kaynana ve görümcelerden bıktım artık

arkadaşım kafa karıştıracak düşünecek bi şey yok, bırak gitsin, huylu huyundan vazgeçmez, evlenince herşey x10 kat artacak. sözlün dünyanın en iyi insanı olsa bile bir süre sonra çekilmez hale gelecek beraberce tüm hayatınız birkaç gerizekalının yaptıklarını tartışmakla geçecek sonunda birbirinizden nefret edeceksiniz. olacak olan bu. diğer arkadaşlar da direk olmasa da bence bırak gitsin diyor. daha fazla ileri götürüp işleri zorlaştırma. nişan vs. sonuçta birbirini tanımak içindir. ayrılsan da ayıp değil. ama evlenip ayrılmak daha büyük bir sorun. sonuç: bırak gitsin, hayat böyle gerizekalılarla uğraşmak için çok kısa.

korkuyorum sadece evet çok sevdiğini beni biliyorum ama sesini bile yükseltmiyor kimseye ağız dalaşına bile girmiyor,ya evlenincede böyle olursa diye kötü hissediyorum:( ne yapsam konussak mı o insanlarla ne istediklerini bir sorgulasak mı,onlarda sözlümü ayırcam diye korkuyolarmış ya işte bunu hiç anlamıyorum,yoksa en yakın zamanda eşyalarınımı teslim etsek of ya :(

evlenince 1000 kat beter olacak , hiç şüphen olamasın . şimdi az çok kendine özel bir hayatın vardır ama evlenirsen öksürsen haberleri olacak. BIRAK. SEN ONA ACIRSIN O SANA ACIMAZZZZZZZ....

ben sana şu kadar söylüyorum uzak dur. bırak nişa attı desinler. ben yandım sen yanma diyorum o kadar...

Birde çok duygusal olduğunu yazmışsın , bu aile şimdiden seni epey üzmüş yarın ailede tek erkek olunca yani nişanlını sana karşı kullanacaklar bunlarla tek başına savaşırım diyorsan git evlen ama sonra pişman olma nişanlında uyuzmuş evlilik çok farklı annen müdahale edemez, gerçekleri gör ona göre karar ver yani sadece kalbini kullanma karar verme esnasında , mutsuz olacaksan evlenmemen en hayırlısı olacak ,çnk boşanan çiftler var bu duruma düşme o görümcelerede allah vicdan versin onların seni anlamaları için evlenmiş veya nişanlı kızları olması gerek a , mutsuz olacaksan evlenmemen en hayırlısı olacak ,çnk boşanan çiftler var bu duruma düşme o görümcelerede allah vicdan versin onların seni anlamaları için evlenmiş veya nişanlı kızları olması gerek

Arkadaşlar ben foruma yeni katılıyorum.Burdaki yazıları okuduktan sonra derdimi paylaşmak istedim.3 yıldır sevdiğimin ailesi beni istemeye geldi.Herşey normal gibi görünüyordu fakat söz yapılacakken hiç birşey sormadan etmeden yüzüklerime kadar aldılar ailem ben üzülünce emri vaki yapmayım diye konuştu.Söz günü gelince ise 3 görümcem var 2 si dul kaynanam dul ve büyük görümceye neden bana sormadıklarını söyledim babamı katttığım için sormamış yapma dedim ama nafile,evlerine gittik ailecek oturmayaterbiyesizce garip garip espriler yapıyorlar görümceler ailemin büyüklerimin yanında çok saygısızlar hep sustum sözlümle konustum ama sözünü onlara geçiremiyor.Bu haziranda nişan tarihi belirlemiştik.Ama erkek tarafında sürekli bir hastalıktır çocuklar kaynana derken hep biz gittik sözden bu yana hiç arayıp sormuyorlar hep benden ve ailemden bekliyorlar kız tarafı kim belli değil sözlümü çağırdım nişanlıkları yüzüğü beraber aldık kendi ailesine sonradan aldıklarımızı söylemiş bu olaylar yüzünden ve hastalanan görümcenin oğlunu ziyarete hastaneye gitmemişiz onlara kıyafet alırken sormmışız diye neler yaptı terbiyesizler.Biz evine gidicez diye hastaneye gitmedik babamda rahatsızlandı ama aradık ben ailem konustuk telefonla sonra evine gideriz dedik ve görümce sözlüme nişanlığımızı alıcağmız gün göndermedi gidersen nişana düğüne gelmeyiz demiş.Sinirden ağladım ve gelmedi bende eşyaları götür diye ağlayark babama söyledim.Babam aradı cocuk istemiyor ne yaptınız diye söyledi hemen niye hastaneye geçmiş olsuna gelmediniz dedi saygısızca yüksek sesle konustu.Sözlümle bir süre görüşmedim sonra gönlümü aldı nişana kadar iptal ettik.Sözlümün ailsiyle görüşmüyorum babasının yanında kalıyor suan babası babamla konusuyor ama kafam cok karışık o kadar cok şey yaptılar ki her birini yazamadım ailemle görüşmeyeceğim bana değer vermedi dinlemdiler diye diyo ama annesiyle arada tel görüşüyor.Görümce olcak kadınlar seni rahat bırakmıycaz evlensen gibi terbiyesizce laflar ettiler.Ne yapıcam bilemiyorum yardım edin evlensem mutlu olabilirmiyim bilmiyorum yaptıkları aklımdan gitmiyor.Biz saygı değer bir aileyiz onlarsa kopuk bir aile ve saygısız seviyesiz insanlar,ailem üzülmeyim diye istediğim neyse onu yapmak istiyor ama ben emin olamıyorum evlensem mutlu olurmuyum ,beni sözlüm ezdirir mi ,ezdirmem desede hiç bişeyden emin değilim artık yardım edin bana,herşeye nişanlığmın nerden alınması gerektiğinden kuaförüme kadar karıştılar ama ben istediğimi yaptm yinede ortalığı karıştırmayı başardılar:(

