Kaynanam 2 oglunu birbirine düşürmeye çalışıyor

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Herkeze selamlar arkadaşlar,öncelikle konuyu özeltlemek istiyorum.Eşimle 8 senelik evliyiz çok badireler atlatık ,düğünde kimse yardım etmedi.Hep tek basına ugraştı durdu ama bizim durumuzda kah iyi kah kötü idare ediyoruz.Geçenlerde icra kagıdı geldi en az 1 milyar ödeme yapmadıgımız taktirde icra gelecek.Görümcemin eşi ile benim eşim iş akadasılar canı sıkılmış o da durumu sormuş ailenden iste destek çıksınlar demiş ;eşim de yok şimdiye kadar destek çıkmadılar demiş, istemem diye ,ben isterim demiş o da durumu anlatmış eşimin abisine neyse kayınvalidem akşam aradı eşimi normal konustular düzelecez vs... sonra gece tlf geldi eşimin abisi diyor ki sen birine bişe mi dedin yok efendim yrdm etmediler felan diyerek konustu ve telefonu kapttı.Haliyle görümcemin eşindne şüpelendik.Sabah sormuş o da ben bir şey demedim ama akşam annenle konustum neden destek çıkmadınız dedim iyi niyetle söyledim demiş.Anlayacagınız kaynananm her şeyi diğer ogluna söylemiş hakkında böyle söylüyor diye.bBu arada eşim üvey evlat gibidir asla destek çıkmadılar ama eşimin abisine bizden 1 yıl sonra evlendi araba bile aldılar ona o kadar yani şimdi de ev yaptırmayı düşünüyorlar karı koca çalışır kaynanamlarla yaşarlar hiçbir fatura ödemezler biz gurbetteyiz bu arada görümcem dogum yaptı diye burada kendisi evlerimiz yakın.Şimdi size soruyorum ben çok sinirlendim anlatmadıgım çok şeyler var ne beni ne kızımı ne eşimi severler artı eşim sessizdir bir defa bile yüksek sesle konusmamıştır onlarla Bunca yıl sustum gidip her şeyi anlatımkızaym diyorum diğeri ogluysa öteki düşmanı mı kaldıki bir anne evletlarını birbirine düşürmeye çalışmaz.Uzun oldukusura bakmayın şimdien teşekkür ederim

yok artık dedim başlığı okuyunca ve aklıma direk acaba eşiniz üvey mi sorusu geldi belkide biri üveydir yoksa hangi anne ister kardeşler düşman olsun birbirine yazık doğrusu

yok artık dedim başlığı okuyunca ve aklıma direk acaba eşiniz üvey mi sorusu geldi belkide biri üveydir yoksa hangi anne ister kardeşler düşman olsun birbirine yazık doğrusu

Evet bende öyle düşündüm ama öz ve annesine çok benziyor benzemese şüphelenecem

benim babaannemde aynen böyledir 2 değil 6 kardeşi birbirine düşürüyor kenara çekilip izliyor
o yüzden bu tip şeyleri artık garipsemiyorum
bence siz karışmayın aranıza da mesafe koyun geçin karşıya fazla muhattap olmayın
eşiniz azıcık ağzını açıp birşeyler söylese daha iyi ama şimdiye kadar birşey yapmadılar simdiden sonrada yapmazlar

şöyle diyeyim aslında olayın özü zoruna gitmiş diğer oglu için demesi sonuçta ayrımcılıklar için sanki eşim el de oğluna laf söylemiş:(

arkadaşım Allah yardımcınız olsun. bu işler böyle maalesef. ne kadar ana baba kardeşte olsa durumun kötüyse onlarda kötü olur. durumun iyiyse onlarda iyi olur. bence onlarla konuşmak yerine eşini karşına al konuş. insanlara bir şey anlatmak istiyorsan güçlü olacaksın. şimdi sabret ve dua et. bu günler elbet geçer. eşini al konuş ne yapabileceğinize karar verin. sen çalışıyor musun bilmiyorum ama çalışmıyorsan bir işe gir bence. gerekirse bir süre isteklerinizi ihtiyaçlarınızı erteleyin. bak gör 2 gün sonra siz durumu düzeltin, para tutmaya başlayın. anne abi hepsi çok sevecekler sizi. hatta o zamanda yeter aramasınlar dersin. maalesef bu işler böyle ye kürküm ye anlayacağın

Evet bir ara çalışıyordum şu an çalışmıyorum gurbetteyim çocuğuma bakan yok o yüzden çıktım işten.Ama tek sorun maddiyat değildi her konuda ayrımcı idi en basiti eşim ayağı kırıldı 6 saatlik yol 1 kere bile gelmediler görümcem evleneli 1 yıl oldu aynı mahalledeyiz tam 4 defa geldiler ve biz 5 senedir buradayız İnş kısa zamanda düzeliriz ben onlara minnet etmek istemiyorum.Eşimle konuşacağım ama böyle sessiz kaldıkça üzerine geliyorlar o da ailesiyle konuşsun istiyorum.

ALLAHTAN korkan anne baba evlat ayırımı yapmaz.ama malesef bizdede var bu durum eşim hep arka planda.hamallığa gelince eşimi çağırırlar.maddi manevi yönden diğerlerine destek çıkarlar.bizdende nekadar para koparırsalar onlar için kardır.benim kv de hep ister çocuklar birbirinlen kötü hepsi kendinle iyi olsun.iki kızı var onların araları bozulsun istemiyor ama iki oğlunun arası bozuk olsun.iki erkek kardeş arasında o hep olsun.eee kardeşler iyi anlaşırsa bizde iki elti samimi oluruz işine gelmiyor.elinden geldikce kaynıma bizi kışkırtıyor.aman alsın oğlunu,gelinini başına çalsın.

