Kaynanam beni çocuk gibi görüyor!

Aynısını bana eltim yapmaya kalktı yeni evliyken. Baktın olacak gibi değil ay ben yapamıyorum sen yap deyip deyip eline tutuşturdum. Hala da bi şeye ellemem o varken. Biz kv ile kahve sohbet keyif yaparken o tezgahta çalışır sürekli :süslü:
idolüm HoppaHoppa

Merhabalar. Bugün yeni üye oldum sırf bu sorum için! En azından paylaşınca rahatlarım diye düşündüm. Ben 6 aylık evliyim ve kaynanam ile ayrı oturuyoruz. Fakat kaynanam beni yeni öğrenme yaşına girmiş küçük bir çocuk gibi görüyor. Örnek verecek olursam; soğanları öyle değil böyle doğra, yanlış tutuyorsun kaşığı bak böyle tutcan diye bana sürekli birşeyler öğretme çabasında. E ben de durumdan rahatsız olmaya başladım. Sonuçta ben de yetişkin biriyim ne yapmam gerektiğini söylemesi beni kırıyor açıkcası. Eşime bu durumu açıklamalı mıyım. Ya da bu sorunu nasıl çözebiliriz? Lütfen acil cevap!!!

eşiniz ne yapabilir ki bu durumda? allah aşkına her şeyi eşlerinize yetiştirip huzurunuzu kaçırmayın, kadına da he he diyin geçin, benim teyzem de öyle, yahu çaydanlıga su koyarken bile kadın şöyle koy böyle koy diye tarif veriyor, evet çok sinir bouzucu ama dert edipte eşe kadar götürmeye değecek bir şey yok.

Kaynana ile ayrı oturuyorsanız niçin beraber yemek yapıyorsunuz?
İki kadın aralarında uyum varsa ve birbirlerine karışmayacaklarsa beraber yemek yapabilirler, diğer türlüsü güç

Son düzenleme:
Benim kvde boyle. Oyle denmez boyle denir oyle yapilmaz boyle yapilir.. Yasim 21. sen benim kucuk kizimsin diyo. Allah bana kiz cocugu vermedi ama sen benim kizim oldun diyo. O yuzden bunlari pek onemsemiyorum sevgisini bildigim icin

Merhabalar. Bugün yeni üye oldum sırf bu sorum için! En azından paylaşınca rahatlarım diye düşündüm. Ben 6 aylık evliyim ve kaynanam ile ayrı oturuyoruz. Fakat kaynanam beni yeni öğrenme yaşına girmiş küçük bir çocuk gibi görüyor. Örnek verecek olursam; soğanları öyle değil böyle doğra, yanlış tutuyorsun kaşığı bak böyle tutcan diye bana sürekli birşeyler öğretme çabasında. E ben de durumdan rahatsız olmaya başladım. Sonuçta ben de yetişkin biriyim ne yapmam gerektiğini söylemesi beni kırıyor açıkcası. Eşime bu durumu açıklamalı mıyım. Ya da bu sorunu nasıl çözebiliriz? Lütfen acil cevap!!!
Sabir sabir sabir.... Hepsi gececek size alisacaktir. Tamam annecim diyiverin. Oda sizi ogrenecek sizde onu. Bunlar kucucuk seyler esinize soyleyerek tatsizlik cikarmayin. Fitneci gelin olmayin simdiden..