çata çat olucaksın arkadaşım sözlün seni gerçekten sevıyorsa ezdrimez. kaynana bir yana da görümcelerinb herişe burnunusokması pek meşhurdur kaynana kendini geride tutar bazen kızlarını sokar illaki konunun içine sokmasa çatlarlar zaten... söz yüzüğü konusunda erken davranıp sözlün olacak kişiyle gidip kendin alacaktınız burda iş snde ve erkekde bıtıyor ynı onn demesı lazm sıze ne bnm takacağım sözün yüzüğünden di mi... hem onlara neymiş snn giyeceğin kıyafet yk takacağın takı karıştırma baştan saygısızlık etmeden tavrını açıkca belli kmse birşey dıyemez de yapamaz özgür iraden vr sonçta baştan tepene çıkartırsan 4-5 yıl snra boşanmayı düşünürüsn Allah korusun ki böyle yni bu.. bizim komşumuzn oğlu evlenecektı 2 görmce bir kaynana gitmşler kızn eşyalarını almışlar akıllarınca güya koltuk takımıdır halıdır bilmem ne kız da geldı annenle kız kardeşlerın böyle yapmış dedi.bir kızılca kıyamet koptu apartmanın önnde size anlatamam ynı size ne o seçicekti ehrşeyini dıye çocuk bi güzl ağızlarının paylarını verdi.. üzerinden 9 yıl geçti şmdi kaynana görmceler sus pusss iyide oldu baştan ezdirseydı çooook çekerdi ama akıllı davrandı ...
kendi erkk arkadaşımı düşünüyorm da 3 yıldır beraberiz evlilikten ne zmn konu açılsa iğneden ipliğe yüzüklerin kurdelasını kesecekj makasdan çiçeğine tepsisine kdr herşey snn istediğin gibi olucak hiç kmse sna zerre karışamaz diyor...müstakbel kaynanamla da aramız süperrr ötesii babasyla da öyle bnı çk sevıyorlar hep dıyor kızm herşey istediğiniz gibi olsn nıye karışalım gençlere hayat sizin ..... :)

kimsenin akıl vermesine cidden ihtiyacın yok şuan.. tecrübesizsin burada bırak kaç kurtul diyenlerde tecrübesizdi bende tecrübesizdim ama dilimiz yandığı için kendimiz çektiğimiz için sadece yaşadıklarımızdan örnek verebiliriz.. ben sana öyle yap böyle yap diyemem ama nişanlınla aranın iyi olması sorunları çözmeye yetmiyor bacım.. biz seviyoruz hallederiz demekle olmuyor kendinize ışık tuttuğunuz gibi etrafınıza da bu ışığı yansıtmak zorundasınız. yani demem o ki nişanlının sana gelip ben senden vazgeçmem ayrılmayacağız demesi çözüm değil bu sadece sana söylendiğinde senin elini kolunu bağlar ama tutar ablalarına annesine ben bu kızı seviyorum ayrılmayacağız haksızlık saygısızlık yaparsanız beni yanınızdayken karşınızda olmak zorunda bırakmayın demeli aynı şekilde sana da diyecek hepimiz insanız arada art niyet damarlarımız kabarabiliyor ya da etkiye tepki verebiliyoruz o zamanda seni alacak karşısına sana diyecek bak yavrucum onlar benim ailem büyüğümüz saygıda kusur edemeyiz diye..

her daim veren sabreden alçalan sen olursan bir gün emin ol patlarsın o zaman ne nişanı ne düğünü ne çoluk çocuğu görür gözün..kaybettiklerin şuankinden daha fazla olur..

arayı iyi tut sabret sükunetini koru diyemiyorum çünkü bu tür insanlar bu davranışlarına bile kıl olurlar.. senin erdemini anlamayıp üzerinden prim yaparlar bu canını yakar.. sonra kocacığına söylersin o da aaa karıcım sen yanlış anlamışsın ne var bunda kötü niyetle dememişlerki derse buyur burdan yak çık işin içinden...

seve seve kimse işkence çekmez...

