kaynana ve eltiye nasıl davranılır..

firildakmerdane

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
151
6
643
İstanbul
arkadaşlar 3 senelik evliyim..4 aylık bir bebeğim var..kaynım yeni evlendi..kaynanamla eltim altlı üstlü oturuyorlar..ben başka bir şehirdeyim..ama ayda bir gideriz mutlaka..onlarda bize gelir..benim anlayamadığım eltiye nasıl davranılır..o beni takmıyormuş havalarına giriyor..bebeğimi hiç sevmiyor..kaynanamla araları çok iyi..onların bir dediğini iki etmiyor..ama bana karşı tavırlı hep..benim sorum sizce ben bu insana nasıl davranmalıyım..üstelik bendende 6 yaş küçük..anlayamıyorum iyi olmak varken ne bu tavırlar..böyle insanlarla uğraşmaktan bıktım..şimdi ben istanbul a gittiğimde 1 hafta kalacam..nasıl davranmalıyım ona..mesafem ne olmalı..evine gitmelimiyim çat kapı..yoksa o beni davet edersemi gideyim...hadi bacılarım bir yardım edin bana

Aranızda herzaman bir resmiyet olsun eltinizle, çünkü daha yeni fazla tanımıyorsunuz. ama kayınvalidenizi siz daha önceden tanıdığınız için huyunu daha iyi bilirsiniz. aklı sıra eltiniz sizi kıskanıyor asla taviz vermeyin önceden nasıl kayınvalidenize gidiyorsanız öyle gidin.eltiniz sizin ağzınızdan alacağı küçük bir lafı bile koz olarak kullanabilir. dikkatli olun tehlike yaşa bakmıyor.... bu arada benim eltim yok sadece bir öneri..........

o size nasıl davranıyorsa,
sizde ona öyle davranın..
kayınvalidenizle iyi olması
yakın oturdukları için sanırım...
eh birde yeni gelin ya...
canınızı sıkmayın bence...
sevgiler...

demekki mesafeli davranmak istiyor
bunda yanlış bişey yok
saygısızlık yapmadıktan sonra mesafe herzaman iydir
çok sıkı fıkı olmak zorunda değilsiniz zaten
o sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran
bebeğini sevmek istemiyorsada sevmiyebilir buna zaten mecburiyeti yok
yapmacık hareketlerden nefret ederim içinden geliyorsa sevsin onun dışında bebeği zaten rahat bıraksın bence
oraya gıdıncede seni davet ederse gider biraz oturur sonra gelirsin
davet etmesede bence hiç gitme ne diye gidip sinirlerini bozacaksın
zaten ayrı şehirde oturuyrosunuz birbirinize bi zararınız olmaz boşver...

o size nasıl davranıyorsa siz de aynı şekilde davranın.
ne bir eksik ne bir fazla..
bir densizliği olmadığı sürece çok da önemli değil bence.
eğer aranızda çok yakınlık da yoksa habersiz evine gitmeyin bence..
bence de kayınvalidenizle iyi olmasının sebebi sürekli beraber olmalarıdır..

kayınvalidesiyle arası çok sürmez bozulur zaten
öyle altlı üstlü oturmak kolay değildir,
henüz yeni gelin ayakları yere basmıyordur muhtemelen
gerçek dünyaya döndüğü zaman en çok size ihtiyaç duyacaktır.
mesafenizi koruyun derim.
herkes yerini bilsin.
siz ondan büyüksünüz ve size saygı duymak zorunda,bekleyin
o size tıpış tıpış gelecek.

Dur hele güzelim...biraz yeni gelin edasindan ciksin oda bir eskisin anlar anyayi konyayi.:delphin:..

Bence sende hic umursamaz gibi davran mesafeli ol....oraya gittiginde evine bile inme o davet etmeden....kafana göre takil ona gel suraya buraya gidelim falan bile deme:1closedeyes:....

Benim en kücük eltimde öyleydi...kendince bize tavirli olacakti...yeni gelinken bir havalar bir havalar....bir zaman sonra gülsüm abla gülsüm abla diye o yanasti bir taraflairma:kahve:

sizi rakip gibi görüyordur kendine, şimdi siz çocuklu gelinsiz daha bir oturaklısınız tabii...yani o öyle düşünüyordur aklınca...en sevilen ben olayım diyedir çabası...
siz kendiniz gibi olun... gerçekten sevebileceğiniz gibi biriyse yanaşın... çat kapı değil de sana gelmek isterim bir akşam deyin... davet ederse evin çok güzel, çok zevklisin diyin... ne biliyim ben sanırım alt etme çabasında olmazdım... ilgiyi onun üzerine toplayın bence... sizi bastıramayacağını ancak o şekilde anlar.. siz büyüksünüz biliyorum kötü bir söz bu ama olgun olmak durumundasınız... birde neden yaptığını anlayınca sanırım daha hoşgörülü oluyor insan... sevilmek için bir şey yapan değil olduğu gibi olan sevilir... merak etmeyin...

