Kaynanadan Çekenler Bize de Yol Gösterin

duygum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
1.464
14
108
Kızlar slm,
Ben 21 yaşındayım ve Bayramdan sonra sözleneceğimm çok ama çok sevdiğim bi erkek arkadaşım var.

5buçuk yıldır birlikteyiz yaklaşık 1 buçuk yıldır annesini tanıyorum. Şu ana kadar beni üzecek hiçbi söz yada harakette bulunmadı.

Benim merak ettiğim kötü kaynanası olan bayanlar ilk olarak kaynananızdan ne zaman nefret etmeye soğumaya başladınız. Yani anneme bazen soruyor kaynananı seviyo musun diye bende çok seviyorum diyorum. Belli olmaz o iş diyor. Peki kaynana adayımın iyi yada kötü biri olacağı ne zaman belli olur ki??

Şu ana kadar gördüklerimi göz önünde bulundurursam kaynana adayım melek gibi biri

Ama sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.

Evet kızlar kötü kaynana sahibi kızlarrr hadi yardımcı olalım birbirmize

Canim her kayinvalide kötü olucak diye bi kaide yok kotü oldugunu anlamanin zamanida yok tabiki.Ama eger onun istemedigi bisey olursa o zaman cikarabilir dislerini bu tür olaylarda genelde dügün hazirliklarinda baslar yok altindi, takiydi,erkek tarafi kiz tarafi derken daha iyi tanirsin kayinvalidemi sana tavsiyem en bastan mesafeni koy tabiki sevip say ama cokta icli disli olma derim,sonucta o senin öz annen degil ve sakin kendi annendeki sicakligi samimiyeti arama ne kadar iyde davransa sen onun oglunun karisi olucaksin mutlaka seni tartip bicme yoluna giricektir yaptigin isi inceler konusmalarini didikler falan filan yani.Bunla ilgili bir iki konum var bakip az cok tecrübe edinebilirsin.Ama umarim hersey gönlünce ve istedigin gibi olur,ömür boyu mutlu olursun.sevgiyle kal

tşk ederim cnmm

yani forumda o kdar çok kaynana vakası ile karşılaşıyoruz ki ister istemez aklıma takılıyor.

evet sanırım en baştan mesafe konulmalı işte duymak istedğm bu ve bunu gibi tavsiyeler sonuç oalrak siz bizden daha tecrübelisiniz. en baştan başımıza gelebilecekleri bilmek bize avantaj sağlar.

kaynana yüzünden boşanan eşler filan çok üzücü o durumlara düşmewk istemem. Kimse istemez. bu yüzden birbirimize yol gösterelim diye açtım ben bu konuyu

aman canim allah korusun daha simdiden bosanma falan düsünme hersey iyi olucak diye yola cik,bide sana tavsiyem kayinvalidenle problem yasasan bile sekin bunlari esine sikayet biciminde yansitma,sebebi daha bulunamadi sanirim ama her erkek evlendikten sonra ailesine biraz daha baglaniyo ve esinden onlara karsi hep sevgi saygi duymasini bekliyo sana haksizlik edilse bile sende senin annen söyle senin annen böyle diye ise girisirsen hakli bile olsan haksiz duruma düsersin,cunku hicbir kayinvalide ogluna senin karin diye baslayan cümleler kurmaz mesela benimki gibi ben kendi kizim gibi seviyorum ama sanirim o bizi sevmiyo istemiyo ,neyse genede cani sagolsun diyen bir annenin uzerine sen esine senin annen diye baslarsan kafadan herseyi kaybettin demektir:44:bu iste biraz akilli ve birazcik uyanik olucaksin.Bide nasil baslarsa oyle gider sakin daha yeni gelinim aman cvp vermiyeyim falan deme tabiki kiricida olma ama kayinvalidenle problemini direkt onunla hallet esine yada baskalarina yansitma yani onun yaninda susup evde esine anlatip bisey yapmasini bekleme ne olursa olsun esin tam olarak senin istediklerini yapamiyacagi icin bu sefer esinlede sorunlar yasmaya baslarsin:86:

cnmm ne kadar güzel anlatmışsın. çok haklısın bu konuda kaynanalar tabi görmüş geçirmişş senin karın diye başlar mı lafa. inş. öyle zamanlar yaşamayız hiçbirimiz yani bnm erkek arkadaşımın annesinin de hiç kızı yok mesela bu yüzden çok sever beni. ama adı çıkmış bi kere işte kaynana diye p yüzden korkmuyo değilim.

Bide bi keresinde bana demiştiki ben siz evlendikten sonra 6 - 8 ay yanımda durmanızı istiyorum demişti.

