• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanalar hepmi böyle

okyanusunkalbiben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
1.220
954
323
Nasihat verir gibi gözüküp laf sokanı mı dersin kendi mağdur oluyormuş gibi trip yapanı mı dersin konuşurken iki de bir benim evlatlarım şöle iyi böyle iyi diyeni mi dersin iş yapmayıp yan gelip yatıp kendi evim değil ki diyeni mi dersin torununa her lafı söyleyip bu çocuk beni niye sevmiyor diyeni mi dersin her şeyinize karışıp oğlunu etkileyip sonra neden yapmadılar bilmiyorum diyeni mi dersin de dersin yani bitmez bunlar akıllı kadınlara hayranım ben bu konuda akıllı olamadım eşlerini nasıl kendi yanlarında tutuyorlar. Nasihat verirmisiniz....

Akıllı kadın olmanın yanı sıra, erkeğe de bakıyor bence. Ben kv deme karşı gerçekten oğlundan bile düşünceli davranmıştım, eşimde bunu görüp bilmişti, ama annesi tam tersi fesatlık yapınca adaletli davrandı.
Yani ben mi akıllı kadındım o mu düzgün adamdı ne derseniz artık, ama tek taraflı değil bence..

Nasihat verir gibi gözüküp laf sokanı mı dersin kendi mağdur oluyormuş gibi trip yapanı mı dersin konuşurken iki de bir benim evlatlarım şöle iyi böyle iyi diyeni mi dersin iş yapmayıp yan gelip yatıp kendi evim değil ki diyeni mi dersin torununa her lafı söyleyip bu çocuk beni niye sevmiyor diyeni mi dersin her şeyinize karışıp oğlunu etkileyip sonra neden yapmadılar bilmiyorum diyeni mi dersin de dersin yani bitmez bunlar akıllı kadınlara hayranım ben bu konuda akıllı olamadım eşlerini nasıl kendi yanlarında tutuyorlar. Nasihat verirmisiniz....
Aynen benim kaynanayı anlatmışsın..az olmuş ama özetini vermişsin.bana kaynananı tanıyorum deme sakın.

Sonuçta eşinizi büyüten kişi o yani eşinizde annesinin nasıl bir insan olduğunu bilir ama direk hanım köylü denmesin hem de her insan gibi annesine laf edilsin istemez. Size yaptıklarını görür ama siz gözüne sokar laf ederseniz sürekli annesini savunur burda taktik şu savunulması gereken insan konumuna gelmelisin. Yani annesi sana bir laf etti gördü duydu vs. sen gidip annen böyle böyle dedi dersen annesine değil sana kızar ama ben aileni çok seviyorum ama neden böyle oluyo elimden geleni yapıyorum diye üzülürsen savunulması gereken kişi sen olursun. Böylece samimiyetine inanmışsa uyarı anneye gider.
:KK76:

Sonuçta eşinizi büyüten kişi o yani eşinizde annesinin nasıl bir insan olduğunu bilir ama direk hanım köylü denmesin hem de her insan gibi annesine laf edilsin istemez. Size yaptıklarını görür ama siz gözüne sokar laf ederseniz sürekli annesini savunur burda taktik şu savunulması gereken insan konumuna gelmelisin. Yani annesi sana bir laf etti gördü duydu vs. sen gidip annen böyle böyle dedi dersen annesine değil sana kızar ama ben aileni çok seviyorum ama neden böyle oluyo elimden geleni yapıyorum diye üzülürsen savunulması gereken kişi sen olursun. Böylece samimiyetine inanmışsa uyarı anneye gider.
:KK76:

çok haklısınız ah öyle olabilsem keşke ben ne varsa çatır çatır söylerim haklıyken haksız ben olurum ama söylemem savunma mekanizması iki ye bir kalıyorum ondan da olabilir

yeni değiliz 7 yıl olacak nasıl olduysa sonradan anneci oldu bizimki şaşkınım
Annesinin sağlık sorunları filan mı başladı ya da onu kaybetme korkusu da olabilir. Siz başta iyi niyetli davranın. Annesini sikayet etmeyin. Annen böyle yaptı çok üzüldüm acaba birseyi yanlış mı yaptım gibi şeyler söyleyin ılımlı yaklaşın. Baktınız olmuyor biraz dişinizi gösterin.

yeni değiliz 7 yıl olacak nasıl olduysa sonradan anneci oldu bizimki şaşkınım
annesi yaş aldıkça ilgisini fazlalaştırmıştır
aman oğlum bana baksın elden ayaktan düştükçe diye

eşinize sakın annesini kötülemeyin
annesi ile de mesafeli olun

Bende her zaman hakkımı çatır çatır savunmaktan yanayım ama biri anneme laf çevirirse haklı dahi olsa kaplan kesilirim.
Çünkü benim annemdir benden başka kimsede eleştirsin istemem. Yani burada mecbur taktik yapmak gerekir. Siz hakkınızı savunmak için oturup neden beni sevmiyor ki diye üzülüceksiniz net eminim bir yerden sonra o uyarı anneye gidicek sizin haberiniz olmasada o uyarıyı almaya başlasa yeter o iş ordan yürür.
Kendinizi eşinizin yerine koyup böyle taktik geliştirmek daha kolay olur :)

