Kaynanalar ve Çocuklarımız

offff okurken bile içim daraldı.

arkadaşım sen o bebeği eşin ve kendin için doğurdun eşinin annesi gönlünü eğlesin onun olsun diye değil.

Son düzenleme:
benim kaynanam da ilk doğumumda bu siteye hayli malzeme olmuştu yaptıklarıyla hepimizi toptan çıldırtmıştı. Bu doğumumda o kadar olmasa da gene yaptı bişeyler ama aradan geçen 3.5 yıl beni hayli duyarsızlaştırmış olacak ki pek tınlamadım
biz eşimin kardeşi ile bitişik illerde yaşıyoruz aramız bir saat falan doğum yaklaşınca onlara gitti önce orada kaldı 20 gün sonra bana geldi neyse kadın evime doğum oldu bi yardımcı olayım diye gelmemiş sanki oğlunu gelinini ağırlamaya gelmiş ben iki çocukla uğraşııyorum yeni doğan durmuyo hiç vik vik devamlı iş bitmiyo gelen giden bi yandan kaynanam da ikide bir öbür oğlunu çağırıyor vay kahvaltıya vay akşam yemeğine 3 haftada 3 kere ağırladı hele ilkinde 12 gün olmuş benim doğum yaptığım sabah dokuzbucukta kahvaltıya çağırmış illa dokuzbuçukta burda olunacakmış katmer yapılacakmış elde açma saat dokuz olmuş hatun yatıyo annemle ablam da bizde ya onlardan bekliyo hizmeti ablam hamuru yoğurmuş bizimki ortada dolanıyo hala sonra kaynım aradı on dakikaya ordayız çay hazırmı diye o saate yetişmek için tabi yedide kalkmışlar acıkmışlar lohusa halimle girdim mutfaga ocak başına merdane başına kaynım geldi söyleniyo hani sofra bilmem ne benim sanki bişeyden haberim var kaçta çağırdığından falan ben de organizasyonu kim yapmışsa ona söyle dedim o halimle uğraştım bir sürü koşturdum canım çıktı sonra aradan biraz geçti gidecekler artık bu sefer de tutturdu elde açma bi börek var baklava gibi 40 kat açılıyo ondan yedirememiş oğluna içine batarmış şimdi bi de kadıbudu köfte yapacakmış bu arada biz ennemle sabaha kadar uykusuz çocuk bakıyoruz bitik durumdayız o sırada söylüyo bunları 20 gün kaldı oğlunda o zaman niye yapıp yedirmemiş o da ayrı konu ya neyse bu sefer elimi bişeye sürmem dedim içimden anneme de dedim sen evi toparla diye annem ev işine girince mutfakta yalnız kaldı mı bu bütün gün çıkamadı mutfaktan beni sokmaya çalıştı sürekli benim ufaklık da durmayınca başaramadı haliyle bi söyleniyo göreceksin canı çıkmış da yorulmuş da sani biz dedik yap diye akşam da kaynım tok geldi mi bi bozuldu bi bozuldu afiyetle yedik biz de yaptıklarını ha haa