Benimkide böyle başlarda sen bildiğin gibi yap ben bildiğim gibi diyordum
Zamanla şu yaşa geldim annem bu kadar müdahele etmediye döndü
Sonuç şimdi birşey deyince tutuşturuyorum eline buyur sen yap diyorum

Hiç şaşırmadım, her oğlan annesi gibi gelinini 'eğitiyor' aklınca ki oğlunun damak tatcağızı bile bozulmasın, ammaannn :KK14:
Bence en iyi tepki duymazdan gelme, o size talimat verirken kafanıza göre iş yapmak. Ev sizin, soğanlar sizin, yemek sizin, bir de çok yüz göz olmamak, arada mesafe olursa çok da laf edemez, soğuk durun. 'Ben böyle yapıyorum oğlunuz şikayetçiyse ona öğretin, o yapsın yiyelim, benim de işime gelir' deyin. Ya da verin bıçağı o doğrasın 'al anneciiim senin kadar beceremiyorum ben' deyip içeri geçip keyif yapın :)

Eskiden gelinler çok küçük yaşta geldiği için kv evine bir anlamda onların da elinde büyürmüş. 13-14 yaşında gelin alıp ergenlikten sonra öğrenilecek her şeyi kv öğretirmiş gelinine. O bunu yaşamıştır ya da görmüştür çevresinden önceden. O yüzden size yardımcı olmaya öğretmeye çalışıyor. Böyle diyince gülümseyin ben böyle yapıyorum alışkanlık işte diyin geçin. Art niyetle söylediğini sanmıyorum.

Beni birak annemin yaptigi ise bile karisiyor.7 ceddisine karismadan duramiyor

Benim kaynana geldi gozumun onune kendisi evdeyken yemek bile yapmaz esim hep ac kalirdj bekarken disardan yerdi surekli geldi benim eve bana yemek ogretcek ki kaldiki herkes yemeklerini cok begenir esim annesine her zaman senden dha guzl yapiyo gelinin derdi ona bozuluyodu sanirim yok neymis ispanagi oyle dograma yok fasulyeyi haslama bende en son patladim ben bu sekilde yapiyorum oglunda cok begeniyo bunu yapipta ortaya koyamayanlarda var ( kendi kizlari benle yasit daha misir patlatmayi bilmiyolar ) bozuldu oturdu aksam bi baktm esime dedikodumu yapiyo esim sagolsun dinlemiyo bile kizimizla ilgileniyo oyle oturdu kaldi verin cevabinizj bu saattenn sonra tobe bismillah kasigi nasil tutcanizi o mu ogr3tcek size

Eşine sakın bişey söyleme. Sana vereceği cevap şu olur; sana yardım etmeye çalışıyordur ne var bunda!! Ama konu gerçekten can sıkıcı benimde hiç hoşuma gitmez böyle şeyler. Benim kayınvalidem akıl vermez de annem kayınvalidemin yanında akıl verince çok bozuluyordum. Annemi açık açık uyardım. Sen de uyar. Belki benim kendi annem olduğu için rahat söyledim ama mesela ben annemin amacını biliyorum en azından. Bekarken hiçbir iş yapmadığım için bişeyler bildiğimin farkına sonradan vardı. Benden beklenmedik bir ev hanımlığı görünce kendisi de ikna oldu. Kayınvaliden de bu yönde bakıyor olabilir. Sen bunları yapabildiğini kanıtla ona.

Bu arada ben niyeti kötü değildir takma dedim ama bakma benimki bana yapınca kendim de sinir oluyorum. Ama bakıyorum kızlarına bana yaptığından daha bile çok yapıyor. Kızları kızıyor yine de dayanamıyor. O yüzden ben de demek ki huyu bu benimle ilgili değil diyorum çok kızmıyorum.

Benim kv yi kimse beğenmez ben 35 yaşındayım oda bana yapıyor bende gidio yerime oturuyorum

eşine söyleme. kv ne bir şey dediginde kv beni lütfen ikaz etmeyin ben yetişkin biriyim. eger yapamadıgım birşey olursa size danışırım teşekkürler de.

saygısız kaynana kibirli olanda. çekilmez sbiri

Şimdiden soğana , ota , çöpe karışıyorsa ilerde bebeğiniz olunca sana kafayı yedirtir.sen şimdiden mesafeni yavaştan koy.eşinide şimdilik böyle ufak meselelere karıştırıp dır dırcı eş durumuna düşme.eşini daha büyük meseleler olunca devreye sokarsın

Back
X