi görmek tatilin hakkını vermek istiyorum zira imkanım var niye çalıştığım il de oturayım. Sen çok istiyorsan otur kocanla benden sizene? Kendimden ve çevremden örnek verdim sizin hayatınız beni zerre miskal ilgilendirmez benim ki de sizi..

Tatil gelince herkes ailesinin yanına kaçıyorsa mesai zamanı zorunluluktan mı bir arada duruluyor o zaman? Bu soru özelinde söylüyorum başınıza güneş geçti herhalde suratınıza bi su çarpın normal gelmedi bana pek bu mantıkla açıklanabilecek bir örnek değil😅🤭
Gerçekten bazı yorumları okudum akıl tutulması ya 😂😂
Bir de bazıları konuyu saptırıyor kadın bana diyor ki kaynanan sana bakmak zorunda değil
Cevap veriyorum ben o amaçla gitmedim zaten gidip alışveriş yaptım ona diye
Diğer bir kadın da diyor ki alışveriş yapmak size özgü değil hepimiz yapıyoruz
Buradaki kadınlar empati içinde değiller yarış içindeler anlaşıldı 😂
Seviyeli bir şekilde de tartışabiliriz ama bazı zihniyetler sadece kıyas dersinde
Doğu görevinde biz neler çektik bir biz biliriz ne kadar şartları zor okullarda mücadele veriyoruz ve yaz olunca evden uzaklaşmak istiyoruz çünkü yıl boyu olumsuz olaylara maruz kalıyoruz
Bu bizim sorunumuz bu hayatı biz seçtik yine öğretmen olacaksın doğuda kalacaksın tayinin çıkmayacak deseler yine öğretmen olurım bu benim işim severek yapıyorum ama biz de bunalıyoruz
Tatil olunca da gitmek istiyoruz kaldı ki ilk tatilimiz ve eşimin evine ilk gidişim düğünde bile ben memleketimden eşimin memleketine düğüne iki gün kala gelip öğretmenevinde kalıp öyle kuaföre gittim kaynanamla çok az görüştüm
Yaşadığım kötü tecrübeyi anlatıp belki empati belki biraz öneri bekliyordum ama yok yani çok cahil yorumlar görüyorum yine de kırmak istemiyorum kimseyi

Son düzenleme:
Bir de bazıları konuyu saptırıyor kadın bana diyor ki kaynanan sana bakmak zorunda değil
Buradaki kadınla empati içinde değiller yarış içindeler anlaşıldı 😂😂
Yok bazı insanlar sadece muhalefet olmak için yazıyorlar. Konuyu anlamaya çalışan kendince çözüm üreten insanlara sözüm yok ama bazıları aynı sizin kaynana gibi 🤭 ben diyorum anam babam yolumu gözlüyor, kadın gelmiş yıllık izinle çalışanların ailesi özlemiyor mu diyor 😬 ayy bu Nasıl mantık Allah için kim aksini iddia etti ki ? Çalıştığımız ilden sıkılıyoruz paşalar gibi 2 ay tatilimiz var hayır efendim insan kocasından sıkılır mı evinizde oturun diyor ayy ben şok 😅

Yok bazı insanlar sadece muhalefet olmak için yazıyorlar. Konuyu anlamaya çalışan kendince çözüm üreten insanlara sözüm yok ama bazıları aynı sizin kaynana gibi 🤭 ben diyorum anam babam yolumu gözlüyor, kadın gelmiş yıllık izinle çalışanların ailesi özlemiyor mu diyor 😬 ayy bu Nasıl mantık Allah için kim aksini iddia etti ki ? Çalıştığımız ilden sıkılıyoruz paşalar gibi 2 ay tatilimiz var hayır efendim insan kocasından sıkılır mı evinizde oturun diyor ayy ben şok 😅
Anlamak istemiyorlar kaynanamın zihniyeti gibi

Yok ben gayet iyiyim sizin pek iyi olduğunuz söylenemez
Gezin tozun elbette ama 2 ay boyunca ayrı ayrı ailelerin yanında durduğunuzu siz söylediniz ben değil.
Evet göçebe gibi yaşıyorsunuz bu da benim düşüncem
Konu sahibinin kayınvalidesine hak veren pek kimse görmedim ama sorunun eşinde olduğunu anlatmaya çalışan çok kişi gördüm hamile eşini annesinin evinde bırakıp arkadaş derdine düşen eş
İnanın ne yaptığınız umrumda bile değil ama karşınızdaki insana okuduğunu anlamıyorsun lafları felan demekki istemediğiniz bir yere dokunmuş söylediklerim
Çocuğunuzun bütün sorumluluğunu alarak aile evinde tatillerinizde mutluluklar size

