Ne alaka kışlıklarını yapmak filan? Bizde gelinler kendi işlerini yapıyorsa ne aladır! Köylerde filan o tür işler bir araya gelerek yapılıyor. Onda da görümce, gelin, kaynana, teyze, yenge filan hepsi aynı şekilde çalışıyor ve ürün paylaşılıyor
Böyle bir ortamda iseniz ve beraber başlayıp işi size yıkıyorlarsa siz de bir bahaneyle bırakın, savsaklayın filan. Bırakın kalsın ortada, bir şey söyleyene de beraber yapılır bunlar ben tek başıma payıma düşeni yaptım, devamını siz toparlayıverin dersiniz
Yok kentsel bir yaşamda iseniz ve bunca yıldır bu tür kışlık işlerini filan yapıyorsanız zaten tüm hata sizde. Alıştırmışsanız elbette görev halinde bir beklentileri olur Gelin dediğin hizmet için aileye alınmış bir hizmetli değildir. Çıkın artık bu psikolojiden. Ya da 11 yıldır yapıp da bugün neden hep benden bekliyorlar moduna girmeyin. Alıştırdığınız için sizden bekliyorlar. Sevmemelerini, tavırlarını önemsemeyecekseniz açıkça söyleyin "artık beni bu işlere çağırmayın, ben de artık kendi evime anca yetişiyorum kusura bakmayın" deyin