Annesinin sağlık sorunları filan mı başladı ya da onu kaybetme korkusu da olabilir. Siz başta iyi niyetli davranın. Annesini sikayet etmeyin. Annen böyle yaptı çok üzüldüm acaba birseyi yanlış mı yaptım gibi şeyler söyleyin ılımlı yaklaşın. Baktınız olmuyor biraz dişinizi gösterin.

yoo gayet iyi sağlık sorunu falan yok sadece magdur edebiyatı yapar bu kendine yönelik değil çocukları da ona göre hep mağdurdur kendi kanı canıysa iyi yoksa kötüdür mesela damatları enişteleri gelinleri anlam veremiyorum zaten bizimkine ne oldu

annesi yaş aldıkça ilgisini fazlalaştırmıştır
aman oğlum bana baksın elden ayaktan düştükçe diye

eşinize sakın annesini kötülemeyin
annesi ile de mesafeli olun

aslında kötülemiyorum olaylar doğaçlama gelişiyor mesela evime birilerini davet ediyor benim hiç haberim yok oğluna ara gelsinler diyor o anda haberim oluyor kim aranacak ki diyorum falanca kişi gelsinler diyor eşim de hele ararız diyor geçiştiriyor ama arattırıyor nasıl oluyorsa sonra ben kötü oluyorum misafir ben istemiyorum gibi oluyor böyle bi sürü olay

Benim k.p cok sakin bi adam gibi gozukurdu ilk baslrda sonra evlendik anladim ne oldugunu. Ilk baslarda 7/24 kp sikayet ederdim esime. Yok boyle dedi yok siyle dedi sen hala beni ezdir llaff soylet onlara diye kavga gurultu. Sonra bi tik daha duzeldi esim. Daha sonrasinda ben sakin sakin konusuyorum soyle dedi degilde bugun boyle oldu diye. Sonra esimin yaninda iyice laf soyleyince esimle birbirlerine gireceklerdi neredeyse. Iyi hanima laf soyleyince susuyumda yarin birgun dovecekmisiniz yani ne bu baba dedi. Kp oglum yanlis anladin ben kotu bisi demedim. Demelre basladi biz ordaydik kak hazirlan gidiyoz dedi bende zaten canima minnet kalktim k.p baktim esim gormezsen oh canima degsin der gibi oda anladi o bakisi. Sonra bi sure gitmedik biz oraya onlarida cagirmadik. Sonra onlar cagirdilar gittik simdi hic bisi diyemiyrlar ne bana ne ogullarinaaaa.

Benim k.p cok sakin bi adam gibi gozukurdu ilk baslrda sonra evlendik anladim ne oldugunu. Ilk baslarda 7/24 kp sikayet ederdim esime. Yok boyle dedi yok siyle dedi sen hala beni ezdir llaff soylet onlara diye kavga gurultu. Sonra bi tik daha duzeldi esim. Daha sonrasinda ben sakin sakin konusuyorum soyle dedi degilde bugun boyle oldu diye. Sonra esimin yaninda iyice laf soyleyince esimle birbirlerine gireceklerdi neredeyse. Iyi hanima laf soyleyince susuyumda yarin birgun dovecekmisiniz yani ne bu baba dedi. Kp oglum yanlis anladin ben kotu bisi demedim. Demelre basladi biz ordaydik kak hazirlan gidiyoz dedi bende zaten canima minnet kalktim k.p baktim esim gormezsen oh canima degsin der gibi oda anladi o bakisi. Sonra bi sure gitmedik biz oraya onlarida cagirmadik. Sonra onlar cagirdilar gittik simdi hic bisi diyemiyrlar ne bana ne ogullarinaaaa.

iyi olmuş aslında eşiniz görmüş olanları işte bu tarz tepkilerde ben suçlu konumuna düşüyorum olayıı çözemedim o_O

Boyle ortalik karistirip huzur bozan sinsi kvler olmaz olsun.

Bizimki de once ogluna sert cikisti hem de dugun gunu bakti ters tepti taktik degisti oglum yavrum kurban olayim diye tatli dille oglani kandirdi simdi tam bi anneci oldu. Kadin oglunun yaninda melek oglu yokken de baska birine donusuyor caktirmadan laf sokuyor. Ben de esime diyecek olsam oflamaya basliyor. Tam bi seytan.

Back
X