neresinden başlasam ne yapsam ne anlatsam bilmiyorum zaten elle avuçla tutulur bi tarafıda yok hani...ben görücü usulü evlendim ozamanlar çok iyiydi kayınvalide hepsi gibi...evlendik ilk salondan geldiğimizde koptum zaten gelin arabasındayım indirmelik ver dediler cevap bu:aaaa ben ona koç gibi oğlan verdim yeter in kız aşağı:(hadi dedim ineyim ben görgüsüz değilim...neyse düğünden birgün sonra olanlar oldu...bi sorun yaşanmış benim haberim yok eve geldik suratlar 5 karış oha dedim daha birgün oldu...dün salondaydım..ne olduda suratlar ekşidi...neyse olayı dinledim ele avuca alınır bişey değil.sonra kenilerini doldurmuşlar doldurmuşlar aracıyı aramış kayınvalide...aman efendim bu nasıl bi kız aman efendim boşatırım oğlumu olan ona olur aman efendim düğünde çok oynadı daha neler neler....neyse ben çay veriyorum içmiyor konuşmuyr falan filan...tam 1 haftalık evliydim ailemi aradım gelin beni alın diye neyse zar zor ikna ettiler beni kaynana özür diledi falan...ama yapacağını yaptı arada bıkmadan...hamile kalınca vazgeçti biraz torununu göstermicem diye...hamileliğimde yaptılar yine...ama en zoru şimdikiler...yeni doğum yaptım ben daha 15 gün oldu...eşim 33 yaşında geliyor kadın...oğlum altına içlik giydinmi kazağın altında bişey varmı?haplarını attınmı?sürekli böyleydi...şimdi torunu oldu benim annem yanımda diye onuda getirdi eşim ...hala aynı ...eşimin eşofmanı batmış gitti yıkadı elinde banyoda oğlum benim kıyamam diyo:(sanki evde makina yok...kahvaltı hazırlıyor kendi annem oda orda diyorki ben oğlumu hiç kahvaltısız göndermedim gece 1 de süt içirirdim diyor:(benimkide annecim yapardı diye yakınmazmı?sonra benim oğlumu ANNEMM YAVRUMM KUZUMMM OĞLUŞUMMM diye seviyor....ayıp ayıp ninniler söylüyor..ben kendim bile öpmedim öpüyor...uyuyor diyorum uyusun ben bakıcam diyor gidiyor yanına uyansın diye battaniyeyi asılıyor....kucağa alışmasın diyorum kucağında yatırıyor....kendim bile almıyorum kucağıma acil olmadan...dün dayanamadım artık kavga ettim...ben seni tanıyamamışım dedi bana...çocuğu bana sevdirmiyorsun dedi e sende sevilecek zamanda sev e sende baba anne gibi sev...azcık büyüsünde ben onu yaylaya götürcem diyor bak sennn...bende sen götür diye doğurdum ...bende sen götür diye doğumda ölümden döndüm....dün konuşmayınca anneme benimle konuşmuyor ben ne yaptım demiş neyse konuşayım dedim sonra ağzına geleni söyledi.laf soktu soktu gitti...oğlumdan 2. defa topuk kanı idtediler cevap gelecek diye diken üstünde oturuyorum onun sitresi,sezeryan oldum acil iğleşmedim hala onun stresi,eşim geceleri bebeğimin sesini bile duymuyor kaç defa kalkıyorum bide üstelik her yeri dağıtıyor bide benden hizmet bekliyor evin stresi,kayınvalide bütün aileye ağlayarak anlatıyor bişey varmış gibi herkes benim hakkımda konuşuyor onu stresi...bağıra bağıra ağlamak istiyorum ama sütüm gidecek diye korkuyorum....daha açık yazardım ama içinizi karartmayayım çok şey var anlatacak çok.....ama en önemlisi benim ölümle burun buruna gelipte kucağıma aldığım evladımı sahiplenmesi....o benim ya benim oğlummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....benimmm....al oğlunu git onuda istemiyorum artık.....

Kaynananın tavırları benimkine çok benziyor benim ki de aynıydı. Doğurdum ben sanki onların emanetini taşıyan bi taşıyıcı anneydim başladı çocuk adına kararlar vermeye ben bakacam oğluma asla yabancıya el sürdürmem (çalışıyorum da oda yarım gün yani altı üstü) sanki anasına babasına sormuş da ki ben en başından beri diyordum benim elimin altında iyi bir bakıcı olmalı diye, neyse ikide bir seni kimse benim kadar sevemez deyip duruyor çocuğa ahtapot gibi sahiplendi bana öpme deyip duruyor mikrop bulaşırmış esas sen öpme ben annesiyim zaten koynumda bütün gün sen kendi mikrobuna bak her konuda çocukla ilgili kararlar almaya başladı kendince ben eşek başıyım sanki sormak bile yok ben de bir intikam ladım bundan cocuğun her hizmetini kendim yaptım yıllar boyunca yedirme içirme uyutma yıkama her şey oğlumu bi uyutmuşluğu yoktur hem onu o zevkten mahrum bıraktım hem de evladım annesiyle öyle güzel bağ kurdu ki ona sokulmadı kaç sene hiç pas alamadı ondan ben dört köşe tabi şu anda bile hala peşini bırakmadı oğlumun bir yaşında daha meme emiyodu illa bana gönder diyodu evi 1000km ötede bu arada arabayla 12 saat sürüyor yeter emzirdiğin memeden kes de arada bende kalsın diyodu hep olmaz dedim şu an 4 yaşına yaklaştı hala sürekli istiyor oğlumu oğlum da bana çok düşkün ona diyor gelmem de gelmem diye ama laftan anlamıyor ama yıllar içinde evladın gözünde annenin ne demek olduğunu ve diğer kişilerin konumunun ne olması gerektiğini anladı yine de az buçuk oğlumla birlikte ona gösterdik annenin yerine öyle kolay kolay geçilemeyeceğini

