herkese merhabaa :)
kızlar düğün öncesi streslerimi yazmşım buraya, düğünden beri hiç girmedim, tam dokuz ay olmuş zaman ne çabuk geçiyor:)
bu süreçte yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. düğün stresi malum, ertesi gün eşim akrabalarını yolcu etmek istedi, çünkü hepsi bizim düğünümüz için gelmişti ve hadi işiniz bitti yallah demek istemediğini söyledi, gittik birlikte kahvaltı yaptık, kayınvalidem beni gözleriyle yiyebilirdi o gün, karşıma geçti hiçbirşey söylemeden yarım saat beni izledi ben de konuşmadım hiç :) eşim de farketmiş, bana hep hak vermişti zaten, yine verdi sağolsun. ramazan bayramı geldi çattı, ben ilk kez ailemden ayrı bir bayram geçirecektim, tabi ki kayınvalidemlere gidecektik çünkü annemle aynı şehirdeydik onu her zaman görebilirmişim

neyse kötü bir bayramdı benim için, kayınvalidemden yine bir sıcaklık alamadım ben de ona göstermedim. hatta bir iki saçmalıkları da olmuş, beni çok sinirlendirmişti.
sonra baktım ki işten nemalanmaya çalışan bir eltim var, bu durumu kendi lehine çevirmeye çalışıyor herkesle ben iyi olurum deyip beni dışlamaya kalkıyor kafam öyle bir dankladı kii. başladım her hafta kayınvalidemi, eşimin can bildiği yakınlarını aramaya, cici gelin rollerine. başlarda çok zordu benim için ama zaman içerisinde o cadı kayınvalidemi öyle bir yumuşattım ki. zamanla sevdim de, yaptığım, kendimi yapmak zorunda hissettiğim rol gerçeğe dönüştü. iğneliyosa şakayla karışık cevap verdim, hiçbir şeyin altında kalmadım kişiliğimden ödün vermedim ama içime atıp da dert sahibi de olmadım. suratımı asıp da oturmadım. onu kırmadan şirin şirin kimliğimi koydum ortaya. şimdi araşırız gülüşürüz şakalaşırız. farklı ortamlarda biraraya geliyoruz birlikte kalıyoruz vakit geçiriyoruz ve ben huzursuz olmuyorum aksine mutlu oluyorum. ama kayınvalidem karakter olarak sert bir kadın, ancak belli bir seviyeye geldi (şimdilik)
büyük eltim mi? benden yıl önce aileye girmiş olabilir ama benim katettiğim yolun yarısını katedebilmiş değil

kıssadan hisse: ne ekersen onu biçersin, cadı kaynanalarınızı dert etmeyin kızlar, size taş atana ekmekle gidin ki yaptığından utansın.
şimdi bakıyorum da ne boş şeylere üzülmüşüm. kendinizi böyle şeyler için yıpratmayınız.
sevgilerimle.