çok şaşırmıştım çünkü erkek arkadaşıma ilk konuşmalarımdan itibaren ailesiyle oturmayacağımı söylemiştim. erkek arkadaşım da annesine bunu söylemişti diye biliyodum.

Ben de dedim ki. kusura bakma xxx teyzecim ben yuva içinde yuvaya karşıyım.

diyo ki kızm gelirsiniz 1 sene para biriktirirsiniz öyle yarı eve çıkarsınız ben de dedim ki 1 sene geç evleniriz olur biter

benim kaynanam hasta resmen psikolojik destek aliyor ama ne hallerle hastaligini daha yeni kabul etti allem ettik kallem ettik goturduk doktora olmayan seyleri olmus gibi goruyo bizi dusmani gibi goruyo kendisini oldurmek istiyormusuz nelerr nelerrr artik ugrasamiycam gitmiyorum evine yerine aksamdan aksama gidiyoruz esimle esim olmadigi zaman benim ustume geliyor cunku kac kez hungur hungur agladim bos yere hamileligim berbat gecti onun yuzunden simdi 8 aylik hamileyim benden gubur gubur kosmami bekliyor temizlik yapmami bekliyor valla hic yapamam kusura bakmasin bende evimde yan gelip yatiyorum :)) yuz verirsek astarini ister cunku..

Merhaba cnm bende 21 yasindayim 1 yillik evliyim kaynanam oz teyzem olmasina ragmen suan elime verseler 1 kasik suda bogacak durumdayim diyebilirim :) yanii kaynanadan kaynanaya degisiyor elbette ama ben evlenmeden once cok iyi anlasiyordum dedigin gibi melekk gibiydi benim kayinvalidem hatta onun yuzunden kac sefer annemi kirdim!! kesinlikle degmez gelin olunca hersey degisiyor o bayanada kaynana sifati yuklenince tamamen isler degisiyor..
Benim kaynanam mesela onun gozunde degersiz oldugum apacik ortada ben kayinpederim ve gorumcem 3 umuz ayni dukkanda calisiyoruz ayni isi yapiyoruz aksam yemegini kaynanamlarda yiyoruz dogal olarak amann kizim sen yoruldun otur sen diyip kizini oturtuyor hadi siz toplayin sofrayi diyor :)) siz dedigide ben benden baska adam yok orda :)) ruzgar eken firtina bicermis simdide oturuyorum karsilarinda onlar hizmet ediyorlar bende canim bende insanim:))

sana tavsiyem onyargili olma ama ipleri salma helede onlar icin aileni sakin ha sakin kirma!!!

canim sana birebir yasamis biri olarak tavsiyem sakim ama sakin ayni evde yasamayi kabul etme 1 ay bile deseler dedigin gibi dügünü ertele daha iyi cunku o bir yil bizimki gibi olur iki yil üc yil derken bakarsin en guzel zamanlarin cicim aylarin heba olmus benim gibi kucaginda cocukla cikarsin yeni gelin evine:92:benim kayinvalideminde kizi yok hatta esim bir evin bir oglu sözümona benide kizi gibi seviyodu tabi bende evlenmisim 19 yasinda salaktim o zamanlar daha dogrusu cahil diyim yasanmislik yok ya inaniyorum her dedigine yaptiklarina anlam vermeye calisiyorum ama nafile zamanla dank ettiki bu beni kizi gibi hatta onu gectim gelini gibi bile görmüyo ne saygi ne sevgi beni kirmaya uzmeye calisiyo eee biricik oglusunu aldik yaallahtan oyle cok sakin sessiz bir tip degilim yoksa tepe cikarlar yaparlar bide tüy dikerler valla

cnm zaten o konuda kesin kararlıyım bazen erkek arakdaşımda üstüme geliyor birlikte yaşayalım diye ama nafile o hataya düşmicem
hem zaten anneler konuştu annem aynı eve kız vermem dedi kappandı o konu allahın izniyle
bende sessiz değilim ama umarım sesimi çıkarma gibi bi durumda kalmam ya herkesin istediği birazcık huzur niye bu kaynanalar canavarlık yapar ki

cnm hemde öz teyzen mi??????**

yuh artık o bile değiştiyse ben boşuna mı hayaller kuruyorum:44:

sanırım hepiniz haklısınız ilk başlardan ipleri sağlam tutmalı yüz vermemeli

mademki kiraya çıkacaksınız evlenınce fazla yakın bi yerden ev kiralama..
her gel dediğinde gitme...
biz evliyiz benımde kendıme gore evım kararlarım kocam var statüsünü kafasına yerleştir.
başka gelini kızı falan varmı dulmu bunlarda çok önemli etkenler tabi..
evine gittiğinde saygıda kusur etme ev işlerinde yardımcı ol mutfaga sen gir ailecek oturdugunuzda fakat birebir temizliğine gitme.mesafeni koru.
hakkınızda karar verilmesine izin verme.
iğneleyici laf söylediğinde o ne şekılde soyluyorsa cevabını sende o sekılde ver.
gülerek ver ama cevapsız kalma.
içinde biriktirip eşine kusma sakın...
yeni gelınım hadi tatsızlık çıkmasın diye düşünme..