şimdi ayrılsan bir dönem her şey güllük gülistanlık olmayacak seviyorsun ki şuana kadar bunlara tahammül etmişsin ama biz maalesef evlenince düzelir benim evim barkım derler bırakırlar kendi halimize diye evleniyoruz öyle olmuyor sonra başlıyoruz kendi kurduğumuz hayal dünyasının içinde boğulmaya...

Ne kadar etkiliyoruz seni bilmiyorum ama bu kadar insan kaç kurtul diyosa bi bildiğimiz var hiç durma kaaaaççç :10:
Bi arkadaş çok doğru yorum yapmış evlenince inan daha beter olcak çünkü sevgililikte nişanlılıkta olan heyecan evlenince kalmıyo ne hikmetse erkeklerde heveslerinimi alıyolar noluyosa aileleri daha bi kıymete biniyo bana birisi çıkıp başına bunlar bunlar gelcek deseydi yada burdaki hikayeleri daha önce okusaydım inan nişanlıyken başıma gelenlere gözyummaz ve asla evlenmezdim biz hata ettik sen etme nişanlıyken ayrılırsın biter gider ama evlenip boşanmak daha zor.
Baban anladığım kadarıyla mutluluğun için çırpınıyo sanki adamın kızı kusurlu aman evlensin diye bakıyo kız aileleri daha yapıcı oluyolar her zaman ama ileride bilki diceksin babama yazık değil mi onlar sorumsuz davranırlarken babam uğraşıyor ve bu kocana olan saygını azaltacak.
Ailede tek erkek o kalmış ve maddi manevi her zaman yük olcaklar siz onlara bakarsınız sizede baban bakar.
Şimdiden ses çıkarmayan ileride hiç çıkarmaz hatta dahada kıymete binerler ya onlar ya ben diyemezsin ailesidir sonuçta ve onlar eşine nasıl naz yapcaklarını senden daha iyi bilirler.
Evine karışırlar hayatına karışırlar bizler 1 kadınla başedemezken sen bu kadar kadına hiç dayanamazsın.
Aşk meşk cicim aylarından sonra biter sevgi saygı baki kalır kaşık kaşığa değmeden anlaşılmaz demişler düğün borçları üzerinize yıkıldımı istediğin gibi bi düğün göremedinmi eşyaların vs hepsi burnundan getirildimi eşinde pasif kaldımı inan bana ne sevgi ne saygı kalır!
Allah sana erkenden göstermiş yüzlerini hiç tereddüt etme şimdiden ailesine rest çekemeyen bi erkek için inan bana değmez etrafındaki adam gibi kocaları gördünmü kendikinden tiksinirsin kendini yersin.
Şimdi ayrılırsan biraz üzülüp atlatacak ileride çok daha iyileriyle karşılaşıp şükredeceksin ama devam edersen düğünün bayramın doğumun herşeyin gözyaşıyla olacak o çok sevdiğin nişanlını görmek dahi istemeyecek belkide boşanacaksın ama herşey çok daha zor olacak daha çok yıpranmış olacaksın hatta bi hiç uğruna ailenide çok üzmüş olacaksın karar senin ama keşke şuan ben senin zamanlarına dönebilsemde bana böyle deseler bunca yılım heba olmadan kurtulsam...

arkadaşlar destekleriniz için teşekkür ederim.Suan karar verme aşamasındayım içim içimi yiyor.Bir yere sabit bakıp dalıp gidiyorum.Mutlu olduğum günler geliyor aklıma öyle kötü oluyorum ki,bugün durup durup ağladım.Psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum.Olanları düşününce tamam bitti yapamazsın o insanlarla diyorum ama o mutlu olduğum sevinçten havalara uçtuğum,onu görünce yüreğimin kuş gibi çırpınması geliyor aklıma yüreğim sızlıyor.Ben baş edemiyorum ne ayrılmaya gönlüm razı nede herşeyi unutup bişey olmamış gibi davranmaya,sinirlerim harap oldu zaten ve hiç bu kadar ne yapacağımı bilmediğim bir an olmamıştı:(