Evet ne kadar da haklısın ayrımcılık yapmak çok büyük günahtır cefayı biri çeksin sefayı diğeri sürsün aynne eltimle biz de iyi değiliz ki beni hep kötülerler hadi diyelim ki bende hiç mi suç yok ben gurbetteyim bayramlarda ararım vs... diğer gelini yanında ikimizin de birer çocuğu var ama benim sabi çocuğumu bile yapmacık seviyorlarmış gibi yaparlar diğerinin çocuğunu bağrına basarlar.ufak bir olay anlatacam yorum size kalmış. Kaynımın oglu benim kızı döver sürekli, aralarında bir yaş var benimki büyük ve kızım asla vurmaz gözümün önünde çocuğumu yitti ve düşürdü dizleri paramparça oldu haliyle çocuğa kızdım neden yapıyrsun die kaynamam tebessümle bir şey olmaz çocuk dedi baklmadı bile kızımın dizlerine Allahın işi aradan abartmıyorum 10 dk geçmedi bu sefer kaynımın çocuğu düştü dizi sıyrılmış öyle benim kız gibi kanamıyor bir koşuşu var yavrum canım die ben sadece uzaktan izledim dona kaldım bu nasıl bir vicdandır bu nasıl bir duygu....

Herkeze selamlar arkadaşlar,öncelikle konuyu özeltlemek istiyorum.Eşimle 8 senelik evliyiz çok badireler atlatık ,düğünde kimse yardım etmedi.Hep tek basına ugraştı durdu ama bizim durumuzda kah iyi kah kötü idare ediyoruz.Geçenlerde icra kagıdı geldi en az 1 milyar ödeme yapmadıgımız taktirde icra gelecek.Görümcemin eşi ile benim eşim iş akadasılar canı sıkılmış o da durumu sormuş ailenden iste destek çıksınlar demiş ;eşim de yok şimdiye kadar destek çıkmadılar demiş, istemem diye ,ben isterim demiş o da durumu anlatmış eşimin abisine neyse kayınvalidem akşam aradı eşimi normal konustular düzelecez vs... sonra gece tlf geldi eşimin abisi diyor ki sen birine bişe mi dedin yok efendim yrdm etmediler felan diyerek konustu ve telefonu kapttı.Haliyle görümcemin eşindne şüpelendik.Sabah sormuş o da ben bir şey demedim ama akşam annenle konustum neden destek çıkmadınız dedim iyi niyetle söyledim demiş.Anlayacagınız kaynananm her şeyi diğer ogluna söylemiş hakkında böyle söylüyor diye.bBu arada eşim üvey evlat gibidir asla destek çıkmadılar ama eşimin abisine bizden 1 yıl sonra evlendi araba bile aldılar ona o kadar yani şimdi de ev yaptırmayı düşünüyorlar karı koca çalışır kaynanamlarla yaşarlar hiçbir fatura ödemezler biz gurbetteyiz bu arada görümcem dogum yaptı diye burada kendisi evlerimiz yakın.Şimdi size soruyorum ben çok sinirlendim anlatmadıgım çok şeyler var ne beni ne kızımı ne eşimi severler artı eşim sessizdir bir defa bile yüksek sesle konusmamıştır onlarla Bunca yıl sustum gidip her şeyi anlatımkızaym diyorum diğeri ogluysa öteki düşmanı mı kaldıki bir anne evletlarını birbirine düşürmeye çalışmaz.Uzun oldukusura bakmayın şimdien teşekkür ederim
Cnm dediklerinin benzeri bize de oldu esimle abisi kus suanda. Annesi kanul etmiyor yaptiklarini ustelik.

hep aynı arkadaşım sıkma canını bu yüzden...benim kayınvalidem de yapar aynısını....kaynımı över kendinden geçer...eşim hakkında tek bir iyi söz çıkmaz ağzından....kaynım 1 yaparsa 10 olur hatta bazen 100:52:ama yapacak birşey yok....eşim de bildiği halde laf söyletmez.....yesinler birbirlerini banane değil mi ama:23:

Ben bir şey demedim üstelik buraya da geldiler tabi ki eşim yine ses seda yok bende seslenmedim hg dedim o kadar zoruma giden eşim dün akşam gitmiş bu sefer ben girmedim hemen arkamdan beni kesmeye başlamışlar eşime yine savunmamış beni :((( Umurumda değil artık takmıyacammm inş

Anne babalara sorarlar hangi evladını çok seviyorsun diye verdikleri cevap evlatların hepsi aynıdır derler...külliyen yalan bu sözleri ben etrafta ki anne babalara bakarım evlatların içinde 1 tane üvey evlat gibi davrandıkları olur ve 1 diğerini ise her şeyden üstün görürler diğer evlatlarıda sevilir....ama ne olursa olsun bir evlada analık babalık gibi davranırlar ne acırlar ne üzülürler....Eşimden biliyorum asla zor anımızda yanımızda olmazlar ama diğer evlatları için canlarını verirler rabbim böyle anne babalardan korusun bizi....

Back
X