Kaynanam bebeğimin kulağına parmağını soktu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece parmagini koyduysa sorun yok..Kulak zarına gelemez daha ileride o çünkü..Bir de parmakla bakmak ne ya😄 Hiç o şekilde muayene ne duydum ne de yaptım

Abartmayın yaaa. Alt tarafı dokunmuştur kadın. Sonuna kadar sokmamıştır yani. 😳😳
Kızım çok ağladığında ben de dokunurum ki kulağı ağrıdığı için mi ağlıyor diye. Hemen anlarım, hic de yanılmadım şimdiye kadar.

Abartmiyorum , 3 aylik bebegin kulagina parmak falan sokulmaz
Size de bravo , kac yillik anneyim cocuklarimin kulaklarina "dokunarak" agridiklarini anlamadim , anlayan doktor da gormedim

Biz küçükken bebislerin kulagi agriyir mu diye test etmek icin hafifce parlaklarını değdirirlerdi. Ben de kızımın kulağını o şekilde kontrol ediyorum. 🤷‍♀️
O da dogru. Elinizle kulagina degdirdiginde agliyorsa kulagi agriyordur. Ama kulak cok agridiginda bebekler kendileri de ellerini kulagina getirirler.

Abartmiyorum , 3 aylik bebegin kulagina parmak falan sokulmaz
Size de bravo , kac yillik anneyim cocuklarimin kulaklarina "dokunarak" agridiklarini anlamadim , anlayan doktor da gormedim
Kulak deliğine parmağını sokamaz zaten. Dış kısmına dokunmuştur.
Çok şiddetli ağladığı zaman kulağına dokunursam ve susarsa anlarim kulağının ağrıdığını. Bu kadar.

Bacım birincisi bebeğin çok ağlıyorsa oncelikle karni tokmu alti temizmi gazı çıktım bunlari yapmana rağmen ağlıyorsa genelde gaz sancisindan ağlaması durmaz
Ikincisi kv 'nin o koca parmağı minik bebeğinin kulak zarini bırak giriş kısmına bile girmez rahat ol ama tabiki olası tehlikeler için biraz tavrını sert bir şekilde göster her seferinde parmaklamasin cocugu

Bir anne tek harf bilmese dahi parmakla işitme yetisi kaybolmaz bunu bilir
Konu sahibimiz aşırı hassas diyeyim
Belliki üzerine titriyor. Kv de belliki okumamış parmak sokup duruyormuş.burada herkes gardını almış aman biri derdini paylaşsada hakaret edip dalga geçeyim diye bekliyor. Tavrım o hatunlara

İlahi bunuda dert diye yazmıssınızya ne dıyeyım bunda me olacak allah aşkına kulak zarı basit bırseymıkı hemem parmakla delinme olsun😌

Bebegım 3 aylık kayinvalidem ağlıyordu kulağımı ağrıyor dıe parmağını kulağına soktu birsey olmşmudur Ara ara bunu tekrarladı işitme testine götürsem abr olurmu içim rahat etmesi için önce size sordum işitmesinde problem olurmu kulak zarı ulaşabileceğimiz noktada mi çok korkuyorum
kayinvalide mi agliyordu kulagim diye kim kime parmak sokmus kulak agriyinca neden parmak sokulur anlamadim :KK22:

Kulak zarı o kadar yakın bir yerde değil ya parmak ulaşamaz asla zaman zaman bizde kaşınınca falan gayriihtiyari sokabiliyoruz kendi kulağımıza birşey olmaz işitme testi falan abartmayın yani ne için soktu parmağını bir sebebi olması lazım birde bu insanlara kocanızı büyüten onlar değil gibi muamele yapmayın

Bebegım 3 aylık kayinvalidem ağlıyordu kulağımı ağrıyor dıe parmağını kulağına soktu birsey olmşmudur Ara ara bunu tekrarladı işitme testine götürsem abr olurmu içim rahat etmesi için önce size sordum işitmesinde problem olurmu kulak zarı ulaşabileceğimiz noktada mi çok korkuyorum

Tabiki abartmış olursunuz kocaman kadının parmağı küçücük bebeğin kulağına girip zarinimi patlatir. Ama bı nokta dikkatimi çekti ben bitek benim kv sankyodum bebek ağlayınca kulağımi agriyo acaba diyen. Demekki eskilerde böyle bı kanı hakimmis 🤣

[
Belliki üzerine titriyor. Kv de belliki okumamış parmak sokup duruyormuş.burada herkes gardını almış aman biri derdini paylaşsada hakaret edip dalga geçeyim diye bekliyor. Tavrım o hatunlara
Anladım da bazı dertler çok fazla absürt
Kv nin istenmeyen bir hareketini gördü diyelim uyarsın sınır koysun yaklaştırmasın
Zarı mi delindi demesi saçma olmuş
Absürt bir tepki
Bebeğin bakımında kv aktif heralde
Kadının tecrübelerinden emeğinden faydalanıp sonrada böyle bir konu açıyorsa ayıp ediyor

Bende onu diyorum. Sadece okuyan insanlar mı çocuk doğuruyor. Belliki bilmiyor. Oku yazma bilmeyen ilk okul mezunu annelerde var önce yazdığımı iyi okuyun.

Konuyu aldınız nerden nereye taşıdınız. Konu sahibi siteye üye olup yorum yazabildiğine göre okuma yazması var. Bilmiyor diye bir şey olabilir mi size mantıklı mı geliyor koca kadının parmağı küçücük bebeğin kulak deliğinden geçsin üstelik zarı delsin. Bunu bilmek için okuma yazmaya gerek yok. O kadar pimpirikli insan madem buraya konu açmakla zaman harcayacağına tutup doktora götürse çok daha net bir çözüm olur.

Hiç parmakla kulak zarı yırtılır mı Allah aşkınıza..
Parmakla kendi kulağınızın zarını bile yırtamazsınız bırakın bebeği.
Kulak zarının yırtılması için, kürdan ya da tığ gibi sivri bir uç ile iç kısma kadar kuvvet uygulamak gerekir.
Hayır merak ettiğim hiç dizi film de mi izlemiyorsunuz kulak zarı yırtılma, duyu kaybedilmesi sahnesi hiç mi görmediniz kan falan gelir hani kulaktan, bari ordan görüp bilgi edinseydiniz biraz.

Her defasında kan gelmez. Kabakulak gibi şişer bazen, Bazen sadece şiddetli ağrı yapar.

Delinmenin oranına bağlı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X