çata çat olucaksın arkadaşım sözlün seni gerçekten sevıyorsa ezdrimez. kaynana bir yana da görümcelerinb herişe burnunusokması pek meşhurdur kaynana kendini geride tutar bazen kızlarını sokar illaki konunun içine sokmasa çatlarlar zaten... söz yüzüğü konusunda erken davranıp sözlün olacak kişiyle gidip kendin alacaktınız burda iş snde ve erkekde bıtıyor ynı onn demesı lazm sıze ne bnm takacağım sözün yüzüğünden di mi... hem onlara neymiş snn giyeceğin kıyafet yk takacağın takı karıştırma baştan saygısızlık etmeden tavrını açıkca belli kmse birşey dıyemez de yapamaz özgür iraden vr sonçta baştan tepene çıkartırsan 4-5 yıl snra boşanmayı düşünürüsn Allah korusun ki böyle yni bu.. bizim komşumuzn oğlu evlenecektı 2 görmce bir kaynana gitmşler kızn eşyalarını almışlar akıllarınca güya koltuk takımıdır halıdır bilmem ne kız da geldı annenle kız kardeşlerın böyle yapmış dedi.bir kızılca kıyamet koptu apartmanın önnde size anlatamam ynı size ne o seçicekti ehrşeyini dıye çocuk bi güzl ağızlarının paylarını verdi.. üzerinden 9 yıl geçti şmdi kaynana görmceler sus pusss iyide oldu baştan ezdirseydı çooook çekerdi ama akıllı davrandı ...
kendi erkk arkadaşımı düşünüyorm da 3 yıldır beraberiz evlilikten ne zmn konu açılsa iğneden ipliğe yüzüklerin kurdelasını kesecekj makasdan çiçeğine tepsisine kdr herşey snn istediğin gibi olucak hiç kmse sna zerre karışamaz diyor...müstakbel kaynanamla da aramız süperrr ötesii babasyla da öyle bnı çk sevıyorlar hep dıyor kızm herşey istediğiniz gibi olsn nıye karışalım gençlere hayat sizin ..... :)
sanırım evlenene kadar bende böleydim ama evlilik başka hemde cok başka şimdi hiç birinin yüzünü görmek istemiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

5.5 aylık evliyim.5 yıldır eşimi,4 yıldırda ailesini tanıyorum.Altlı üstlü oturuyoruz.Evimi dayadılar döşediler iki kolumu dirseğime kadar altın doldurdular.Düğünümde boynumdakiler taşıyamaz haldeydim.Güler yüzlerini hiç eksik etmediler.Bir dediğim iki olmadı.
Gel gelelim evlendik kayınvalidem değişti.Laf sokmalar,çeyizimde getirdiklerime alttan alttan laf etmeler.Görünürde dört dörtlük evet ama ben hissediyorum işte.Eşim peşimde pervane,gözü benden başka bir şey görmüyor annesi bana bir şey söyleyecek olsa eşim lafı ağzına tıkıyor.Bunları görünce delirdi kadın 2 aydır bana çok tuhaf davranıyor.O tuhaf davrandıkça bende surat asıyorum soğuk davranıyorum.Ah kızlar şimdi ki aklım olsa gelir miydim alt katlarına.Benim kayınvalidem ki nice kaynanalara göre o kadar iyidir,yinede yok işte tutmuyorlar sözlerini söz verdikleri gibi seni kızları yerine koymuyorlar.Kızları ne hata yapsa üstünü örtüyorlar,senin en ufak yanlışını bulup çıkartıyorlar.Görümce 27 yaşında bekar bir çamaşır assa başlar,aman bnim hamarat kızım becerikli kızım,ben 20 yaşındayım evimin işini gücünü günü gününe yapar kocamın önüne her akşam çeşit çeşit yemekler yapar koyarım her akşam farklı çeşit tatlısını yaparım çevredekiler evime gelince düzenime temizliğime hayret eder o da aman ben 17 yaşında evlendim bilmem kaç kişinin içine gelin gittim ben neler yapmadım ki neler çekmedim ki... yok şimdi ki gençler çok şanslı evler yeni eşyalar güzel yeni gelin evinin ne işi olur... falanda filan...
ayy kısacık yazacaktım bu aralar dertliyim ya döktüm içimi.
diyeceğim o ki canım kayınvaliden görümcen eltin vs nişanlıyken sözlüyken nasılsa bil ki evlendiğinde asla düzelmeyecek.aksine iyi bile olsa yeri gelecek sana yaka silktirecek.
Hakkında hyırlısı ne ise o olsun..

Valla bu işler zor.iyi düşünmen lazım.Nişanda düğünde her zaman herkeste sorunlar oluyor.Olmadı diyen nadirdir.Bizlerde de oldu.ama iki tarafta idare etmesini biliyorsa sürer evlilik.ama idare tek tarflı olacaksa mutluluk zor görünüyor canım.Eger hep ben vermek zorunda kalıcam diye düşünüyorsan ayrıl bence hemen.ama oda br seyler yapıyor diyorsan devam et.

Arkadaşlar düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim,suan ki gidişata göre ayrılmamaya karar verdim.Takmıycam o insanları...

Son düzenleme:
Back
X