yani sana tavsiyem oğlunun her hizmetini kendin gör ona hiç bırakma zamanla dengeler değişecek ve ağırlığını göstereceksin eşini de arkana alırsan seninkinin süngüsü düşer merak etme

Benim kayınvalidem de ben lohusayken 20 gün kaldı..keşke gelmeseydi beni sinir etti..bana sürekli sütün yok senin diyordu..ellerini yıkamıyordu,kadını banyoya sokamıyordum, temizliğine hiç dikkat etmiyordu, eşim hep uyardı annesini temizlik konusunda..sürekli bebişimi kucağına alıyordu çocuğumu bana vermiyordu..çocuk ağladığı zaman hemen yatak odasına damlıyordu kapıyı çalmadan..hiç bir iş yapmak istemiyordu sadece çocukla ilgilenmek istiyordu ..ben bebeğimi emzirmek için sandalyeden destek alıyordum neymiş onun zamanında kadınlar dimdik emzirirmiş bende öyle yapacakmışım,bende o senin zamanında kaldı dedim..sürekli kendi bildiği eski zaman kurallarını bize dayatmaya çalışıyordu..yeni doğmuş bebeği öpmek için can atıyordu hep engelledim..ama şunu farkettim eşimin yanında uyarılarımızı anlamış gibi davranıyordu, eşim işe gidince farklı davranıyordu..bebişim şimdi 4 aylık ve ben 1 ay sonra işe başlıycam ,kayınvalidem tutturuyor gelicem torunuma ben bakıcam diyee ,bize yerleşmeyi düşünüyor, köyden bıkmış,eşinden sıkılmış, eşim gezdiriyor hiç sıkılmıyor burda, istenmediğini biliyor ama yine de ısrar ediyor ...kadın söylediğim hiç bişeyi anlamak istemiyor arsız yaa..kayınvalidemle yaşam tarzlarımız çok farklı ne yapıcam bilemiyorum yardım lütfen..

benimki de tutturuyordu aynı şekilde senin yapacağın hemen çok iyi bi bakıcı bulmak onların mana bulamayacağı kadar iyi olmalı ki kessin sesini ona da bu oldu bittiyi kabul ettirmek ben oyle yaptım şimdi müthiş rahatım 3 senedir kadın bakıyor başta çok inceledi mana vermek için ama sevgili bakıcım yüzümü kara çıkarmadı şimdi misafir gibi gelip gidiyor işte bi gelirse kolay kolay gitmez seninki bence

ya pardon mesajın tarihine bakmadım ocakta yazmışsın benim tavsiyem için çok geç olmuş :) umarım dilediğin gibi olmuştur sonuç

arkadaşlar,
3 yaşındaki kızımla ilgili deneyimlerimi paylaştığım bloğumu okumanızı tavsiye ediyorum. yorumlarınızı bekliyorum:)
annelik ve annelik ile ilgili tecrübelerim - xxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı apartmanda oturuyoruz şimdiden düşünmeye başladım..
kv ileride çocuğuma karışır mı diye...
sizlerin de sıkıntılarınızı okuyunca
sorunlar olur diye geçiyo aklımdan..

Back
X