Ahh Bacım Ahh!!
Şimdiden Bunları Düşünüyorsan İşin İş..

yok canım kira olup olmayacapı henüz belli değil
kızı gelini filan yok bi ben olcam işte
saol cnm tavsiyelerin için kulağıma küpe olcak hepsi

Ahh Bacım Ahh!!
Şimdiden Bunları Düşünüyorsan İşin İş..

sorma yaa psikolojim bozuldu genç yaşımda

evlenmek üzre olan hangi bayan kötü düşünmüştür ki??

Güzel düşünsek dwe başımzıa gelecek olanları seçemiyoruz

Herkes aynı olacak diye birşey yok ama balıkta baştan kokar. Ben sana kendi yaptığım hatayı söyleyim. Benim 4 eltim var ve benim düğünüm öncesi kayınvalidemle iyi geçinmediklerini gördüm, zaten çok kısa zamanda evlendik, eltileriminde huyu suyu bi garip zaten. dışarıdan bakan herkes dediki 4 gelini var 4 ü de mi kötü, mutlaka kadında da vardır bişeyler, ama benim duygusal, iyi niyetli eşim yüzünden biz o bakış açısında olmadık. Ben kayınvalidemin karşısına geçip ne düğünde ne sonrasında tek laf etmedim. Eşim, hep yengelerimden çekti biz mutlu edelim annemi havasındaydı. Sonuç şu oldu gelip gidip bizi fırçalar, beğenmez, bana da oğluna da laf sokar durur, gideriz bi akşam güler eğleniriz bunu da neşelendiririz, çıkarken bişey der içime oturtur gönderir, ben safım ayaklarında lafını sözünü hiç tartmaz, bizim kesemize herkesi ortak eder. Onu memnun etmeye çalışmak oldu işte bizim hatamız. Herşeyi yaptırabileceğini sandı, yapılmayıncada huysuzlaştı. Başta bazı şeyleri gösterseydik böyle olmazdı eminim, gözünde çok kıymetsiz olduk.Başka bölümlerde de yazdım şikayetçi gibi olmak istemiyorum ama eğer çevrendeki insanların çoğunluğu o kişi hakkında aynı fikirde ise bilki o doğrudur.

evlilik hazrlıkları

nişanlılık evrsnde sorun yaşamayan çok az insan vardr heralde ben de sadece ben yaşıyorum sanıyordum ama bir de baktım çevrede gerçekten
evlilik hazrlığı yaparken
ne çok sorun çıkıyormuş biz ayrılma aşamasna geldk düğüne bir ay kala neden sizce?
anneler tabiki özellkle damat annesi yani kaynanam bütün huzuru kaçıran kişi. aileler arasndaki kültürel farklılıklardan dolayı mahçup olacğı yerde üstünlük
taslamalar vs.vs gözdağı vermelerden o kadr sıkıldımki ... benm ailemn o kar saygın bir aile olduğunu gördüğü halde çok saçma muhabbetler yapan
bir kaynanam var ağzından çıkanlara dikkat etmeyen ukalalılıksürekli bilmişlk tslayan ve ayrıca sürekli ben yalnızım diye duygu sömürüsü yapıp
yanımıza gelme isteğini
ima eden bir kaynana ...
böyle acımasız konuşuyorum gibi geliyo size dimi inanın o kadr alttan aldım o kadr merhametli sabırlı sygılı davranıyorum ki ama son damla doldu taştı...
ohh içimi döktüm size tek amacım buydu kmseyi kötülemek değil ... kms kolay anlamıyor çnkü ben kmseyle paylaşamıyorum bu dönem de bunları
herkes kendi halnde...
allahtan eşim bana çok değer veriyor anlıyor asla susma hoşuna gtmeyen bir durumda alttan alma diyor annem kabadır biraz diyor kendi

canım ben çok çektim sana tek tavsiyem asla taviz verme ve araya mesafe koy samimi olma ve 3 laflarının 1 cvp ver yüz göz olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…