tipik bir kiskanc elti sendromu cnm.eltin kendini kayinvalidenlerin önünde üstün görüyor ve en iyi gelin olmak istiyor.oncelikle kayinvalidenlere karsi sakin eltin ile yaris icerisine girme yoksa sen kaybedersin senin yapacagin gayet rahat ve seviyeli olmak onun kiskancligi hep bil ama dogal ol takmiyormussun gibi.bide herseyini ozellikle esinin ailesiyle ilgili seylerini anlatma eltine.agir kal her zaman

bence cok takma sen kayınvalidenle eskisi gibi ol eltinide pek takma ve mümkün oldugu kadar mesafeli ol malesef eltilerden pekte iyi bir arkadas olmuyor

altlı üstlü oturan gelin kaynanadan hayır gelmez yakında çıkar kokusu deneyim konuşuyor bak :) mesafeli davran sende ikiside düşer yakında eline

bilmiyorum arkadaşlarım..kaynanamla aramı ancak 3 senede düzeltebildim..3 sene de eltiyle uğraşamayacağım..artık kendisine bıraktım..konuşursa konuşsun..tavır alıyorsa alsın..insanlarla uğraşmak çok zor..hele birde benim gibi herşeyi kafaya takıyorsan yandın..yok niye böyle dedi..yok niye böyle davrandı..ben naptım şimdi..çokmu kötüyüm..niye böyle davranıyor..kendimde çok şey arıyorum... sonuçta ben buyum..isteyen konuşur..istemeyen konuşmaz..sanırım kaynım kaynanamla yaşadığım sorunları anlatmış eltime..oda aklı sıra beni umursamıyor..bak sen anlaşamadın ama ben ne güzel anlaşıyorum diyor..desin bakalım..nereye kadar sürer bu saltanat..

canım kesinlikle taviz verme bunlar gibisini cok gördüm taviz verdkce havalanırlar canım sakınn....
o senin eine gelio kibir yaoıyo kaynanamla iyiyim havası yaatıyoo YALANNNN ee ayda bikere görüyosun kız sana hava atıyo yaa karnanasıyla iyi gözüküyo beni seviyolar seni sevmiyolar gözüküyo hehehe:)) şimdi gidiyosun memlekete eltin cagırdıgı zaman evine gidiyosun catkapımı sakınhaaaaa ay sen yeni gelinsin bırak onlar tanımaya calıssın seni kullan yanı avantajlısın salla gitsin nakedar yakınsa okadar yakın ol canım bayılma karsılarında elti ne ki ya ben eltimi hava atmak için kullanırm :))))))))eltiler böle işte anladın sen onu:)))
kaynanaya gelince onun kide kolay aslında ayagınla kıcına s....kcan parmagınlada bal yalatıcan ki seni evsin cünkü benide kaynanam sevmez :)) yapmadıgım için bak diğer eltilerim öyle yapıyolar cok ii anlasıyolar
canım kendini onnlar için yıpratma okadar değerli değiller öptüm seni

ay ben hiç anlamıyorum bu elti, gelin görümce meselelerini... ya gül gibi geçinip gitmek varken bi fesatlık sokarlar ya araya... şükür benim kayınvalidemle ve görümcemle aram iyi... hiç yanlış bişeylerini görmedim... eltim yok şimdilik... inşallah kayınbiraderim anlaşabileceğim biriyle evlenir de sorun olmaz...
zaten ben kimsenin evine davetsiz gitmem... çok sıkı fıkı olmam... böyle olursa da evime gelirse buyur ederim... kendim gitmem bile... ama siz uzak şehirden gideceksiniz... mecbur davet edecek.. sen de mecbur gideceksin... başka türlü sıkı fıkı olma boşver... bi kaç gün sıkarsın dişini... döner gelirsin evine... özel bişey yapmana gerek yok bence..

bence onu hiç önemsemeyin o yokmus gibi davranın..üstüne düşüp yaranmaya çalışırsanız ben neymişim havalarına girer..siz onu önemsemeyin ki o sizi önemsesin

ayy cok zor yaa... aynı drumlar bende de olcakkk bıkac aya eltım de evlencekk.....

hımmm eltisını cok seven anlaşan var mı acaba

mümkünse bu şekilde ayda bir hatta imkanın varsa yılda bir görüşmeye çalış...eltiyse kanki olacak haliniz yok.ikinizin tek ortak tarfı aynı ailenin gelini olmanız..sırf ikinizde gelinsiniz diye,canciğer kuzu sarması olacak haliniz yok..ne kadar az görüş,o kadar saygı gör..içli dışlı olayım diye yorma kendini,sonra içini dışına çıkartırlar mazallah...

yazan: cadı gelinlülülülülülü

aman canım kayınvalde, elti, görümce bunlara ağzınla kuş tutsan yaranamassın en iyisi koy mesafeyi ve en önemlisi kesinlikle sırrını verme sana ilerde koz olarak kullanabileceği bişey olmasın elinde tanımıyorsun sonuçta henüz....

Back
X