Yok daha olmadı 😂
Üstelik eşim kaynanamla kaç kere kavga etti bu konuda bu bir ay içerisinde.
Kaynanama eşime dert anlatma o senin ağlama duvarın değil dedikçe kadın anlatıcam oh iyi yaptım gelinim bilsin diyen bir kadın bu kadınla hiçbirimiz baş edemiyoruz ki kızı bile baş edemiyor
Benim annem çok anlayışlı bir kadındır hiç böyle bir anne görmeniştim
Tatil için kalmaya çalıştım zaten zaman dolunca da kaçtım kendimi koruma yollları buldum gün içerisinde
Ben sadece öneri bekliyordum ve destek
Eşine nasıl istediğini yaptıramaz demişler
Eşim de rahatsız ama karşımızda ne yaparsak yapalım iflah olmaz bir kadın var

Benim kp çok zor insandır. Tanısanız KV şükür edersiniz. İlk evlendiğimiz zamandan beri (2012 de evlendik) babasıyla olan ilişkiyi o kurdu. Ben KV yemeklerlerini yiyemiyorum, marketten bisküvi aldı, köyde yaşıyorlar dışarda yeme ihtimali yok. Onun midesi hassas, ben karımı aç birakmam siz keyfinize bakın dedi. Kimse ses etmedi. Bana bir şey söylemeye cesaret edemez, çünkü eşimin tepkisini bilir. Yılda beş gün kalkıyoruz. Onda eşim sürekli peşimdedir. Bizde üç çocuk var. KV size istediğini söylüyor, yapıyor çünkü eşiniz ses etmiyor. KV kızmak yerine eşinize kızın.

1 ay misafirlik için çok uzun süre. Evet Urfa sıcak ama tüm memleket yazı başka yerde geçirmiyordur herhalde, yaşayan nasıl yaşıyor? Daha 1 senelik evlisiniz hemen tatilde koşa koşa ailelere gitmek üstelik 1 ay kalmak saçma geldi bana. Böyle olacağı baştan belliymiş. Telefonda konuşurken katlanamadığınız kadının evinde 1 ay kalınır mı? Bir noktada da sizi eleştiricem evet çiğ ete dokunmak istemeyebilirsiniz gebeyken ama sizin kaçındığınız şey ete dokunmak mı sadece yoksa iş yapmak mı? Eldiven takarak doğrayabilirsiniz gayet. Elin kadını sizin hassasiyetinizi çekmez. Keşke hepsi anne gibi olsa ama olmazlar. Normal lafa bile alınmışsınız evlendikten sonra oldu lafında ağlanacak ne var? Mutfağa girmenize izin vermiyor mu o zaman hadi görüşürüz diye çıkacaktınız. Ne demek yemek yememize izin vermiyor? Eşiniz ne yapıyor bu esnada? Sizin sorununuz kayınvalide değil eşiniz. Bunun farkına varıp çözmeniz gerek yoksa çok sıkıntı yaşarsınız

Buradaki kadınlar empati içinde değiller yarış içindeler anlaşıldı 😂
Seviyeli bir şekilde de tartışabiliriz ama bazı zihniyetler sadece kıyas dersinde
Doğu görevinde biz neler çektik bir biz biliriz ne kadar şartları zor okullarda mücadele veriyoruz ve yaz olunca evden uzaklaşmak istiyoruz çünkü yıl boyu olumsuz olaylara maruz kalıyoruz
Bu bizim sorunumuz bu hayatı biz seçtik yine öğretmen olacaksın doğuda kalacaksın tayinin çıkmayacak deseler yine öğretmen olurım bu benim işim severek yapıyorum ama biz de bunalıyoruz
Tatil olunca da gitmek istiyoruz kaldı ki ilk tatilimiz ve eşimin evine ilk gidişim düğünde bile ben memleketimden eşimin memleketine düğüne iki gün kala gelip öğretmenevinde kalıp öyle kuaföre gittim kaynanamla çok az görüştüm
Yaşadığım kötü tecrübeyi anlatıp belki empati belki biraz öneri bekliyordum ama yok yani çok cahil yorumlar görüyorum yine de kırmak istemiyorum kimseyi
Hanımefendiciğim merak etmeyin doğuda zor şartlar altında çalışmak sadece size has bir durum değil bir çoğumuz geçtik o yollardan.
Madem öyle diyoruz ki anladınız ne olduğunu seneye gitmeyin ama yokkk eşim surat asıyor diyorsunuz
Kalp kırmak istemiyorum diyorsunuz ya keşke bu cevvalliğinizi kayınvalidenize de gösterseydiniz bir ay aç aç oturmak zorunda kalmazdınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X